2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Kesinlikle öyle ilkinin zamanından çalıyor hissi ikincinjn bakıma muhtacligi
Biraz da havalardan bence
Amin
Umarım iyi oluruz ❤

Kızlar bir arkadaş bundan almıştı hatırlamıyorum kimdi ama bu da iş görür mü sizce baya fark var aralarında
Aynı marka mı bilmiyorum, ben fisher price aldım hepsiburada dan ebebek mağazasından, o zaman yine böyle ucuz bir model vardı senin gibi tereddütte kaldım ama yorumlar pek iyi değildi. O yüzden fisher price aldım ama gerçekten çok fiyat farkı var, çok düşündüm bende değer mi diye

Ya bugün tek başımayım, emziriyorum tam yatırınca uyanıyor. Galiba yatağına koymayı beceremiyorum. Tam kafayı koyarken uyanıyor çocuk. Emzirdiğim için kolum bedenini sarıyor, yatırırken haliyle tüm kolumu çekmem gerekiyor ama ayarlayamıyorum galiba, kafasını yavaşça koyabilsem uyanmayacak.
Mama da veriyoeum alıştı galiba bebeğim mamaya, hem meme hem mama istiyor. Emerken uyumayı da seviyor. 3 aylık olana kadar böyle idare edeyim dedim ama zor oluyor.
Bide yakınımdaki 1-2 kişi sütün mü az falan dedi üzüldüm. Bebeğim doğduktan sonra bide eşimle kilo yüzünden tartıştık çok kırıldım. Doktor olması gerekenden zayıf demişti( bebek galiba 2 haftalıktı o zaman), çok kırdı beni o dönem, hem beni hem annemi kırdı, o dönem bebeğim wmmiyordu birde, o içimde kaldı biraz. Bütün bunlar üst üste gelince sinirlerim bozuluyor. Bebeğim de sürekli emmek isteyince sütüm az doyurmuyor diye düşünmeye başladım. Bebeklerin psikolojik olarak da emmek istediğini ben biliyorum söylüyorum da ama yine sütün yetmiyora geliyor laf. Dün akşam annem yine dedi. Bi defa konuşurken kv sütün mü az gibi bişeyler söyledi. Azsa göğüslerimden akan ne üstüm başım niye süt diye bağırasım var

O halde yarıyordur canım bu dediklerine göre. Emzik tutmadığı için sakinleşmek için elini emiyordur. Kilo alımı da iyi diyorsun ben bir problem olduğunu sanmıyorum ama doktoruna sor tabii
Sağol canım, üstte katie ye de yazdım, galiba psikolojik benimki. Takmamaya çalışıyorum ama zor oluyor, nereye kadar kaçabilirim bu sözlerden ki

Sağol xanım, üstte uzun uzun yazdım, haklısın. Sağlığı gelişimi çok şükür iyi, iri bir bebek değil ama zayıf da değil, herşey normal, gündüzleri pek uyumayı sevmiyor. Tek olunca zor oluyor Biraz, yalnız bırakamıyorum. Bide diyorlar ki uyutunca işlerini yap. Uyusa yapacağım da uyumuyor ki. İlk başlarda zaten ameliyatlıydım tektim yapamadım. Diyorlar ki uyut iş yap. Hee robotum bende, uyuma ihtiyacım yok, boydan boya kesilen başkası sanki, bende ameliyat dikişi yok, kendileri normal doğum yapmış, ama ben tuvalete bile tek başıma gidemeiyordum bi ara, ona rağmen lohusa iken geceleri bile tek başıma olduğum günler oldu. Oturup ağladım bebeğimle

