• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Ben de bugün tutturmayı denedim karnı acıkmışken, denedikçe olacak gibi😍 pes etmeden her fırsatta denemek gerekiyor sanırım. Yine de salı günü emzirmeyle ilgili görüşünce sana da yazarım canım. Doktor nasıl bir yol gösterecek merak ediyorum🥲
Süt için su, kuru incir, hurma, kuru meyvelerden komposto tüketiyorum canım. Birde beslenmeme dikkat ediyorum artıyor çok şükür.
Takviye kullanmıyorum şuanda ama aklımda olan ve çok önerilen galactago damla ve solgarın takviyesini çok öneriyorlar istersen bir bak.
Yaa olur olur insaAllah tutarlar şu memişleri de rahat bi nefes çekeriz, delirtti bu bebe beni😂
Kompostoyu anneme söyledim o yapıp gönderecek bugün, o da olmadı damlaya yöneleceğim mecbur teşekkür ederim 🌼
Cevap bekleyeceğim 🤲🏻:21:

Kozlar sütü gelmediğini düşünen yeni doğum yapanlara önerim ebe desteği alın. Ben emzirme danışmanlığı aldığımın ertesi günü sütüm fışkırdı resmen. Şu an sağ göğsümü versem çocuğa solda sızlama başlıyor hemen mochi takıyorum akanı topluyorum tek memeden sadece akan süt sağmadığım halde 25 cc çıkıyor. E çocuk sağı emiyor o diğer sütü de cok cok içiyor. Süper bişey. Bu arada ben elle sağımda daha çok sütüm çıkıyor
Canım elle nasıl sağıyosun

Maşallah bu ne hız. Bana bebegi yikama konusunda uygulamayı bana bıraktılar, ister simdi yika ister düşünce dediler.Ama ben göbek düşmesini bekliyorum ,sizlere ne söylediler
Bize doktoru yıkayın dedi bazı çocukların 14. Gün düşüyo dedi. Biz de yıkadık 2 gün sonrası falan düştü. Yalnızca düştüğü gün yıkamayın dedi

Canım elle nasıl sağıyosun
Canım ilk tıkanık alveolleri yani acıyan kitle gibi yerlere üstten meme ucuna doğru masaj yapıyorum bastırarak yuvarlak hareketlerle sonra memeyi uca doğru bastırarak C şeklinde tutarak sağıyorum. Bir de sağarken bebeğime bakıyorum yanımda değilse resmine bakıyorum.

Maşallah bu ne hız. Bana bebegi yikama konusunda uygulamayı bana bıraktılar, ister simdi yika ister düşünce dediler.Ama ben göbek düşmesini bekliyorum ,sizlere ne söylediler
Bi sey demediler ama ben kendim yikamak istemiyodum zaten yikamadik. O kokusu gidecek 😅 gitmesin ya bi daha cocukta dusunmuyorum nerden bulcam bu kokuyu 😅😅

Kizlar dogumun üzerinden 2 gun gecti bebegim memeyi aliyo emiyo refleksi guzel oyle olunca bende sut var saniyodum pompayla sagmayi denedim hic sut gelmedi meger bos bos meme emiyomus yavrum ac kalmis😔 cok uzuluyorum humana cay iciyorum bol sıvı aliyorum guzel beslenmeye calisiyorum baska ne yapabilirim? Su an mecburen sadece mamayla devam ediyorum 😔
Aynı durumu yaşadık canım. Doğduğu andan itibaren çok güzel emiyordu. Eve gelip sağdım baktım ki hicbir şey yok. Çocuk da ağlıyor sürekli. Humana çayına başladım dediğin gibi bol sıvı , ama bebeği sakin sadece mamaya devam ettirme derim. Süt çok az da olsa geliyormuş onlara emince. Mamayı çok ağladığı doymadigini anladığın zamanda ver ki memeyi unutmasın. Ben 2 gün hem mama hem meme verdim. Memeyi alıp durmuyorsa ağlıyorsa mama takviyesi yaptım. Bir de sıcak dus aldıktan sonra süt daha çok gelmeye başladı. Bebeğin emmesi damarları açıyormuş süt gelmese bile. Şimdi çok şükür gece sadece bir kere mama takviyesi yapıyoruz

Ben hastaneden çıkar çıkmaz kuşak bağlamaya başladım bir hafta oldu doğum yapalı -8 kg.korse yine göbek bırakıyor gibi geliyor bana doktorum da kuşak önerdi ilk doğumumda da kullanmıştım bunda da kullanıyorum
Var mı önerdiğin alabileceğim bir yer peki. Sezeryan dikişi olunca korkuyorum ağrır diye çünkü iç çamaşırı değse bile ağrıyor

Var mı önerdiğin alabileceğim bir yer peki. Sezeryan dikişi olunca korkuyorum ağrır diye çünkü iç çamaşırı değse bile ağrıyor
Sen kac kilo verdin canım ben delireceğim yaaaa, oglumdada cocuk 3250 doğmuştu ben 3 bile vermemiştim eve geldiğimde. Ama bunda bir de +1.5 kilo gördüm, resmen benimle dalga geçiyor bu vücut, bir de emziriyorum yani.Bakalim ,su an tabiki en önemlisi sağlık ama buda insanın sinirini bozuyor hic yalan soylemiycem

Canım ilk tıkanık alveolleri yani acıyan kitle gibi yerlere üstten meme ucuna doğru masaj yapıyorum bastırarak yuvarlak hareketlerle sonra memeyi uca doğru bastırarak C şeklinde tutarak sağıyorum. Bir de sağarken bebeğime bakıyorum yanımda değilse resmine bakıyorum.
Yaa maşallah size .Çok teşekkür ederim canım♥️

