2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Hanımlar benim bebem meme emerken sonuna doğru sürekli tepiniyior itiyor elleriyle vuruyor ben bu durumu memede süt bitti heralde diye yorumladım sıkıyorum geliyor ama öyle yapınca gazı mi var acaba diyorum gazını çıkarıyorum tekrar memeye donduruyorum gene o şekilde yapıyor memeye iki eliyle ovuyor sıkıyor ağzıyla uzatıyor sonra ayırıyorum memeden normal duruyor.hani doydum acaba diye tereddutte kalıyorum.yazilanlar hep doyunca memeyi bırakır mutlu olur bebek huzurlu olur ama benimki kavga ediyor ayrılırken kendi bırakmıyor ben çıkarıyorum.doymadi desem gülmez dimi ağlar sürekli uyuyorda uff bu işi 3 ay oldu çözemedim hala.anca bebeğim kendi doydum diyene kadar inanmayacam galiba 😂
Benimkide bazen yapıyor onu özellikle böyle memede mayismaya başlayınca kavga ediyor aynen cekistiriyor falan..ama aylık kontrollerinde kilo alımı iyi ayda bir kilo alıyor .sadece anne sütü veriyorum.yani gelişimi iyi ise bir sorun yoktur bence ya

Günaydın kızlar. Bugun içim çok buruk hüngür ağlayacağım zor tutuyorum kendimi. Annem kardeşim bebeğim doğduğu günden beri benimle yarın gidiyorlar çok üzgünüm ertesi gün kv. Kp.Görümce geliyor nasıl gececek onlarla 20 gün şimdiden stresi sardı eşim işte olacak çok buruğumm. Annem baktı bebeğime bütün ev işi yemek falan rahatımız çok iyiydi. Onlarla nasıl yapacağım hiç bilmiyorum. 🥺🥺Rabbim annelerimize uzun ömür versin

Biz hep tek kaldık canım, çok isterdim annem yardımcı olabilsin, ama rahatsızlığından dolayı gece faydalı olamayacak, ona da zorluk olacaktı. Gündüzleri hep geldi, yemek de getirdi, bebişin başında durdu, o bile yetti, ilk ayımız öyle geçti. Sonra gündüzler tek olmaya başladım.

Çok şükür güzel bir süre yanında kalmış annen. Hele kızkardeş kim bilir ne kadar faydalı olmuştur. Kayınvalidelerle de bir süre kalın, onlar da torunlarıyla vakit geçirmiş olsunlar ve sonra gönderin derim, zor ama karı koca daha rahat olacaksınız.

Görüyor 😁 kaynanam da ifrit diye kayıtlı. İlk evlendiğimiz zamanlar kocam diye kaydetmiştim kaynanayı😁 beni istemedi zorla evlenince de kocam gibi davranmıştı. Eve yerleşmişti geceleri odadan çağırıyotfu falan 😁 odamı bastığı da oldu bahsetmiştim burda. Kıyafetiöe karışıyortu. Hani gayet normal giyinen bir insandım. Crop da giriyordum yazın. Şort falan giymiyordum kaldı ki tekirdağ da sahil kenarındaydık gayet de giyebilirfim. Beni paspal göstermek için milletten kıyafeti yok diye kıyafet istiyordu bana. Ve bana xs bile büyük gelirken l m istiyordu. Zorla bana giydirmeye çalışıyortu. İşin kötüsü eşimi de bikaç kere kandırmıştı. Sahil kenarındayız ama cropla bana bakarlarmış😁😁 eşim 183 onın kıyafetlerini giymemi istiyordu 😁😁vs vs kuklandığı peçeteleri çöpleri falan yere atıp almayınca eşime şikayet edıyordu😁 kolunu bileğinin orayı kaşımamı istiyordu sırt da değil amaç beni kullanmak.psikolojisi normal değil. İlk başlarda yaptım da salak gibi. Büyül dedim sevdiğim adamın annesi dedim baktım ben yaptıköa coştu. Yatak odamıza falan karışmaya başladı. Eşimle yatıyoruz falan diye 😁 kısacası o dönem kocam diye kaydettim sonrasında da ifrite çevirdim evimde kocama başka kadın bulacağonı söyleyince karışmadı eşim de karışamadı 😁

Yuh imkansız🤣🤣🤣🤣 o kadar üretsek zaten 1 uaşa kadar emecek süt sağarız😁

Yazmıştın burada yaşadıklarını, masum bile kalmış bu taktığın ad. Allah sabrını vermiş demek ki canım, evliliğin ilk zamanlarını zehir etmiş sana şuursuz kadın!!!!

