Bende öyle düşünüyorum gebeliğim boyunca kimse yoktu gayet iyi idare ettim .. en kötü yemek sepeti var diyorum kendime ama işte git deyip kimsenin kalbini kırmak istemedik eşimle dayanıyorum..Canini sıkan kimseyi etrafinda tutma bosver, 2 yumurta kirar yersin en azindan gozun gormez kulagin duymaz..
Canım telaş yapma ilk topuk kanı dğerleri bazen yüksek çıkabilir genellikle ölçüm hatası olmakla birllkte yenidoğan stresinden kaynaklanıyor o sebble ikinci topuk kanına bakılıyor .. sana tavsyem kan alınmadan önce bebeğin sakin olsun ağlayınca da bir değeri hemen değişiyor .. inşallah her şey yolunda çıkarDoğum hikayemi yazacakken dün hastaneden arandım. topuk kanında fenilalanin ve fenilalanin trizonin değeri yüksek çıktığı için çapa tıpa gitmem söylendi. Daha 7 günlüğüz. Bugün tahlil için gideceğiz. Yine dualarınıza ihtiyacım var.
Aramıza hoşgeldin canım .. istanbulun da çok farkı yok izmirden ..
Benim ufaklık günlerdir öyle hatta dün gece eşim aç diye öyle dedi ve sağılmış süt verdik onu da kustu ve yine uyumadı memeye yapıştı 2-3 saat uyusam kendime gelirim gibi ..
Yeni doğana uygun sling bakıyorum böyle olacak gibi değil
Kalp kirmak degil anne tesekkur ederiz biz artik idare edebiliyoruz seni de daha fazla yormayalim dersiniz, esim annesine oyle dedi. Az once kendisini ugurladik. Benim annem de p.tesi gidecek.Bende öyle düşünüyorum gebeliğim boyunca kimse yoktu gayet iyi idare ettim .. en kötü yemek sepeti var diyorum kendime ama işte git deyip kimsenin kalbini kırmak istemedik eşimle dayanıyorum..
Alışamıyorum.. konuşuyorum oğlum diyorum uyumasam memede süt olmaz o diyor ki “ meeeegggg” sanırım olmasa da olur ben emiklerim demekSlingle gezersek ben iyice yanarım evde
Sürekli emzireceğiz başka yolumuz yok ben alıştım artık uykusuzluğa
Üzülme cnm inşallah bir sıkıntı çıkmayacak yeni doğan bebeklerde değerler hemen değişiklik gosterebiliyo ve bebekler bizlerden daha güçlü her şeyi hemen atlatıyorlar insAllah güzel haberler verirsin bize cnmDoğum hikayemi yazacakken dün hastaneden arandım. topuk kanında fenilalanin ve fenilalanin trizonin değeri yüksek çıktığı için çapa tıpa gitmem söylendi. Daha 7 günlüğüz. Bugün tahlil için gideceğiz. Yine dualarınıza ihtiyacım var.
Canım senin gibi bende annemden çok çektim gerçekten nerdeyse psikolojim bozulacaktı. Güya yardıma geldi ama beni gereksiz şeyleri direterek gerip durdu. doğum yaptığım ilk üç günü unutamam ilk doğum yaptım bismillah bebeğe meme veremiyor diyip durdu başımda zaten yeni doğum yapmışım ilk bebeğim Bebek bismillah birinci ikinci kere emmeye başladı veremiyor veremiyor Diye sinirimi bozdu. Eve çıktık bebek emmeye alıştık ama hemen ucunu alamıyordu ilk etapta sinirlenip ağlıyordu iki de başıma gelip noldu niye ağlıyor, arkamdan veremiyor yok meme ucu yok deyip durdu zor dayandım . Başka şeylerde var tabii Saysam sayfalar dolar. Ben anneme hiç ihtiyaç duymadım dikişlerim.erken düzeldi kalktım ikinci günüm yemek yaptım, bebeğin bütün bakımı ile ben ilgilendim güya işte yardıma gelmiş oldu gidene kadar ama çok gerildim. Daha yoruldum hatta üç gün önce gitti rahatladım resmen. Ben git demedim ama gitmesini sağlayacak şekilde bebeğimle evimle ilgilendim hiç bişey yaptırmadım:) normalde biletini uzatacaktı bebeğe kendim baktığıma Emin olana kadar kalacakmış ama biletini uzatma fırsatı vermedim. Sende annene daha ihtiyacın olmadığını hissettirirsen gider bence:)Bende öyle düşünüyorum gebeliğim boyunca kimse yoktu gayet iyi idare ettim .. en kötü yemek sepeti var diyorum kendime ama işte git deyip kimsenin kalbini kırmak istemedik eşimle dayanıyorum..
