2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Merhaba birşey sormak istiyorum bebekler için kilot bez varmı? Ayrıca bende prima care kullanıyorum 2 numara ama bebeğim 6 kilo olmuştur sizce 3 numara kullanırsam bol olurmu?.

Merhaba birşey sormak istiyorum bebekler için kilot bez varmı? Ayrıca bende prima care kullanıyorum 2 numara ama bebeğim 6 kilo olmuştur sizce 3 numara kullanırsam bol olurmu?.
3 numara 6 kilodan başlıyor. Benim kızım daha 6 olmamıştır ama ben geçtim 2nin lastikleri sıkıyordu.

Kızlar ben bebeğim doğduğunda sleepy 1 numara kullanmaya başlamıştım baktım bez büyük geliyor 60 adet sleepy 0 aldım. 60 tane sleepy 0, numara 210 tane 1 numara, 304 tane 2 numara, 136 tane 3 numara bitirdi. Şimdi kayınvalidem canbebenin bezlerinden almış 3-4 numara bir sürü. İnşallah pişik yapmaz. Sleepyde ben baya bi taşma sorunu yaşadım. 1 kere pişik oldu onu da çözdüm sleepynin ıslak mendili iyi gelmiyor. Unibaby 0-6 ay yenidoğan ıslak mendili süper asla bizde pişik yapmadı aşırı memnun kaldım. 18 paket 40lı ıslak mendili metrodan 120 TL ye aldım.

Kizlar biz tatile geldik bi kac gunlugune. Buyuk kizim havuza giriyo. Bende kucukle kenarda bekliyorumda bugun bi kadin geldi bebeginiz kac aylik havuz ortaminda durmasinda bi sakinca oluyo mu diye sordu. Ne sakincasi olacak ki dedim suya sokmuyordum cunku sadece havuz kenarinda oturuyoruz. (Kapali havuz bu arada) kadin havuzun havasından bi sey olur mu diye tedirgin oldum dedi. Bende bilmiyorum dedim.

Yani hic dusunmemistim bu acidan. Havuzun oldugu ortamda bebege bi zarar olur mu sizce? Yani kapali havuz ortaminda durunca cocugun cigerleri fln zarar mi gorur? Bilemedim ki havalandirma fln gayet iyi aslinda cok yuksek bi tavani var basik degil bogucu bi yer degil ama 2 bucuk aylik olduk rahatsiz olur mu sizce?

Aslinda boyun simidiyle suya soksam mi diye bile dusunuyodum ben ama ben bu dusuncesizlikle napcam bilmiyorum

4. Aydan sonra deniz öneriliyor ama havuz yasak diye biliyorum ben canım sen istersen doktoruna danış yine de. Ben de sitenin havuzuna inmemiştim kendim girip kızı bebek arabasına koyacaktım ama o havayı solumasın diye. Klorlu su sonuçta

6 kilo olduysa cok rahat 3 kullanir ustten falan kivirirsiniz en kotu ihtimalle olur yabi suan kizim 6 kiloya yakindir gecen ay premium care 3 numara kullaniyordum gayet oluyordu biraz kiviriyodum snra bio natural aldim onun kalibi bi tik daha dar 4 e gececegm bitince kulot bezler 3 numaradan basliyor ama smdi cevresinin lastikleri kalin gelebilir diye almadim ben yaz sicaginda dönmeye baslasin ozaman alirim diyorum uzerinde yazan kilolara takilmayin 2. Cocugumu buyutuyoruum 6-10 diyosa 10 kiloya kadar kullandigimi hic gormedim olmuyor cunku

Kızlar kızımın bugün ikinci ay aşısı vardı verem aşısıymıs sağlık ocağı bana bir ay öncesinden aşı tarihini kağıda yazıp verdi bundan kaç gün öncede arayıp Perşembe asiniz var bilginize dediler bugün kızı alıp İzmir'in bu sıcağında bebek arabası ile gittim gittiğimde sağlık ocağı kapalıydı sinirlerim alt üst oldu yani tarihleri hiç mi kontrol etmezler
Ebede bana bu verem aşısı saat 11 de açılacak ertesi gün veya öğle sonrası olmaz dedi ama tarihlere bile bakmadan randevu veren ebe bu arada kaç defa aradım kapalıydı telefonu neyse eve geldim ama şimdi asi büyük ihtimal haftaya olur bı sıkıntı olurmu aranızda geç yaptıran oldu mu?

