• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kozlar sütü gelmediğini düşünen yeni doğum yapanlara önerim ebe desteği alın. Ben emzirme danışmanlığı aldığımın ertesi günü sütüm fışkırdı resmen. Şu an sağ göğsümü versem çocuğa solda sızlama başlıyor hemen mochi takıyorum akanı topluyorum tek memeden sadece akan süt sağmadığım halde 25 cc çıkıyor. E çocuk sağı emiyor o diğer sütü de cok cok içiyor. Süper bişey. Bu arada ben elle sağımda daha çok sütüm çıkıyor
Maşallah maşallah 🧿🥰 benim bebeğim küvözde ben pompa ile sağıyorum dediğin gibi birini sagarken diğerinden damlıyor inşallah benim oğlumda güzel güzel emer geldiğinde 🤲❤️ hepimizin bol bol sütü olsun inşallah

Kızlar korse kullanacak mısınızz? Ne zaman başlayacaksınız ve öneriniz var mı? Hâlâ hamile gibi bi göbeğim var da 🤣🤣🤣
Ben hastaneden çıkar çıkmaz kuşak bağlamaya başladım bir hafta oldu doğum yapalı -8 kg.korse yine göbek bırakıyor gibi geliyor bana doktorum da kuşak önerdi ilk doğumumda da kullanmıştım bunda da kullanıyorum

Gözün aydın Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🤲🥰 daha çok yeni sütün yavaş yavaş gelecek sen emzir hep dereotu bol su ve kuru dut kuru siyah üzüm incir bunlarla yapılan komposto çok iyi oluyor süt için ben faydasını görüyorum beslenmene dikkat et su en az 3 litre içmeye çalış sütüm yok diye düşünme Allahın izniyle 2 güne gelmiş olacak🤲😊
Amin insallah hepimizinkini ☺️🙏 cok tesekkur ederim bugun aldirayim kuru dut kuru incir olumlu dusunmeye çalışıyorum ama bi yandan cok moralim bozuluyo insallah dedigin gibi olur 2 gune gelir sutum cok tesekkur ederim😔❤️

Kozlar sütü gelmediğini düşünen yeni doğum yapanlara önerim ebe desteği alın. Ben emzirme danışmanlığı aldığımın ertesi günü sütüm fışkırdı resmen. Şu an sağ göğsümü versem çocuğa solda sızlama başlıyor hemen mochi takıyorum akanı topluyorum tek memeden sadece akan süt sağmadığım halde 25 cc çıkıyor. E çocuk sağı emiyor o diğer sütü de cok cok içiyor. Süper bişey. Bu arada ben elle sağımda daha çok sütüm çıkıyor
Danismanligi kimden aldiniz acaba online miydi

Amin insallah hepimizinkini ☺️🙏 cok tesekkur ederim bugun aldirayim kuru dut kuru incir olumlu dusunmeye çalışıyorum ama bi yandan cok moralim bozuluyo insallah dedigin gibi olur 2 gune gelir sutum cok tesekkur ederim😔❤️
Kesinlikle moral önemli hep olumlu düşün pompan varsa arada sagmaya çalış yada elinle dene stres yapma sakın arada mama takviyesi verirsin doktorunla konuşursun

Kizlar dogumun üzerinden 2 gun gecti bebegim memeyi aliyo emiyo refleksi guzel oyle olunca bende sut var saniyodum pompayla sagmayi denedim hic sut gelmedi meger bos bos meme emiyomus yavrum ac kalmis😔 cok uzuluyorum humana cay iciyorum bol sıvı aliyorum guzel beslenmeye calisiyorum baska ne yapabilirim? Su an mecburen sadece mamayla devam ediyorum 😔
Canim basta sut hemen gelmeyebilir. Sen emzir sut gelmesede. Emdikce gelecek. Ki basta gelen kolostrum 1 2 damla bile gitse cocuga faydali ve meme uyarildikca sut gelecek. Sadece mama verme. Emzir sonrasinda mama ver. Oyle oyle yavas yavas sutun artacaktir insallah 😊

Masallah ne ebeymiş, senin bize tavsiyen olur mu arkadaşım acaba?

Mochi süt toplama konusunda gerçekten çok başarılı ben de çok memnunum o olmasa ziyan olcaktı sütler🥲

Canim basta sut hemen gelmeyebilir. Sen emzir sut gelmesede. Emdikce gelecek. Ki basta gelen kolostrum 1 2 damla bile gitse cocuga faydali ve meme uyarildikca sut gelecek. Sadece mama verme. Emzir sonrasinda mama ver. Oyle oyle yavas yavas sutun artacaktir insallah 😊
Insallah canim bol bol vermeye calisiyorum memeyi, ben bi seyler gidiyor saniyordum pompa bos olunca moralim bozuldu insallah kolostrumu bari almistir. Umarim gelir yakinda sutum tesekkud ederim🙏🙏

Masallah ne ebeymiş, senin bize tavsiyen olur mu arkadaşım acaba?
Valla ben ebeden öğrendiğim memeye bebek emerken dairesel hareketlerle geriden öne doğru masaj yapmak. Eğer tıkanıklık yoksa sıcak suyla duşta da masaj yapabilirsiniz. Bebeğin ağzına memeyi direkt vermeyin o zaman bir kere emip atabiliyor. Memeyi burnuna yakın üst dudağa doğru tutun o yukarı doğru hamle yaptığında başını memeye itin. Memeyi ağzına itmeyin. Bebek memeye yönelmeli dedi bana ebe. Bebeği memeye iterken memeyi kahverengi kısmında baş ve işaret parmağınızla sıkıştırın. Makas hareketiyle sıkıştırmayın meme ucunu o zaman tutamıyor. Başını memeye iterken kulaklarından baş parmağınız ve işaret parmağınızdan boynunu kavrayıp itin. O şekilde bebeğin başını daha rahat kontrol edebilirsiniz. Çünkü yenidoğanda yer yön duygusu yok. Bebek memeyi aranırken bazen ağzını kocaman açıp ters yöne hamle yapabiliyor. Yatarak emzirmeyi önerebilirim bir de ben pek yapamıyorum ama çok rahat oluyor.

