• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Selam kizlar 3 gundur ic dikksimde bi acima basladi ya o gun bi tayt giymstm biraz dar gelmisti o mu yapti acaba hala gecmedi bide benim kesiyi kıl bölgesinin uzerine acti bu sefer gobek altinda degil onun uzeri de sag tarafim tam dogumdan beri sislik vardi baya duzeldi ama tam anlamiyla sisligi inmedi ustune basinca acı olmaya basladi 3 gundur sizinde boyle olan var mi kizariklik akinti falan yokda bi korktum ya durduk yerde neden basladi bu acilar dye

Merhaba güzel anneler 27 yaşındayım dün akşam hayatımın en zor gecesini yaşadım .. gebeliğimin başından beri grubu sessiz takip eden ve ihtiyacı olan herkese dua edenlerdenim... Oğlum bugun 35 günlük ve dün öğleden sonraya kadar hem alttan gazını hemde üstten gazını çok kolaylıkla kendisi çıkarıyordu hiç ama hiç bir sorun yaşamamıştım özellikle gece 2 den sonra emip gazını çıkarıp yarım saat içinde beşiğinde sallayarak tekrar uyutuyordum..
Dün 1 aylık kontrolümüz vardı ve boyu kilosu fiziksel muayenesi hiç bir sorun yok çok şükür hatta doktor gaz damlası kullanıyor musun diye sorduğunda kullanmıyoruz kendisi rahat yapabiliyor demiştim...kontrolden eve geldik saat 4 gibi emzirdim hatta emerken alttan gazını çıkardı kakasını yaptı sonra uyudu saat 6 da bir uyandı uyanış o uyanış saat 8 de huzursuzlanmaya başladı saat 9 gibide bir ağlamaya başladı böyle bir ağlamak yok etinden et koparıyorlar sanki nefessiz ağlıyor sadece hoplatarak zor sakinleştiriyoruz ama duracak gibi değil nöbetçi eczaneye gidip biogaia adında bir gaz damalsı aldık 3 damla onu verdim bu arada devamlı alttan ufak ufak gaz çıkaran oğlum 1 kere bile pırt yapmadı ve acile götürdük gazı var 2 kere poposundan şırınga ile su gibi birşey verdiler ama hala öyle bir sancısı varki resmen hastaneyi inletiyordu 1 saatten fazlanın sonunda çok az da oldu gaz attı ve birazcık rahatladı ama ara ara ağlamaları devam ediyordu hala gazı var doktor çok küçük olduğu için röntgen çekmek istemedi bol bol masaj yaparak rahatlatmaya çalışın yapacak başka birşey yok dedi... Eve geldik mecbur ve sabaha kadar yine hiç gaz çıkarmadı alttan. . sadece ben emzirdikten sonra muhakkak üstten çıkarttım gazını ve bugün öğlen yine acayip bir şekilde gaz sancısı geldi satlerce ağladı bir sürü masj yaptım gerek kremle gerek zeytinyağı ile ama yok yok yok o ağladıkça dünden beri bende ağlamaktan helak oldum çok üzgünüm ama az önce poposunu uyararak mecbur gaz çıkarttım biraz rahatladı ve uyudu ama buna alışacak kakasını ve gazı kendi çıkaramayacak diye çok korkuyorum saat ilerledikçe akşam olacak ve dün gecenin aynısını yaşayacağız diye de çok korkuyorum güçlü durmaya çalışıyorum ama yapamıyorum psikolojik olarak bitik durumdayım bu gaz hiç çıkamyacak ve bu durum hiç geçmeyecek gibi hissediyorum nolur aranızda tecrübeli anneler varsa bana yardımcı olun akıl fikir verin
Öncelikle sakin olmaya calisin. Bunun bir süreç olduğunu ve gececegini unutmayın. Biz de yaşadık 2. Ayimizdan itibaren. Özellikle akşam 7 den itibaren ağlama seansi başlardı. Çığlık cigliga. O dönem takibimizi yapan doktor sab simplex gaz damlası vermişti ama çok işe yaradığını düşünmüyorum. Biz ağlama seansi geldiğinde çareyi çocuğu pikede sallamada bulduk. Biraz rahatliyodu ve ağlaması kesiliyodu. Ama ne oldu, o şekilde sallanmaya ve uyumaya alıştı, 2. Aydan 12. Aya kadar pikede sallayarak uyuttuk ve çok zor bişey, kimseye önermem. Biz bunun dışında gündüzden gaz icin karnına masaj yapıyorduk. O süreci yasadik ve sanırım 6. Aydan sonra geçmişti.

