2022 ikiz annesi olacaklar

Kizlar yeni doğum yaptım şırınga ile beslenecek dediler anne sütü az olduğu için. Ama şırınga tam bir eziyet. Bu grupta yazılanları okurdum şimdi yaşayınca daha iyi anlıyorum.Doktor önermiyorum diyor ama biberon vercem geceleri en azından. ucu anne ucuna benzeyen varmış. Siz hangi biberon kullandınız. Yardıma ihtiyacım var.
Tommie tippee antikolik kullaniyorum hic meme reddi olmadi maşallah.
Hayirli ugurlu olsun dogumunuz

Bende doğduklarından beri okuyorum daha çok hareketli krallar vs tercih ediyorum dün kontrolümüz vardı doktor zihinsel gelişimleri çok güzel çok dikkatliler dedi ben kitaplara bağlıyorum. Yazayım okuduklarımızı
Tavsan Taptap(bunun farklı isimlerde serisi var)
Tekerlekler serisi
Bak-bul sobe
Merhaba uzay( cırt cirtlikitap bununda bir sürü serisi var)
Büyük sorular kitabı
Eve ve ece serisi ( sesli kitap )
Bulurum seni (Fenerli kitap seti)
Dokun hisset kartlarım
Ce-eee haydi beni bul
Bunun haricinde normal hikaye kitapları var arkadaşların dediği gibi hepsi bursadan falan aldım ama onlara bakmıyorlar pek bende oyun oynarlarken okuyorum maksat boş konuşmamış olayım 😂
Bu arada ilk asla bakmıyorlardı zamanla okudukça dikkatlerini çekmeye başladı. Instagramin varsa doktoranneninblogu diye biri var orada nasıl okuyor napiyor anlatıyor ben çok faydasını gördüm.
Bu kitap okuma pozisyonu nasil birsey? Kitaplari eve dizdim de iki bebekle bilemedim, yatirip yanlarina mi uzansam yerde yoksa sadece ben okuyayim onlar sonra buyuyunce mi bakarlar?
Bir de dikkat suresi 3dk falandir, derdimiz sabrettikleri kadar sadece okumak degil mi? 9 aydan sonra "adim adim" setlerini kullandim kizimda onlar kolaydi, her sey ayina gore paketli, bayagi oyaliyordu. Simdi paketleri uretmiyorlar ama internette bulduklarimi 24 aya kadar aldim gene. 9 ay oncesine dair birsey hatirlamiyorum, tam doktora yeterlilik zamanimdi, ise baslamistim 😭 10 haftalikken ondandi herhalde...

Kızlar bende sizlere bisey soracağım olmazsa olmaz bu mutlaka alınmalı dediginiz ürünler neler ? Genel bir soru oyuncak olsun ek gıda olsun.
Mesela ben oyun halısı, havuz, eğitici tırtıl gibi bunların çok faydasını gördüm. Sizlerinde böyle ürünleri varsa paylaşabilir misiniz benimle
Biraz pahali ama aktivite masasi muhakkak alin derim. neredeyse 2,5-3 yasina kadar once yerde sonra ayaklari takinca ayaga kalkarken destek oluyor. Harfleri, sekilleri, renkleri, meyveleri ogretiyor, gunaydin, afiyet olsun vb diyor. 2-3 dil destekli olanlar var... Dedigim gibi pahali ama degiyor ilk indirimde bir tane kaparim.

Bizim doktorda bi basla bi bekle diyor kafam karisti. Kucagimizda destekli oturabilirler mi acaba
Bizim doktor izindeydi bir baskasina gittik tarih (20Temmuz-tam 5 ayliklardi), oturtuyor musunuz sorusuna yooo diyince destekli oturtun yavas yavas dedi; önce kucakta sonra oturma yardimcisinda sonra da desteksiz....
Bu ay icin gida tadimina da baslayin dedi ama ben bi 15 gun daha sallarim o isi. 6 ayi tepe tepe dolduralim atli mi kovaliyor, emiyorlar iste. Sadece minik beyimizin kilo alimi zayif bence, ona yavastan baslamak gerekebilir. Ama her türlü oturma biraz toparlaninca daha guvenli oluyor.