Dün sabahın 6 sondan gece 8 e Kadar uyuyamadi ağrıdan ağlıyordu çok doktora götürdük röntgen çekildi bağırsakları hem gaz dolmuş hemde bağırsak tembelligi oluşmuş 😭

Kıyamam yavruma yaaa 😔😔 biz azıcık şişkinliğimiz olsa dayanamıyoruz. O yavrucak ağlamayıp ne yapsın 😔 ne dediler peki? Neden olurmuş bağırsak tembelliği? Gazı için rahatlatıcı bi şey verdiler mi?

Not: yazdıktan sonra farkettim kızlar, ne yazmışım ama kusura bakmayın, çok doluyum
Kızlar bakamadım kaç gündür, cevaplar birikmiş, yazan herkese tek tek teşekkür ederim. Alıntı yapmıştım ama sayfa silmiş onları, tek tek bakamıyorum da, yanlış anlamayın, bikaç yorumu okurken içim acıdı, ağladım. Samimi olduğum için yazmak istedim bunu kusura bakmayın. Tekrar geçmişe bakarsam yeniden okuyup üzülürüm diye bakmıyorum. Belki de cevap yazarken üzüleceğimi bildiğim için bikaç gündür siteye girmeye cesaret edemedim. Yorumlar belki bu yğzden silindi. Bilemiyorum. Üzülmem sizlik değil, bazı şeyleri sizden de okumak üzdü beni. Eşim yardım eder, bebeği pışpışlayarak
oyalar, yemek yerim o arada. Oynar bebeğimizle. Bebekle ilgilenirken bişey istersem yapar. Beşiği sallar. Ama çok uzun süreli değil, kısa süreli yarım saat falan. Olsun ben ona da razıyım. Bazı geceler o da baktı, hakkını yiyemem. Eve bişey alınacaksa alır. Ama eşimle bu günlerde aramız kötü. Düşündüm, lohusalığımda kaç gündüz kaç gece tek başıma kaldım ben. Annemi kovdu evden. Tek kaldım. Kendi annesi hastayım diye gelmedi( yalan, ortalık karıltırma peşinde, iftira attı bana). O gecelerde su içmek için bile fırsatım olmadı. Bebeğim ağlardı, ben ameliyatlıyım, acemiyim, bebeğimle bende ağlardım. Hala çok ağrılarım oluyor, belki de o günlerde dinlenemediğim için. Eşim bazen yanımda yatardı bazen yatmazdı. Güçlü olacam ayağına, yanımda yatmadığı zaman yardım da istemedim. Ama çok zoruma gitti. Bakıyorum da, hayatımın en zor günleriydi, yardıma en muhtaç olduğum zamanlardı, tuvalete bile gitmek zordu ve tek başımaydım. Kahvaltıyı 3 te yaptığım oldu, ve neredeyse aç yattığım oldu. Geçti mi geçti ama nasıl geçti bana sorun. Günlerdir doğru düzgün konuşmuyoruz artık eşimle. birikti bişeyler ve patladım artık. Kendini haklı görmesinden, her gün azar işitmekten, tartışmaktan yoruldum, sürekli olarak yine neyi şikayet edecek diye gerilmekten yoruldum. Annemi ailemi şikayet edecek diye strese girmekten sıkıldım. Annen niye böyle yapıyor ne demek istiyor demesinden sıkıldım. Sürekli olarak beni dinlemiyorsun, kasıtlı yapıyorsun, ben yalancı mıyım demesinden sıkıldım. Sürekli savunma durumundayım. son kavgada, başım ağrıyor detayları anlamıyorum dedi, bende o sırada boş bulundum gün içinde yaptığımı anlattım. Kendi de anlatmıştı öncesinde. Ne bileyim çıktı ağzımdan, bağırdı bana, sen beni dinlemiyor musun diye. En sonunda patladım. Boşanaşım dedim, eşyalarımı toplamaya başladım. Boşanmayı koz olarak mı kullanıyorsun diye ona da kızdı. Boşanamk istiyor musun diyorum, hayır ama sen istiyorsun diyor. Bende istemiyorum diyorum. Hamileyken eski sevgilisi olduğunu tahmin ettiğim kadına mesajlarını görmüştüm. Kadın evli, çocuklu. Hamileyim diye ses etmedim o zaman, bebwğime bişey olur diye korktum. O gün o bana kızınca bende ona söyledim o mesajları gördüğümü. İlk başta sana kızgındım dedi. Ama o mesajlar farklı yıllarda da varmış, bende dedim kaç kere farklı zamanlarda mesaj atmışsın ne umuyordun da mesaj attın dedim, devamı gelse ne yapacaktın dedim. Bana kızgınlığı bahane etme dedim. Haksız mıyım ama, hadi diyelim o gün kızgındın ondan öncede mesaj atmış. Her sinirlendiğinde o kadına mesaj atması normal mi ? İnanın yeni birisi olsa, internette veya başka bir yerde ilk kez tanıştığı biri olsa koymazdı bu kadar. Yıllar evvelden kalmış, evli bsrklı biri ile yazıştığını görünce delirtti beni. Üstelik( kendisi demedi anası dedi, anası da hamile gelinine niye anlatırsa bunu o da muamma), benden önce ilişkileri varken bile kadın evliymiş ama eşim bunu sonradan öğrenmiş. Düşünün yani kadın evliyken benimki ile yazışıyor, aradan yıllar geçiyor benimki yine bu kadına mesaj atıyor. Savunulacak nesi var bunun. Eşyalarımı topladım gidecektim ama bir süre daha kalmaya karar verdim. Aklımda bşşeyler var. Günler geçti eşim kişisi hala konuşmuyor çok fazla, soğuk davranıyor bana. Kendini mi hala haklı görüyor( masum olduğunu düşünüyor ve ona güvenmediğim için mi kızgın) yoksa kendini suçlu mu gördüğü için konuşmuyor bilmiyorum. Onun bana kızma sebebi de ben onu dinlemiyormuşum, itiraz ediyormuşum. Herhangi bir konuda bu böyleymiş. Ama ben o kadından bahsedince, or..u diye o kadından bahsedince hiç birşey demiyor. Durup durup başka şeyler söylüyor. Bide o günlerde ilaç alınacaktı. İlk gün ilacı aldı geldi ama katkılı, içime sinmedi. Dedim bunu bebeğe kullanmayalım. Ocean d3 var ya onu kullanalım dedim, internetten resmini gönderdim ama yanlış göndermişim. Buldu geldi ay dedim yanlış olmuş, doğrusu bu . Kasıtlı mı yaoıyorsun diye ona da kızmıştı. Dedim çocukla ikgşkenmekten kafa mı kaldı. Bide dediğim gibi sürekli azar, gerginliği falan şnanın çok yoruldum ben artık. Dikkatim dağılıyor hata yapıyorum. Dedim bu sebeple hatam var kasıt yok. Kasıtlıymış yaptıklarım. O gün kavaga edince böyle diyor bana. Ama o kadına attığı mesajlar için bişey demiyor. Ben ne diyorum sen ne diyorsun aynı şey mi diye bağırdım. Şimdi siz söyleyin hangisi daha önemli daha büyük suç.