KıZlar 28 saatlik doğum serüvenimiz sonunda meleğime sağ salim kavuştum rabbime şükürler olsun. Şuan çok yorgunum detaylı anlatamıyorum hikayemizi.
Bir şey sormak istiyorum doğumdan sonra sütünüz hemen geldi mi ? Gelsin emzirirken canınız yandımı ?

Benim canım inanılmaz yanıyor henüz sütüm inmedi ama emziremiyorum bıcaklanır gibi acıyor uçları kızım emerken. Sizinde böyle oldu mu ? Acı geçtimi ağlıyorum sabahtan beri emziremicem diye
Hayırlı olsun meleğinizi sağlıcakla büyütün. Sütünüz hemen gelmeyeblr şakır şakırda gelmez zaten 🙏🏻 Stres yapmayın. Meme ucı yarası içinde garmastan pomad ve hümüş kapak öneririm. Bende hiç olmadı.

Selam kizlar 3 gundur ic dikksimde bi acima basladi ya o gun bi tayt giymstm biraz dar gelmisti o mu yapti acaba hala gecmedi bide benim kesiyi kıl bölgesinin uzerine acti bu sefer gobek altinda degil onun uzeri de sag tarafim tam dogumdan beri sislik vardi baya duzeldi ama tam anlamiyla sisligi inmedi ustune basinca acı olmaya basladi 3 gundur sizinde boyle olan var mi kizariklik akinti falan yokda bi korktum ya durduk yerde neden basladi bu acilar dye
Benim iç dikiş mi bilmiyorum ama dış dikişin etrafında ki çatlaklar morarmış sızım sızım sızlıyor ve felaket kaşınıyor aşırı rahatsızım

KıZlar 28 saatlik doğum serüvenimiz sonunda meleğime sağ salim kavuştum rabbime şükürler olsun. Şuan çok yorgunum detaylı anlatamıyorum hikayemizi.
Bir şey sormak istiyorum doğumdan sonra sütünüz hemen geldi mi ? Gelsin emzirirken canınız yandımı ?

Benim canım inanılmaz yanıyor henüz sütüm inmedi ama emziremiyorum bıcaklanır gibi acıyor uçları kızım emerken. Sizinde böyle oldu mu ? Acı geçtimi ağlıyorum sabahtan beri emziremicem diye
Şükür canım Allah size bağışlasın normal doğum oldu değil mi en kısa zamanda bekliyorum hikayeni

Canım acısı çok muydu gerçekten geçti mi bildiğin bıçakla kesiyolar gibi
Gecti cnm merak etme gecer seninkide ama krem de kullandim ben gold lanonin krem kullaniyorum piyasadski muadillerinden hem ucuz hem fazla gram
Bende battaniyeyi sıkardim elimle
Allah kolaylik wersin
Ama sutum yok diye es etme emzirmeye dewam et cnm zaten simdi onun midesi kasik kadar iki uc yudumla doyar
Bi oncekinde hmemn mama werdim keske wermeseymisim zorla birakmistik

Benim ic dikisim yoktu distakilerde bugun dustu
Tayt sıktığı icin olabilir bi fikrim yok ama distaki kesi benimde sis biraz hala
Morluk gecmis bugun baktim
Senin dikislerin duruyormu hala
Bayagida zaman olmus

