• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Benim bebeğim bu anlatiklrinizi sadece gazi varken yaşıyoruz. Memede sakinlesiyor, emerken arada sancisi oldugunu belli ediyor, kivraniyor, ama aglamiyor bile, baya sqkinlesiyor. Gazi yoksa ac bile olsa sakin, aglamiyor ama sadece gazdan dolayi agliyor

Ben kayinvalidemi cevremde istemedim, kqtlanamadigim yapida bir insan. Kotu biri degil ama sevemiyorum. Esim sagolsun ben rhatsiz olmayim diye olabildigince benden uzk tuttu, cok kisa gelip gittiler ve sonrasinda cocugu goster vs diye görüntülü aramasina faln musade etmedi, hep kendisi muhatap oldu , cok rahat ettim. Ama Annem mahvetti beni gecrekten. Kayinvalidemi, gorumcemi vs sevmiyorum bunu biliyor. Bebgim esimin kopyasi. Ki eşim bence her ne kadar annesi olsa da kv ye zerre kadar benzemiyor, ak pak adam masallah, cok begeniyorum esimi. Bebegin esime benzemesini de cok istiyordum, oyle de oldu, sapsari bi kizim var, cok da mutlu oldum. Ama ameliyathaneden bebek annemlere verilip, ben odaya geldigim andan itibaren annem onlardan hoslanmiyorum diye, sirf "bak sen onlar8 sevmiyosun cocugun onlara benzedi nabeeer" vurgusu yapar gibi, qsiri cocukca bi israrla, "bu cocuk ayni kaynanan, ayni gorumcen" diyip durdu. Ki kaynanamin aynisi ols abile buna uzulecek halim yok, cocuk muyum? Ama annemin bu konudaki scma vurgusu israrini gorseniz, canim cikti he deyip gecmekten. Her snaiye, her baktiginda, her fotograf attigimda , heeer saniye milyonlarca kez ayni babannnesi, suna bak şurası da ayni onlar diye diye canımdan bezdim. Yuz bin kere gorumcemin ismiyle cocuga hitap edip, ayy sasirdim o kqdar benziyo ki karistirdim dedi, ee çüş ama. Agzima dilimin ucuna gelip duruyo, cok pis kufur edesim geliyo cidden delirmenin esigindeyim. Bu kadar mi sacmalanir ama lanet olsun cidden. Bi patlicam fena deliricem
Hadi kv leri gorumceleri anlarimda analara ne oluyo boyle sasirdim gercekten
Benim de annem gekdi ama bi kac gun durdu gitti oyle cok kalmadi ki zaten annem beni kirk yasinda dogurmus suan yetmisdort yasinda ben annemden bi is bekleyemem
Annem asla beni kirmak istemez oyle imali laf filan etmez
Ama sadece eski usul seyler yapmaya calisir cocugu yanina alma emzir koy su icme meywe sualrini dolaba koyma gibi
Buda beni bunaltmadi acikcasi
Cunku biliyorum ki brni dusunuyo
Ben dogururken ibenden cok dogurdu gordum onu gozlerinde
Sancim oldugu gece surekli dua etti benim icin hicc uyumadi hep namaz dua ile gecirdi geceyi
Ki ben bile yatip uyudum
Anneler kiymetlimiz senin anneninde seni kirmak icin soyledigini sanmiyorum
Oylesine diyordur
Benim kizlarimda hep baba gorumce esim tarafi esmerler kizlarim bi tek acik tenliler ama kara kac kara goz
Bende tam tersi sarisin renkli gozluyum
Kizlarim dogdugunda annemde dedi ama ben huylanmadim alinmadim cunku gercek bu
Bana benzemiyorlardi
Simdi oglumun saci siyah teni henuz belli degil sarilik hala gitmedi ama gozleri cokkk koyu yesil
İnsan kendisine benzemesini de istiyo bi yerde cocugunun 🥲🥲
Umarim donmezde goz rengi bana benzer ya
Kizlarla bi yere gitsem senin kizn gdegil bunlar diyorlar hep😩