Bir iki hafta önce de bahsetmiştin. Çok üzücü, çok hak veriyorum üzülmene. Keşke bir formülü olsa da şöyle yap desek. Ama kişiden kişiye değişiyor işte. Şimdi ben bunları yaşasam, eşimin eski biriyle yazışmalarına denk gelsem çocuğu alır bir süre aileme giderdim. Ama tabi bu eşinde nasıl bir etkiye yol açar bilemem. İleride Allah korusun tabi boşanma vs düşünürseniz evden senin gitmiş olman durumu olacak, bunları da hep hesaba katmak lazım. Ama bu şekilde de acı çekiyorsun. Karşındaki seni anlasın istiyorsun, karşındaki ise senin onu anlamanı bekliyor.

Unutkanlık ve dalgınlığını çok iyi anlıyorum, ben neleri unutuyorum yaa. Geçen hamsi aldı eşim, öylece tepsiye dizdim fırına koydum, sonra bu niye acı oldu diye düşündüm durdum, sonra birkaç arkadaşa tarif sorunca kafama dank etti, unutmuşum biz temizlenmiş hamsi alıyorduk, bu kez temizlenmemiş alındı, ben de akıl edemeyip temizlemeden pişirmişim! Araba anahtarını koyduğum yeri unutuyorum, arabayı kitlemeden eve çıkıyorum. Unutmadığım tek şey bebekle ilgili şeyler. Kafamız sadece bebeğe odaklanmış, uykusuna, çişine kakasına, beslenmesine, cildine. Geri kalan şeylere yer kalmıyor kafada.

Hiçbir şeye cevap vermeyip hiçbir şey sormayıp sadece o kadınla ilgili cevap istesen?

Keşke derman olabilsek 😔😔 çok yürekten hissediyorum yaşadığın sıkıntıları.