Bu kitap okuma pozisyonu nasil birsey? Kitaplari eve dizdim de iki bebekle bilemedim, yatirip yanlarina mi uzansam yerde yoksa sadece ben okuyayim onlar sonra buyuyunce mi bakarlar?
Bir de dikkat suresi 3dk falandir, derdimiz sabrettikleri kadar sadece okumak degil mi? 9 aydan sonra "adim adim" setlerini kullandim kizimda onlar kolaydi, her sey ayina gore paketli, bayagi oyaliyordu. Simdi paketleri uretmiyorlar ama internette bulduklarimi 24 aya kadar aldim gene. 9 ay oncesine dair birsey hatirlamiyorum, tam doktora yeterlilik zamanimdi, ise baslamistim 😭 10 haftalikken ondandi herhalde...
Ben oyun matı aldim onun uzerine iki tane yastik koyuyorum bebekleri yuz ustu yatiriyorum. Karsilarinda duvar kaliyor kitabi da oraya dayiyorum bende arkalarina gecip kitabi okuyorum. Tabi ki dikkat sureleri cok az su an o yuzden hareketli kitaplar daha iyi oluyor. Bugunlerde cirt cirtli kitaplar ilgilerini cekiyor ben cikarip ellerine veriyorum o sirada kitabi okuyorum. Zamanla artiyor zaten dikkatleri alisiyorlar 😊 konusurken de normal hikaye kitaplarından okuyorum maksat boş konuşmuş olmayayım diye cunku artik ne anlatayim bulamiyorum😂
Biraz pahali ama aktivite masasi muhakkak alin derim. neredeyse 2,5-3 yasina kadar once yerde sonra ayaklari takinca ayaga kalkarken destek oluyor. Harfleri, sekilleri, renkleri, meyveleri ogretiyor, gunaydin, afiyet olsun vb diyor. 2-3 dil destekli olanlar var... Dedigim gibi pahali ama degiyor ilk indirimde bir tane kaparim.
Bende arastirayim hemen tesekkurler 👍🏻

Kızlar bende sizlere bisey soracağım olmazsa olmaz bu mutlaka alınmalı dediginiz ürünler neler ? Genel bir soru oyuncak olsun ek gıda olsun.
Mesela ben oyun halısı, havuz, eğitici tırtıl gibi bunların çok faydasını gördüm. Sizlerinde böyle ürünleri varsa paylaşabilir misiniz benimle
hoppala ben 2 aydir cok aktif kullaniyorum resmen ikinci kucağım orasi benim biri orda duruyor öbürü kucağımda. aktivite masasi buyuk cocugumda cok kullandim bunlar da oturmaya baslayinca derhal alacagim. bugun banyo oturagi aldim vantuzlu artik otutarak yikiyorum onlari. kucucuk kalin kartonlu kitaplar oluyor onlar da oyaliyor. su biberonu aldim kenarlarindan tutmali. onu tutup ağızlarına götürebiliyorlar ooyle oynayın derken biraz da su icmis oluyorlar. yerde her daim oyun haliso var zaten. yere attigim cingiraklar var. bir de azicik daha emekleme pozisyonuna geldiklerinde emeklesinler diye kaçan oyuncaklar var onlardan alacagim

yurutec de aldim buyuk cocugum 12 ay boyunca kucakta yasadigi icin mecbur kullanmistim dusebilecek her seyi kaldırmıştım bir kaza veya yurume bozuklugu da olmadi şükür. bunlara da aldim onlerinde aktivite masasi tarzi piyano oyuncak vs var simdilik onla oynuyorlar. henüz gitmiyorlar. eger emekleyecek gibi olurlarsa hic bindirmeyecegim