Kızlar çocuğunu bilingual yetiştirmeyi düşünen var mı varsa nasıl bir yöntem düşünüyorsunuz? Kaynak araştırmasındayım.
Çok istiyorum bende ama yabancı dilim zayıf, bebeğimle ilerletebilirim ancak 2. Bir yabancı dil nasıl olur bilmiyorum. İşe başladıktan sonra iyi bir kreşle anlaşırsam olur ancak. Bakıcı tutamam çok yüksek ücretleri. 2 yıl ücretsiz izin alıp bebeğimle bakit geçirmek istiyorum. Çünkü bence paradan daha önemli bu yılları. İnşallah istediğim gibi olur herşey. Twk maaş nasıl olacak bilmiyorum

Gecen nasil kanguru almaliyiz konusuluyordu.
Ekledim bilgileri. Bebeginizin babacaklarini M seklinde tutabilenlerden olmaliymis. we
Ayy bende bugün buna bakıyordum sağolasın. Bende alacağım, babasling var ama kullanamadım. Pratik, güvenli, bebek için sağlıklı bişey istiyorum. Doğrudan şunu al diyen olursa çok mutlu olurum yoksa bebekle mi gidip almak lazım

Her gün 1 saat sadece İngilizce konuşulduğunda çok rahat öğreniyormuş bebekler OTOL yöntemi diyorlar one time one language. Siyahi bakiciyi nerde bulacaz bacım Kocaeli'de
Otol yöntemini duymamıştkm araştırayım bende üniversite öğrencisi vardır kuzum siyahi vardır mutlaka, tüm gün mü bakıcı arıyorsun

13 bin mi kaç yıllık memurum bu ay zamlı 12 bin yattı, çalışıyor olsam yemek yol parası da cebimden gidecekti daha, onları da düş, 10 binin altına geliyor maaşım. Çocuğuma kendim bakarım bu koşullarda hem daha sağlıklı

Bebeğime mi vericem canım ?
Canım verdiklerini biliyorum, arkadaşlae kendileri de içmişti. Arama bölümünden keçiboynuzu diye ararırsan çıkar sanırım

P pembeumutyildizi ben de sen söyledikten sonra babymall’dan fisher price piyanolu aldım canım çok sağol.
İşe yaradığına çok sevindim canım ne güzel işin görülmüş oldu güle güle kullan şimdiden

Yok kız ben bakıcı aramıyorum kendim bakacam kızıma işten ayrıldım ingilizceyi kendim öğreteceğim kucağıma alıp etraftaki nesneleri anlatmaya başladım her gün 1 saat yapacağım bunu bir de bugün armuttan piyano dersi talep ettim eve hoca cagiracagim kızım büyümeden öğreneyim de ona öğreteyim

Bende aynıyım cnm her anne aynı dertten muzdarip.ustelik benim 3. Olmasına rağmen.ikisini doğru düzgün emziremedim acemilikdi gençtim yaralar oluştu.oglumda kararlı oldum emzirmeye devam ettim acılara rağmen gene yara oldu fakat kizlarimdaki gibi kan içinde acı içinde değildim 65gün acı çektim hala emziriyorum 3aylik olacak haftaya mamada veriyorum senin gibi çok huysuzlanirsa sağımda yapıyorum 2. Ay kontrolde kilo alımı fazla mamaya kes dediler azalttım 3 haftadır emip mutlu ayrıldığında vermiyorum mama günde 3 2 ogune bazen 1 öğüne indirdim 60 CC ye( her öğün 100 veriyordum.)neyse geçen eltim geldi kv ye üst katimda bu arada 1 ayda 3 defa çocuğu görmüştür eltimle konusuyorduk ben mutlu mutlu artık mamayi indirdim beni emiyor diyorum benim kv evelde biraz zayıflamış diye araya giriyor yoo dedim gayet iyi 9 -6 ay tulumlar oluyor çocuğa 3-6 ay dar geliyor.bukadar pisikoloji bozulmaz anam faydan yok zararın olmasın bozuldum açıkçası bitmiyor yani moral bozmalar.ama eşime lafincarptim çocuk ağlayınca bu çocuk doymuyirmu acaba mamami versem diye soylendim yoo kiloda almamış gibi geliyor yok dedi gayet iyi obezmi yapacan cocugu dedi ama annen böyle böyle dedi dedim yok dedi gayet iyi o gerekini soylesin diye .bazen direk bunu şöyledi diye siikayet yerine üstte cikacan boyle hanimlar.neyse haftaya bakalım belli
olacka kaç Gr aldığı boyu ona göre devam edecem