Canım yazdıklarını okudum çok üzüldüm senin adına. Hamilelik, lohusalık en çok destek görmemiz gereken dönemken seni ilgisiz bırakmış, strese sokmuş hep. Sonra o mesajlar falan kesinlikle olmaması gereken şeyler. Ben senin yerinde olsam bir süre ordan uzaklaşırdım. Eşinin hatalarını anlaması lazım bu böyle olmaz. Evin stresli ortamı bebeği de etkiler hem. Biraz kafa dinlemek hem de sakinleşmek için ailenin yanına gidebilirsin. Eşin de bu süreçte belki daha farklı düşünmeye başlar.
Bilmiyorum canım gidemiyorum bir türlü, eskiden olsa biri bana böyle dese neler neler söylerdim, ama iş başa gelince olmuyor işte. Ya ipler daha da koparsa diyorum, çocuğum var babasız büyüsün istemiyorum ama mutsuz da olsun istemiyorum. Bir umut ışığı bekliyorum belkide.

Sen
Üzülme, ama adam akıllı konuş bu konuyu. Bitecekse de o konuşmanın sonrasinda karar ver. Konuşmada da sakin kal lütfen, gergin ve kötü üslubun daha kötü yapar he3seyi
Kendimi biraz daha toparlamam lazım bunun iiin. Beklemedeyim şimdilik

Dün sabahın 6 sondan gece 8 e Kadar uyuyamadi ağrıdan ağlıyordu çok doktora götürdük röntgen çekildi bağırsakları hem gaz dolmuş hemde bağırsak tembelligi oluşmuş 😭
Kıyamam ya çok geçmiş olsun, bağırsak tembelliği neden olur ki bişey dediler mi

ilerde ben doydum deyincede inanmicaz hayal kurmayalım :KK70: bu arada benim bebede aynı vaziyette memelerde hal kalmadı canım yanıyor artık lastik gibi sündürüyor geriniyor devamlı hareket halinde sanki karın doyurmuyoruzda güreşiyoruz bende aşağı yukarı zamanlamaya göre doyup doymadığı hakkında fikir yürüterek bırakıyorum zaten açsa tekrar ağlıyor ya da aranıyor zilli :KK70:
Ya bizde aynıyız, memeyi alıyor ağzına biraz emiyor, sona doğru bırakıyor sündürüyor resmen oynuyor onunla😊 bi de çırpınıyor, karnım ağrıyor bazen güreşeceğiz derken

diğer yazdıkların hakkında bir fikrim yok ama bir annenin en büyük desteği eşinden alması gerekir çünkü zaten hormonlar bünyede cirit atarken duygusal mental ve bedensel olarak dipteyken bizi düze çıkaracak tek şey karşılıklı muhabbet yani sohbet ve sevgi ilgi ve alaka çok zor değil atla deve değil ki istediklerimiz ateş çemberinden atlayın demiyoruz ya... sadece birazcık destek bekliyoruz. doğumdan önce hastanede yatmak zorunda kaldım gebelik zehirlenmesinden ve annem baktı bana 2 hafta boyunca mecburen eşim çalıştı kendimi garip hissettim evet annem yanımdaydı ama hep eşimin eksikliğini hissettim yani. neyse ki eve döndük eşimle kavuştuk eşimin ailesi geldi Allah tan kısa kaldılar onlarda bana karşı hep yardımcı oldular Allah razı olsun. ondan sonra ki biz bize kaldığımız süreçte bebekle alakalı iniş çıkışlarımız oldu benimde bazı geceler ağladığım anlar bebekle ilgilenecek tahammülümün kalmadığı anlar oldu bu kadar rahatlığın içinde şimdi bunları düşününce önce şükrediyorum sonra seni çok daha iyi anlıyorum çok daha zor katlanılması güç bir durumun içindesin... bir süre daha idare etmeye çalış Yüce Rabbim bir çıkış yolu gösterecektir. sabret derken de bazı şeyleri sineye çek demiyorum ama bir süre sakinleşmen iyi olur senin ve bebeğin için. mesela bebeğinin sakin kalacağına inanıyorsan onunla yürüyüşe çık ne bilim kuaföre git alışveriş yap market gez inan bunlar bile evden kısa süreliğine uzaklaştırınca rahatlıyorsun. eşinle olan sorunları da al karşına ama ne kadar sinirlensen de sakin kal yüksek tona geçme de ki 'yaptıklarını affetmedim ama seninle tartışmayacağımda şimdilik bebeğimizin huzuru için barış ilan ediyorum lütfen bunu üçümüz içinde en iyi şekilde değerlendirelim ve birbirimize karşı şeffaf ve dingin olamaya çalışalım eğer beceremeyeceksek profesyonel destek alalım' neden hemen gemileri yakma diyorum çünkü ortada bir bebek var ama bu her hatasında tekrar tekrar o şansı ver demek değil ölçüp biçip yoluna ona göre devam etmelisin. Yüce Rabbim size muhabbet versin huzur versin sağlık birlik ve beraberlik versin tez zamanda 🤲🏼🤲🏼🤲🏼
Canım beklemedeyim şimdilik. Çok canım yanıyor, bazen ağlıyorum ama bekliyorum. Hamilelikte evet gergindim ama hem hamilelik hormonlar falan hem iş stresi hem bebeğin ve benim sağlığım konusundaki endişelerim çok dengemi bozdu, eşimle de tam o dönem çok kavgalar ettik. Anlamadı halimden. Oysa onu zorlamamaya çalıştım hep, çoğu şeyi içime attım ama dayanamadığım anlar elbette oldu, eşim bunları anlamadı. Hep kötüye yoruyor herşeyi. Geçen bana kötüsün dedi, çok üzdü bu beni. Oysa on yıllık evliyiz nelerini idare ettim, başkası asla taviz vermezdi. Bu mesajlarda tuzu biberi oldu, bardak taştı artık. Bekliyorum bakalım şimdilik