ikea antilop tipi mama sandalyesi aldim. bir tane buyuk cocugumdan kalan vardi zaten oburune de aynisindan aldim. pilsan marka. ayak destegi yok ama dolap uygulamasinda ayak destegi üreten biri buldum ona ölçü verip yaptiricam. 5 tane bakici adayim var. haftasonu onlarla görüşüp haftaya bakici başlatıcam. sonraki ay da yari zamanli ise basliyorum artık.
uyku egitimi cok hoş cok cici ama sabah 4-5 gibi kaka olayini cozemedi tabii. her gun sirayla sabah4te kakaya kalkiyorum 1 saat uyutmaya ugrasiyorum sonra. neeyse ek gidada kaka aralari açılır diye düşünüyorum

Bizim doktor izindeydi bir baskasina gittik tarih (20Temmuz-tam 5 ayliklardi), oturtuyor musunuz sorusuna yooo diyince destekli oturtun yavas yavas dedi; önce kucakta sonra oturma yardimcisinda sonra da desteksiz....
Bu ay icin gida tadimina da baslayin dedi ama ben bi 15 gun daha sallarim o isi. 6 ayi tepe tepe dolduralim atli mi kovaliyor, emiyorlar iste. Sadece minik beyimizin kilo alimi zayif bence, ona yavastan baslamak gerekebilir. Ama her türlü oturma biraz toparlaninca daha guvenli oluyor.
Kucakta azar azar oturtuyodum aslinda ama pek sevmediler gibi geldi bebeyatmaz alayim diyorum arastiriyorum, olmazsa bi tane alirim simdilik.destekli oturmaya iyi olur. Bazen kahvaltilarda salatalik biber falan yalatiyorum tepkilerini gormek icin. Biberi bi kere yaladilar bi daha da acmadilar agizlarini 🤣 ek gida da zorlanacaz gibi

Canim o bebelac thickener hic fayda saglamadi. Refluyu kesti ama bebekler gaz bombası gibi bir sey oldu. Uzerine de ishal oldular. Kakalari sapsarı beyaza yakin oldu köpük köpük oldu. Mecburen onu bırakmak zorunda kaldım.
Mide kapakciklari dogumdan sonra gelisiyor, onlar aktif olarak calisana kadar midesindeki agzina geldikce kafayi kaldirip sirta dogru C harfi gibi kivriliyorlar.
Ya thickener ya da gaviscon infant ile refluyu kesince durus bozuklugu azaliyor. Reflu bitince kalmayacaktir bence.

Kizlar bebek spa deneyeniniz var mi? Bebekleri spa'ya götürmek istiyorum. Istanbulda önerebileceğiniz yerler varsa yazar mısınız? Bir de ücretleri ne oluyor

hoppala ben 2 aydir cok aktif kullaniyorum resmen ikinci kucağım orasi benim biri orda duruyor öbürü kucağımda. aktivite masasi buyuk cocugumda cok kullandim bunlar da oturmaya baslayinca derhal alacagim. bugun banyo oturagi aldim vantuzlu artik otutarak yikiyorum onlari. kucucuk kalin kartonlu kitaplar oluyor onlar da oyaliyor. su biberonu aldim kenarlarindan tutmali. onu tutup ağızlarına götürebiliyorlar ooyle oynayın derken biraz da su icmis oluyorlar. yerde her daim oyun haliso var zaten. yere attigim cingiraklar var. bir de azicik daha emekleme pozisyonuna geldiklerinde emeklesinler diye kaçan oyuncaklar var onlardan alacagim
Hoppalayi babam söyleyip duruyor sen cok seviyordun alayim bunlara diyor ama kacinci aydan itibaren konulabilir bilemiyordum. Sen ne zaman koymaya başladın,? Bir de su biberini hangi markayı önerirsin bende ek gıda ürünlerini alıyorum yavaş yavaş

