• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kızlar sabah namaza kalktım karnım gurulduyordu gaz falan vardı neyse uyudum 7 de kalktım gene var ishal de oldum lavaboda sancı tuttu ama doğuma ihtimal vermemiştim sancılar 10 ve 5 dk da geliyordu 1 saat bekledim eşimi uyandırdım duş falan derken 9 oldu hastaneye geldim 3 cm açıklığım vardı yukarı çıktım 5 dediler suni sancı verdiler ıkınmayı beceremedim ama açılma hızlıydı zorla doğurttular karnıma basarak son dakika kesi attılar ama kavuştuk şükür inat emmek istemiyor tutmuyor sürekli uyuyor darısı kalanlara inş

Kızlar sabah namaza kalktım karnım gurulduyordu gaz falan vardı neyse uyudum 7 de kalktım gene var ishal de oldum lavaboda sancı tuttu ama doğuma ihtimal vermemiştim sancılar 10 ve 5 dk da geliyordu 1 saat bekledim eşimi uyandırdım duş falan derken 9 oldu hastaneye geldim 3 cm açıklığım vardı yukarı çıktım 5 dediler suni sancı verdiler ıkınmayı beceremedim ama açılma hızlıydı zorla doğurttular karnıma basarak son dakika kesi attılar ama kavuştuk şükür inat emmek istemiyor tutmuyor sürekli uyuyor darısı kalanlara inş
Masallah sağlikla buyut yavrunu 🤗 bendede sanci cikiyo ama acilma yok

Neden bastiriyolar ya keşke rahat biraksalarmis neyse.. emer canım size bol sütlü günler olsun insaallah. Allah analı babalı büyütsün

Yaa kuzu hayırlı olsun maşallah güzel bi doğum olmuş en azından hızlı ilerlemiş darısı başımıza inşallah 🙏🏻 Bana umut oldun egzersiz yapamıyorum yatarak geçirdim vs diye korkuyordum demek ki olunca oluyormuş gayet 😍 emme süreçleriniz kolay olur inşallah

Bilmiyorum belki size yanlış gelebilir ama benim kızımda bir uyandı mı 4 saat uyanık. Emzik veriyorum ben. Biraz duruyor emzikle 🤷
Emzik önerdi doktoru, ama ağlarken susturmak için değil uykuya dalmasi için. Tabi derin uykuya geçince ağzından alırsın dedi. Ama tabi söylenen hiçbir zaman pratiği tutmuyor. Kızın emziği tutamiyor, çok heyecanlanıyor emzikle ve düşünce de sinirleniyor 😔 yani sakinlestirecegine iyice onu geriyor. Tabi süt akan annesi emzik olarak varken napsin o emziği 🙈 Siz hangi marka emzik kullandınız, ben philipps avent almıştım.

Arkadaşlar merhaba, her emzirme seansı sonrası sağma yapıyor musunuz. Sağmak beni çok sıkıyor, her zaman yapmıyordum sadece çok dolgun hissedersem.bir de tek göğüs emzirirken diğer göğüse manuel mochi pompa koyuyorum, o yeterli diye dusunuyordum ancak bir hemşire ile konuştum o her emzirme seansı sonrası sağ dedi (üç saat arayla). Bana çok zor geliyor açıkçası, hem bebek uyumuyor zaten kucağımda çocukla zor. Uyuduğu zaman da ben yatıp diblenmek istiyorum, makine başında yarım saat zor geliyor.

Arkadaşlar merhaba, her emzirme seansı sonrası sağma yapıyor musunuz. Sağmak beni çok sıkıyor, her zaman yapmıyordum sadece çok dolgun hissedersem.bir de tek göğüs emzirirken diğer göğüse manuel mochi pompa koyuyorum, o yeterli diye dusunuyordum ancak bir hemşire ile konuştum o her emzirme seansı sonrası sağ dedi (üç saat arayla). Bana çok zor geliyor açıkçası, hem bebek uyumuyor zaten kucağımda çocukla zor. Uyuduğu zaman da ben yatıp diblenmek istiyorum, makine başında yarım saat zor geliyor.
Canım Eğer bebeğimiz düzenli ve güzel emiyorsa sağmamıza gerek yokmuş.Emzirme danışmanları öyle söylüyor.Ben arada çok dolu hissettiğimde sağıyorum