Sen kac kilo verdin canım ben delireceğim yaaaa, oglumdada cocuk 3250 doğmuştu ben 3 bile vermemiştim eve geldiğimde. Ama bunda bir de +1.5 kilo gördüm, resmen benimle dalga geçiyor bu vücut, bir de emziriyorum yani.Bakalim ,su an tabiki en önemlisi sağlık ama buda insanın sinirini bozuyor hic yalan soylemiycem
Canim spinal sezeryan mi olmustun hatrlayamadim ama öyleyse sen ameliyat sonrasi ödem tutmussundur doktorum beni 10 12 gun eller ve bacaklarda odem olabilir kilo artisi gorebilirsin diye uyarmisti bende olmadi ama olan cok insan varmis 2 haftaya atarsin diye dusunuyorum hic takma ben 20 kilo aldim 13 ü gitti 2 gundur tatlilar bilmemneler kaldi ayni yerde devam edersem ustune sisecegim sanirim 🙈😂

Canim spinal sezeryan mi olmustun hatrlayamadim ama öyleyse sen ameliyat sonrasi ödem tutmussundur doktorum beni 10 12 gun eller ve bacaklarda odem olabilir kilo artisi gorebilirsin diye uyarmisti bende olmadi ama olan cok insan varmis 2 haftaya atarsin diye dusunuyorum hic takma ben 20 kilo aldim 13 ü gitti 2 gundur tatlilar bilmemneler kaldi ayni yerde devam edersem ustune sisecegim sanirim 🙈😂
Evet spinal canim ama bunu yaşayan eminim çok azdır, 9 ay burda kilo takıntılı dolaşmamın sebebi biraz da buydu .Ama veremeyeceğimi bilsem de artı göreceğimi bilmiyordum :anneadayı: Ne yapalım buda bir kader,kilo kaderi🤣

E
Evet spinal canim ama bunu yaşayan eminim çok azdır, 9 ay burda kilo takıntılı dolaşmamın sebebi biraz da buydu .Ama veremeyeceğimi bilsem de artı göreceğimi bilmiyordum :anneadayı: Ne yapalım buda bir kader,kilo kaderi🤣
Evet sen zaten masallah cok az kilo aldin hic takma verirsin cok kisa surede

Aynı durumu yaşadık canım. Doğduğu andan itibaren çok güzel emiyordu. Eve gelip sağdım baktım ki hicbir şey yok. Çocuk da ağlıyor sürekli. Humana çayına başladım dediğin gibi bol sıvı , ama bebeği sakin sadece mamaya devam ettirme derim. Süt çok az da olsa geliyormuş onlara emince. Mamayı çok ağladığı doymadigini anladığın zamanda ver ki memeyi unutmasın. Ben 2 gün hem mama hem meme verdim. Memeyi alıp durmuyorsa ağlıyorsa mama takviyesi yaptım. Bir de sıcak dus aldıktan sonra süt daha çok gelmeye başladı. Bebeğin emmesi damarları açıyormuş süt gelmese bile. Şimdi çok şükür gece sadece bir kere mama takviyesi yapıyoruz
Aynisi canim bizim de oyleydi oyle guzel guzel emince dedim heralde tamam sut geliyo ki seve seve emiyo. Pompayi gorunce sok oldum 1 damla bile bi sey gelmedi. Yarin kontrolum var ondan sonra dus alabilicem buyuk ihtimalle bende dus almayı bekliyorum umarım isleri hizlandirir bende de🙏 memeyi her ogunde veriyorum ama tabi cekip cekip acliktan aglayinca mecbur yine mama yapıp duruyoruz insallah sut geldigi gunleri de gorucem cok tesekkur ederim canim 🙏❤️

Kızlar kızım doğduğunda burnunda bir kızarıklık vardı takmamıştım geçer diye. Bugün karnında da gördüm tırnakları uzun çizdi herhalde diye düşündüm doktor kontrolüne gitmiştik doktor damar beni dedi. Bebek hemanjiomu. Ya çok üzüldüm. 1 yaşına kadar büyür 2ye kadar geçmesini bekleriz dedi. Bebeklerin %50sinde 5 yaşa kadar geçiyor dedi doktor. Çok gıcık oldum googledan fotoğraflara bakınca.
Bu fotoğrafta biraz belli oluyordur burnunda var.

Eklentiler

• 705FF4D9-0B24-4178-9181-D5A42C7CFBCB.webp
    705FF4D9-0B24-4178-9181-D5A42C7CFBCB.webp
    22 KB · Görüntüleme: 76
Kızlar kızım doğduğunda burnunda bir kızarıklık vardı takmamıştım geçer diye. Bugün karnında da gördüm tırnakları uzun çizdi herhalde diye düşündüm doktor kontrolüne gitmiştik doktor damar beni dedi. Bebek hemanjiomu. Ya çok üzüldüm. 1 yaşına kadar büyür 2ye kadar geçmesini bekleriz dedi. Bebeklerin %50sinde 5 yaşa kadar geçiyor dedi doktor. Çok gıcık oldum googledan fotoğraflara bakınca.
Bu fotoğrafta biraz belli oluyordur burnunda var.
Canım geçmese de alınıyor, üzülme insallah bir sey olmaz ,kendiliğinden geçer, geçmese de alınabilir, benim önceki dogumda burdan bir arkqdasin bebeğinin tam alnının ortasında kocamandı geçti

Back
X