Size bunu yazdığımı hatırladım birden. Benim de normal doğumda geldi aynı şey başımaBilmiyorum ki anlamadım bende ve çok şaşırdım ne yapsam ki bilemedim böyle bir şey olduysa bile nasıl öğrenebilirim ki
Sezeryan doğum yapan anneler sütünüz ne zamn gelip tam anlamıyla yetmeye başladı nasıl bir yol izlediniz lütfen yardımcı olun. Sütüm az geliyor doymuyor haliyle çok ağlıyor sesi ksıldı yavrumun. Mama vermeye başladım bugün ama süt gelsin diye de emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor ememiyor ağlıyor sürekli
Merhaba. Gözün aydın olsun canımSezeryan doğum yapan anneler sütünüz ne zamn gelip tam anlamıyla yetmeye başladı nasıl bir yol izlediniz lütfen yardımcı olun. Sütüm az geliyor doymuyor haliyle çok ağlıyor sesi ksıldı yavrumun. Mama vermeye başladım bugün ama süt gelsin diye de emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor ememiyor ağlıyor sürekli
Merhaba canım, hemen hemen benim sütüm de senin şekilde mama takviyesi olmadan iki saatte bir anne sütü veriyorum. Geri kalanları sağıyorum 100 120 CC sağım yapmaya başladım. Bebeğin emdiği zaman bir göğsünü kaç dk emiyor? Benim bebeğim önceden 15-20 dk emerken şimdi 10 dk emiyor tek seferde bir göğsümu uyuyor. Acaba süt artmaya başladığı için mi emme süresi değişti anlayamadımBiraz uzun yazıcam başıma gelenleri neler yaptığımı anlatayım . Benim ilk gün gelmedi, ikinci gün gelmeye başladı emzirdim . Ama sonrasında bi anda göğüslerim şişmeye başladı memeler acayip büyüdü anlatamam kanallarım tıkandı o sıra ve emziremedim o kadar büyüklerdi ki çocuğun ağzına girmedi, mastitin kıyısından döndüm. O zaman da eşim masaj yaptı ben bol bol süt sağdım. Sağım işini hiç bırakmadım, sıcak duşta göğüslerime masaj yaptım sonrasında yeniden sağdım yavaş yavaş kanallar tekrar açılmaya başladı ve emzirmeye devam edebildim . İlk günler 15 ml süt çıkarken sonrasında 100 lerin üstüne çıktı sütüm her sağımda . Tabi ben sütümü arttırana kadar bebeğime hastanede kaldığım 4 gün içinde mama takviyesi yaptık sarılık olmaması için. Kendimi hiç kasmadım mama verilmesi gerektiği yerde verdim biberon verdim emzik verdim , meme reddi falan böyle şeyleri umursamadım hala da umursamıyorum. Hiçbir şey bebeğimin doymasından ve huzurundan önemli değil . Bu arada Gün içinde 3 litre suyun altına asla düşmüyorum , bol bol rezene çayı içiyorum, hurma yiyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum . Bulgur baklagil falan süt yapar ama aynı zamanda gaz problemini de tetikler o yüzden tüketmiyorum sadece proteinli, et ağırlıklı besleniyorum . E bebekten humana aldık ondan da günde 2-3 fincan içiyorum cok şükür şu an süt problemimiz yok, mamayı ilk 4 gün verdim sonra gerek kalmadı. Tükettiğim sıvılar süt yapıyor, emziriyorum diye onu da yiyim bunu da yiyim yapmıyorum ve en önemlisi de stresten uzak durmaya çalışıyorum . Kulaklarımı ilk günden beri tıkadım çevremde yerli yersiz konuşanları duymuyorum canımı sıkmıyorum . Her boşlukta da uyumaya çalışıyorum , uykusuzluk da sütü kaçırıyor . Bunların hepsini sana da tavsiye ederim , elinden geldiğince stres yapmamaya çalış lütfen sütüm yok sütüm az diye kendine baskı yapma , gelecek de sabır de pozitif düşün eşin sana destek olsun, yanında sana yardımcı olan birileri varsa bebekle ilgilensin gün içinde biraz uyuVe süt az bile çıksa mutlaka her emzirmeden sonra göğüslerini sağıp kanallarını boşalt, devamlı üretim için beyne sinyal göndermiş olursun . Bol bol sütlerin olsun insallah
Evt canim, aslinda biberona alissin istemiyorsan farkli yöntemler de varMamayı biberonla mı veriyorsun