Bir iki hafta önce de bahsetmiştin. Çok üzücü, çok hak veriyorum üzülmene. Keşke bir formülü olsa da şöyle yap desek. Ama kişiden kişiye değişiyor işte. Şimdi ben bunları yaşasam, eşimin eski biriyle yazışmalarına denk gelsem çocuğu alır bir süre aileme giderdim. Ama tabi bu eşinde nasıl bir etkiye yol açar bilemem. İleride Allah korusun tabi boşanma vs düşünürseniz evden senin gitmiş olman durumu olacak, bunları da hep hesaba katmak lazım. Ama bu şekilde de acı çekiyorsun. Karşındaki seni anlasın istiyorsun, karşındaki ise senin onu anlamanı bekliyor.

Unutkanlık ve dalgınlığını çok iyi anlıyorum, ben neleri unutuyorum yaa. Gelen hamsi aldı eşim, öylece tepsiye dizdim fırına koydum, sonra bu niye acı oldu diye düşündüm durdum, sonra birkaç arkadaşa tarif sorunca kafama dank etti, unutmuşum biz temizlenmiş hamsi alıyorduk, bu kez temizlenmemiş alındı, ben de akıl edemeyip temizlemeden pişirmişim! Araba anahtarını koyduğum yeri unutuyorum, arabayı kitlemeden eve çıkıyorum. Unutmadığım tek şey bebekle ilgili şeyler. Kafamız sadece bebeğe odaklanmış, uykusuna, çişine kakasına, beslenmesine, cildine. Geri kalan şeylere yer kalmıyor kafada.

Hiçbir şeye cevap vermeyip hiçbir şey sormayıp sadece o kadınla ilgili cevap istesen?

Keşke derman olabilsek 😔😔 çok yürekten hissediyorum yaşadığın sıkıntıları.
İşte eşim bunları anlamıyor, kasıtlı yaptığımı sanıyor. Lohusalıkta kaç gece gündüz neredeyse tek kaldım. Düzgün beslenmedim. Dengem bozuldu, yeni toparlıyorum kendimi, ameliyat acılarım bile yeni geçmeye başladı. Hiç demiyor bu kadın dinlenemedi diye. Ailemin evine gidersem haksız olacağım biliyprım ama zaten bir beklentim yok ondan. Huzur istiyorum sadece. Tek derdim düzelme umudu varsa bile fevri davranıp bunu mahvetmek istemiyorum. Bebeğim daha çok küçük, babasız kalsın istemem. Bende eşimi seviyorum her şeye rağmen. Eskiden başkası dese eleştirirdim ama başa gelmeyince anlaşılmıyormuş işte

biz ilk aydan sonra günde bir kez mama vermeye başladık yani günde bir kez de olsa biberonla buluşuyor meme ya da biberonla şükürler olsun derdi yok ama emzik benzer muameleyi görüyor istemiyor cimcime, mama olarak hipp kullanıyoruz gaz ya da kabızlık sorunu yaşatmadı bize mama
Bizde de emzik tutma hiç olmadı şimdi biberon reddi başladı hipp in hangi maması onuda not edeyim bir iki mama denemek istiyorum çünkü memnun olunanlardan.

