2022 ikiz annesi olacaklar

Hangi kitapları aldiniz? Ben de alayim madem.
Benim seçtiğim kitapların bir özelliği yok doğrusu, indirimden ismini sevdiklerimden aldım. Çok olduğu için hepsini atamıyorum ama örnek 3 tane ekledim

Eklentiler

• 6CC8B978-C73E-4A56-90DD-06638CAB634E.png
    6CC8B978-C73E-4A56-90DD-06638CAB634E.png
    120 KB · Görüntüleme: 43
Kizlar yeni doğum yaptım şırınga ile beslenecek dediler anne sütü az olduğu için. Ama şırınga tam bir eziyet. Bu grupta yazılanları okurdum şimdi yaşayınca daha iyi anlıyorum.Doktor önermiyorum diyor ama biberon vercem geceleri en azından. ucu anne ucuna benzeyen varmış. Siz hangi biberon kullandınız. Yardıma ihtiyacım var.
Gözünüz aydın 🤗 kuzuların sağlıklı, mutlu, huzurlu, güzel ömürleri olsun 🙏🏻🧿 bu beslenme konusu bende büyük sıkıntı. Kendi ellerimle bebekleri memeden uzaklaştırıp biberona alıştırdım diye çok üzülüyorum. Biberondan içmeleri sıkıntı değil gibi gözüküyor başta ama süt sağ, o bulaşıkları yıka büyük efor. Hele ki dışarıya bir yere gidilecekse tam bir karın ağrısı. Çok isterdim kuzuların memeden emmelerini. Kaşık biberon ile başladık ama anneme ve eşime zor geldi. Her beslenme sonrası üst baş değişti, zaman anlamında da uzun sürüyor diye yapmadık. EDS’yi kızlar kabul etmedi. Ağızlarında hortum hissini sevmediler sanırım. Lansinoh, Dr. Browns, Philips Avent biberonlarını karışık kullandık, kullanıyoruz. Bir kızım tamamen memeden koptu, diğeri de kopmak üzere 😔 Keşkelerle dolu geçen 4 ay oldu. Bu akşam emzirme danışmanı ile görüşmelere başlıyorum. Buradan döner mi bilmiyorum ama bakalım nasıl bir çözüm bulacağız. Sizin için şunu yapın veya bunu yapın diyemem ama kendi durumumu açıklamak istedim. Umarım sizin için en iyisi olur 🙏🏻🍀

Kizlar yeni doğum yaptım şırınga ile beslenecek dediler anne sütü az olduğu için. Ama şırınga tam bir eziyet. Bu grupta yazılanları okurdum şimdi yaşayınca daha iyi anlıyorum.Doktor önermiyorum diyor ama biberon vercem geceleri en azından. ucu anne ucuna benzeyen varmış. Siz hangi biberon kullandınız. Yardıma ihtiyacım var.
3 bebegimde se avent kullandim 3u de memeyi reddetti bana mi oyle rastladi bilmiyorum paylaşayım dedim. sütüm de gelmedi hepten biraktilar

Kızlar bebeklerinize kitap okumaya başladınız mı? Nasıl kitaplar almalı,var mı önerebileceğiniz kitaplar,ya da henüz erken mi?
Bende doğduklarından beri okuyorum daha çok hareketli krallar vs tercih ediyorum dün kontrolümüz vardı doktor zihinsel gelişimleri çok güzel çok dikkatliler dedi ben kitaplara bağlıyorum. Yazayım okuduklarımızı
Tavsan Taptap(bunun farklı isimlerde serisi var)
Tekerlekler serisi
Bak-bul sobe
Merhaba uzay( cırt cirtlikitap bununda bir sürü serisi var)
Büyük sorular kitabı
Eve ve ece serisi ( sesli kitap )
Bulurum seni (Fenerli kitap seti)
Dokun hisset kartlarım
Ce-eee haydi beni bul
Bunun haricinde normal hikaye kitapları var arkadaşların dediği gibi hepsi bursadan falan aldım ama onlara bakmıyorlar pek bende oyun oynarlarken okuyorum maksat boş konuşmamış olayım 😂
Bu arada ilk asla bakmıyorlardı zamanla okudukça dikkatlerini çekmeye başladı. Instagramin varsa doktoranneninblogu diye biri var orada nasıl okuyor napiyor anlatıyor ben çok faydasını gördüm.

Öncelikle allah analı babalı büyütsün. Bana da öyle demişlerdi. Bebekler doymuyordu birinin sarılık değeri artınca başlarım böyle ise deyip dr.browns ile verdim. 4 ay bitti hala meme artı biberon birlikte gidiyoruz. Biraz şans işi Sanır ım.

