Tam 2 aylıkken çektirdik canımKızlar kalça ultrasonu çeken oldumu kaç günlükken çekiliyordu ??bizim doktor pazartesi 1 aylık kontrolune çağırdı ama
Ben olmuştum canım ama biri daha olmuştu kimdi hatırlamıyorumSelam kızlar hayırlı cumalar gündüz uyumayıp babası gelince uyuyanlardan benim oglusda
Doğum olduktan sonra aranızda grip olan oldumu burda yada diğer grupta sanki okumuştum diğer grupta cvp veren olmadı
Biz de çarşamba günü çektirdik canım 45 günlük falandı. Bezini yandan açtırıp öyle çektiler çok kısa sürdüKızlar kalça ultrasonu çeken oldumu kaç günlükken çekiliyordu ??bizim doktor pazartesi 1 aylık kontrolune çağırdı ama
Nasıl geçti surec bebise geçtimiBen olmuştum canım ama biri daha olmuştu kimdi hatırlamıyorum
Benimki de prematüre 11 gün yoğunbakımda yattı tam hastaneden çıktığı zaman eşim hastaydı 2-3 gün sonra bana geçti sonra bebişe geçti önce sadece burun tıkanıklığı vardı temizliyordum evde ama sonra öksürük başladı öksürük istenmeyen bir şey bebeklerde dedi aşağı inme riski artmış demekmiş belli aydan önce öksürük için bebeklere ağız yoluyla antibiyotik tedavisi de olmuyormuş ciğerlerine inmesin tedavisini olsun diye çıktığı yoğunbakımda 1 hafta daha yattı. O ikinci defa onu oraya koyup gelmek çok zordu. Sen sıcak şeylerini iç bir an önce iyileşmeye bak. Burnunu temizle düzenli. Öksürük takibini de yap. Çok geçmiş olsun inşallahNasıl geçti surec bebise geçtimi
Gecen hafta eşim oldu dikkat ettik odaları ayırdık maske ile dolaştı ama malesef 2 gündür bana ve oğluma gecti bende maske ile geziyorum ıhlamur ballı süt limonlu sular falan içiyorum oglusumun burun tıkanıklığı var acile götürdük kan tahlili yapıldı film çekildi çok şükür temiz çıktı burnunu temizle hep dedi doktor bugün yine başka doktora götürdüm çok şükür cigerlere inmemiş ekstra sprey verdi o biraz rahatlattı benim bebeğim prematüre o yüzden tedirgin oluyorum 20 gün yoğun bakım da yattı ayni şeyleri yaşamak beni korkutuyor
Değiştir canım doktorunu. Belki ileride sizi daha kötü yönlendirecekti bir konuda Allah bu yolla yardım etti. Bir vesile belki daha iyi bir doktor içinKızlar ebeye yazdım ebe de dedi sütün yaramıyor kalitesini arttır diye bir şey yok dedi. O nasıl doktormuş öyle her annenin sütü bebeğe özeldir ve yarar dedi. Süt kalitesi arttırılmaz dedi. Valla benim bu doktorlardan çektiğim nedir yahu.
Bacim senin sarilikta uzun surmustu ya uzun suren sariliklarin sifirlanmasi uzun surebiliyor. Bizimkide mesela hala sifirlanmadi ama buyudukleri icin artik bi zarari olmaz. Doktorda soyledi zaten 2 3 aya anca sifirlanir dedi bize. Sizin rengi caninizi sikar belki ama hic korkulacak bi sey yok dedi rahat ol yani.Dun gelen misafirlerden yaşı 50 ustu olan biri var beni gerdikçe gerdi ,sütün koyu mu dedi ne bileyim ben dedim ,yetiyor mu dedi ,e yetiyordur insallah ,ben o kadarını bilmem dedim.Basladi anlatmaya onun cocuklar emmezmiş bile ağızlarında bekletir dolunca sadece yutarlarmiş valla yok dedim Ela gayet kan ter içinde emmeye çalışıyor dedim.Bir de ay bunun sarılığı geçmemiş halen sarı dediler ,dedim ne bileyim doktor 2 kere gördü sorun yok dedi dedim.Aksam da komşum uğramıştı, gözleri sararmış dedi,eşim gözlerinin sarılığı hic gecmedi ki zaten dedi ,gece hic uyuyamadım, her kafadan bir ses
Ben benSelam kızlar hayırlı cumalar gündüz uyumayıp babası gelince uyuyanlardan benim oglusda
Doğum olduktan sonra aranızda grip olan oldumu burda yada diğer grupta sanki okumuştum diğer grupta cvp veren olmadı
Yaaa biz dedik sanaKızlar ebeye yazdım ebe de dedi sütün yaramıyor kalitesini arttır diye bir şey yok dedi. O nasıl doktormuş öyle her annenin sütü bebeğe özeldir ve yarar dedi. Süt kalitesi arttırılmaz dedi. Valla benim bu doktorlardan çektiğim nedir yahu.
