• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Hayir anlamadigim teknoloji bukadar ilerledi ama hala mezurayla karin olcup amniyosivisini bebegin gelisimini donup donmedigini anliyorlar. Millet uzaya cikti biz ultrason makinesine cikamadik daha 😂😂 dogunca ogrenicem artik kac kilo bize hersey suprizzzz 😂😂
Mezuraylamı ölçüyorlar burdan vahimi de varmış 😅 bizimki ultrasonla ölçüyor amniyon sıvısını vs her hafta artık ama söylemiyor. Boy kilo bize de sürpriz olacak yüzünü de hiç göremedik 🥲

İyiki hastanrye ne gerek var evde doğurun demiyolar size😂
Ama bak 5 gün kalınıyomuş bari doğurunca sallamıyolar sagolsunlar😬
Ahahah onu da diyorlar eğer her hangi bir epidural ağrıkesici vs almayacaksan normal doğum yapacaksan evde doğuruyorsun yok ben hastane de doğuracağım dersen ücret ödüyorsun😅

Canım yenidoğan yoğun bakımdan ücret alıyorlarmı? Bende acıbadem de yapıcam merak ettim yenidoğanda henüz taburcu olmadan yatış olduğunda bu devlet güvencesinde diyorlar bu ne kadar doğru?
Doğru canım benim bebeğim taburcu olduktan sonra öksürük oldu tekrar yattı aynı yoğunbakıma ve yine ücret alınmadı devlet güvencesinde

Ay sevindim diyeceğim yanlış anlaşılmasın, sabah oğluma bir gerildim hadi onu okula gonderdim, sonra eşim öngörülü davrandı resmen oruç oruç bir saat önceden ise gitti ,buluşacağımı anladi galiba😅 sonra evde saçma saçma dolaşıp anneme sardım, kadın yardim etmeye is yapmaya çalışıyor, istemiyorum dedim .En sonunda baktim olmayacak yatak odasına girdim sessizce ağladım ağladım çıktım, sakinleştim simdi bir tık. Ben de kendimden suç buluyordum.Sanirim korku ,belirsizlik,gerginlik ,heyecan ,biz doğurmayanlar e birde hormonlar ,hepimiz bu hale geldik.Hatta Ela ya bile söylendim sen de ittirip durma ,beğenmiyorsan çık dışarı dedim 🤣🤣🤣
Bnm içgörüm çok sağlam geçen eşime diyorum çok sinirliyim, sinirlenebilinecek şeylere sinirleniyorm ama gereksiz düzeyde çok fazla sinirleniyorm ve sen bunun farkında olduğun için bana bulaşmıyorsun diye😬
sen herşeyin farkında olunca durum dahada vahimleşiyor diyor😃😃😃😃

Ahahah onu da diyorlar eğer her hangi bir epidural ağrıkesici vs almayacaksan normal doğum yapacaksan evde doğuruyorsun yok ben hastane de doğuracağım dersen ücret ödüyorsun😅
Vah başıma gelen beterin beteri varmış
Yarın gidince doktoruma sarılıp öpecem😂

Doğru canım benim bebeğim taburcu olduktan sonra öksürük oldu tekrar yattı aynı yoğunbakıma ve yine ücret alınmadı devlet güvencesinde

Doğdugundan itibaren 28 gün yenidoğan sayılırmış o sürede yapılan müdahaleler ücretsizmiş canım🙏

İyiki hastanrye ne gerek var evde doğurun demiyolar size😂
Ama bak 5 gün kalınıyomuş bari doğurunca sallamıyolar sagolsunlar😬
Yani eger hersey musaitsen evde dogum yapbiliyorsunuz ama bence cok fazla insan tercih etmiyordur. Ama 3-5 gun sizin icin degil bebek icin kaliyorsunuz 😂 emiyormu doyuyormu sarilik o bu su sonra sira size geliyor 😂 saplsunlar onu yapiyorlar 😂
Mezuraylamı ölçüyorlar burdan vahimi de varmış 😅 bizimki ultrasonla ölçüyor amniyon sıvısını vs her hafta artık ama söylemiyor. Boy kilo bize de sürpriz olacak yüzünü de hiç göremedik 🥲
Burda devletin verdigi ultrason 1 kere detayli oda 18-20. haftalar arasinda. Oda sizinkiler kadar detayli degil yani. Onun disinda 24. haftadan itibaren eveler takip ediyor mezura idrar testi kalp atisi ile. Eger anormal bir durum gorurse sizi ultrasona veya hastaneye yolluyor. Siz isterseniz ozel jinekolaga gidersiniz o ayri.
Aaa bak siz nerdesiniz bilmiyorum. Ben norvecteyim burda kesinlikle dogum ucretsiz ister normal ister sezeryan ki sezeryana siz karar veremiyorsunuz ama dogum bakim hastanede kalma hamilelikle ilgili doktor randevulari ebe randevulari hersey ucretsiz. Sizinki bizdende kotuymus 🙈

