- 3 Haziran 2021
- 2.079
- 2.338
Maalesef cnm ama alışmak zorundayız onlara göre hareket ediyoruz artık keyifleri nasıl isterse öyle davranicazOfff 40 çok uzak geliyor billyor musun ? İnş çabuk gecer bugünler ..
benim ki uyumuyor , nadir uyuduğunda uyanmıyor ..bazen zorla emziriyorum bazen memeden ayrılmıyornapsam netsem bilemiyorum bazen
Bende öyle biliyorum cnm adetliyken ilişki haram ama 40 cikarmak mevlut yapmak falan bunlar dinimizde yok diye biliyorumBu 40 cıkması islam dininse yok. Bebeklerin 40 ı cenazelerdeki 40 lar aslinda islamda yok. Diger islam ulekerlerinde yok bunlar. Eski turk adetlerinden gelme. Ben de boyle biliyorum. Dolayisiyla günah olabilecegini sanmiyorum. Sadece adet halindeyken iliskiye girmek günah ya da hos degil dinimizde. Cok emin degilim ama boyle okumustum cogu yerde.
Aa ben de Başakşehirde oturuyorum. Kliniğin adını paylaşabilir misin rica etsem?
Ben de yenidoğan döneminde olsun istiyorum. Sefaköy Medipol ile konuşayım bir de. Çok teşekkür ederim
Evet canım bu doktorun paylaşımlarını gördüm. Fiyat aldım. Belki bu doktora gidebiliriz.
Ben bu konuda fazla bir yorum yapma taraftarı değilim sonuçta hepimiz farklı hayatlada ve farklı inanışlarda olabiliriz benim için de eşim içinde öncelik dini yasaklar sonrasinda zaten doktorlar da yasak diye uyarıyor aslında
Bende de pek gobek kalmamisti, hic korse de takmadım, acaba taksam mi diye düşünüyorumBen 16 kilo almıştım belkide o yüzden göbeğim var diyeceğim de ikinci doğumda 20 kilodan fazla aldıydım göbek yoktu emzirince fazlasıyla gidiyor göbek kalmasın yeter ki
Ben başakşehir şehir hast doktoruna yaptıracağım sanırım.. eşim orda acil klinik şefi ama eğer olmazsa belki bu doktoru araştırırm .. fiyat olarak ne dediler çok özel değilse paylaşabilir misin ?Aa ben de Başakşehirde oturuyorum. Kliniğin adını paylaşabilir misin rica etsem?
Ben de yenidoğan döneminde olsun istiyorum. Sefaköy Medipol ile konuşayım bir de. Çok teşekkür ederim
Evet canım bu doktorun paylaşımlarını gördüm. Fiyat aldım. Belki bu doktora gidebiliriz.
Yenidogan sunnetini 15 gunlukten itibaren yapiyolarmis. Tabi once muayene edilip degerlendirmeli dedi. Klips yontemi varmis. Agrisiz acisiz sunnet dediler. 800 tl fiyat verdiler. Hastaneler daha pahali gerci bizim indirimimiz vardi. Ben ilk cocugumu 5 aylikken hastanede yaptirdim. Ameliyathaneye goturduler bizi almadilar. Cok aglamisti. Hep icimde kaldi. o yuzden burayi tercih ettim.Ben başakşehir şehir hast doktoruna yaptıracağım sanırım.. eşim orda acil klinik şefi ama eğer olmazsa belki bu doktoru araştırırm .. fiyat olarak ne dediler çok özel değilse paylaşabilir misin ?
