- 22 Haziran 2010
- 1.039
- 360
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de 38, bence yaştan kaynaklı bi yorgunluk, tahammülsüzllük de var bende ya, bide benim ilk bebeğim daha erken anne olabilseydim belki daha aktif olurdum ama işte… , tecrübe de sıfır.. elbet düzelecek , inşallah yani, sağlıklaMalesef bence yeme içme fayda etmiyor bunun anladım.şimdiki bütün bebekler böyle.her anne bundan müzdarip.benim diğer iki çocuğum böyle uyanmazdı sık sık kafayı yıyorum yasta 38
Ben 3 öğün veriyorum. 4 öğün bana fazla geliyor 1 yaşından sonra verilebilir bence . Şu an anne sütü %50 ek gıda %50 olmalı diye biliyorum .Kızlar artık bebeler büyüdü kaç öğün veroyosunuz ben 4 verıyorum artırmalımı artık halada emiyor.bide boy kilo nedir bebişlerinizin
Yarın balkabağı deneyeceğiz 3 gün urazda sonra 8 gün yumurta denemesi sizde nasıl açtırdı önce sarısı çeyrek yarım tam sonra tam yumurta çeyrek yarım tam şeklinde denetiyo diyetisyenBizde de durumlar iyi sayılmaz yumurta açmaya çalışıyorum. Başta iyiyde sonra İki gündür yedikleri gelmeye başladı. Doktorumda en az yumurta çıkmış demişti. Tumurtada bunu yapan sütte yoğurtta napar bilmiyorum. Ama açmadanda alışamayacak. Kafalar karışık. Ya kızlar birşey sorsam benimki tutunup kalkıp sıralıyor ama geri kaneleden tutunup oturamıyor sürekli ben tutup geri oturtuyorum yoksa kendini pat bırakıp düşüyor. Nasıl öğrenir geri yere güvenlice inmeyi?
Ahhh kardeşinin hamilelik sürecini vs her şeyi hatırlıyorum y başınız sağolsun çok çok çok üzüldüm Allah sabır versinSelam canım .aslında okuyorum genelde .Pek tadımız tuzumuz yok bizim. 4 ay önce kız kardeşimin eşini trafik kaybettik .uzun yoldan dönüşte uyuyakalmis.yaninda da 10 yaşında bir çocuk ,iki tane kadın vardı .o iki kadın bizim uzaktan akrabamız ama neredeyse annemin her gün gördüğü kişiler . onların elinde büyüdüm desem yalan olmaz .maalesef 4 kişi de hayatını kaybetti .kardeşim daha 23 yaşında 11 aylık bebeği vardı eşini kaybettiğinde .eside 33 yaşındaydı .yani anlayacagin hayatımız alt üst oldu .uzun yola giderken kardeşim ve annemle kavga etmişti kardeşimin eşi .normalde annem ve kardeşim de gidicekti o uzun yola .kavga ettiği için gitmemişti eşi de bize bırakmıştı onları .bnde tavirliydim biraz ona .yola cikarken son konusmamismzda Asel sana emanet dedi .dönüş yolunda da o lanet kaza oldu. Kaza haberini bizim evde aldık .biz yaralıdır falan derken haberlere çoktan çıkmıştı öldükleri Allah'ım çok çok çok kötü gunkerdi .hatta buraya da yazdim upuzun sonra kimse üzülmesin diye geri sildim yazdığımı .yavaştan yeni hayatimiza adapte olmaya çalışıyoruz .kardeşim ve yeğenim iki hafta bizde iki hafta annemde kalıyor .aslında evini bozmadı ama orda kalmak istemiyor hiç .
Poyrazda ne yapsın bu karmaşa da büyüyüp gidiyor .bazen bakiyirum ne ara bu kadar zamn gecti diyorum. İki ay sonra yaşına giricek .hiç disimiz yok daha .koltuktan tutunup kalkıyor sıralıyor emwkliyor.herjesin yaşadığı gbi uykularimiz pert .gündüz alarm çalmış gbi uarim saatte uyanıyor bı daha uyumuyor .su anada da hasta 5 gündür ateş var burnu akıyor sesi kısık .babasını bekliyoruz işten gelicek hastaneye goturucez.
