Bunun sebebi aslında bir videoda görmüştüm ne kadar doğru bilmiyorum ama doğum yaptığımızda bebeğimize hamileliğimizden bir hormon ya da nöron gibi bir şey kalıyormuş bebeğimize ait tam hatırlamıyorum. Yani zihnimizde bebeğimizi taşımaya devam ediyoruz ve onu kendimizin bir uzantısı olarak görüyoruz. O yüzden onun canı yandığında falan sanki bizim başımıza gelmiş gibi canımız acıyor. Başkası ona kızdığında ki bu babası bile olsa kendimize yapılmış hissediyoruz ve o yüzden savunmaya geçiyoruz. Hatta videoda babalar da böyle bir olay olmadığı için çocukların hatalarında onun suçu vs diye düşünürken anne konuyla alakası olmasa bile kendilerinin suçu olduğunu düşünürmüş. O yüzden böyle hissetmen normal ve eşinin de tabii ki anlayışlı olması lazım sonuçta o bebek ama benimki de bazen çok yorgun geldiği ve kızımın kolik sancısı tuttuğu zaman söyleniyor ben de ona kızıyorum ve balkona hava almaya yolluyorum düzeliyor sen de dene. Bir de oğluyla ilgili konuşun ve çocuğun yanında öyle davranmasın ilişkilerini etkiler sonraKızlar sizinle bişeyi paylaşacağım bende mi bir sorun var siz söyleyin
Kızım burda da çokça yazdığım gibi kolik ağlama krizleri oluyor ve bazen sakinleştirmek çok zor oluyor gerçekten.. eşim bebeğimizle ilgili uyutur zaman geçirir uyurken başında bekler ben dinleneyim diye vs ama ağlama krizlerinde sinirleniyor gibi hissediyorum ve bu duruma inanılmaz alınıyorum
Bir akşam salondaydı bebekle ben de yatak odasında yatıyordum ağlamaya başladı kızım eşimin bağırmasını duydum sonra bebeğin sesinden fazla çıkıyordu sesi tabi ki normal bağırmak değil ama yine de sesini yükseltmesine çok üzüldüm
Kızımın abisi de ( eşimin ilk evliliğinden) babasının davranışlarını görüp gece şunun yüzünden uyandım diye trip atıyor bebeği gösteripben de uyarıyorum artık laflarınıza dikkat edin 2 aylık bebekten bahsediyorsunuz diye kızma şaka da olsa senin hiç eşref saatin yok mu bi gün de bize gül gibi şeyler söylüyorlar alınıyorum
Eşimle sakince konuştum babası da olsan bebeğe sinirlenmiş gibi konuşunca annene şikayet edince alınıyorum anne ayılar gibi saldırıya geçerim yapma dedim babası oluyorum kötü niyetle öyle konuşmuyorum tarzım böyle diyor
Şimdi ben mi abartıyorum bu durumu siz söyleyin
Kuzum çok şükür benin kızımda bir sorun görünmüyor kafasını doğduğundan beri tutabiliyor dediğin gibi baska bebiste bu gelişim daha geç gerçekleşebilir arkadaş kafasını sallıyor diye otizm olabilr mi demiş de ben de çok küçük olduklari için kafayı tutmaya çalışan bebisler de sallayabiliyor normaldir diye rahatlatmaya çalıştım, kötüyü cagirmama taraftariyim ne kadar olumsuz düşünürsek başımıza geliyor bir şekilde tabiki anne daha iyi gözlemler doktora danışmak da gerekir biz ne desek boş
Gecen de bizim kız uzun süre uyumayınca esim sinirlenip kıza söylendi ben de dedim ki cocuk bu farkında mısın? Dünyaya gelmeyi o istemedi biz getirdik ki esim istedi benim de ikinci çocuğuKızlar sizinle bişeyi paylaşacağım bende mi bir sorun var siz söyleyin
Kızım burda da çokça yazdığım gibi kolik ağlama krizleri oluyor ve bazen sakinleştirmek çok zor oluyor gerçekten.. eşim bebeğimizle ilgili uyutur zaman geçirir uyurken başında bekler ben dinleneyim diye vs ama ağlama krizlerinde sinirleniyor gibi hissediyorum ve bu duruma inanılmaz alınıyorum