Son düzenleme:
Kolon kanseriyle başladı karaciğere yayılmış ordan safra kesesinde taş oluşmuş ameliyat oldu ama iyi olmadı yemiyor içmiyor sapsarı oldu çok üzülüyorum dua edin ne olur
Ah canım çok iyi anlıyorum seni. Babam aynı süreci yaşadı maalesef. Babamın mide ile başladı. Tümör safrayı tıkadı. En son benim babam da sapsarı olmuştu. Allah'ım babaciğına şifa versin. Ben babamı kaybettim maalesef. Çok gençti. 55 yaşındaydı. İçimde yaradır. Dualarım babanla. Allah sana ve ailene güç versin.

canim yalniz degilsin.
Ben ota b.ka aliniyorum ve cok da uzuluyorum. Bu hormonlarin eski halini almasi kendimizi hamilelikten oncesi gibi hissetmemiz yaklasik iki sene suruyormus o yuzden hirpalama kendini ve hicbirseyide icine atma. aglamak istiyorsan agla

Psikiyaritye degil de psikologa gitsen ? sohbet etmis gbi olursun hemde sana yol gosterir.
Ben de bir iki ay daha izleyecegim kendimi , baktim isin isinden cikamiyorum terapiye baslayacagim
Kolon kanseriyle başladı karaciğere yayılmış ordan safra kesesinde taş oluşmuş ameliyat oldu ama iyi olmadı yemiyor içmiyor sapsarı oldu çok üzülüyorum dua edin ne olur
cok gecmis olsun canim , insallah tez zaman da eski sagligina kavusur baban

Canım ya Allah sana da kolaylık versin. Ben terapiye gidiyorum zaten. Ama aralıkları sık değil seansların. Şu anda daha sık gitmem gerekiyor gibi geliyor. İyi ki terapi var zaten. O da olmasa zor toparlarim. Anksiyete ve sosyal fobi tedavisi görüyorum zaten yıllardır. O yüzden terapileri ihmal etmiyorum. Hele gebelik ve doğum sonrası olmazsa olmazım. Ama şu anda yetmiyor. İnşallah geçici bir durumdur. Hemen evhamlanmak istemiyorum. Sen de ihmal etme en azından terapiyi. Çok iyi geliyor insana.

Rabbim şifa versin çok geçmiş olsun nesi var canım

Valla bende bugün Damızlık kızın öyküsü dizisinde Serena 'nın doğum yaptığı anda ağladım bebeğime bakarak ben senin doğum anını göremedim diye