İşte eşim bunları anlamıyor, kasıtlı yaptığımı sanıyor. Lohusalıkta kaç gece gündüz neredeyse tek kaldım. Düzgün beslenmedim. Dengem bozuldu, yeni toparlıyorum kendimi, ameliyat acılarım bile yeni geçmeye başladı. Hiç demiyor bu kadın dinlenemedi diye. Ailemin evine gidersem haksız olacağım biliyprım ama zaten bir beklentim yok ondan. Huzur istiyorum sadece. Tek derdim düzelme umudu varsa bile fevri davranıp bunu mahvetmek istemiyorum. Bebeğim daha çok küçük, babasız kalsın istemem. Bende eşimi seviyorum her şeye rağmen. Eskiden başkası dese eleştirirdim ama başa gelmeyince anlaşılmıyormuş işte

İnsan ne yaşadığını en iyi kendisi biliyor. Burada yazıp dertleşmekse insanı rahatlatıyor. Çocuk olunca tek kişilik kararlar verilmiyor haklısın. Bir de kimsenin hayatı sorunsuz değil zaten, önemli olan atlatabilmek. En az hasarla süreçten çıkmak. Geçmişte bırakabilmek bir şeyleri.

Bir süre bu konuları konuşmayıp, iyice sakinleşseniz, biraz daha toparlanıp öyle sakin baş başa kavgasız konuşmayı deneseniz.

Kızlar acil yardım. Oğlum 2 aylık oldu. Son 1 haftadır gündüz uykusu az. Geceleri daha iyi. Anne sütü mama birlikte veriyorum. Sarılık olunca mamaya başladık kilosu iyi geçen ay doktor keselim mamayı dedi ama sütüm sağınca 30-40 anca oluyor yetmiyor diye mama da veriyorum 4 saatte bi 60 cc veriyorum 2 saatte bi emziriyorum ama yetmiyo mu acaba. Çok huysuz gündüzleri. Kendi kendine 20 dakika durmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım :KK43: doktor kontrolümüze daha var gidince soracağım ama benzer durumda olan var mo nasıl çözdünüz merak ettim,

Kızlar acil yardım. Oğlum 2 aylık oldu. Son 1 haftadır gündüz uykusu az. Geceleri daha iyi. Anne sütü mama birlikte veriyorum. Sarılık olunca mamaya başladık kilosu iyi geçen ay doktor keselim mamayı dedi ama sütüm sağınca 30-40 anca oluyor yetmiyor diye mama da veriyorum 4 saatte bi 60 cc veriyorum 2 saatte bi emziriyorum ama yetmiyo mu acaba. Çok huysuz gündüzleri. Kendi kendine 20 dakika durmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım :KK43: doktor kontrolümüze daha var gidince soracağım ama benzer durumda olan var mo nasıl çözdünüz merak ettim,
Merhaba, yenidoğan sarılığı için biz de mama takviyesi yapmıştık. Ama benim bebeğim 11 günlükken bronşit sebebiyle yoğun bakımda yattı, o sebeple mamayı kesip sadece sağdığım süt ile beslenmesi gerçekleşmişti ben de günde 2 kez emzirmeye gidiyordum. Başlarda ben de sütüm yetmez diye korkuyordum mamayı bıraktığımızda ama hem sağım yapıp hem de emzirince öyle bir problem yaşamadık çok şükür. Aylık rutin kontrollerimizde de kilo alımı iyi olduğu için mama vermiyorum ben inşallah böyle devam ederiz

Şok vaziyette okudum😳😳 Senin kaynananin yanında benimki melek kalır. Gideyim de elini öpeyim 😂😂 Ama iyi isim koymuşsun 😂😂
Az bile cidden :) ilk evlendiğim zamanlar oğlunu ben görmeden işlmek için not defterinde bisürü şey yazmış okutmuş sessizce. Ben de öyle bir salağım ki sayfa açık kalmış okumadım. Bakmadım bile. Gözümün içine bakıp pis pis gülerek Kücücük parçalar halinde yırttı konfeti misali yere attı bana toplatmak için. Zaten tuvalete girsem yatak odama eşimin yanına girerdi. O anlarda bile doldururdu. Allah'tan bulsun ne diyim.
soyleyenlerin yalancısıım 6 lt. sütü olan varmış :KK70: gerçi öyle bir rahatsızlık var hatta bebek olmasa bile süt üretimi olan kadınlar falan -hiperlaktasif- evet çok sütüm olsun bebem doysun isterim hatta şöyle dışarı çıktığımda bebeğime verebileceğim sağılmış sütlerimde olsun isterim mama vermektense ama napalım meme var kafam kadar süt yok damla kadar 🤪 buna da şükür ne diyelim 😂
Maşallah.düşüncelerime tercüman oldun 🤣🤣🤣 o kadarını da istemem günün yarısında duyursa ona da razıyım. Bisürü şey kullanıyorum sağıyorum da artık. Ama yok yani stresten çekildi benimki gelmiyot.
Biz hep tek kaldık canım, çok isterdim annem yardımcı olabilsin, ama rahatsızlığından dolayı gece faydalı olamayacak, ona da zorluk olacaktı. Gündüzleri hep geldi, yemek de getirdi, bebişin başında durdu, o bile yetti, ilk ayımız öyle geçti. Sonra gündüzler tek olmaya başladım.