Benim de aynı canım, tabi keyfine göre bazen değişiyor 20-25 dk oluyor ama genelde 15 dakika civarı sürüyor . Doyduğu zaman kendi bırakıyor. Bence sürenin kısalma sebebi, çenelerinin günden güne güçlenmesi ve daha cok miktarda süt içmeleri. İlk başlarda çeneleri daha güçsüzdü yoruluyorlardı ve sütümüz de daha azdı o yüzden daha uzun süre emiyorlardı diye düşünüyorum. Kilo alımı falan masallah gayet iyi gidiyor , seninkinde de bi sorun yoksa (insallah yokturMerhaba canım, hemen hemen benim sütüm de senin şekilde mama takviyesi olmadan iki saatte bir anne sütü veriyorum. Geri kalanları sağıyorum 100 120 CC sağım yapmaya başladım. Bebeğin emdiği zaman bir göğsünü kaç dk emiyor? Benim bebeğim önceden 15-20 dk emerken şimdi 10 dk emiyor tek seferde bir göğsümu uyuyor. Acaba süt artmaya başladığı için mi emme süresi değişti anlayamadımbı de tek göğsümle yani 10 dk içiyor uyuyor.senin bebeğinin nasıl emiyor
Kız bu bulamaç dediğin yoğurtlu mu oluyor bizdede var da bulamaç çorbasıValla benimki 3. Gün gelmeye başladı cnm bol bol su iç patates tavuk haşlama tirit gibi yapıp ye pirinç pilavı falan ve bizde bulamaç yapılıyo ondan yemeye çalış cnm ozelliklede su su su çok önemli cnm sütü sağabiliyorsan sağmaya çalış onunda sütünün olmasına faydası oluyo
Geçmiş olsun inşallah bu doğumda mı olduSize bunu yazdığımı hatırladım birden. Benim de normal doğumda geldi aynı şey başımaSizin bebiş ne durumda kaynadımı?
Evet canım dediğin gibi keyfine göre değişiyor bazen 10 bazen 15 dk bazen 20 dk şu sıralar 10 dk emip bırakıyor o dikkatimi çekti. Doğru diyorsun hiç o şekilde düşünmemiştim sağol canım iBenim de aynı canım, tabi keyfine göre bazen değişiyor 20-25 dk oluyor ama genelde 15 dakika civarı sürüyor . Doyduğu zaman kendi bırakıyor. Bence sürenin kısalma sebebi, çenelerinin günden güne güçlenmesi ve daha cok miktarda süt içmeleri. İlk başlarda çeneleri daha güçsüzdü yoruluyorlardı ve sütümüz de daha azdı o yüzden daha uzun süre emiyorlardı diye düşünüyorum. Kilo alımı falan masallah gayet iyi gidiyor , seninkinde de bi sorun yoksa (insallah yoktur) hiç takma kafaya canım yetiyordur emdiği. Az beslendiğini düşünürsen sağdıgından verirsin biraz , ben öyle yapıyorum
Yok cnm sıvı un helvası tereyağı un şeker ve suyla yapılıyo normal helvaya göre sıvı oluyo cnm üstünede bol eritilmis tereyağı dokuluyo hem süt yapiyo hemde bagirsaklari calistiriyoKız bu bulamaç dediğin yoğurtlu mu oluyor bizdede var da bulamaç çorbası
Hı anladımYok cnm sıvı un helvası tereyağı un şeker ve suyla yapılıyo normal helvaya göre sıvı oluyo cnm üstünede bol eritilmis tereyağı dokuluyo hem süt yapiyo hemde bagirsaklari calistiriyo
Masallah cok güzel bence de kilo alımıEvet canım dediğin gibi keyfine göre değişiyor bazen 10 bazen 15 dk bazen 20 dk şu sıralar 10 dk emip bırakıyor o dikkatimi çekti. Doğru diyorsun hiç o şekilde düşünmemiştim sağol canım iönceden çenesini dürtmeden Kendi emmiyordu ilk doğduğunda, şimdilerde çok hızlı hızlı emiyor ondan sanırım. İlk doğduğunda 3.250 doğdu, hastaneden 3150 ile taburcu olduk iki gün önce kilo kontrolü vardı 3.460 gram olmuş sanırım kilo alımı iyi gibi teşekkür ederim bilgilerin için içim rahatladı gerçekten
Amin canım inşallahMasallah cok güzel bence de kilo alımıbenim kızım da 8 nisanda doğdu 11 nisanda hastaneden çıktık 9 gün sonra kontrole gittik 420 gram almıştı , doktor gayet iyi buldu o yüzden emdiğine yeter gözüyle bakıyorum hep böyle devam etsinler insallah
Evet canım. Köprücük kemiğinde kırık var. İri bebeklerin çoğunda oluyormuş. Herhangi müdahale gerekmeden kendiliğindrn kaynıyormuş. Sadece ağrısı olmasın diye kolu sabitleyin dediler. Biz ilk gün anlamadık çok ağrıttık galiba yavrumun kolunu çok ağladı sesi kısıldı.Geçmiş olsun inşallah bu doğumda mı oldu
Nasıl oldu cnm ıyidir insAllah bebisinEvet canım. Köprücük kemiğinde kırık var. İri bebeklerin çoğunda oluyormuş. Herhangi müdahale gerekmeden kendiliğindrn kaynıyormuş. Sadece ağrısı olmasın diye kolu sabitleyin dediler. Biz ilk gün anlamadık çok ağrıttık galiba yavrumun kolunu çok ağladı sesi kısıldı.