Allah korktuklarımızla imtihan etmesin bende cok duydum ilkinde yüksek cıkan degerler ikincide normal cıkıyır muş inşallah öyle olur çok korkutucu içini ferahlatsın rabbim dua edelim hep birlikte test te sonucu uzun sürüyo maalesef Allah yardımcın olsun canımDoğum hikayemi yazacakken dün hastaneden arandım. topuk kanında fenilalanin ve fenilalanin trizonin değeri yüksek çıktığı için çapa tıpa gitmem söylendi. Daha 7 günlüğüz. Bugün tahlil için gideceğiz. Yine dualarınıza ihtiyacım var.
Annem zaten benim için burda değil kardeşlerim gelecek bayram için git desem de gitmez , gözde yavrusu yarın burda , benim anneme hiç ihtiyacım yok yardımcı ablam var benim 3 senedir benle haftada bir geliyordu bebek yokken şimdi 2 gelir ben de iyiyim aslında işlerimi yapabilirim evde ..Canım senin gibi bende annemden çok çektim gerçekten nerdeyse psikolojim bozulacaktı. Güya yardıma geldi ama beni gereksiz şeyleri direterek gerip durdu. doğum yaptığım ilk üç günü unutamam ilk doğum yaptım bismillah bebeğe meme veremiyor diyip durdu başımda zaten yeni doğum yapmışım ilk bebeğim Bebek bismillah birinci ikinci kere emmeye başladı veremiyor veremiyor Diye sinirimi bozdu. Eve çıktık bebek emmeye alıştık ama hemen ucunu alamıyordu ilk etapta sinirlenip ağlıyordu iki de başıma gelip noldu niye ağlıyor, arkamdan veremiyor yok meme ucu yok deyip durdu zor dayandım . Başka şeylerde var tabii Saysam sayfalar dolar. Ben anneme hiç ihtiyaç duymadım dikişlerim.erken düzeldi kalktım ikinci günüm yemek yaptım, bebeğin bütün bakımı ile ben ilgilendim güya işte yardıma gelmiş oldu gidene kadar ama çok gerildim. Daha yoruldum hatta üç gün önce gitti rahatladım resmen. Ben git demedim ama gitmesini sağlayacak şekilde bebeğimle evimle ilgilendim hiç bişey yaptırmadım:) normalde biletini uzatacaktı bebeğe kendim baktığıma Emin olana kadar kalacakmış ama biletini uzatma fırsatı vermedim. Sende annene daha ihtiyacın olmadığını hissettirirsen gider bence:)
Ara ara deniyorum henüz başarılı olamadım. Dün o kadar ağlattım ki ısrarla memeyi silikonsuz verdim bir kere çekip silikon olmadığını anlayıp sinir krizleri gecirdi ve sonunda uyudu. 5 dakika sonra uyandı ve aynı! En sonunda pes ettim aç diye kıyamadım. 10 günlük bebe parmağında oynatıyor beni..Bende lansinohun teklisi de var çiftliside var. Teklisinin çekim gücü ağuz sütünü çekmeye yetmedi canım. Ama çiftlisi canavar gibi sağıyor.
Gerçekten çok inatçı oluyolar ama sende direnç gösterirsen o inat kırılıyor canım. Benimde uçlar pert oldu diye sağdığım sütleri biberonla verdim. Beyfendi biberona alıştı göğsümü ağzına alır almaz çekip uzatıp çığlığı basıyodu. Anladım ki biberonu istiyo. O andan itibaren direkt memeye yoğunlaştım o ağlayıp çığırdıkça ben pışpışlayıp sallayıp memeyi tekrar soktum ağzına. Biraz sütü indirip öyle verince kabul etmeye başladı tekrar. Çok korkmuştum bırakıcak memeyi diye. Sende bırak 1 2 gün ağlasın hiç önemli değil ama mutlaka memenden vermeye alıştırmalısın.
Yenidoğan için 3 saat beklemr süresi çok uzun canım. Maksimum 2 saat olmalı diyor doktorlar. Uyuyo bile olsa uyandırmalısın.
Arkadaşım içim sızladı ne büyük acı yaşamışsın birak anneni falan sarıl evladına yüzün gülsün, şükürler edelim. Allah hic birimizi evladıyla sınamasınHadi bu sefer böbrek hastası tansiyonu cıktı diger dogumlarımda bişey yoktu ondanda zor geldi Bi hafta kalırdı ondanda aynaya bakmaz lohusa onu yapma bunu yapma, cocuk kusar sütün acı... İlk yavrum vefat etti 1bucuk yasında onda bile yanımda kalmadı el GB gitti 5 aylık hamileydim bide maf olduk evimize giremedik aylarca kayınvaldemde kaldık giremicez bida o eve diye evimizi tasıdılar yan sitelerine yeniden aile olmamıza destek verdiler yalnız kaldığımızda esimle cıldırıyoduk yalnız bırakmadılar doguma kadar sonrada baktı 50 gün, evladımız tutunduk sonra...