Çok şükür güzel bir süre yanında kalmış annen. Hele kızkardeş kim bilir ne kadar faydalı olmuştur. Kayınvalidelerle de bir süre kalın, onlar da torunlarıyla vakit geçirmiş olsunlar ve sonra gönderin derim, zor ama karı koca daha rahat olacaksınız.

Yazmıştın burada yaşadıklarını, masum bile kalmış bu taktığın ad. Allah sabrını vermiş demek ki canım, evliliğin ilk zamanlarını zehir etmiş sana şuursuz kadın!!!!

Kıyamam yavruma yaaa 😔😔 biz azıcık şişkinliğimiz olsa dayanamıyoruz. O yavrucak ağlamayıp ne yapsın 😔 ne dediler peki? Neden olurmuş bağırsak tembelliği? Gazı için rahatlatıcı bi şey verdiler mi?
Valla eşim gayet farkında annem dediği an bu evlilik biter. O yüzden rahatım artık. Eskiden safça masumca aşıktım sevgim için herşeye katlandım. Şimdi tek aşkım oğlum. O kadar saf ve salaktım ki kaç yıl önceydi hatırlamıyorum 8 mart dünya kadınlar günü ve kandil aynı güne denk geliyordu (evli değildik) kandilini kutlamadım diye doldurmuş. Tokat yiyip yere yapışmıştım. Ve salak gibi ayrılmadım. Neyse.

Bizde de emzik tutma hiç olmadı şimdi biberon reddi başladı hipp in hangi maması onuda not edeyim bir iki mama denemek istiyorum çünkü memnun olunanlardan.
hipp combiotic kullanıyorum canım keçi sütünden üretiliyormuş diğerlerine göre pahallı ama ben memnun kaldım bir de araştırırken amerikada ki hastanelerde bebeklere kullandıkları mama da hippmiş diye duymuştum.
Canım beklemedeyim şimdilik. Çok canım yanıyor, bazen ağlıyorum ama bekliyorum. Hamilelikte evet gergindim ama hem hamilelik hormonlar falan hem iş stresi hem bebeğin ve benim sağlığım konusundaki endişelerim çok dengemi bozdu, eşimle de tam o dönem çok kavgalar ettik. Anlamadı halimden. Oysa onu zorlamamaya çalıştım hep, çoğu şeyi içime attım ama dayanamadığım anlar elbette oldu, eşim bunları anlamadı. Hep kötüye yoruyor herşeyi. Geçen bana kötüsün dedi, çok üzdü bu beni. Oysa on yıllık evliyiz nelerini idare ettim, başkası asla taviz vermezdi. Bu mesajlarda tuzu biberi oldu, bardak taştı artık. Bekliyorum bakalım şimdilik
az da değil 10 yıllık evlilik yani bu kadın hep mi kötüydü şimdi mi farkettin arkadaşım, bi insan sonradan kötüyse kusura bakmada bunda senin de payın var demektir. oturda bir düşün diyelim ki kötü yaa ne old da bu kadın değişti de bakalım bulabilecek misin cevabı

Geriden okumaya çalışmayı bıraktım yetişcem diye güncel kaçıyor🥲 rota yaptırdık 1040 olmuş. 2. Yi eczanede bıraktık bizde. Bizim çocuklar doğduğunda bu rota 700 dü sanki. 2 ay sonra ne olur bilmiyorum. Ayrıca eczacı "salgınlar çoğaldı. İnsanlar aşılara yöneldi. Depolarda şuan için rota yok. Benimde elimde 3 tane vardı 2 sini siz aldınız" Dedi.

