• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
7 kilo kaldi vallhi hcbsy olmuyo gtmioda 😂
Canım valla ben tüp midede bile bu kadar zayıf olmamıştım millet şok oluyor. Annem bile ne güzel oldun fıstık gibi diyor. Ben de şoklardayım nasıl oldu anlamadım.

Arkadaslar günaydın uyandığımda tişörtüm hep islanmisti sütten, hem sevindim hem boşa gitti diye üzüldüm 😃biraz emzirdim simdi sagiyorum ama pek cikmiyor .

Bir de başka bir konu soracağına sizinde göğüs uçlarını uyuşuyor mu ,emzirirken.Benim uyuşuyor, sanki Ela nin cekimini cok az hissediyorum, bu uyuşmadan mi acaba ,sizde de var mi,sormak istedim

Arkadaslar günaydın uyandığımda tişörtüm hep islanmisti sütten, hem sevindim hem boşa gitti diye üzüldüm 😃biraz emzirdim simdi sagiyorum ama pek cikmiyor .

Bir de başka bir konu soracağına sizinde göğüs uçlarını uyuşuyor mu ,emzirirken.Benim uyuşuyor, sanki Ela nin cekimini cok az hissediyorum, bu uyuşmadan mi acaba ,sizde de var mi,sormak istedim
Canım sağma makinan ev tipi mi? Eger öyleyse ondan da cok gelmiyordur.benim oğlum yoğun bakımda yatarken ev tipi ile sağım yapıp hastaneye götürüyordum ama 20-30 cc çıkıyordu hemşire ile konuştum göğüslerime baktı siz birde burada ki makina ile sağım yapın dedi oğlumu emzirdim sonra sagim yaptım yine de evdekine göre daha çok sut çıktı hemen o sütü de hemşireye teslim ettim ve eve gitmeden hastane tipi kiraladım evde ikisini de denedim ev tipinde hic gelmeyen sut hastane tipi makina ile masallah çokta güzel geldi.hemşire ilk 3 ay hastane tipi daha uygun oluyor demişti

Canım sağma makinan ev tipi mi? Eger öyleyse ondan da cok gelmiyordur.benim oğlum yoğun bakımda yatarken ev tipi ile sağım yapıp hastaneye götürüyordum ama 20-30 cc çıkıyordu hemşire ile konuştum göğüslerime baktı siz birde burada ki makina ile sağım yapın dedi oğlumu emzirdim sonra sagim yaptım yine de evdekine göre daha çok sut çıktı hemen o sütü de hemşireye teslim ettim ve eve gitmeden hastane tipi kiraladım evde ikisini de denedim ev tipinde hic gelmeyen sut hastane tipi makina ile masallah çokta güzel geldi.hemşire ilk 3 ay hastane tipi daha uygun oluyor demişti
Lansinoh 2li olan canim evet.Ama hastane tipi Diyarbakır da kiralama yok galiba.Bir kaç defa internetten baktim ama bulamadım.

Depresyona 3.günden girdim sanırım..
Memelerim facia gibi resmen kopuyor kanıyor veremiyorum çocuğa dün geceden beri. sağdım falan ama o da çok acıttı. Taş gibi oldular öyle oturup ağlıyorum elimden bişey gelmeden.
Sütler etrafa akıyor yataklara ben bgn mama veriyorum kızıma çaresiz.. ağlamaltan helak oldum içimden hiçbişey gelmiyor geçeceğini bilsemde hiç geçmeyecek gibi sanki öyle bi çaresizlik içindeyim. Tecrübeyle de olmuyormuş yavrumu kucagıma bile alamadım dünden beri çok mutsuzum, Allahım yardım et🙏