Eşim cok iyidir ama sessiz sakin kalıp işten kaçar. Büyün annem geldi çocuğa baktı babam da kıza bakti bende evimi temizledim, oğlumu yikadik kendim de yıkandim ohh miss gibi oldum.Canım eşin insAllah tez zamanda herşeyin farkına varirda yardımcın olur bu dönemde eşlerin tutumuda çok önemli eşler bizlere karşı uzak soğuk davranınca anlayissiz olunca dahada yıpranıyoruz lohusalık döneminde umuyorumki eşinde sana karşı anlayışlı olur cnm manevi olarak destekçim olurvalla benim eşim çok şükür anlayışlı hamileliğinin son döneminde ve doğum yaptığım bu dönemde bana manevi olarak çok destekci
Gündüz biraz oglunu uyandır. Qksam da mesela saat 8 , 9 gibi biraz uyanık tutmaya çalış ki gece uykusu olsun. Ben öyle yaptım qksam 10 da uyuyor gece 4 de uyanıyor bu bile çok uyi oluyor. Gece uykusu alınca dinleniyor insan.Benim kızlar çok akıllıydı beni görmüyorlardı bu paşada gündüz uyuyor gece 2 den 6 ya kadar sık sık uyaniyo cnm bende gündüz uyuyamiyorum
Ben hala mama ve meme olarak devam ediyorum. Bu 3.bebegim normal dogum yaptığım zamanda yetmedi, simdide yetmiyorSezeryan doğum yapan anneler sütünüz ne zamn gelip tam anlamıyla yetmeye başladı nasıl bir yol izlediniz lütfen yardımcı olun. Sütüm az geliyor doymuyor haliyle çok ağlıyor sesi ksıldı yavrumun. Mama vermeye başladım bugün ama süt gelsin diye de emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor ememiyor ağlıyor sürekli
Duş alınca iniyor süt genelde ben dün yyeşil mercimekli bulgurlu çorba içtim sütüm çok arttı bol kimyon atmak lazım gaz yapmasın bebeğeSezeryan doğum yapan anneler sütünüz ne zamn gelip tam anlamıyla yetmeye başladı nasıl bir yol izlediniz lütfen yardımcı olun. Sütüm az geliyor doymuyor haliyle çok ağlıyor sesi ksıldı yavrumun. Mama vermeye başladım bugün ama süt gelsin diye de emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor ememiyor ağlıyor sürekli
Bende çok istiyorum kırki içinde sünnet yaptirmayi ama eşim istemiyor malesef küçükken çabuk iyileşiyorYenidogan sunnetini 15 gunlukten itibaren yapiyolarmis. Tabi once muayene edilip degerlendirmeli dedi. Klips yontemi varmis. Agrisiz acisiz sunnet dediler. 800 tl fiyat verdiler. Hastaneler daha pahali gerci bizim indirimimiz vardi. Ben ilk cocugumu 5 aylikken hastanede yaptirdim. Ameliyathaneye goturduler bizi almadilar. Cok aglamisti. Hep icimde kaldi. o yuzden burayi tercih ettim.
Mamayı biberonla mı veriyorsunBen hala mama ve meme olarak devam ediyorum. Bu 3.bebegim normal dogum yaptığım zamanda yetmedi, simdide yetmiyor
Okuyunca kendimi ve oğlumu gördümSezeryan doğum yapan anneler sütünüz ne zamn gelip tam anlamıyla yetmeye başladı nasıl bir yol izlediniz lütfen yardımcı olun. Sütüm az geliyor doymuyor haliyle çok ağlıyor sesi ksıldı yavrumun. Mama vermeye başladım bugün ama süt gelsin diye de emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor ememiyor ağlıyor sürekli
Duş alamıyorum şuan bi kaç kez sıcak suyla yıkadım ama olmadıDuş alınca iniyor süt genelde ben dün yyeşil mercimekli bulgurlu çorba içtim sütüm çok arttı bol kimyon atmak lazım gaz yapmasın bebeğe
Elle de sağdım verdim ama doymuyor sanki bir türlüOkuyunca kendimi ve oğlumu gördümbende mama ve meme devam ediyorum.. 11. Günümüz .. elle sağ mutlaka kaşıkla ver meme boşaldıkça süt artar, ben hata yaptım sen yapma cnm
Ben normal dogu. Yaptım ama sütüm geç geldi. 4. Gün sarılık artınca ve kilo kaybı çöl olunca kuveze aldılar 1 gün kaldı. Bende evde sütü sagdim. Hatta ben göğsüme masaj yaptım o sırada eşim pompa ile sagdi biraz acıdı ama kanalları ancak öyle acabildim. Şimdi de günde 1 yada 2 kez mama veriyorum böylelikle duruyor yoksa sadece emerek çok ağlıyor. Sende bol sıvı gıda ye iç sütün artsın.Sezeryan doğum yapan anneler sütünüz ne zamn gelip tam anlamıyla yetmeye başladı nasıl bir yol izlediniz lütfen yardımcı olun. Sütüm az geliyor doymuyor haliyle çok ağlıyor sesi ksıldı yavrumun. Mama vermeye başladım bugün ama süt gelsin diye de emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor ememiyor ağlıyor sürekli
Valla benle çocuklarında bugün duş aldık mis gibi oldukEşim cok iyidir ama sessiz sakin kalıp işten kaçar. Büyün annem geldi çocuğa baktı babam da kıza bakti bende evimi temizledim, oğlumu yikadik kendim de yıkandim ohh miss gibi oldum.