1 bazen 2Kızlar artık bebeler büyüdü kaç öğün veroyosunuz ben 4 verıyorum artırmalımı artık halada emiyor.bide boy kilo nedir bebişlerinizin
Portakalı mandalinayı nasıl anladınız? Benim bebiste pişik yaptı bunlar şimdi bunlara alerjisi mi var yoksa bezli oldugu icin mi yaptı anlamadimYarın balkabağı deneyeceğiz 3 gün urazda sonra 8 gün yumurta denemesi sizde nasıl açtırdı önce sarısı çeyrek yarım tam sonra tam yumurta çeyrek yarım tam şeklinde denetiyo diyetisyen
Şimdilik karnabhr,brokoli, tavuk, hindi, soğan, baklagil, biber salçası, kuzu eti açtık
Bende de tavuk ve yumurta açıldı bunlara ilave
Portakal mandalina elma ve armut kesin sınıfta kaldıklarımız diğerlerinde nolcak çok merak ediyorum tahin deniyoduk o da cort gibi yarınki kakada dah iyi anlarız
Mandalina bizde de pişik yaptı o gunden sonra vermedim henüz.Portakalı mandalinayı nasıl anladınız? Benim bebiste pişik yaptı bunlar şimdi bunlara alerjisi mi var yoksa bezli oldugu icin mi yaptı anlamadim
Cok üzüldüm. Allah sabırlar versin.Selam canım .aslında okuyorum genelde .Pek tadımız tuzumuz yok bizim. 4 ay önce kız kardeşimin eşini trafik kaybettik .uzun yoldan dönüşte uyuyakalmis.yaninda da 10 yaşında bir çocuk ,iki tane kadın vardı .o iki kadın bizim uzaktan akrabamız ama neredeyse annemin her gün gördüğü kişiler . onların elinde büyüdüm desem yalan olmaz .maalesef 4 kişi de hayatını kaybetti .kardeşim daha 23 yaşında 11 aylık bebeği vardı eşini kaybettiğinde .eside 33 yaşındaydı .yani anlayacagin hayatımız alt üst oldu .uzun yola giderken kardeşim ve annemle kavga etmişti kardeşimin eşi .normalde annem ve kardeşim de gidicekti o uzun yola .kavga ettiği için gitmemişti eşi de bize bırakmıştı onları .bnde tavirliydim biraz ona .yola cikarken son konusmamismzda Asel sana emanet dedi .dönüş yolunda da o lanet kaza oldu. Kaza haberini bizim evde aldık .biz yaralıdır falan derken haberlere çoktan çıkmıştı öldükleri Allah'ım çok çok çok kötü gunkerdi .hatta buraya da yazdim upuzun sonra kimse üzülmesin diye geri sildim yazdığımı .yavaştan yeni hayatimiza adapte olmaya çalışıyoruz .kardeşim ve yeğenim iki hafta bizde iki hafta annemde kalıyor .aslında evini bozmadı ama orda kalmak istemiyor hiç .
Poyrazda ne yapsın bu karmaşa da büyüyüp gidiyor .bazen bakiyirum ne ara bu kadar zamn gecti diyorum. İki ay sonra yaşına giricek .hiç disimiz yok daha .koltuktan tutunup kalkıyor sıralıyor emwkliyor.herjesin yaşadığı gbi uykularimiz pert .gündüz alarm çalmış gbi uarim saatte uyanıyor bı daha uyumuyor .su anada da hasta 5 gündür ateş var burnu akıyor sesi kısık .babasını bekliyoruz işten gelicek hastaneye goturucez.
Ben hiç direk vermedim . Bir keresinde kendim yedim cocugu emzirdim 2 saat sonra baktım pişik olmuş çocuk öyle böyle değildi üstelik. Zor geçti ve hayatında ilk pişigi olduMandalina bizde de pişik yaptı o gunden sonra vermedim henüz.