Merhaba sevgili anneler size birşey danışmak istiyorum.cumartesi akşamı bir arkadaşımız yemeğe gelcecek oğluda sizin minnoslar kadar,kizimdan kalan park yatağı çıkardım rahat etsin diye.firinda balık yapmayı düşünüyorum yanında ne içer anne neler yapabilirim başka fikir verir misiniz hepe unutmuşum kızım 8 yaşına geldi çünkü

Benim asi bu hafta 3.hafta oluyor gecikmegecikme iyi değilmiş ama çaresiz. Gecen hafta eylem vardi ,bu hafta bayram ,onceki haftada gün gecti dediler ,uzadıkça uzadı, cok gerginim ben de

Benim asi bu hafta 3.hafta oluyor gecikmegecikme iyi değilmiş ama çaresiz. Gecen hafta eylem vardi ,bu hafta bayram ,onceki haftada gün gecti dediler ,uzadıkça uzadı, cok gerginim ben de
Sizinde baya geçmiş günü inşallah bı sıkıntı olmazçocuk üç aylık olacak biz iki aylık aşısı ile uğraşıyoruz sırf bu yüzden sağlık ocağından kaydımi aldiracagim çünkü hemsiremiz bu konularda çok duyarsız tarih veriyor üstüne arıyor ama ben geldiğimde kapalı

Eylem varken ebemiz sırf bzm aşı için gelip gitti ben çok şaşırdım

Kızlar eşim ben kızım covid olduk. Kızımın ateşi bugün bir ara 38e yükseldi. Calpol verdik. 2.5 mg. Yıkadık sirkeli su sürdük eklemlerine ayak altına falan. Hepimiz bitik durumdayız. Ateş öksürük boğaz ağrısı eklem ağrısı baş ağrısı halsizlik ne ararsan var. Biz kendimizi unuttuk çocuk iyi olsun da. Uyku halinde hep emmiyor uyandırmak için alnına sirkeli bez koyuyorum. Mama da yemiyor ağlamak üzereyim.

Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm kıyamam büyükler bile dayanamazken bebekler nasıl kaldiracaklar bu hastaligi
Rabbim şifa versin bol bol dus aldır hem uyanır hemde biraz emer belki birde rahatlar yavrum biraz

Cok geçmiş olsun kolaylıkla hafifçe atlatırsınız insallah

Eylem varken ebemiz sırf bzm aşı için gelip gitti ben çok şaşırdım
Helal olsun o ebeye bu bizim kendi ebemizi degil ,ailemin yasadigi yerdeki asm ama suç kendi ebede basliyor beni arayıp bastan bu aşının bur gunu olduğunu soyleseydi ilk hafta belki de burdKi aşıyı kacirmayacaktim.Eylem olduğunu bildiğim için gecen hafta önce kardeşimi gonderdim ,ebe saglik ocağındaydı ama asi yapmayı reddetti.Butun ozel hastaneleri aradim ,icinde verem aşısı oldugu icin yapmadıklarını söylediler.Isin icinde minicik bebekler varken ve bu hafta tatil olduğu da belli iken bu yaptıkları asla etik degildi ,hakkımı helal etmiyorum hiçbirine.Resmen 20 gündür izdirap çekiyorum bu mevzudan.Hayir rota 2.ayla karışmasın dediler sozde onu 3.ayda yaptiracakrik gene ayni olCak.Oda bu hafta yaptırabilirlsek tabi ,ödüm kopuyor gene bir terslik çıkacak diye

Cok gecmis olsun

Pzartesi yaptırırsınız artk. Rotayıda 10 gün geç yaptırırsınız.

Kızlar gece ateşi 38.5 oldu aldım acile götürdüm. Çocuk acilde covid odasına aldılar. 3 tüp kan aldılar damar yolu açtılar serum bağladılar. İdrar poşeti tak dediler 2 tane idrar kabı bıraktılar biri kültür biri idrar tahlili için. Kızım ishal olduğundan poşet sürekli kirlendi idrarı poşetle alamadık. Sonda taktılar kızımın nabzı 240a fırladı 3 tane doktor acil müdahale etti oksijene bağladılar. Yatıracaklardı ama kan değerlerinde iyi beslendiğini aç kalmadığını görünce yatırmadılar. Emzirdim kablolar içinde kızımı. Emzirirken sürekli oksijen verdim. Sabah saat 5de çıktık hastaneden. Şarjım falan bitmiş taksiyle eve döndüm. Eşim karantinada olduğundan evde kalmıştı. Yolda taksiciden aradım koşa koşa geldi aldı bizi taksiden perişan olduk. Kızım sabah saat 8e kadar inleye inleye uyudu emerken bile sıçrıyordu. Sabah ateşi yine 38e çıktı soğuğa yakın duş aldırdım. Şimdi emdi uyuyor bezini bile soydum. İncecik müslin var üstünde. Ölücek sandım ağlamaktan bitkin düştüm iyice.

Allahım korusun Rabbim acil hayırlı şifalar versin inşallah çok geçmiş olsun son cümlenize içim cız etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…