Sevgili lizz, mesajın için çok teşekkürler 🙏 sizin gibi bu yollardan geçmiş anneleri ben de sarıp sarmalak istiyorum artık. Gerçekten en önemlisi anlayış.. şu an sütüm olsun kisvesi altında getirilen yiyecek ve içecekler, çocuğa ve bana hediyeler yerine keşke içimi acıtan bu lafları işitmemiş olsaydım ve anlayış görseydim bu bana yeterdi. Ne yazık ki bu süreçte diğer içimi acıtan şey saygı ve sevgi besledigim insanların bu basit yüzlerini görmek oldu. Lohusasin alingansin denebilir ancak hem sizin hem benim isittigimiz laflari normal zamanda doğum yapmamış herhangi birine söyleseniz heralde o kimse de tepki koyardı. Biz hem duygu sağanagi içerisinde hem uykusuz hem yeni anne telaşında olanların ayrıca kırılması heralde öngörülemez olmamalı. Hala ve hala KV bana her gün bebeğin gözleri ile ilgili yorum yapıyor örnek olarak. Bebeğimin gözü lacivert şu an ama biliyoruz ki her an değişebilir. Nazi dönemi Almanyası gibi her gün göz muhabbetimiz var. Kendi göz rengim ela, oğlumun gözü ela, benim annemin ela diye sayıyor kv (asla kendisi ve eşimin gözü ela değil sadece güneşte biraz fark ediyor), sonra da küçümsercesine seninki kahve değil mi diyor ,🙈 oysa kendisininki de kahverengi. Bir de her gün her gün aynı muhabbet.. yani bir de şükürsüzlük de var.. sağlıklı doğmuş, varsın olsun kahverengi.
Mutlaka size yazmak isterim, çok sevgiler, umarım bebeğinizle sağlıklı ve mutlu günleriniz olur 🙏
Allahim bu nasıl bir düşünce yapısı yani herkes içten içe renkli olsun ister ama en en önemlisi sağlıklı görmesi ne önemi var rengin ben kendi ailemin nerdeyse hepsi renkli, benim ela,eşimin yeşil, eşimin ailesinin hepsi renkli ama oğlumun kahverengi kiziminki de şuan belli değil gri lacivert gibi inan zerre umurumda değil hangi renk olacak renk konusunda kimsede bisey diyemiyor çünkü oglumda sağlam bir tersleme yaptım sizde onların sözlerine alınmadığınızi belli edecek tavırda bulunun ve cevap verin çünkü canınızı acittiklarini farkedince daha çok yakıyorlar

Hayirli olsun bebeğiniz, Allah birbirinize bağışlasın 🙏 süt hemen gelmez, damla damla şeffaf bir sıvı gelir baştan. Bebeğim emmiyorsa onu elle kaşığa sağıp kaşıkla vermiştim. Elle sağım videolarına bakabilirsiniz. Bir de o kadar acı oluyorsa emzirme pozisyonu yanlıştır yüksek ihtimalle. İlk doğumdan sonra benim de olmuştu, ikinci de olmadı hiç çok şükür. Bebek kahverengi kısmın tümünü, çok buyukse çoğunu kavrasin sadece ucunu alırsa acı olur. Onlara da YouTube'dan videolara bakabilirsiniz ya da instagramda emzirme danışmanları var, oradaki videolari izleyebilirsiniz.

6.20 de suyum geldi. 9 a kadar bekledik sancı gelmedi. 9 da hastaneye gittim. 11 de suni sancı verilene kadar sancım sıfırdı. 22.40 a kadar suni sancı aldım. Açılmam 2 cmden ilerlemeyince sezaryana alındım. İnşallah sancın olur senin.
Merhaba ben 39+5 haftalık hamileyim. Salı günü gel suni sancıyla doğurtalım dedi. Açılman olmazsa sezeryana alıcam dedi. Suni sancı çok mu ağrılı bir işlem acaba.

2 haftadır başı oturmuş canım. Normal doğum için uygun. 3270 kilosu cnm
Ayy en azından kanala yerleşmiş bizde o da yok nasıl olacak bu iş bilmiyorum ya suni de kişiden kişiye değişiyor ya canım ağrı eşiğine bağlı kimseyle kıyaslama kendini

Ayy en azından kanala yerleşmiş bizde o da yok nasıl olacak bu iş bilmiyorum ya suni de kişiden kişiye değişiyor ya canım ağrı eşiğine bağlı kimseyle kıyaslama kendini
Orası öyle tabi. Ağrı eşiğim yüksek. Bakalım dayanamazsam sezeryan olurum. Sağlıklı alalım da kuçağımıza.

Back