Gündüz biraz oglunu uyandır. Qksam da mesela saat 8 , 9 gibi biraz uyanık tutmaya çalış ki gece uykusu olsun. Ben öyle yaptım qksam 10 da uyuyor gece 4 de uyanıyor bu bile çok uyi oluyor. Gece uykusu alınca dinleniyor insan.
Canım ben de sağlık çalışanıyım o nedenle devleti araştırdım. Çam Sakura da tıbbi gereklilik olmadan yenidoğan yapmıyoruz dediler. Cem Kara farklı hastanelerde yapabiliyor. Özelden yazayımBen başakşehir şehir hast doktoruna yaptıracağım sanırım.. eşim orda acil klinik şefi ama eğer olmazsa belki bu doktoru araştırırm .. fiyat olarak ne dediler çok özel değilse paylaşabilir misin ?
Valla benimki 3. Gün gelmeye başladı cnm bol bol su iç patates tavuk haşlama tirit gibi yapıp ye pirinç pilavı falan ve bizde bulamaç yapılıyo ondan yemeye çalış cnm ozelliklede su su su çok önemli cnm sütü sağabiliyorsan sağmaya çalış onunda sütünün olmasına faydası oluyoSezeryan doğum yapan anneler sütünüz ne zamn gelip tam anlamıyla yetmeye başladı nasıl bir yol izlediniz lütfen yardımcı olun. Sütüm az geliyor doymuyor haliyle çok ağlıyor sesi ksıldı yavrumun. Mama vermeye başladım bugün ama süt gelsin diye de emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor ememiyor ağlıyor sürekli
Biraz uzun yazıcam başıma gelenleri neler yaptığımı anlatayım . Benim ilk gün gelmedi, ikinci gün gelmeye başladı emzirdim . Ama sonrasında bi anda göğüslerim şişmeye başladı memeler acayip büyüdü anlatamam kanallarım tıkandı o sıra ve emziremedim o kadar büyüklerdi ki çocuğun ağzına girmedi, mastitin kıyısından döndüm. O zaman da eşim masaj yaptı ben bol bol süt sağdım. Sağım işini hiç bırakmadım, sıcak duşta göğüslerime masaj yaptım sonrasında yeniden sağdım yavaş yavaş kanallar tekrar açılmaya başladı ve emzirmeye devam edebildim . İlk günler 15 ml süt çıkarken sonrasında 100 lerin üstüne çıktı sütüm her sağımda . Tabi ben sütümü arttırana kadar bebeğime hastanede kaldığım 4 gün içinde mama takviyesi yaptık sarılık olmaması için. Kendimi hiç kasmadım mama verilmesi gerektiği yerde verdim biberon verdim emzik verdim , meme reddi falan böyle şeyleri umursamadım hala da umursamıyorum. Hiçbir şey bebeğimin doymasından ve huzurundan önemli değil . Bu arada Gün içinde 3 litre suyun altına asla düşmüyorum , bol bol rezene çayı içiyorum, hurma yiyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum . Bulgur baklagil falan süt yapar ama aynı zamanda gaz problemini de tetikler o yüzden tüketmiyorum sadece proteinli, et ağırlıklı besleniyorum . E bebekten humana aldık ondan da günde 2-3 fincan içiyorum cok şükür şu an süt problemimiz yok, mamayı ilk 4 gün verdim sonra gerek kalmadı. Tükettiğim sıvılar süt yapıyor, emziriyorum diye onu da yiyim bunu da yiyim yapmıyorum ve en önemlisi de stresten uzak durmaya çalışıyorum . Kulaklarımı ilk günden beri tıkadım çevremde yerli yersiz konuşanları duymuyorum canımı sıkmıyorum . Her boşlukta da uyumaya çalışıyorum , uykusuzluk da sütü kaçırıyor . Bunların hepsini sana da tavsiye ederim , elinden geldiğince stres yapmamaya çalış lütfen sütüm yok sütüm az diye kendine baskı yapma , gelecek de sabır de pozitif düşün eşin sana destek olsun, yanında sana yardımcı olan birileri varsa bebekle ilgilensin gün içinde biraz uyuSezeryan doğum yapan anneler sütünüz ne zamn gelip tam anlamıyla yetmeye başladı nasıl bir yol izlediniz lütfen yardımcı olun. Sütüm az geliyor doymuyor haliyle çok ağlıyor sesi ksıldı yavrumun. Mama vermeye başladım bugün ama süt gelsin diye de emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor ememiyor ağlıyor sürekli