Yani eger hersey musaitsen evde dogum yapbiliyorsunuz ama bence cok fazla insan tercih etmiyordur. Ama 3-5 gun sizin icin degil bebek icin kaliyorsunuz 😂 emiyormu doyuyormu sarilik o bu su sonra sira size geliyor 😂 saplsunlar onu yapiyorlar 😂

Burda devletin verdigi ultrason 1 kere detayli oda 18-20. haftalar arasinda. Oda sizinkiler kadar detayli degil yani. Onun disinda 24. haftadan itibaren eveler takip ediyor mezura idrar testi kalp atisi ile. Eger anormal bir durum gorurse sizi ultrasona veya hastaneye yolluyor. Siz isterseniz ozel jinekolaga gidersiniz o ayri.

Aaa bak siz nerdesiniz bilmiyorum. Ben norvecteyim burda kesinlikle dogum ucretsiz ister normal ister sezeryan ki sezeryana siz karar veremiyorsunuz ama dogum bakim hastanede kalma hamilelikle ilgili doktor randevulari ebe randevulari hersey ucretsiz. Sizinki bizdende kotuymus 🙈
Ben Hollanda’dadayım burda da baştan itibaren ebe kontrolünde her şey. İlk doktor kontrolüm 37. Haftada oldu son aya girince doktoru görebildim yani. Burda da ebe kontrolleri vs ücretsiz ama evde doğum epey yaygın dediğiniz gibi sezeryan da bir seçenek değil zaruri durumda yapılıyor. Benim ilki sezeryan olduğu için seçme şansım vardı ama normal denemek istiyorum bakalım. İlk doğumun Türkiye’de olmuştu burda bi dumur oldum ilk başta beta hcg bile bakmadılar 😂

Ben Hollanda’dadayım burda da baştan itibaren ebe kontrolünde her şey. İlk doktor kontrolüm 37. Haftada oldu son aya girince doktoru görebildim yani. Burda da ebe kontrolleri vs ücretsiz ama evde doğum epey yaygın dediğiniz gibi sezeryan da bir seçenek değil zaruri durumda yapılıyor. Benim ilki sezeryan olduğu için seçme şansım vardı ama normal denemek istiyorum bakalım. İlk doğumun Türkiye’de olmuştu burda bi dumur oldum ilk başta beta hcg bile bakmadılar 😂
Ben daha doktor gormedim dogumda gorucem kanimca. Ama evde dogurmazsan hastanede ucretli olayina sasirdim. Benim ilki acil sezeryanla bitti ama ardindan rahim ameliyati oldugum icin ben sezeryan olmak istedigimi soyledim ve kabul edildi. Bu seferki planli olucak erken gelme durumj olmazsa. Ama burda sizin gibi 2 sezeryan gecmisi varsa asla 3. normal dogum kabuø etmiyorlar mutlaka sezeryan olmak zorundasiniz. Umarim hersey istediginiz gibi ilerler

Miladında olmayan doğumlarda bebeğin haftasını dolduruncaya kadar olan süre için ücret alınmıyor diye biliyorm.
Premature olayi ayri onda cikana kadar alinmiyor zaten ama ilk 28 gun bebek yenidogan sayiliyor basina gelebilecek küvoz durumlarinin hepsini devletten aliyor hastaneler hatta tam özel olsalar bile ucret talep edemiyorlar kanunda bu sekilde