Ay keşke erkekler doğursaydı

Üzüldüm canım yaşadıklarına. Ya takmayıp cevap vereceksin. Benim sütüm de maşallah dediğin gibi akıyor, çocuk olması gerekenden fazla kilolu, çökelek gibi kusuyor kayınvalidem her ağladığında aç bu çocuk dedi oysaki kolik olduğu için ağlıyordu. Eşim de doymuyor galiba demeye başladı ben de başta güzel güzel anladım sonra patladım bu çocuk doymuyorsa nasıl bunlar oluyor doktor gece yatmadan uzun süre uyusun diye 1 sefer verdiğim mamayı bile verme gerek yok dedi ediyorum kadın bana doktorlar ne anlar diyor şaka gibi. Laftan anlamayana ne kadar anlatsan da boş. Ben takmadım duymadım bile bir süre sonra kendi kendine konuştu durdu ben de bildiğimi yaptım. Sen de tıka kulağını ve bildiğini yap. Zor biliyorum ama senin psikolojin bebeğini de etkiliyor o yüzden kendine iyi bakmalısın yatırırken de ben pışpışlayarak ve beşiği sallayarak yatırıyorum ve kolumu çekerken başı ve poposunu aynı anda koyuyorum. Bir de ev sıcaksa ya da onu kalın giydiriyorsan da uyumayabilir. Tam tersi serinse de sıcaklık istediği için yapabilir. İş konusu da önemli değil robot değiliz yapabildiğini yap yapamadığını bırak. Bir de durup seni izliyorsa uyumasını bekleme ben öyle yapıyorum. Bir yandan onunla konuşuyorum bir yandan işlerimi yapıyorum o da beni izliyor. Oyuncak da asıyorum onlar da dikkatini çekiyor. Fakat öncelikle sakinleş ve sana iyi gelecek şeyler yap. Yarım saatliğine yürüyüşe gitmek bile olabilir. Mutsuz ya da sıkkın gibi bir halin var çevrendekiler sayesinde. Sen o haldeyken bebeğin de aynı şeyleri hissediyordur dediğim gibi. Unutma bebeğin ve senden daha önemli kimse yok boşver onlar kendi kendine konuşup dursunlar takma ve lafını söyle

Ne güzel olmuş işte

Rabbim şifa versin tez zamanda ayaklandırsın başınızdan eksik etmesin

Ay be güzel işlerin rast gitmiş. Bende 1 buçuk yaşına getire bilseydim

gecicek tabiki de canim ama biraz daha zamani var sadece
bende zaman bulunca bir arastiracagim iyi birini ve online gorusebilecegim.

Canım yatağına götürdüğünde koymadan önce kolunu Çek, elini getir başının altına. Beşiğe bırakırken de sırasıyla önce ayaklar, toto, bel ve en son kafa. Elin de kafanın altında bir süre kalsın, kafasını koyacağı yer ısınsın, ondan sonra yavaşça çek.

Onlar hep konuşur! Konuşur! Eşin bari yapmasın,ç sana bıraksın bebek aç mı yok mu durumunu!

Bugün benim kız da pek uyuyamadı, kahvaltı yapamadım, yemek yapayım dedim et yandı onla ilgilenirken, ekmek yapayım dedim ekmek yandı, glütensiz karabuğdaydı tadı da berbat oldu zaten. Doğumdan beri tekim ama bugün hüngür hüngür ağladım. Annem rahatsız bir süredir, bi şey yapamıyor bana. Benim de diyetim çok katı, ne dışarıdan bi şey yiyebiliyorum, ne peynir ekmek atıştırabiliyorum.

Bebekten bebeğe her şey değişiyor. Ayrıca tecrübe başka bi şey, ama bi bebeğin neye ihtiyacı olduğunu en iyi annesi bilir! En iyi o tanır çünkü.
Bebek uyuduğu gibi sen de uyu canım! (Bunu biri daha derse terlikle dalıcam.)
Karnı tok olunca bebek güzel uyur! (Hı hıı evet!!!)
Ne güzel uyutup kendine vakit ayırıyorsundur!! (Yaaa tabi!)
Boş ver evi, sen o uyuduğu gibi dinlen, kendine vakit ayır! (Ahaha ahahahs!!!!)
Emzik ver canım, uykuya kolay dalsın! (Ben dalıcam haberi yok!)
Kucağa alıştırmışsın, bak yatağına koyunca uyanıyor! Alıştırma kucağa!! (Oldu canım!)
Gündüz az uyut, geceye kalsın uykusu (yenidoğan ve gündüz-gece???)

Aaah ah! Herkes konuşur. Ama Kimse sormaz!!

Az önce bebeğim ne yaptıysam emmedi aç olduğunu biliyorum. Bezini çıkardım kucağıma öyle aldım ve emdi bezi dolu değildi ten teması mi istiyor ki kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…