Sorun değil cnm tahmin ettim zaten4melek1anne yanlış alintilamisim ya kusura bakma :) biberon konusunu S Shinem sana yazmıştım canım :)
Hayırlı kandiller cnm ❤Hayırlı kandiller tüm anneler
Ben sadece videodaki ilk hareketle tikanikl acabildim. Duş vesaire digerlerini yapmadan öylesine denemek için yaptım ve hemen çözüldü çok şükür. Bir deneyin isterseniz.Bir de kızlar benm sağım makinem bozuldu. Hangi makineleri alıp memnun kaldınız elektrikli. Benm sütüm zaten azdır, benm gibi olup çok beğendiğiniz makine var mı. Sütüm sıkıştı acil sağım yapmam gerek. Ve malesef ben de gögüs yaralarına merhaba dedim. Silikon kapak eşim ebebeğin kendi markasını almış başks yokmuş. Onu ds tutmadı bebek, napcam bilmiyorum. Şu 10 gün bi geçseydi hayırlısı ile
Yaaaa ama oz anne de bunu yapmasin yaAaaa bebeğim 16 günlük annem her gün söylüyor bana , ay bir de başka şeyler de söylüyo hiç yazmayayım .. çok ağladım fakat ağlamanın da faydası yok .. tüm arkadaşlarım hatta dr lar stresten oluyor dedi ama annemi de gönderemeyeceğimize göre bir süre dinleyeceğim bunları ..
ağlama diyenlere de sinir oluyorum ne yapyım ağlamayınca .. söyledim en son rahatladım ben anca bu kadar yapabildim diye isyan ettim sonuç : kesilmedi artarak söyleniyor
Sana tavsiyem “Uzak dur” göz görmeyince katlanmak daha kolay .. çok yakınlaştığında tahammülüm azalınca kendimi banyoya atıyorum ..
Bende lansinohun teklisi de var çiftliside var. Teklisinin çekim gücü ağuz sütünü çekmeye yetmedi canım. Ama çiftlisi canavar gibi sağıyor.Bir de kızlar benm sağım makinem bozuldu. Hangi makineleri alıp memnun kaldınız elektrikli. Benm sütüm zaten azdır, benm gibi olup çok beğendiğiniz makine var mı. Sütüm sıkıştı acil sağım yapmam gerek. Ve malesef ben de gögüs yaralarına merhaba dedim. Silikon kapak eşim ebebeğin kendi markasını almış başks yokmuş. Onu ds tutmadı bebek, napcam bilmiyorum. Şu 10 gün bi geçseydi hayırlısı ile
Gerçekten çok inatçı oluyolar ama sende direnç gösterirsen o inat kırılıyor canım. Benimde uçlar pert oldu diye sağdığım sütleri biberonla verdim. Beyfendi biberona alıştı göğsümü ağzına alır almaz çekip uzatıp çığlığı basıyodu. Anladım ki biberonu istiyo. O andan itibaren direkt memeye yoğunlaştım o ağlayıp çığırdıkça ben pışpışlayıp sallayıp memeyi tekrar soktum ağzına. Biraz sütü indirip öyle verince kabul etmeye başladı tekrar. Çok korkmuştum bırakıcak memeyi diye. Sende bırak 1 2 gün ağlasın hiç önemli değil ama mutlaka memenden vermeye alıştırmalısın.Kızlar ben sağım olarak sadece mochi süt toplayıcı kullanıyorum. Bebegi emzirirken diğer göğsüme de mochiyi takıyorum aynı anda toplamış oluyor. Bazen biberonla bazen de kadehle veriyorum bazen vermeyip buzluga atıyorum. Benim bebegim beni ilk silikon uçla tuttu hastanede hemşireler aldırdı. Kendi mememi asla tutmuyor artık ucu olmasına rağmen. Herkes silikonu bıraktır diyor ama silikonsuz verince sinir krizi geçiriyor resmen. Bu sebeple biberon kullanmak da beni cok korkutuyor bu sefer ona alışıp beni komple bırakacak diye. Biberon kullananlar ben ee philips avent var siz ne kullanıyorsunuz meme reddi olmaması icin?
Yenidoğan için 3 saat beklemr süresi çok uzun canım. Maksimum 2 saat olmalı diyor doktorlar. Uyuyo bile olsa uyandırmalısın.Kızlar ben sütümü sanmıyorum ama yanlış mı yapıyorum. Az zaten bebeğime yetmiyor her 3 saatye bir uyanıyor her iki mememi emiyor 1 saat anca dayanıyor sonra ağlamaya başlıyor bende mama veriyorum 60 cc sonrasında uyuyor . Acaba sağım yapmamakta hata mı yapıyorum
Valla bebis boyle devam ederse ben de uzun bi sure donemicem gibiDaha çok küçükler ya bırakmak zor gelir yüzde 80 dönmeyeceğim :)
Ben tommee tippee antikolik biberonu kullanıyorum red olmadı çok şükür umarım olmaz :)
Her zaman böyleydi ben alışığım ama lohusa halimle tahammülüm yokYaaaa ama oz anne de bunu yapmasin yaLutfen esin veya baska biri annenle konussun cok cok hassas bi donemdeyiz.