Hoppalayi babam söyleyip duruyor sen cok seviyordun alayim bunlara diyor ama kacinci aydan itibaren konulabilir bilemiyordum. Sen ne zaman koymaya başladın,? Bir de su biberini hangi markayı önerirsin bende ek gıda ürünlerini alıyorum yavaş yavaş
destekli oturabilir pozisyona gelince bir tanesi, onu koymaya başladım. içine koyduğunda yığılmayacak cocuk oyuncaklara uzanacak ayaklaariyla zip zip yapacak. diğer kizim içinde yigiliyordu onu daha gec koydum. birini 4 bucuk ayda öbürünü 5 ay 5 gunlukken falan diyebiliriz ama 5 aylik koydugum kizimi hala daha uzun süre tutmuyorum rahatsiz oldugunu belli ettigi an aliyorum. kardeşine göre daha güçsüz. kaba motor becerilerinin arasinda en az 1 ay fark var 😐 geç koydugum kizim ayaklarini güzel basiyor düz basiyor. erken koydugum güçlü kizim ayakucunda basiyor baya kuvvetli oynuyor içinde. babyhope marka bendeki. ikinci el aldim işim bitince de saticam baya büyük yer kaplıyor. kitabi bilgi 6 aydan sonra koyulur diyor ama ben bebekten bebege fark oldugunu düşünüyorum. buyuk cocugumu 6. ayda da koyamazdim o daha da geriden geliyordu
sulugu kulplu wee baby aldim e bebekte ne gelirse elime. sulugun da cesitleri var onu da biberon gibi begendirmek lazim ağızlarına. simdilik sevdiler gibi insallah artar tuketimleri az su iciyorlar bence bezlerdeki cişler koyu sarı

Kızlar mama sandalyesi arayanlar için biz e bebekten baby plusın fotodaki modelini aldık gayet sağlam plastiği falan. İkeanınkine benziyor fiyatıda çok uygun. Eğitici oyuncaklar ne kadar pahalı ya valla ne yapacağız bilmiyorum. Bende oyuncak tavsiyesi istiyorum dikkatlerini çekecek gelişimlerine fayda sağlayacak

Eklentiler

• Screenshot_2022-08-06-10-21-50-139_com.solidict.ebebek.jpg
    Screenshot_2022-08-06-10-21-50-139_com.solidict.ebebek.jpg
    41,3 KB · Görüntüleme: 61
Kızlar mama sandalyesi arayanlar için biz e bebekten baby plusın fotodaki modelini aldık gayet sağlam plastiği falan. İkeanınkine benziyor fiyatıda çok uygun. Eğitici oyuncaklar ne kadar pahalı ya valla ne yapacağız bilmiyorum. Bende oyuncak tavsiyesi istiyorum dikkatlerini çekecek gelişimlerine fayda sağlayacak
benimkiler de buna benzer pilsan marka. kolay temizleniyor. oyuncakları dolap uygulamasindan ikinci el alıyorum ben sifirlarina guc yetiremem suanda. baska da bebek düşünmedigim icin saklarim diyemiyorum. ariyorum temiz ama uygununu bulup satin aliyorum gelince bi de ben temizliyorum guzelce sonra isterlerse kirsinlar bozsunlae icim yanmaz :)

benimkiler de buna benzer pilsan marka. kolay temizleniyor. oyuncakları dolap uygulamasindan ikinci el alıyorum ben sifirlarina guc yetiremem suanda. baska da bebek düşünmedigim icin saklarim diyemiyorum. ariyorum temiz ama uygununu bulup satin aliyorum gelince bi de ben temizliyorum guzelce sonra isterlerse kirsinlar bozsunlae icim yanmaz :)
Kesinlikle katılıyorum, ben de dolaptan korbell çöp kovası aldım mesela yarı fiyatından daha düşük ve çok temizdi. Başka birkaç oyuncak vs. Aldım hepsi gayet iyi çıktı. Çok para vermeye lüzum yok temizliğini sağladıktan sonra,bizler ikiz anneleriyiz masraflar *2 o nedenle burdaki tüm annelere sesleniyorum :)) bişey almadan önce dolap a da göz atın derim. Eşim bana kızıyordu başlarda ,şimdi o bile çöp kovasının fiyatını duyunca iyi yapmışsın dedi :)