Gözün aydıın. Hoş gelmiş, sefalar getirmiş bebik 😇🎈 Allah sağlıkla, huzurla, analı babalı büyütmeyi nasip etsin 🙏 Meme ucunu doğru kavrattığından emin misin? Sütün gelir merak etme, "Sütüm gelmeyecek mi" diye stres yapma yeter. Sadece meme ucunu değil, çevresindeki halkayı da kavradığından emin ol. Diğer türlü çok acı çekersin ve sütün gelmesi de zorlaşır. Ben yaptım o hatayı, günlerce tenime hiçbir şey değdiremedim, önüm açık geziyordum gömlek gibi pijama üstlerini sırtıma geçirip. Bsyağı önüm çıplaktı yani öyle fena bir acı.
Nealll , mahvoldum stresi geç ağlıyorum sürekli besleyemiyorum diye bide doğumda kesikte atıldı dikişte var dogru düzgün oturamıyorum şuan alamıyorum kucağıma 😭 baya emmek istiyor ama yara oldu uçları hastanede odada sürekli çıplak haldeyim asla kendim bile dokunamıyorum. Biberonda almıyor dogru düzgün 4 ayrı biberon denedik yeni 2 tane daha sipariş ettim bugün gelicek bakalım şuan kaşık biberon , benim parmağımı emerek yandan şırınga ile besliyoruz. Göğüs ucum için lansinoh, gümüş kapak

Hayirli olsun bebeğiniz, Allah birbirinize bağışlasın 🙏 süt hemen gelmez, damla damla şeffaf bir sıvı gelir baştan. Bebeğim emmiyorsa onu elle kaşığa sağıp kaşıkla vermiştim. Elle sağım videolarına bakabilirsiniz. Bir de o kadar acı oluyorsa emzirme pozisyonu yanlıştır yüksek ihtimalle. İlk doğumdan sonra benim de olmuştu, ikinci de olmadı hiç çok şükür. Bebek kahverengi kısmın tümünü, çok buyukse çoğunu kavrasin sadece ucunu alırsa acı olur. Onlara da YouTube'dan videolara bakabilirsiniz ya da instagramda emzirme danışmanları var, oradaki videolari izleyebilirsiniz.
Canım yara olunca ne yaptın ? Kolostrom geldi aslında sağma makinesi verdiler hastaneninki ile sağdım 3-4 damla falan kaşıkla verdim. Birde her bebek bu şekilde sert mi emiyor onu merak ediyorum parmak ve şırında yöntemi ile besliyoruz parmağımı bile acıttığı oluyor o kadar güçlü 😢

Nealll , mahvoldum stresi geç ağlıyorum sürekli besleyemiyorum diye bide doğumda kesikte atıldı dikişte var dogru düzgün oturamıyorum şuan alamıyorum kucağıma 😭 baya emmek istiyor ama yara oldu uçları hastanede odada sürekli çıplak haldeyim asla kendim bile dokunamıyorum. Biberonda almıyor dogru düzgün 4 ayrı biberon denedik yeni 2 tane daha sipariş ettim bugün gelicek bakalım şuan kaşık biberon , benim parmağımı emerek yandan şırınga ile besliyoruz. Göğüs ucum için lansinoh, gümüş kapak
Avent meme kalkanları da teması kesiyor, onu da deneyebilirsin ama bir süre devam edecek o acı maalesef. Çok iyi anlıyorum. Benim sezaryen olduğu için dikişler karnımdaydı. O da çok zor. Yatamıyordum, kalkamıyordum, dönemiyordum, bebeği emzirirken çok zorlanıyordum. Biberonu boş ver almaması iyi bir yandan. Memeyi çektikçe gelecek süt de. Bize biberon meme reddi yapar dedi hem doktor hem emzirme hemşiresi. Kaşık biberon kullandık. Zor oluyor ama denemeye değer. Sen de benim gibi ucunu tutturmuşsun demek ki. Yara o yüzden oluyormuş zaten 🙄 Hepsi geçecek merak etme. Biraz sabır sadece

Canım yara olunca ne yaptın ? Kolostrom geldi aslında sağma makinesi verdiler hastaneninki ile sağdım 3-4 damla falan kaşıkla verdim. Birde her bebek bu şekilde sert mi emiyor onu merak ediyorum parmak ve şırında yöntemi ile besliyoruz parmağımı bile acıttığı oluyor o kadar güçlü 😢
Ya bu çok iyi bir şey. Emme refleksinin güçlü olması yani. Güzel doyar, güzel beslenir demek oluyor bu. Yaraların geçince şükredersin buna

Ya bu çok iyi bir şey. Emme refleksinin güçlü olması yani. Güzel doyar, güzel beslenir demek oluyor bu. Yaraların geçince şükredersin buna
inşallah göğsüm yanlış pozisyonda diye yara olmuştur bugun bi emzirme danışmanı ile görüşücem öğrenebilirim inşallah 😞