Valla ben ebeden öğrendiğim memeye bebek emerken dairesel hareketlerle geriden öne doğru masaj yapmak. Eğer tıkanıklık yoksa sıcak suyla duşta da masaj yapabilirsiniz. Bebeğin ağzına memeyi direkt vermeyin o zaman bir kere emip atabiliyor. Memeyi burnuna yakın üst dudağa doğru tutun o yukarı doğru hamle yaptığında başını memeye itin. Memeyi ağzına itmeyin. Bebek memeye yönelmeli dedi bana ebe. Bebeği memeye iterken memeyi kahverengi kısmında baş ve işaret parmağınızla sıkıştırın. Makas hareketiyle sıkıştırmayın meme ucunu o zaman tutamıyor. Başını memeye iterken kulaklarından baş parmağınız ve işaret parmağınızdan boynunu kavrayıp itin. O şekilde bebeğin başını daha rahat kontrol edebilirsiniz. Çünkü yenidoğanda yer yön duygusu yok. Bebek memeyi aranırken bazen ağzını kocaman açıp ters yöne hamle yapabiliyor. Yatarak emzirmeyi önerebilirim bir de ben pek yapamıyorum ama çok rahat oluyor.
Masallah ne cok sey varmış, teşekkürler canım. Ama bunlar ancak pratikte öğrenilebilir

Masallah ne cok sey varmış, teşekkürler canım. Ama bunlar ancak pratikte öğrenilebilir
Aynen canım bana da böyle birisi yazarak anlatsa anlamazdım. Hatta ebe gittikten sonra 2-3 gün pratik yapa yapa anladım nasıl emzirmem gerektiğini. Bence bütçe el veriyorsa emzirme danışmanlığı süper bişey. Eğer el vermiyorsa online ücretsiz eğitimleri takip etmek gerek.

Aynen canım bana da böyle birisi yazarak anlatsa anlamazdım. Hatta ebe gittikten sonra 2-3 gün pratik yapa yapa anladım nasıl emzirmem gerektiğini. Bence bütçe el veriyorsa emzirme danışmanlığı süper bişey. Eğer el vermiyorsa online ücretsiz eğitimleri takip etmek gerek.
Ben de düşünüyorum araştıracağım, gerci simdilik emzirme konusunda çok sorunlu değiliz, çok şükür

Ayy hastanede ilk gun geldi bana oksuruk krizi. Dikisler patlar mi dedim patlamaz dediler. Kendini tutma oksur tutarsan daha kotu olur dediler. Bu aralar arada geliyor yine oksuruk karnima bastiriyorum elimle oksururken daha rahat cok sukur o kadar acimiyor.
Şuan fobim 😂 patlamaz tabi ama o his çok fena 😂
Yok ya daha yüzüstü olmaz zaten
Bi yan dönülsün de o da bi nimet bence
bi 15 günden sonra falan ceylan gibi sekersin kuzum inş😜🙏
Kuzum iyiyim şükür ya beni zorlayan bizim kızın gazı var valla uykusuzluk ve onun yorgunluğu var 🥺
Ben de hala sırt üstü yatıyorum kızlar🥲🥲 yan yatmayı çok özledim asla cesaretim yok🥹
Öksürmekte çok zor ama ya hapşırmak🥹🥹 L Larissa çok zararlı ama hapşırmamaya çalıştım hep🥲
Ben de asla sırt üstü ve yüksekte yatamazdım mecbur kalınca yatıyorsun canım🙄 A Atalanteda 2 gündür yastıklar normale döndü çok şükür. Yataktan kalkarken hep çok zorlandım. Bir de bizim yatağımız baya yüksekmiş şimdi anladım🫠🫠
Hapşırma isteği gelince başka şeyler düşünüyorum 🙄🙄 ne zaman tam anlamıyla bu korku geçer acaba
Ohh tam benlik ordan bi dal da sigara versinler değmeyin keyfime😂😂😂
Hahahahaha kullanmadığım için canım çekmedi ama kullanan için tam bir keyif anı 😂
Maşallah kuzucum🧿 Benim sırt ağrım çok fena🥹🥹 ayakta durmakta çok zor, koltukta oturmakta🙄 sırt üstü uzanınca rahat ediyorum ancak oda sürekli mümkün olmuyor kalkınca yine aynı🫠
Ay kıyamam neden öyle oldu 🥺 yağıztoşum mu ağır geliyo yoksa 😂
ben öksürüyorum ve inanılmaz ağrım oluyor. Dikişlerim.ne durumda anlamıyorum da ama korkuyorum patlamıştır belki diye :KK43:
Doktorum Çooooooook zor bi olay demişti dikiş patlaması için ama korkularrr korkularımız 😅

Biz oglusumuza kavuştuk çok şükür artık evimizdeyiz.ama sarılık sınırdaymış bol emzir dedi doktor cuma kontrol var bakalım ne yapacağız
Çok şükür canım😍😍 gözünaydın. Sen emzirebiliyorsun ne güzel bol bol emzir evine de geldi ya her şey daha iyi olur artık🥰
Bizim sarılık cuma günü çıkarken 10.3müş bugün kontrol vardı 10.7 çıktı🤷🏻‍♀️ Cuma yeniden gideceğiz inşallah birlikte düşüşe geçeriz🙏🏻

Back
X