Ben de doğum hikayemi yazayım 🥲
Cumartesi günü kontrole diye gitmiştik, benim doktorum muayeneden önce nst alıyor. Nst de bi gariplik olduğunu hissettim çünkü başka zaman gümbür gümbür duyduğumuz kalp atışını bu sefer çok fazlaca arayarak bulduk ama yine de gümbür gümbür değil derinden geliyordu. Doktorun muayenesine girer girmez nst kötü, bebişin kalp atışında sınırımız 120 bazen 100 lere düşmüş hemen muayene edelim dedi. Baktı, seni böyle eve gönderemem hemen yatış yapalım takip edelim dedi düzelirse pazar çıkışını yaparız düzelme olmazsa hemen alırım dedi böylece yatış yapıldı. Üst üste çekilen nstler güzel çıktı bekleme kararı aldık. Pazar sabahı son nst 12 de çekilecekti ama bu sefer cihazda hiç kalp atışı bulunamadı yazamadı kağıt. Bana öğle yemeği yedirmediler. Başka nst cihazlarındadenediler kalp atışı yine yok. Sonra muayene cihazı geldi doktor odasından apar topar nabız 60 lardaymış, bu yüzden yazmamış nst cihazı. Ve resmen 10 dk içinde sezoya girdim, o şokla korkuyla sadece bebeğimin sağlığını düşünerek. Eşim de girdi doğuma. Hemen uyuştum sadece dokunmalarını hissettim hiç acı hissetmedim. Vinoşun da ne kordonu dolanmış ne sağlık sorunu var. Neden öyle oldu bilemiyoruz gerçekten, hepimize şaka yaptı ve geldi 🤷🏻‍♀️
5-6 saat sonra uyuşukluğum tamamen geçince ilk yürüyüşümü yaptım. Sonrasında da sık sık yürümeye çalıştım, dün de taburcu olduk. Birbirimize alışmaya çalışıyoruz, bizde durumlar böyle hikayemiz böyle vinoş hanım gelmek istedi ve bir anda geldi 😅 iyi ki de geldi 💕
Lariiii👀 doğumdan bugüne 3 gün geçti yazıyor artık sende ya of🥺 duygusallık yüklendi bak yine 🥺😍

Bugün resmen sancı çekiyorum sadece ritmik değil, bakalım hayırlısı

Kızlar benim arkadaşım yeni doğan yoğun bakım muhasebesine bakıyor, sizin için soracağım bunu

Darısı başına canım benim senin de çok az kaldıı 💕

Benim gızım kimse bunu yazamaz ben ne zaman istersem pat diye gelirim dedi 😂

Çok sağool eloşu da bekliyoruz 😍

Sağol canım benim bizim tahmini tarihlerden bi sen kaldın galiba 😂

Çok teşekkür ederim hepimizinkini inşallah 😍

Offff senin büyük kız gibi güzellik mi olucak yani 😍

Darısı başına çok az kaldı senin de bu muhteşem duyguyu yaşamana 😍

Darısı size inşallah 😍😍

Hepimizin duygularıyla oynadı 🥲 rodintoşumuzu bekliyoruz biz de heyecanla 😍😍

Amiinnnn güzel haberlerini bekliyoruz 😍

Amiiin teyzesi, eğer senin de isimde son karar demirse Demir arkadaşımızı bekliyoruz heyecanla bizde 🥲

Küçük kuş bigemtoşun küçük kuş arkadaşı vinoş geldii amin canım 💓

Evet ya sürprizci bi kız teyzesi 😍 bizim bütün özel günler nisanda, kızım da benim neyim eksik dedi heralde 🥲 ayy miraycığım da gelsin sağlıkla zamanında 😍

Çok teşekkürlerrr sizin de az kaldı dimi çok heyecanlı 🥲 sağlıkla gelsin hepsii

Canım benim çok teşekkürler😍 darısı başınıza, hepinize dua ettim 🙏🏼 Hala da ediyorum 🙏🏼🙏🏼
Aynen ben kaldim herhalde bir aksilik olmazsa benimkide vinos gibi şaka yapmazsa doktor 10 Mayıs'a sezeryan tarihi verdi ama bakalım

Kızlar sordum yoğun bakımı, normalde yasal değil para alınması ama hastaneler belge imzalatıp ücret talep ediyormuş.Hem devletten alıyorlar hem sizden ,uğraşıp direnirseniz vermeyebilirmişsiniz ama iste uğraşacak olan zaten A sınıfı hastanede doğum yapmaz ,onlarda bunu bildiği için kime ne geçirirse

Kızlar sordum yoğun bakımı, normalde yasal değil para alınması ama hastaneler belge imzalatıp ücret talep ediyormuş.Hem devletten alıyorlar hem sizden ,uğraşıp direnirseniz vermeyebilirmişsiniz ama iste uğraşacak olan zaten A sınıfı hastanede doğum yapmaz ,onlarda bunu bildiği için kime ne geçirirse

Aynen öyleymiş peşini bırakırsan kalıyo kim yerse artık 🤬 ama ödesen bile sonra sonrasında sgk ya fatura ve sağlık belgelerinle başvurup çatır çatır alıyomuşsun onlarada biton ceza yiyomuşlar

Back
X