• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kuzu benm doktorum birinci ay 700 gr almasını bekleeriz dedi bizimki 750 gr almış ama boyu 4 cm uzamıştı diye bu boya göre daha fazla alması gerekirdi ama sorun değil müdahaleye gerek yok dedi. İkinci ay kontrolümüze hemen hemen iki hafta ya yakın var bakalım kaç olcaz😬

Anladım Canım
peki doğum kilosuna mı ekliyor yoksa hastaneden çıkarken ki verilmiş kiloya mı?
Ne boy ölçtü ne bişey salak kadın
Yarın gidicem sonuçlar için adam gibi baktırcam ya anca moralimi bozdu hıyar
Yarın sağlık ocagına gidicem aşı için orda tekrar ölçtürücem çocugu

Normalde 1 ay kontrolünde kan ve idrar istenir mi ki sizden alındı mı
Niye kg almamış başka bişey mi var çocukta bakalım gibisinden mi bunları istedi anlamadım o panikle soramadımda okdr çok ağladıki girdiğimiz andan beri

Anladım Canım
peki doğum kilosuna mı ekliyor yoksa hastaneden çıkarken ki verilmiş kiloya mı?
Ne boy ölçtü ne bişey salak kadın
Yarın gidicem sonuçlar için adam gibi baktırcam ya anca moralimi bozdu hıyar
Yarın sağlık ocagına gidicem aşı için orda tekrar ölçtürücem çocugu
Yok canm doğum kilosuna ekliyor zaten benm miniğim çok kilo vermedi 100 gr bile değildi.

Normalde 1 ay kontrolünde kan ve idrar istenir mi ki sizden alındı mı
Niye kg almamış başka bişey mi var çocukta bakalım gibisinden mi bunları istedi anlamadım o panikle soramadımda okdr çok ağladıki girdiğimiz andan beri
Muhtemelen kilo az aldığı icin bakmak istemiştir.ama boyuna da bakması lazım 650 gr almis alt sınırda almis oluyor ama doktorlar bazen felaket tellalı gibi konuşur. mesela benim doktoruma göre gayet iyi bu kg günde 25 gr uygun görüyor cunku doktordan doktorada değişiyor ne yazık ki.siz hic sıkmayın canınızı emzirmeye devam edin

Aman allahım bu aşılar neymiş böyle ya. Çocuğun ayarları bozuldu yemin ederim. 2 dakika durmuyor katıldı ağlamaktan. Memede uyuyor yerine katiyen yatıramıyorum. Reflü yatağını çıkardım beşikten düz yatırdım yine olmadı. Eşimi kovdum odadan memede takılıyoruz. Çünkü eşimin kucağında ağlıyor kızım eşimde oturmuş kızla beraber ağlıyor. Manyak mıdır nedir 😒 Hangi birinizle uğraşacam dedim git. 😬

Bugün aylık kontrole gittik kalça usg falan çekindik
Doktor kilosunu begenmedi 3500 olmuş hastaneden çıkarken 2850 dik birinci haftada doğum kilosuma ulaşmıştı(3010gr doğdu)
Sizin doktorlar nasıl hesapladı ya uyuz oldum doktora aşırı saçma bi tavrı vardı
Aa çok az almış niye böyle oldu ki Emzirmede hata yapıyosun demekki emzirme danışmanıyla randevu verdi
Akşam arıcam kadını ama farklı ne söylicek anlamadım sürekli memedeyiz zaten
Mama ver de demedi önceliğimiz anne sütü dedi
Kan ve idrar tahlili istedi ne alakaysa
Kanı alırken yavrum resmen katıldı salak kadın koldan uğraşıp durdu olmaymca bide elinden aldı ortalığı birbirime kattım ya yeter bırak alma diyorum hala o bebek unutur diyo allahım sabır
Cok enteresan bence saçmalamış, Ela 2960 doğmuştu, ilk ayda 4200 diye doktor bana kızmıştı, su an 3500,3600 olmasi gerekirdi demisti.

Kizlar bebisler gülmeye basladi mi? Bizimkinde tık yok cool erkek😅
Benimki eger keyfi yerindeyse sohbet ettigimizde bize guluyor bi kac gundur 🥰🥰
Kuzu benm doktorum birinci ay 700 gr almasını bekleeriz dedi bizimki 750 gr almış ama boyu 4 cm uzamıştı diye bu boya göre daha fazla alması gerekirdi ama sorun değil müdahaleye gerek yok dedi. İkinci ay kontrolümüze hemen hemen iki hafta ya yakın var bakalım kaç olcaz😬
Sanki bebekler fabrikasyon uretilmis. Boyu kilosu belli olacak. Ne sacma. Boyu şuysa kilosu şu olmali 😅😅 ne sacma bi kafa

