Biraz uzun yazıcam başıma gelenleri neler yaptığımı anlatayım . Benim ilk gün gelmedi, ikinci gün gelmeye başladı emzirdim . Ama sonrasında bi anda göğüslerim şişmeye başladı memeler acayip büyüdü anlatamam kanallarım tıkandı o sıra ve emziremedim o kadar büyüklerdi ki çocuğun ağzına girmedi, mastitin kıyısından döndüm. O zaman da eşim masaj yaptı ben bol bol süt sağdım. Sağım işini hiç bırakmadım, sıcak duşta göğüslerime masaj yaptım sonrasında yeniden sağdım yavaş yavaş kanallar tekrar açılmaya başladı ve emzirmeye devam edebildim . İlk günler 15 ml süt çıkarken sonrasında 100 lerin üstüne çıktı sütüm her sağımda . Tabi ben sütümü arttırana kadar bebeğime hastanede kaldığım 4 gün içinde mama takviyesi yaptık sarılık olmaması için. Kendimi hiç kasmadım mama verilmesi gerektiği yerde verdim biberon verdim emzik verdim , meme reddi falan böyle şeyleri umursamadım hala da umursamıyorum. Hiçbir şey bebeğimin doymasından ve huzurundan önemli değil . Bu arada Gün içinde 3 litre suyun altına asla düşmüyorum , bol bol rezene çayı içiyorum, hurma yiyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum . Bulgur baklagil falan süt yapar ama aynı zamanda gaz problemini de tetikler o yüzden tüketmiyorum sadece proteinli, et ağırlıklı besleniyorum . E bebekten humana aldık ondan da günde 2-3 fincan içiyorum cok şükür şu an süt problemimiz yok, mamayı ilk 4 gün verdim sonra gerek kalmadı. Tükettiğim sıvılar süt yapıyor, emziriyorum diye onu da yiyim bunu da yiyim yapmıyorum ve en önemlisi de stresten uzak durmaya çalışıyorum . Kulaklarımı ilk günden beri tıkadım çevremde yerli yersiz konuşanları duymuyorum canımı sıkmıyorum . Her boşlukta da uyumaya çalışıyorum , uykusuzluk da sütü kaçırıyor . Bunların hepsini sana da tavsiye ederim , elinden geldiğince stres yapmamaya çalış lütfen sütüm yok sütüm az diye kendine baskı yapma , gelecek de sabır de pozitif düşün eşin sana destek olsun, yanında sana yardımcı olan birileri varsa bebekle ilgilensin gün içinde biraz uyu
Ve süt az bile çıksa mutlaka her emzirmeden sonra göğüslerini sağıp kanallarını boşalt, devamlı üretim için beyne sinyal göndermiş olursun . Bol bol sütlerin olsun insallah