Sen de söylen sen de çıldır arada delilik iyidir lohusasın sen hormonlara atarsın suçu sonra aaa bu ne böyle..Annem zaten benim için burda değil kardeşlerim gelecek bayram için git desem de gitmez , gözde yavrusu yarın burda , benim anneme hiç ihtiyacım yok yardımcı ablam var benim 3 senedir benle haftada bir geliyordu bebek yokken şimdi 2 gelir ben de iyiyim aslında işlerimi yapabilirim evde ..
dün yardımcıma diyor ki kızım ve torunum gelecek o yüzden temzilik yapıyoruz kadın bozuldu ve dedi ki yooo normal günüm bugün
delirecem mesela şimdi bebeğimi emzirirken geldi söylendi kavga etti gitti .. cevap vermiyorum.. biz eşimle odaya kapandık o ayaklarını uzatıp tv izliyor ..
Isin zor o zaman canim, emzik vermeyi denedin mi, memeyle uyumaya alisirsa cok zorlanırsinYavru memeyi istiyor sağsam da illa meme de kokuyla uyuyacak yoksa karnı tok olsa da uyumuyor sıpam
Bende senin kadar değiştiriyorum sanirim, hep sari bir kaka oluyor, olmadigi cok nadir, bazen altını değiştiriyorken, yeni bez takıyorum bi daha yapiyor, bekliyorum değiştiriyorum hop bi daha, bi alt değişmeden bile bazen 3 - 4 bez değişiyorKızlar bebekleriniz günde kaç kez kaka yapıyor ben günde 10 bez değiştirsem 10 nuda kakalı oluyor normal mi bu birde dışkısı bazen yeşil bazen sarı ama genelde sıvı yapışkan uzayan bişey sizinkiler nasıl
Çok iyi anlıyorum seni gerçekten benimde büyük ablam annemin gözde bir numaralı çocuğu sürekli onu kayırır. Doğumum üçüncü günü büyük ablam görüntülü aramış dönemedim yoğunluktan gözümün içine baktı bian önce arayayım diye neyse döndüm, görüntüsuz normal arayarak... Bebek yatak odamda uyuyordu salondan eşimle gidip gelip kontrol ediyorduk. Annemde kalkıp gidip bakmazdı o zamana kadar. büyük ablama döndüm,telefonla konuşuyorum, yarım kalmasın diye kaç defa yatak odama gidip gelip bebeğin uyanıp uyanmadıgını kontrol ettiAnnem zaten benim için burda değil kardeşlerim gelecek bayram için git desem de gitmez , gözde yavrusu yarın burda , benim anneme hiç ihtiyacım yok yardımcı ablam var benim 3 senedir benle haftada bir geliyordu bebek yokken şimdi 2 gelir ben de iyiyim aslında işlerimi yapabilirim evde ..
dün yardımcıma diyor ki kızım ve torunum gelecek o yüzden temzilik yapıyoruz kadın bozuldu ve dedi ki yooo normal günüm bugün
delirecem mesela şimdi bebeğimi emzirirken geldi söylendi kavga etti gitti .. cevap vermiyorum.. biz eşimle odaya kapandık o ayaklarını uzatıp tv izliyor ..
Ilk başlarda daha fazlaydı şu an ortalama 6 aded bez değiştiriyorumKızlar bebekleriniz günde kaç kez kaka yapıyor ben günde 10 bez değiştirsem 10 nuda kakalı oluyor normal mi bu birde dışkısı bazen yeşil bazen sarı ama genelde sıvı yapışkan uzayan bişey sizinkiler nasıl
Benim oğlan da da yüksek çıktıydı diğer topuk kanı vermemde normale döndü ilk Oğlumda da üstelik aynısı olmuştu onda korktum agladim üstelik 3 defa test verdik sonuncuda normal değer denildi bunda ise normale dönecek diyerek götürdüm tahlile 15 .gün ki tahlilde normal sonuç geldiDoğum hikayemi yazacakken dün hastaneden arandım. topuk kanında fenilalanin ve fenilalanin trizonin değeri yüksek çıktığı için çapa tıpa gitmem söylendi. Daha 7 günlüğüz. Bugün tahlil için gideceğiz. Yine dualarınıza ihtiyacım var.