Teşekkür ederim sizede Rabbim bi daha yaşatmasın bi daha ayırmasın inşallahBenimki de prematüre 11 gün yoğunbakımda yattı tam hastaneden çıktığı zaman eşim hastaydı 2-3 gün sonra bana geçti sonra bebişe geçti önce sadece burun tıkanıklığı vardı temizliyordum evde ama sonra öksürük başladı öksürük istenmeyen bir şey bebeklerde dedi aşağı inme riski artmış demekmiş belli aydan önce öksürük için bebeklere ağız yoluyla antibiyotik tedavisi de olmuyormuş ciğerlerine inmesin tedavisini olsun diye çıktığı yoğunbakımda 1 hafta daha yattı. O ikinci defa onu oraya koyup gelmek çok zordu. Sen sıcak şeylerini iç bir an önce iyileşmeye bak. Burnunu temizle düzenli. Öksürük takibini de yap. Çok geçmiş olsun inşallah
Hiç sormadım da doktora ama eşim ilk kontrolde aylık kontrolünde kalça ultrasonuna gonderecem diye duymuş erkenmi diye tereddüt ettimTam 2 aylıkken çektirdik canım
Bizimde göğüs den gelmiyor çok şükür ilerlemeden atlatırız inşallah sabah akşam sprey gün içinde de serum fizyolojik yapicam doktor çekme işini 1 kere dediBacim senin sarilikta uzun surmustu ya uzun suren sariliklarin sifirlanmasi uzun surebiliyor. Bizimkide mesela hala sifirlanmadi ama buyudukleri icin artik bi zarari olmaz. Doktorda soyledi zaten 2 3 aya anca sifirlanir dedi bize. Sizin rengi caninizi sikar belki ama hic korkulacak bi sey yok dedi rahat ol yani.
O teyzede sallamisemmeden sut mu akarmis cocuk agzini acacak bekleyecek sut akacak ha teyze guzel sallamis bide toplu yutuyo biriktirip iyi bogulmamis bebesi
Bunlari anlatmasindaki amac ne acaba?
Ben benbebegimede gecti benim. Bol bol serum fizyolojikle burnunu temizledim agizdan sumuk cekme aletiyle cektim sumukleri. Önemli olan burnunun acik kalmasi dediler bana agizdan nefes alamadiklari icin bide genzi tikanirsa fln nefes alamaz dediler hastanede oksijenini takip ettiler. Hiriltisida vardi ama o geniz akintisindan dolayiymis gogsunden gelmiyodu hirilti. Hiriltinin gogusten gelip gelmemesi de onemli.
Yaaa biz dedik sanapis doktor gitme bacim sen o doktora bi daha
Bakalım pazartesi çekecek galiba bizimkide o gün 35 günlük oluyor o aralikda çekiliyor sanırımBiz de çarşamba günü çektirdik canım 45 günlük falandı. Bezini yandan açtırıp öyle çektiler çok kısa sürdü
Biz de 1.ay kontrolümüzün olduğu gün çektirmiştik canım. Kısacık sürüyor uyuduğu zamana denk gelirse daha rahat geçiyor.Bakalım pazartesi çekecek galiba bizimkide o gün 35 günlük oluyor o aralikda çekiliyor sanırımkısa sürmesi iyi olacak bı yandan çünkü o gün aylık aşısı da var yorulack iyice minnosum
Bizim 1 aylık kontrolünde olmuştuHiç sormadım da doktora ama eşim ilk kontrolde aylık kontrolünde kalça ultrasonuna gonderecem diye duymuş erkenmi diye tereddüt ettim
Belli bi mama markası vermiş miydi canımDaKızlar ebeye yazdım ebe de dedi sütün yaramıyor kalitesini arttır diye bir şey yok dedi. O nasıl doktormuş öyle her annenin sütü bebeğe özeldir ve yarar dedi. Süt kalitesi arttırılmaz dedi. Valla benim bu doktorlardan çektiğim nedir yahu.
Bence sen o doktoru değiştir, hatta anne sütü icin diyorlarki o an bebeğin ihtiyqci ne yöndeyse süt ona gore değişiyor, ısrarla mama önermesi çok saçma bir kere, insani suphelendiriyorKızlar ebeye yazdım ebe de dedi sütün yaramıyor kalitesini arttır diye bir şey yok dedi. O nasıl doktormuş öyle her annenin sütü bebeğe özeldir ve yarar dedi. Süt kalitesi arttırılmaz dedi. Valla benim bu doktorlardan çektiğim nedir yahu.
Amac ben mükemmel anayım imajı çizmek herhalde bu sosyal medyada tiye alırlardı lohusa ziyaretlerini, gerçekten doğruymuş yaniBacim senin sarilikta uzun surmustu ya uzun suren sariliklarin sifirlanmasi uzun surebiliyor. Bizimkide mesela hala sifirlanmadi ama buyudukleri icin artik bi zarari olmaz. Doktorda soyledi zaten 2 3 aya anca sifirlanir dedi bize. Sizin rengi caninizi sikar belki ama hic korkulacak bi sey yok dedi rahat ol yani.
O teyzede sallamisemmeden sut mu akarmis cocuk agzini acacak bekleyecek sut akacak ha teyze guzel sallamis bide toplu yutuyo biriktirip iyi bogulmamis bebesi
Bunlari anlatmasindaki amac ne acaba?
Ben benbebegimede gecti benim. Bol bol serum fizyolojikle burnunu temizledim agizdan sumuk cekme aletiyle cektim sumukleri. Önemli olan burnunun acik kalmasi dediler bana agizdan nefes alamadiklari icin bide genzi tikanirsa fln nefes alamaz dediler hastanede oksijenini takip ettiler. Hiriltisida vardi ama o geniz akintisindan dolayiymis gogsunden gelmiyodu hirilti. Hiriltinin gogusten gelip gelmemesi de onemli.
Yaaa biz dedik sanapis doktor gitme bacim sen o doktora bi daha
Erken değilmiş demmekki canim ikinci çocuk olmasına rağmen hepsini unutmuşumBiz de 1.ay kontrolümüzün olduğu gün çektirmiştik canım. Kısacık sürüyor uyuduğu zamana denk gelirse daha rahat geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?