Avent meme kalkanları da teması kesiyor, onu da deneyebilirsin ama bir süre devam edecek o acı maalesef. Çok iyi anlıyorum. Benim sezaryen olduğu için dikişler karnımdaydı. O da çok zor. Yatamıyordum, kalkamıyordum, dönemiyordum, bebeği emzirirken çok zorlanıyordum. Biberonu boş ver almaması iyi bir yandan. Memeyi çektikçe gelecek süt de. Bize biberon meme reddi yapar dedi hem doktor hem emzirme hemşiresi. Kaşık biberon kullandık. Zor oluyor ama denemeye değer. Sen de benim gibi ucunu tutturmuşsun demek ki. Yara o yüzden oluyormuş zaten 🙄 Hepsi geçecek merak etme. Biraz sabır sadece
Evet canım normalde çok rahat geçirdim hamileliği vs ama bu durum beni mahvetti sakin kalamadım bir türlü lohusalık bu oluyo galiba 😭. Sen yara geçene kadar bekledin mi ? Şuan ben emzirmem mümkün olmuyor çünkü

Evet canım normalde çok rahat geçirdim hamileliği vs ama bu durum beni mahvetti sakin kalamadım bir türlü lohusalık bu oluyo galiba 😭. Sen yara geçene kadar bekledin mi ? Şuan ben emzirmem mümkün olmuyor çünkü
Kanıyordu benimki ama emzirmeye devam ettim. Sürekli krem sürüyordum. Biraz düzelsin tekrar denersin

inşallah göğsüm yanlış pozisyonda diye yara olmuştur bugun bi emzirme danışmanı ile görüşücem öğrenebilirim inşallah 😞
Evet ondan. Doğru kavradığında çok uzun süre memede kalırsa ya da ısırıp çekiştirirse yine acıyor ama o ilk zamanki gibi olmuyor

Normal dogum evet
İcte yirtilma yok
Sadece kesi dikisi war 😃
Oda dun dustu
Distaki dikislerin dustuyse ictekilerde dusmustr
Daha oncekilerde ictede yirtik wardi ama bunda olmadi demekki
🤷🏼‍♀️
Benim sezeryan canm malum heryer kesik dikik dikislerde eriyen dikis icimi goremiyorum basinca elime geliyo sdce ust tarafta zaten yapistirma 😊

Maşallah öyle güçlü emiyorsa, meme ucun yara olmasa hafif gidiklanma tarzı bir şey hissetmen normal. Parmak vs acıyor evet, uyusur gibi oluyor. Meme ucu kremi surmustum lansinoh, her emzirmeden sonra kendi sutumu surmustum ve açık bırakmıştım uçlarını. O şekilde geçti

Evet ondan. Doğru kavradığında çok uzun süre memede kalırsa ya da ısırıp çekiştirirse yine acıyor ama o ilk zamanki gibi olmuyor
Benimde bir memem tamamen iyileşti. Sol meme ucumun altı kocaman çatlak. Kızım memedeyken gaz gelince bir çekiyor. Sağlam memem bile çok ağırıyor. O hassasiyet tamamen geçmiyor sanırım 🤷

Benimde bir memem tamamen iyileşti. Sol meme ucumun altı kocaman çatlak. Kızım memedeyken gaz gelince bir çekiyor. Sağlam memem bile çok ağırıyor. O hassasiyet tamamen geçmiyor sanırım 🤷
Emdiği sürece illa ki hassasiyet olur. Benimki dört aylık. Son 1 haftadır atağı gelene kadar epey iyiydik. Şu anda kemirmeye, lastik gibi çekiştirmeye başladığı için yeniden zorluyor

Kizlar bnmde sancim falan yok hala yada ben hissetmiyorum anlamadim nst de cikmisti sanci. Simdi lavaboda cok az peceteye pembe kirmizi akinti bulasti. Suyum gelirmi ki yoksa hemen gideyimmi hastaneye bilemedim

Kizlar bnmde sancim falan yok hala yada ben hissetmiyorum anlamadim nst de cikmisti sanci. Simdi lavaboda cok az peceteye pembe kirmizi akinti bulasti. Suyum gelirmi ki yoksa hemen gideyimmi hastaneye bilemedim
Nişanın gelmiş bence bi git hastaneye yada doktorunu arayabilirsin o seni yönlendirir

Back