Ben de anneme bazen kiziyorum ama sagolsun yine en buyuk destekcim o. Hatta gitmesi gerekiyor diye icim cok aciyor. Offf Allah hepimizin yardimcisi olsun gercekten lohusalik cok farkli birseymis
Benimde öyle gecen 40 lı kadın neden dışarı çıkamaz anladım diyordumKizlar sizin de gogusleriniz hep acik mi ? Yani ben mi anormalim anlamiyorum goguslerim hep acik, annem neyse de k.validemin yaninda artik fena saldigimi dusunuyorum.
Bizimki de cok alışmıştı kucağa, işin içinden çıkamayınca sallanan anakucağı aldık titreşimli falan. Çok sükür sevdi de gün içinde onda oyalanıyor belli süre biz de biraz kendimize vakit ayırabiliyoruzKızlar benim kızım kucaktan başka yerde uyumuyor. Aksama kadar yapışık geziyoruz. Iki ay sonra işe başlayacağım annem bakacak, o da demiştim alıştı kucağa diyor sürekli. Üzülüyorum, sonrası için sonradan değişme şansı var mi bunun sizce?
Sen de çölyak hastalığı mı var mide ve sindirme sorunları olabiliyor bazen bebeği de etkiliyor diye biliyorum çölyak hastalığı glutensiz yazınca dikkatimi çektiKızlar merhaba. Bizde bugün itibariyle 27 günlük olduk. Benim bebeğimde de 2. Haftadan sonra sürekli bir ıkınma hali uykusunda ıkınma sesler çıkarma sonrada uyanma şeklinde bir durum var. Gaz olduğunu düşünüp biogaia başladım kendimce. Çünkü doktorumuz 1 aylık olmadan hiçbir gaz damlası vs vermeyecğini söyledi ben de dayanamadım. Onu gördükçe içim acıyordu çünkü. Eczaneci de en iyi etkiyi biagaiayla alacağını söyledi. Ama yaklaşık 1 haftadır kullanıyoruz çokta bir etkisini görmedim. Ikınmalar ayaklaırını karnına çekmeler devam ediyor. Birde bende emziriyorym. Bazen tek mememi emiyor uyuyor o zaman diğerini sağıp buzluğa atıyorum. Ben doğduğundan beri sağdıklarımı hala hiç vermedim. Çünkü mememden zaten emiyor. 3 ay saklama süresi varmış buzlukta. 2. 3. Ay sütümün yetmediğini anlarsam veririm diye düşünüyorum. Bu sağma işini hangi aralıklarla yapıyorsunuz onu merak ettim. Ben günde 1 defa falan bazen hiç yapmıyorum. Mememin boşaldığını da anlayamıyorum emdiğinde.her emzirmeden sonra sağmak mı mantıklı. Uzun uzun yazdm çok giremiyorum çünkü malum.
Bende tek olduğun da yada eşim olduğu zaman rahat bırakabiliyorum ama başkalarının yanında hemen kapatiyorumKizlar sizin de gogusleriniz hep acik mi ? Yani ben mi anormalim anlamiyorum goguslerim hep acik, annem neyse de k.validemin yaninda artik fena saldigimi dusunuyorum.
Ben bazen reflu yatağına koyuyorum, bazen pusete koyuyorum, bazen de bebek arabasina koyup evin içinde gittigim yerlere yanıma getiriyorum.Kızlar benim kızım kucaktan başka yerde uyumuyor. Aksama kadar yapışık geziyoruz. Iki ay sonra işe başlayacağım annem bakacak, o da demiştim alıştı kucağa diyor sürekli. Üzülüyorum, sonrası için sonradan değişme şansı var mi bunun sizce?
Genelde geceleri mama veriyorum 3 saat uyuyor rahat, bebis uyuyunca bende uyuyorum, yoksa uykusuzluk hic dayanabilincek bisey degil. Aslinda sagabilsen biberonla verirdin gece, bi yerden sonra dayanılmaz oluyor bu sekilde çünküKızlar yazamadım bende lila bir kaç gündür gündüz uykularina çok zor dalıyor sürekli meme de kalmak istiyor.
Memeyi veriyorum emiyor uyuyor çekiyorum geri uyanıyor.
Geceleri zaten sık sık emiyor gündüzleri de öyle olmaya başladı ben bugün artık perte çıktım.
Başım ağrıyor uykusuzluktan
Ben sütümü sağmıyorum çünkü sürekli emiyor doldur boşalt olayı yapıyoruz.
Yine de gorumcem sağma makinesi almıştı bana memnun kaldım.
Memeler sürekli açık İzmir böyle giderse evde dön sutyen gezeceğim ben aşırı sıcaklıyorum
Bir de sürekli meme de zaten kapatmaya fırsat kalmıyor ben zaten yalnızım annem de yok kvde de kalmıyor o yüzden çıplakta gezsem no problem
Genelde geceleri mama veriyorum 3 saat uyuyor rahat, bebis uyuyunca bende uyuyorum, yoksa uykusuzluk hic dayanabilincek bisey degil. Aslinda sagabilsen biberonla verirdin gece, bi yerden sonra dayanılmaz oluyor bu sekilde çünkü