Kızlar bende sizlere bisey soracağım olmazsa olmaz bu mutlaka alınmalı dediginiz ürünler neler ? Genel bir soru oyuncak olsun ek gıda olsun.
Mesela ben oyun halısı, havuz, eğitici tırtıl gibi bunların çok faydasını gördüm. Sizlerinde böyle ürünleri varsa paylaşabilir misiniz benimle

Bende doğduklarından beri okuyorum daha çok hareketli krallar vs tercih ediyorum dün kontrolümüz vardı doktor zihinsel gelişimleri çok güzel çok dikkatliler dedi ben kitaplara bağlıyorum. Yazayım okuduklarımızı
Tavsan Taptap(bunun farklı isimlerde serisi var)
Tekerlekler serisi
Bak-bul sobe
Merhaba uzay( cırt cirtlikitap bununda bir sürü serisi var)
Büyük sorular kitabı
Eve ve ece serisi ( sesli kitap )
Bulurum seni (Fenerli kitap seti)
Dokun hisset kartlarım
Ce-eee haydi beni bul
Bunun haricinde normal hikaye kitapları var arkadaşların dediği gibi hepsi bursadan falan aldım ama onlara bakmıyorlar pek bende oyun oynarlarken okuyorum maksat boş konuşmamış olayım 😂
Bu arada ilk asla bakmıyorlardı zamanla okudukça dikkatlerini çekmeye başladı. Instagramin varsa doktoranneninblogu diye biri var orada nasıl okuyor napiyor anlatıyor ben çok faydasını gördüm.
Çok teşekkürler...ben erken erken deyip başlamamıştım okumaya,hemen açığı kapatayım en iyisi :))

Kızlar bende sizlere bisey soracağım olmazsa olmaz bu mutlaka alınmalı dediginiz ürünler neler ? Genel bir soru oyuncak olsun ek gıda olsun.
Mesela ben oyun halısı, havuz, eğitici tırtıl gibi bunların çok faydasını gördüm. Sizlerinde böyle ürünleri varsa paylaşabilir misiniz benimle
Ben ürün olarak değilde , klasik müziği eksik etmiyorum. Çok sık açıyorum,bebekleri sakinkeştiriyor...daha çok Bach,Beethoven,Mozart..
Instagram'da Aymen Balıkçı var ,onun 4 seri halinde masajları var kol,bacak,karın sırt..düzenli olarak onları yapmaya çalışıyorum yine klasik müzik eşliğinde.
Eğitici köpek ve eğitici tırtıl ı aldım ,yorumlar iyiydi. Ama henüz benimkilerin ilgisini çekmiyor ,kullanmaya başlamadım.

Ben ürün olarak değilde , klasik müziği eksik etmiyorum. Çok sık açıyorum,bebekleri sakinkeştiriyor...daha çok Bach,Beethoven,Mozart..
Instagram'da Aymen Balıkçı var ,onun 4 seri halinde masajları var kol,bacak,karın sırt..düzenli olarak onları yapmaya çalışıyorum yine klasik müzik eşliğinde.
Eğitici köpek ve eğitici tırtıl ı aldım ,yorumlar iyiydi. Ama henüz benimkilerin ilgisini çekmiyor ,kullanmaya başlamadım.
Bende o konuda çok iyi değilim sanırım ama açmak lazım doğru söylüyorsun. Eşim gitar çalıyor sürekli tepelerinde ama klasik müziğin etkisi daha farklı. Aymen Balikciyi da aliyorum hemen takibe tesekkurler ❤

Ya canim ben yamuk kafayi anlamiyorum galiba. Bana normal geldi bebegin kafasi bizde de ben sag taraf biraz egri gibi diye surekli sola yatiriyorum. Haftasonu doktoruna sordum, bir saga bir sola yatir dedi. Kafa yapısı nasılsa oyle kalacak zaten dedi. Sırt üstü yatirinxa basılır dedi duz kafa yaptıklarını kullan sırt üstü yatirirsan dedi.
Diger bebekde de hep yukari basini kaldırıyor dedim. 2 ortopedi doktoruna gittim 2 fizik tedavi uzmanina gittim 1 coxuk norologuna gittim sorun yok dediler. Kendi doktorlari da boyle doktor doktor gezip endişelenmeyin dedi. Bir cocuk norologuna yonlendircem ondan sonra daha da artik doktora gitmeyin dedi. Bebek nereye isterse bakar napacaksin dedi. Ama hala içimde bir şüphe var. Bebek neden kafasini surekli yukari kaldırıyor anlamis degilim. Reflu icin bebelac thickener 100 ml de bir ölçek mamaya katılacak sekilde bir sey verdi. Refludan dedi. Reflu ile alakası ne anlamis degilim ben hala.
Mide kapakciklari dogumdan sonra gelisiyor, onlar aktif olarak calisana kadar midesindeki agzina geldikce kafayi kaldirip sirta dogru C harfi gibi kivriliyorlar.
Ya thickener ya da gaviscon infant ile refluyu kesince durus bozuklugu azaliyor. Reflu bitince kalmayacaktir bence.

X