Sanki bebekler fabrikasyon uretilmis. Boyu kilosu belli olacak. Ne sacma. Boyu şuysa kilosu şu olmali 😅😅 ne sacma bi kafa
Ya Ela da konuşunca gülüyor ama ben niye bilmem inatla gülmekten saymıyorum 😁 bugün kardeşime seslendim ,evin bir ucundan ,Ela kucagimdaydi ,oy kurban olurum ,bu bir korktu ,ağladı, halbuki sadece seslendim ama tonu biraz yüksekti

Yaaa genetik hiçmi önemli değil bilmiyorm hani ben 160 boyunda 45 kilo bi insanm eşim desen uzun ama zayıf. Bizim çocuğumuz nasıl iri bir çocuk olablrki bende anlamıyorum şu kadar almalı şöyle olmalı kafasnı😬

Yaaa genetik hiçmi önemli değil bilmiyorm hani ben 160 boyunda 45 kilo bi insanm eşim desen uzun ama zayıf. Bizim çocuğumuz nasıl iri bir çocuk olablrki bende anlamıyorum şu kadar almalı şöyle olmalı kafasnı😬
Bence önemli arkadasim ve esi minyonlar oglu 2 yasinda boyuda cok kisa kilosuda 9 kg benim oglum 6 aylikken 10 kiloydu biz esimle iriyizdir ben uzun olmasamda esim uzun bilmiyorum arkadasimin oglu kilo verdigi bile oluyodu ama hic mama falan vermediler 2 yil emzirdi

Bence önemli arkadasim ve esi minyonlar oglu 2 yasinda boyuda cok kisa kilosuda 9 kg benim oglum 6 aylikken 10 kiloydu biz esimle iriyizdir ben uzun olmasamda esim uzun bilmiyorum arkadasimin oglu kilo verdigi bile oluyodu ama hic mama falan vermediler 2 yil emzirdi
Bencede kilo alımına bu kadar kitabi ve oransal olarak takılmak yanlış.

Bencede kilo alımına bu kadar kitabi ve oransal olarak takılmak yanlış.
Aynı şeyi düşünüyorum, bunları okudukça Ela nın doktorunun iyi bir doktor olduğundan emin oluyorum.Annenin saglik sorunu yoksa ,bebek memeyi emiyorsa ,bebeği mamaya yönlendirmek falan hic masum gelmiyor bana.Bir de illaki bu bebekleri tosun gibi görme isteği de bana masum gelmiyor

Aynı şeyi düşünüyorum, bunları okudukça Ela nın doktorunun iyi bir doktor olduğundan emin oluyorum.Annenin saglik sorunu yoksa ,bebek memeyi emiyorsa ,bebeği mamaya yönlendirmek falan hic masum gelmiyor bana.Bir de illaki bu bebekleri tosun gibi görme isteği de bana masum gelmiyor
Bebeğin aç kalması ayrı tosun olması ayrı gerçekten. Aç kalmadğı sürece sıkıntı yok. Günlük 20-30 gram deniyor ama 20 gr alan bebeğe aç kalmş muamelesi yapıp mamaya yönlendiriyorlar 🫠 anlam veremiyorm. Hatta Bazı dr ler 40 gr altındaysa az diyor. 😱

Kızlar aşılar bizde pek fazla ateş yapmadı sanırım. 37.2 oldu en fazla ateşi. Saat başı ölçtük sadece huzursuzluk yaptı. Canı acıdığından kucağımıza alınca yanlışlıkla dokununca çok fena ağladı. Şimdi iyi durumu huzurlu hatta bugün dışarı çıkacağız gezcez biraz. 🥰

Kızlar aşılar bizde pek fazla ateş yapmadı sanırım. 37.2 oldu en fazla ateşi. Saat başı ölçtük sadece huzursuzluk yaptı. Canı acıdığından kucağımıza alınca yanlışlıkla dokununca çok fena ağladı. Şimdi iyi durumu huzurlu hatta bugün dışarı çıkacağız gezcez biraz. 🥰
Darısı bize inşallah salı günü bizim de aşılar var şimdiden stres sardı rahat geçer inşallah 🤲

Bizde bugun olduk sabah 10 da agri kesici vermistim smdi saat 9 37.1 oldu dha yukselirmi blmiyorum sizin kacinci gun gecti ates

arkadaşlar emzirme surelerinizde azalma oldu mu?oglum 10 dk zor emiyor çoğunlukla cok daha az emiyor acaba büyüdükçe daha güçlü emdikleri icin daha mi kısa sürüyor sureler

arkadaşlar emzirme surelerinizde azalma oldu mu?oglum 10 dk zor emiyor çoğunlukla cok daha az emiyor acaba büyüdükçe daha güçlü emdikleri icin daha mi kısa sürüyor sureler
Yok maalesef, ben de o gün gelir mi diye bekliyorum, halen cok uzun

Back