Teşekkür ederim canım amin inşallahBaşınız sağ olsun. Çok üzüldüm. Allah geride kalanlara sabır versin inşallah. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin
Sağol canım .amin inşallahAhhh kardeşinin hamilelik sürecini vs her şeyi hatırlıyorum y başınız sağolsun çok çok çok üzüldüm Allah sabır versin
Hastaneye nereye gidiyorsunuz
Pişik yaparsa bırak hemen demişti bizde yüzde egzema da yaptıPortakalı mandalinayı nasıl anladınız? Benim bebiste pişik yaptı bunlar şimdi bunlara alerjisi mi var yoksa bezli oldugu icin mi yaptı anlamadim
Ama artık 1 yasına doğru gidiyorlar çokmgelmez benceBen 3 öğün veriyorum. 4 öğün bana fazla geliyor 1 yaşından sonra verilebilir bence . Şu an anne sütü %50 ek gıda %50 olmalı diye biliyorum .
Aa aynı yastaymışız benbaya bi rahatlıkta sonra başa sardım o koydu bana hemde feciioğlum lise 2 ye gidiyo kızım ortaokula basladı bu sene.bebeğin tadını çıkarmaya çalışıyorum bu zamanlar gelmicek diye ama işte zorlanıyorum yınedr.özgürlük ne güzel şeymiş! mesela Allah saglıklı hayırlı ömürler versin hepsine ne diyelim bu da gecerBen de 38, bence yaştan kaynaklı bi yorgunluk, tahammülsüzllük de var bende ya, bide benim ilk bebeğim daha erken anne olabilseydim belki daha aktif olurdum ama işte… , tecrübe de sıfır.. elbet düzelecek , inşallah yani, sağlıkla
Bizimde ilkti gerçekten cok üzülmüş hemde şaşırmıştım anında etki etti yaniBen hiç direk vermedim . Bir keresinde kendim yedim cocugu emzirdim 2 saat sonra baktım pişik olmuş çocuk öyle böyle değildi üstelik. Zor geçti ve hayatında ilk pişigi oldu
Benim oğlan bi kez kötü pişik oldu yaklaşık iki ay önceYa kızlar benim oğlanın poposu da çok pişik. Ek gıdaya geçmeden önce 5. Ay gibi 1 kez molfix bağladım çocuğuma. O bezden sonra pişik başladı Ve 4 aydır geçmiyor. 1 gün geçiyorsa 6 gün kırmızı çocuğun poposu. Denemsdiğimz krem kalmadı. Hiçbir şeye alerjisi yok. Zaten olsa da anlamam mümkün değil çünkü nazar değmesin, her şeyi yiyor. Domates, yumurta ya da atıyorum patates yaptı diyemem Yani. Geçen gün öksürüyor diye doktora görürdüm, pişğini de söyledim. Mantar olmuş poposu dedi şok geçirdim. Onun verdiği kremlerle daha da kötü oldu sanki poposu. Bilmiyorum ne yapıcam. ne tavsite edersiniz? Kantaron yağı da sürdüm fayda vermedi.
Merhaba doğumu da kadıköy medicana da mi yaptınız acaba?Mesafe ne kadar uzak bilmiyorım ama Kadıköy medicana mine tugay memnunum kuzum
Ya bizim hiç kakalı da kalmadı biliyor musun… çocuğun kaka yaptığını anlıyorum ben, çömelme pozisyonu aldırtıp yaptırıyorum kakasını sonra hemen anında açıyorum bezini. Kıçında bok durmuyor yani. Neden böyle oldu anlamıyorum. Sadece kırmızıydı bi ara, bu son kremlerle sanki daha da kötü oldu. Yavrum poposunu elletmiyor artık, bezini değiştirirken kaçıp duruyor.Benim oğlan bi kez kötü pişik oldu yaklaşık iki ay önce
Gece kaka yapmış ve emzirdim uyumuş koku vs yoktu açmamıştım bezini ilk kez ses çıkarmadan kakalı uyumuş
Sabah bezini açtım baya kırmızı ve hatta çatlaklı kanama derecesinde pişikti yavrum
Doktor trosyd diye bi krem söyledi hemen aldık eczaneden
Günde 2-3 kez sürebilirsin demişti
Bi günde geçti o kanamalı pişik
Umuyorum sizin de çabuk geçer