Yeni dogdugu an hepsini bitiremedigi icin sagım öneriliyor ama haricinde emen bebeginiz varsa sağmak neden onu hic anlayamiyorum zaten önerilmiyor da sütü az olur arttirmaya çabalarsın o ayrı ama sutunuz yetiyorsa hic gerek yok sagmaya fazlasida zarar bu sütün hic sagim yapmadim bi defa tek meme emip uyuyunca kalani sagayim dedim bin pisman oldum bi uyandi yirtti ortaligi tobe ettim 😂 1 aylik kontrolunde 1600 kg almis hic de sagim yapmadim sutunuz yeterliyse ve bebeginiz emiyorsa bosuna sagmayin kendinizede vakit kalsin

Yaa kuzu hayırlı olsun maşallah güzel bi doğum olmuş en azından hızlı ilerlemiş darısı başımıza inşallah 🙏🏻 Bana umut oldun egzersiz yapamıyorum yatarak geçirdim vs diye korkuyordum demek ki olunca oluyormuş gayet 😍 emme süreçleriniz kolay olur inşallah
Sen doktora gitmemiş miydin bugün canim

Ben tek 3 kere yarım saat bile yürümedim diye bilirim canım Bi de 1 kere 2 kat aşağı indim çıktım o şu kesiği de atmasalardı iyiydi ama Allah tan bana bir tane atmış birine bayağı atmış devletler beklemek istemiyor hemen doğursun gitsin çabasında

Ben tek 3 kere yarım saat bile yürümedim diye bilirim canım Bi de 1 kere 2 kat aşağı indim çıktım o şu kesiği de atmasalardı iyiydi ama Allah tan bana bir tane atmış birine bayağı atmış devletler beklemek istemiyor hemen doğursun gitsin çabasında
Aynen demek ki yapın uygunmuş canım sayende normal doğum inancım arttı valla çok sevindim 😍 o kesi çoğunlukla oluyo ya dediğin gibi acele de etmişler zaten ay sen doğurdun sıra bizde resmen🤗

Emzik önerdi doktoru, ama ağlarken susturmak için değil uykuya dalmasi için. Tabi derin uykuya geçince ağzından alırsın dedi. Ama tabi söylenen hiçbir zaman pratiği tutmuyor. Kızın emziği tutamiyor, çok heyecanlanıyor emzikle ve düşünce de sinirleniyor 😔 yani sakinlestirecegine iyice onu geriyor. Tabi süt akan annesi emzik olarak varken napsin o emziği 🙈 Siz hangi marka emzik kullandınız, ben philipps avent almıştım.
Bizim 4. emziğimiz 2si hastanede 1 i evde kayboldu 🤷 şu ankini eşim eczaneden 28 TL ye almış. Wee ydi galiba markası. Aldığımız en pahalı emzik bibs kauçuk emzikti. Oda 1 gün dayandı kaybettik sarılık için yattığımızda. Kızım hepsini de tuttu valla. Boşa çok pahalı bir emzik almaya gerek yokmuş. :) Zaten kendisi emme delisi

Sağdığımız sütleri napıcaz ki 🤷 bende sağıyorumda derin dondurucuda ömrü 3 aymış.

Kayinvalidemlerle konusmuyordum 1 yildir eltimin ve kv nin yalanlarindan adami doldurmalarindan kaynakli kaynim ve kayinvalidem kizim 25 gunlukken gormeye geldi kayinpederim gelmemisti ben evlerine gitmedigim icin cunku son ayrilisimizda kufur ederek bizi evden kovmustu durduk yere hemde ve alkolik bi adam hic bizim ailemize uygun degiller anlatsam roman olur neyse biz seferihisarda oturuyoruz onlar sığacıkta 5 km falan aramız bugun esim babasina getirdi kizimi gorsun diye bende destekledim elimden baska bsy gelmiyo cnku benide parkta indirdiler aLdim milkshakemi yaktim sigarami size icimi dokmek istedim iste sanki körmüsum gozum acilmis gbi oldu heryer capcanli bi iyi geldi vallahi can skici durumlar kendim icin degil esim icin uuzuluyorum ama kabul edebilecegim seylerde yasanmadi herkes yerinde sag olsn

Bu ara bana da bu konu afaganlar getiriyor ya sağmaktan gına geliyor. Ben de çok dolgunsa sağıyorum yoksa tüm gün pompa başında geçmez. Benimki de mochi elektrikli yok bende

Back