Kesinlikle katılıyorum, ben de dolaptan korbell çöp kovası aldım mesela yarı fiyatından daha düşük ve çok temizdi. Başka birkaç oyuncak vs. Aldım hepsi gayet iyi çıktı. Çok para vermeye lüzum yok temizliğini sağladıktan sonra,bizler ikiz anneleriyiz masraflar *2 o nedenle burdaki tüm annelere sesleniyorum :)) bişey almadan önce dolap a da göz atın derim. Eşim bana kızıyordu başlarda ,şimdi o bile çöp kovasının fiyatını duyunca iyi yapmışsın dedi :)
O uygulamalar guvenilir gelmiyo bana, bissuru sey okudum. Yillar once bi kere alisveris yapmistim saticinin dedigiyle gelen arasinda fark vardi. Bisey yapamadim durdu oyle kenarda. Letgo dan gidip bakabiljyorum baktirabiliyorum icime sinerse aliyorum yoksa kaliyo, daha iyi gibi

Canım biraz uzun olacak ama benim kızımın kafası çok belirgin şekilde yamuktu ve tortikollis riski de vardı yani kafası hep aynı yöne eğik olarak duruyordu. Biri özel biri devlette 2 ayrı beyin cerrahına götürdüm. (Burada önemli ayrıntı beyin cerrahının uzmanlık alanının bebek ve çocuklar olması gerekiyor internetten araştırabilirsin.) Duyduklarım hiç hoş şeyler değildi kafatasının yarılması kaynayan kemiklerin kırılması ve beyin içi basıncın rahatlatılarak beynin büyümesine alan açılması gibi. açıkçası 2 doktor da benzer şeyleri söyledi ameliyat olabilir dediler ve ikisi de kızım çok küçük olduğu için tomografi çekmek istemediler. Bir ay süre verdiler bana bu süre içinde kızımı sürekli diğer tarafa yatırmam istendi, ben gece bile 50 kez kalkıp kızımın kafasını çeviriyordum kızım da ben de perişan olduk bide Sürekli kızımın kafasının fotoğrafını çekmem istendi düzelme olup olmadığının kontrolü için. Verilen sürenin sonunda geçen hafta doktora götürdüm ve doktor istediğim ölçüde bir düzelme maalesef yok dedi, acil tomografiye yönlendirdi. Daha 4 aylık olan minicik bebeğime kurşun yelekler giydirdiler, halasının kucağında girdi tomografiye… çok ağladım. Neyse ki sonuç temiz geldi, ameliyata gerek yokmuş, beyin gelişimi etkilenmezmiş yatırma pozisyonuna dikkat edilerek az da olsa düzelir dedi beyin cerrahı ama kızım hayatı boyunca yamuk kafa olarak kalacakmış. Bide saçları uzayınca belli olmaz filan diye teselli ettiler ama bakıcaz artık.