Bir akşam salondaydı bebekle ben de yatak odasında yatıyordum ağlamaya başladı kızım eşimin bağırmasını duydum sonra bebeğin sesinden fazla çıkıyordu sesi tabi ki normal bağırmak değil ama yine de sesini yükseltmesine çok üzüldüm
Kızımın abisi de ( eşimin ilk evliliğinden) babasının davranışlarını görüp gece şunun yüzünden uyandım diye trip atıyor bebeği gösteripben de uyarıyorum artık laflarınıza dikkat edin 2 aylık bebekten bahsediyorsunuz diye kızma şaka da olsa senin hiç eşref saatin yok mu bi gün de bize gül gibi şeyler söylüyorlar alınıyorum
Eşimle sakince konuştum babası da olsan bebeğe sinirlenmiş gibi konuşunca annene şikayet edince alınıyorum anne ayılar gibi saldırıya geçerim yapma dedim babası oluyorum kötü niyetle öyle konuşmuyorum tarzım böyle diyor
Şimdi ben mi abartıyorum bu durumu siz söyleyin
Aynen benim annemde cok anac biri ama ben birde birlikte hatirlari olsun diye de cok sey yapmiyorum. Cunku Turkiye ye dondukten sonra kim bilir bir daha ne zaman gorecekler. Esimin de ailesi torunlarini goremeden vefat etti. O da hep , birak ilgilensinler istedikleri kadar bak benimkiler bir gun bile goremediler diyip uzuluyor baya.Annemlerde kaldığım süre boyunca ben de öyleydim Alin'in Sadece temel bakımlarını yapıyordum. O yüzden Alin sanki benim bebeğim değilmiş gibi gelirdi ve onunla Aren'le ilk günden kurduğum bağı kuramamıştım ve dürüst olmak gerekirse oğluma karşı hissettiğim duyguları hissedemiyordum. Bunun bir sebebi annemin çok anaç biri olması ve ben yorulmayayım diye sürekli Alin'le kendisinin ilgilenmesi (ben de ilgileniyordum ve çoğunlukla benim yanımdaydı ama annem her ağlamasına ben orada olsam bile koşarak gelirdi yardım etmek için) bir de lohusa depresyonu yaşadım o da etki etti tabii. Eve gelip her şey bana kalınca ve zaman geçirdikçe kızıma da aşık oldum ve oğluma ne hissediyorsam şu an aynı şeyi kızıma da hissediyorum ama bu his geç geldiği için kendimi suçluyorumbu arada ben bayrağıdır buraya bakamıyorum kayınvalidem gelmişti başım doluydu. Senin meme reddi mi oldu canım biberondan falan mı?
Benimkide 2.5 aylık 2 haftadır aynı ellerini sapsup emiyor iki elinide ağzına sokuyor bazen. normal demekki bende doymuyirmu acaba diyordum .ben günde 2 sefer mama veriyorum akşam saatleri çok mizmizlaniyor doymadigini hissediyorum memede ozaman veriyorum.sagdigim süt varsa süt yoksa mama.İyi akşamlar hanımlar bebeğim iki aylık 2 gündür ellerinsurekli ağzında emiyo sap şup. Bilinçli elini ağzına götürmüyor tesadüfen yakalarsa bırakmıyo. Acaba doymuyomiki diyorum da sütüm de var yani yutkunma sesleri geliyo. Sizinde öyle mi ? Doymuyo mu yoksa ellerini mi keşfediyo anlayamadım
Benimki önceleri doymadiginda yapıyordu şu bir haftadır tokken de yapiyir hoşlarına gidiyor demek kiİyi akşamlar hanımlar bebeğim iki aylık 2 gündür ellerinsurekli ağzında emiyo sap şup. Bilinçli elini ağzına götürmüyor tesadüfen yakalarsa bırakmıyo. Acaba doymuyomiki diyorum da sütüm de var yani yutkunma sesleri geliyo. Sizinde öyle mi ? Doymuyo mu yoksa ellerini mi keşfediyo anlayamadım