Memelerim facia gibi resmen kopuyor kanıyor veremiyorum çocuğa dün geceden beri. sağdım falan ama o da çok acıttı. Taş gibi oldular öyle oturup ağlıyorum elimden bişey gelmeden.
Sütler etrafa akıyor yataklara ben bgn mama veriyorum kızıma çaresiz.. ağlamaltan helak oldum içimden hiçbişey gelmiyor geçeceğini bilsemde hiç geçmeyecek gibi sanki öyle bi çaresizlik içindeyim. Tecrübeyle de olmuyormuş yavrumu kucagıma bile alamadım dünden beri çok mutsuzum, Allahım yardım et🙏
Sorumlulugu tamamen size birakarak kendi deneyimimi soylemek isterim. Herhangi bir doktor tavsiyesi degil annemin tavsiyesiydi. 6 sene once oglumda basarili sonuc alinca kizimdada hemen uyguladim ve 1 gun sonra emzirebilme kivamina geldim. Bu bir yara kremi resmini paylasicam. Meme uclarima bundan surdum ve emzirmeden once bol sabunlu suyla yikadim. Meme uclarimdan kan gelecek ladar yara iken ikisindede bir gun uygulamam ertesi gun normal gogus kremi (lansinoh) kullanabilcek hale geldim. Ama dedigim gibi bir doktor tavsiyesi degil bu sadece bir yara kremi. Belki sizede faydasinolur diye patlasmak istedim

Eklentiler

• 34EFAF7B-8FE2-4698-9747-B1EC3225E710.jpeg
    34EFAF7B-8FE2-4698-9747-B1EC3225E710.jpeg
    143,3 KB · Görüntüleme: 20
Şu lohusa depresyonu çok enteresan bi şey. Tecrübeli olanı bile vuruyor arkadaş 🤧🤧 kıyamam ya sana en yüksek noktadasın şuan inşallah bundan sonra inişe geçiceksin inşallah canım benim. Yıpratma kendini mamaysa mama bi kaç güne toparlar göğüs uçların da hiç üzülme. Bu süt savaşları çok çetin 😭

Kızlar benim de köpeğim depresyonda laçini çok kıskanıyor. Beni ne zaman tek yakalasa ağlıyor kendini sevdiriyor. Ama mesela ne zaman laçini emzirsem yanımızda nöbet tutuyor. Yanıma kimseyi yaklaştırmıyor. Kendi de belli bir mesafeye kadar yaklaşıyor. Misal laçinin altını açarken koklayıp kaçıyor. Deli ya

İlk kırk gün gerçekten hepimizin yaşadığı bu kuzum hepsi geçecek🥲 inşallah. Bunun tecrübeliside aynı hormon tecrübesiziide. Meme uçlarına garmastan ve gümüş kapak öneriyorm. Benm hiç yara olmadı🙏🏻

Çünkü hormonlar😔

Kızlar 2 gündür meme artı biberon gidiyorum,şunu anladım bebekler artık 80 cc rahat hupletiyotlar ama bunu memedeyken almaları cok uzun sürüyor, uyuyakalıyorlar, o yuzden Ela cok ağlıyor ,bugün tam 1 saat 10 dakika memede kaldi ,uyuduğu ancak 1 saat oldu🥲 ama biberonla sağdığım sütü ya da mamayi 80 civarı verirsem 2.5,3 saat uyuyor.Tabi belki sütü daha cok olanın emzirme suresi daha kısadır. Size tavsiyem cok yorgun hissederssiz ,mmayi ya da sağdığınız sütü bebege ayrıca verin ,cok az da olsa dinlenirsiniz.Ben mesela artık gece uykusuna geçerken bir kere vereceğim, en azindan azda olsa uyumuş olurum, gerisi Allah kerim

Canım benim kıyamam en hızlı iyileşme için garmastan krem kullanabilirsin. Birde bir topikte denk gelmiştim göğüs uçlarına lansinoh sürüp streçle sarmak hemen toparlıyormuş. Yaralar hemen iyileşirde rahatça emzirirsin inşallah🙏🏻 Göğüs ucuyla emzirmekte iyi gelebilir.