Maşallah.düşüncelerime tercüman oldun 🤣🤣🤣 o kadarını da istemem günün yarısında duyursa ona da razıyım. Bisürü şey kullanıyorum sağıyorum da artık. Ama yok yani stresten çekildi benimki gelmiyot.
stres en büyük düşman zaten belki yediklerimizin etkisi vardır ama yaşadıklarımızın daha çok etkisi var maalesef. bir doktora denk gelmiştim şey diyordu sütünüzü artırmanın tek yolu eşinizle mutlu olmanız yediklerinizin hiç bir etkisi yok... sonra döndüm sayfaya baktım ve dedim ki derdi olmayan var mı herkes bir dert için burada :KK70:

stres en büyük düşman zaten belki yediklerimizin etkisi vardır ama yaşadıklarımızın daha çok etkisi var maalesef. bir doktora denk gelmiştim şey diyordu sütünüzü artırmanın tek yolu eşinizle mutlu olmanız yediklerinizin hiç bir etkisi yok... sonra döndüm sayfaya baktım ve dedim ki derdi olmayan var mı herkes bir dert için burada :KK70:
🤣 çok iyi demiş de çözümü neymiş ellerle boşanmadan mutlu olmanın🤣

Merhaba, yenidoğan sarılığı için biz de mama takviyesi yapmıştık. Ama benim bebeğim 11 günlükken bronşit sebebiyle yoğun bakımda yattı, o sebeple mamayı kesip sadece sağdığım süt ile beslenmesi gerçekleşmişti ben de günde 2 kez emzirmeye gidiyordum. Başlarda ben de sütüm yetmez diye korkuyordum mamayı bıraktığımızda ama hem sağım yapıp hem de emzirince öyle bir problem yaşamadık çok şükür. Aylık rutin kontrollerimizde de kilo alımı iyi olduğu için mama vermiyorum ben inşallah böyle devam ederiz
Peki uykusu nasıl sizin bir de atak haftasıymış bu hafta sanırım

Valla eşim gayet farkında annem dediği an bu evlilik biter. O yüzden rahatım artık. Eskiden safça masumca aşıktım sevgim için herşeye katlandım. Şimdi tek aşkım oğlum. O kadar saf ve salaktım ki kaç yıl önceydi hatırlamıyorum 8 mart dünya kadınlar günü ve kandil aynı güne denk geliyordu (evli değildik) kandilini kutlamadım diye doldurmuş. Tokat yiyip yere yapışmıştım. Ve salak gibi ayrılmadım. Neyse.

Ayy Allah’ından bulsun!!! Bu direk kötülük yaa!!! Hem o tokat neymiş be! Kandili batsın onun! Kutlamak şart mı, boş beleş duygu sömürüsü için kullanıyorlar işte, Kandil derdinde olan bu kötülükleri yapar mı!?? insanın sevgiliyken dimağı mı bağlanıyor ne, asla yapmayacağın hataları yapıyorsun. Oluyor işte. Neyse en azından şimdi görmüş eşin gerçekleri.

Aç değilse ya gazı ya da uykusu vardır. Bebekler gündüz maksimum 1.5 saat uyanık durabilirlermiş. Uyku sinyalleri alıp uyutmazsak daha huysuz olur ve uykuya zor geçerlermiş.

Her yerde bebeğinizi 20 derecede uyutun diyorlar bir de bazı uyku tulumlarınin ayak kısmı uzun lastikli parmak uçları açıkta kalacak şekilde çocuğumun parmak uçları dışarda nasıl uyutayim ben 🙈
Ben uyuyamam o öyleyken🙈
Emziren annelerde çok oluyormuş, de quervain tenosinoviti adı. Aman anneler siz de dikkat edin. Emzirirken bileklerinizi yormayın.

Kanguru almayı düşündüm ama inceleyince 6 aydan sonra kanguru daha rahat olur bebeler için gibi geldi. Bir daha bakayım.

Ben çok üşüyen biri olduğum için bebiş de üşür diye evhamlanıyorum hep. Karyolada yatarken bu kız üşüyordur bana yakın olsun deyip anne yanı aldım, sonra onda da üşür deyip kendi yatağımda baby nestte yatırdım o da yetmedi geceleri bazen göğsümde uyuttum. Sonra memeye baskı yüzünden mastit oldum o ayrı 🤦‍♀️
Ben direk yanımda uyutuyorum kendimi tanıdığım için🤣
Ayy Allah’ından bulsun!!! Bu direk kötülük yaa!!! Hem o tokat neymiş be! Kandili batsın onun! Kutlamak şart mı, boş beleş duygu sömürüsü için kullanıyorlar işte, Kandil derdinde olan bu kötülükleri yapar mı!?? insanın sevgiliyken dimağı mı bağlanıyor ne, asla yapmayacağın hataları yapıyorsun. Oluyor işte. Neyse en azından şimdi görmüş eşin gerçekleri.
Hayatta iken şeytanı tanıdım. Görmezse ben yokum zaten farkında. Ne nafaka ne tazminatına ihtiyacım var bavulunu alır gider.

X