Benim bebeğimde 1 haftadır yapıyor ama ben tok olduğuna eminim. Hatta ellerini keşfettiğinden beri emziği pek emmek istemiyorİyi akşamlar hanımlar bebeğim iki aylık 2 gündür ellerinsurekli ağzında emiyo sap şup. Bilinçli elini ağzına götürmüyor tesadüfen yakalarsa bırakmıyo. Acaba doymuyomiki diyorum da sütüm de var yani yutkunma sesleri geliyo. Sizinde öyle mi ? Doymuyo mu yoksa ellerini mi keşfediyo anlayamadım
Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin. Sizin durumunuzda en mantıklısı olmuş kalmaları, zaten sen nasıl rahat ediyorsan öyle olması en iyisi. Şimdi halloldu mu safra taşı? Senin stressiz olman en önemlisi olduğu için eğer emzirmek sana iyi gelmiyorduysa biberonda beslenmesi daha iyi dediğin gibi önemli olan doyması zatenAynen benim annemde cok anac biri ama ben birde birlikte hatirlari olsun diye de cok sey yapmiyorum. Cunku Turkiye ye dondukten sonra kim bilir bir daha ne zaman gorecekler. Esimin de ailesi torunlarini goremeden vefat etti. O da hep , birak ilgilensinler istedikleri kadar bak benimkiler bir gun bile goremediler diyip uzuluyor baya.
biz Kanada da oldugumuz icin gidin , sonra gene gelirsiniz de diyemiyoruzmaddi olarak cok iyi durumda degiliz , nisan ayina kadar saglik sigirtalari odendi ozamana kadar burdalar ama sonrasi tamamen benim is durumuma bagli.
Bir de hamileligim zaten cok stresliydi , 9 ay zor gecti. Simdi birinin daha ilgilenmesi kizimla beni cok rahatlatiyor. Yalan yok yani. kendimi hem bedensel hem psikolojik olarak dinlendirmeme yardimci oluyor.
5.-6. hafta arasi safratasi teshisimi bir hafta koyamadilar her gun hemen hemen acildeydim. O hafta memeyi birakti artik. Cunku biz acilde surunurken, haliyle evde biberonla beslendi surekli.
Ama benim icin daha iyi oldu ya. Emzirmek cok zormus. Boyle stresli olacagimi asla tahmin etmiyordum. Her emzirme zamani geldiginde stress oluyordum , zaten asiri terleyen bir insanim, su gibi oluyordum artik. Bel agrisida cok oluyordu. Simdi daha rahatim. o en basda ki stresim vs gitti. sagip veriyorum yettigi kadarini. ustunu mama ile tamamliyoruz.
Bizde durumlar bu sekilde :)
Tek kalmak daha iyiSizin aileniz yanınızda değil mi? Benimkiler de burda ama 10 güne gidecekler çok üzülüyorum şimdiden tek kalacağım bebekle eşim işe gidecek şimdiden hüznü çöktü
Sagol kuzum. Ben zaten psikolojimden cok emin degilim o yuzden biraz daha kalmalari bizim icin daha iyi.Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin. Sizin durumunuzda en mantıklısı olmuş kalmaları, zaten sen nasıl rahat ediyorsan öyle olması en iyisi. Şimdi halloldu mu safra taşı? Senin stressiz olman en önemlisi olduğu için eğer emzirmek sana iyi gelmiyorduysa biberonda beslenmesi daha iyi dediğin gibi önemli olan doyması zaten
Ben geceleri gazını çıkarmıyorum. Gazını çıkaracak kadar emmiyor zaten.Yatarak emziren anneler bebeğiniz uyuyunca gazını çıkarmak için kaldırıyor musunuz? Ben yatarak emzirince uyuyor sonra gaz için kaldırıyorum uyanıyor