Travmam oldu resmen meme. Her uyandığında ağladığında korkarak veriyorum. Her meme aldığında ağlıyorum. Her gün mama vercem deyip vicdan yapıp ağlaya ağlaya meme veriyorum. Anneliğin en zor yani buymuş 20 günde tecrübem bu. Ama ilerleyen zamanda biraz daha geçiyor hafifliyor ağrılar canım. Bol.bol lansing sür. Bi de mümkünse memen açık ges gerekirse. Pedde havasız kaliyor daha kötü oluyor. Ben banyoda su çıkışta havlu değdiremiyorum 😪

Kızlar yeni bir şey keşfettim benim sütüme çok iyi geldi size de şöyleyim dedim. Migros’tan lactamil sütlü anne içeceği aldım toz halinde 1 bardak suya 3 yemek kaşığı karıştırıp içtim tadı milshake gibi. Gayet güzel. Sütümü çok arttırdı. Daha demin çocuğu 2 memede emzirdim. Mochiye tek memeden akan süt 50cc idi. Emzirdiysen sonra yemek yerken öne eğildim bi baktım süt akıyor sağdım 30 cc çıktı 2 memeden. Oha dedim. Still tea de içmiştim ya o sütlü içecek ya da still tea işe yaradı. Ya da 2si birden anlamadım. Ama çok iyi geldi işte. Deneyin. 🥰

Kızlar yeni bir şey keşfettim benim sütüme çok iyi geldi size de şöyleyim dedim. Migros’tan lactamil sütlü anne içeceği aldım toz halinde 1 bardak suya 3 yemek kaşığı karıştırıp içtim tadı milshake gibi. Gayet güzel. Sütümü çok arttırdı. Daha demin çocuğu 2 memede emzirdim. Mochiye tek memeden akan süt 50cc idi. Emzirdiysen sonra yemek yerken öne eğildim bi baktım süt akıyor sağdım 30 cc çıktı 2 memeden. Oha dedim. Still tea de içmiştim ya o sütlü içecek ya da still tea işe yaradı. Ya da 2si birden anlamadım. Ama çok iyi geldi işte. Deneyin. 🥰
Masallah senin süt zaten cok iyi ,hemen ben de bakayım o neymiş.Ya da internetten aldım bir seyler bira mayası tableti falan ,once onlari bir deneyeyim ,sonra bunlara bakayim😄 paylaştığın için teşekkürler canım

Kızlar benim de köpeğim depresyonda laçini çok kıskanıyor. Beni ne zaman tek yakalasa ağlıyor kendini sevdiriyor. Ama mesela ne zaman laçini emzirsem yanımızda nöbet tutuyor. Yanıma kimseyi yaklaştırmıyor. Kendi de belli bir mesafeye kadar yaklaşıyor. Misal laçinin altını açarken koklayıp kaçıyor. Deli ya
Ayni benim kizimi tarif etmissin 😂😂😂 surekli agliyo kendini sevdiriyo falan 😅😅 ne zaman bebegi emzirsem dibimden ayrilmiyor bebegin bezini degistirirken kakasina bakiyim fln diyo 😅😅 sizin kopekle benim kiz ayni davranislari sergiliyor valla

Bana zamanla duzelecek diyorlar 😅 sizinkide duzelir insallah

Kızlar 2 gündür meme artı biberon gidiyorum,şunu anladım bebekler artık 80 cc rahat hupletiyotlar ama bunu memedeyken almaları cok uzun sürüyor, uyuyakalıyorlar, o yuzden Ela cok ağlıyor ,bugün tam 1 saat 10 dakika memede kaldi ,uyuduğu ancak 1 saat oldu🥲 ama biberonla sağdığım sütü ya da mamayi 80 civarı verirsem 2.5,3 saat uyuyor.Tabi belki sütü daha cok olanın emzirme suresi daha kısadır. Size tavsiyem cok yorgun hissederssiz ,mmayi ya da sağdığınız sütü bebege ayrıca verin ,cok az da olsa dinlenirsiniz.Ben mesela artık gece uykusuna geçerken bir kere vereceğim, en azindan azda olsa uyumuş olurum,
Canım ben göğüs kalkanı kullanıyorum 24 saat duruyor Hava aldırıyor o .Bir de memeyi verirken baş parmak ve işaret parmağımla tutup bebeğe öyle veriyorum.İlk günler benimde çok acıyordu.Göğüs kalkanı çok iyi geldi

Back