Marhaba Arkadaş lar..
Bugün randevum vardı ve 2 cm açıklık var dedi doktor.
Nst da sancılar düzenli değil diye eve git bekle dedi doktor.
Alttan muayene etti ve demin kahve rengi lekelenme oldu..
Nişan değildir demi muayene ettiği için gelmiştir?
Başına gelen var mı merak ettim?
Bu arada kızım 3200 g olmuş ya bu hafta yada haftaya kızım ne zaman gelmek isterse sezeryana alacak beni..
Medipol esenler ilk 1ayda yapıyor yenidoğanı fiyatıda 1400tl 1ayı geçerse 1900tl. Uyuşturucu kremle yapıyoruz dediler hatta çokta ısrarcılar illa yapalım diye. Eşim istiyor ama ben kararsızım.Kızlar bizim göbekbağından koku gelmeye başladı. Biraz enfeksiyon başlamış. Baticon ve merhem kullanmaya başladım
Sarılık bitiyor derken bu başladı. Benzer durumu yaşayan oldu mu?
Bir de yenidoğan sünneti için araştırma yapıyorum. Ben Medipol Mega’da doğum yaptım. 6 aylık olmadan önce sünnet yapmıyor hastane. Devlet de yapmıyormuş. Medikal gereklilik olmadan yaptırmayın dediler ama 6 aylıktan sonra genel anestezi ve daha uzun iyileşme süreci varKafam çok karıştı.
Valla bir sonraki kontrole kadar stresli olucam sanırım. İnşaallah kaynar hemencecik. Sürekli tek koluna dikkar etmeyr çalışıyoruz zorlanıyoruz.Nasıl oldu cnm ıyidir insAllah bebisin
Yaaa kıyamam inşaallah hemen iyileşirEvet canım. Köprücük kemiğinde kırık var. İri bebeklerin çoğunda oluyormuş. Herhangi müdahale gerekmeden kendiliğindrn kaynıyormuş. Sadece ağrısı olmasın diye kolu sabitleyin dediler. Biz ilk gün anlamadık çok ağrıttık galiba yavrumun kolunu çok ağladı sesi kısıldı.
Oyyy kıyamam ya canım.benim insAllah herşey yolunda gider ve çabucak kaynarMedipol esenler ilk 1ayda yapıyor yenidoğanı fiyatıda 1400tl 1ayı geçerse 1900tl. Uyuşturucu kremle yapıyoruz dediler hatta çokta ısrarcılar illa yapalım diye. Eşim istiyor ama ben kararsızım.
Valla bir sonraki kontrole kadar stresli olucam sanırım. İnşaallah kaynar hemencecik. Sürekli tek koluna dikkar etmeyr çalışıyoruz zorlanıyoruz.
Şeffaf bant yokmu cnm ben ertesi gün yaptim duştan çıktıktan sonra kagit havlu koyuyorum üstüne nemini alsın diye olmadi stres film sar beline hızlıca gir çık duşa çıkıncada kurula iyiceSali sezeryan dogum yaptim, doktrm pazartesi dus alabilirsin dedi. Kiminle konussam bu kadar beklemedigini soyluyor. Les gibiyim, islak mendil pamukla temizleniyorum.
2 gogus 3 saatte bi saginca toplam 30cc falan geliyor bu da moralimi bozuyor. Sarilik var mama takviyesi yapiyorum. Cocuk doktoru gunde 4 kere 1 olcek dedi ama ben 6-7 kere veriyorum yoksa doymuyor gibi.
Bi du alabilsem sanki sutum cogalacak