Bahsettiğin videoyu ben de görmüştüm evrim ağacı paylaştı sanki. Ben de senin gibi dışarı yolluyorum ne yapacağını bilemediği için de sinirleniyor oysa ki yapacak bişey yok ağlama krizinde ben kabullendim artıkBunun sebebi aslında bir videoda görmüştüm ne kadar doğru bilmiyorum ama doğum yaptığımızda bebeğimize hamileliğimizden bir hormon ya da nöron gibi bir şey kalıyormuş bebeğimize ait tam hatırlamıyorum. Yani zihnimizde bebeğimizi taşımaya devam ediyoruz ve onu kendimizin bir uzantısı olarak görüyoruz. O yüzden onun canı yandığında falan sanki bizim başımıza gelmiş gibi canımız acıyor. Başkası ona kızdığında ki bu babası bile olsa kendimize yapılmış hissediyoruz ve o yüzden savunmaya geçiyoruz. Hatta videoda babalar da böyle bir olay olmadığı için çocukların hatalarında onun suçu vs diye düşünürken anne konuyla alakası olmasa bile kendilerinin suçu olduğunu düşünürmüş. O yüzden böyle hissetmen normal ve eşinin de tabii ki anlayışlı olması lazım sonuçta o bebek ama benimki de bazen çok yorgun geldiği ve kızımın kolik sancısı tuttuğu zaman söyleniyor ben de ona kızıyorum ve balkona hava almaya yolluyorum düzeliyor sen de dene. Bir de oğluyla ilgili konuşun ve çocuğun yanında öyle davranmasın ilişkilerini etkiler sonra
48 doğdu şu an 63 3 aylık olmasına 1 hafta var doktor bir şey demedi maşallah dedi normal demek kiKızlar bebeklerimizin boyu nasıl benim bebeğimin boyu çok uzuyor gibi geliyor 51cm doğmuştu şimdi 60 cm sanırım. 2 ay da bu 9 cm çok değil mi
Merhaba benim bebeğimde 51 cm doğdu suan tam 67 günlük 3 gün önce 60 cm ölçtüler boyunu normal dedilerKızlar bebeklerimizin boyu nasıl benim bebeğimin boyu çok uzuyor gibi geliyor 51cm doğmuştu şimdi 60 cm sanırım. 2 ay da bu 9 cm çok değil mi
ayy bir saat once ilk asilarini olduk. birlikte agladikBunun sebebi aslında bir videoda görmüştüm ne kadar doğru bilmiyorum ama doğum yaptığımızda bebeğimize hamileliğimizden bir hormon ya da nöron gibi bir şey kalıyormuş bebeğimize ait tam hatırlamıyorum. Yani zihnimizde bebeğimizi taşımaya devam ediyoruz ve onu kendimizin bir uzantısı olarak görüyoruz. O yüzden onun canı yandığında falan sanki bizim başımıza gelmiş gibi canımız acıyor. Başkası ona kızdığında ki bu babası bile olsa kendimize yapılmış hissediyoruz ve o yüzden savunmaya geçiyoruz. Hatta videoda babalar da böyle bir olay olmadığı için çocukların hatalarında onun suçu vs diye düşünürken anne konuyla alakası olmasa bile kendilerinin suçu olduğunu düşünürmüş. O yüzden böyle hissetmen normal ve eşinin de tabii ki anlayışlı olması lazım sonuçta o bebek ama benimki de bazen çok yorgun geldiği ve kızımın kolik sancısı tuttuğu zaman söyleniyor ben de ona kızıyorum ve balkona hava almaya yolluyorum düzeliyor sen de dene. Bir de oğluyla ilgili konuşun ve çocuğun yanında öyle davranmasın ilişkilerini etkiler sonra
Hepimizin bebeği sanırım aynı şeyi yapıyor ben her elini ağzına götürüp sapirdattiginda emziriyordum yatirdiktan 10-15 dk sonra yine sapirdatiyordu. Doymuyor mu diye düşünüp yeniden emziriyordumİyi akşamlar hanımlar bebeğim iki aylık 2 gündür ellerinsurekli ağzında emiyo sap şup. Bilinçli elini ağzına götürmüyor tesadüfen yakalarsa bırakmıyo. Acaba doymuyomiki diyorum da sütüm de var yani yutkunma sesleri geliyo. Sizinde öyle mi ? Doymuyo mu yoksa ellerini mi keşfediyo anlayamadım