oy kiyamam kafa şekli tıpkı benim bebeğimin kafa şekli. ama benimki saçlı oldugu icin belli olmuyor ben de banyoda saçı islakken fotograf cektim. benim yasadiklarimi da anlatayim. 4 aylikken falan farkettim durumu devlete goturdum cochk doktoru anlamadi bile bence bisey yok gibi ama boyundan bi ultrason isteyelim dedi kendinden emin olmadan. ultrason tarihi ağustosun ortasi. ben de o ara tasindim. internetten doktor aramaya basladim. internette plagiosefali ile ilgili bir siteye mesaj attim. fotograf istedi attim. bana pozisyon kaynakli bir yamukluk oldugu ve kask takmadan geçmeyeceği soylendi. beyin gelisiminde hiçbir sıkıntı yaratmazmis fakat yüzünde ve kulaklarinda asimetriye sebep olacakmis ileride o kisinin soyledigine göre. bu bozukluğun olculmesi icin radyasyon icermeyen bir ölçüm cihazı varmis onu önerdi bir de. ben doktor yonlendirmeden o islere girmedim. lutfen tomografi cektirmeyin gereksiz diye uyardi beni. nihayetinde bir doktor buldum cocuk beyin cerrahi ama randevuya gec kaldim odasini bulana kadar. ben de yeni randevu aldim suan onu bekliyorum. bu aradan ozelde bir yetişkin beyin cerrahina ve bir yetiskin ortopedi sine muayene ettirdim hiçbir sorun olmadigini soylediler. boyundan ve beyinden ultrason istediler. cektirdim sorun gözükmedi. ama hala daha cocuk beyin cerrahina gostermek istiyorum. duzeltmek icin kask gerekiyor mu cocugumun yüzü asimetrik olsun istemem canim sıkkın. bak fotoğrafı şöyle Eki Görüntüle 3105707
Kızlar benim kızın da kafasının arkası yamuk aynı bu şekilde. Doktorumuz dediği için Ege üniversitesinde çocuk beyin cerrahına götürdük hiçbirşey olmaz yatış şeklinden zamanla düzelir dedi. Tomografiye gerek görmedi. Tortikollis de baktırdık ultrason çekildi sorun yokmuş ama bi tarafa meyilli gibi geliyor bana hep kafa yamukluğundan oluyor o da bence sonuçta ağırlık merkezi bir tarafa kayıyor. Ne yaparsam yapayım yine kendi istediği gibi yatıyor çok hareketli olduğu için müdahale edemiyorum. Yeğenimin de kafası çok yamuktu sonradan düzeldi. İnşallah bizimkiler de düzelir. Benim bebişler maalesef kuvözde 43 gün kalınca zaten kafaları bir tuhaf olmuştu geldiklerinde kafa yastığı da kullandık ama yine yamuk oldu. Kozmetik bi problem en azından buna da şükür dermansız dert vermesin allah 🤷🏼‍♀️

Kızlar bende eğitici kitap dolu yok ilk kelimeler yok sorular yok hayvanlar birsürü var ama hikaye kitaplarına geçemedim içerikleri saçma sapan olmasın istiyorum araştıracak vakit yok. Onun yerine bir varmış bir yokmuş diye karşıma alıp başlıyorum anlatmaya o kadar hoşlarına gidiyor ki hemen gülmeye başlıyorlar. Kendim konu belirleyip uyduruyorum da uyduruyorum hayvanları konuşturuyorum yardımlaşıyorlar paylaşıyorlar iyilik yapıyorlar dost oluyorlar güzel ne varsa işte hatta bazen de kuantum fiziğinden dünya tarihine ne biliyorsam onları anlatıyorum 😂😂 zaten bana dediler ki beyin gelişimi için farklı kelimeler duymak önemliymiş ve birşeyler anlatırken bize bakmaları gerekiyormuş. Umarım işe yarıyordur 🤗 ek gıdaya da başladık 7 aylıklar ama düzeltilmiş 5 aylıklar. Önce tadımlar yaptık 1-2 haftadır da ne bulursam veriyorum. Bizim doktorumuz pek katı kuralcı değil. 20 çocukta 1 alerji oluyor biz bu ihtimal için bu çocukları yemeyen çocuklar haline getirmeyeceğiz bu çocuklar yemek yiyen çocuklar olacak zaten hayata zor şartlarda başladılar diye çok net bir konuşma yaptı ve ben de ikna oldum. Şuanda çevremdeki bütün çocuklarda neredeyse yeme bozukluğu var bu da demek oluyor ki biyerlerde hata yapılıyor. Neyse uzun lafın kısası şimdiye kadar verdiklerimi sayayım 😅 tattırdıklarım daha fazla çünkü her yediğimizden parmağımla tattırdım neredeyse ama direk yedirdiklerim havuç patates kabak avokado tatlı patates irmikli şeftali. Kesinlikle blender falan kullanmıyorum. Yasak. Bunun dışında taze fasulye bezelye karpuz yoğurt tarhana gibi birkaç şeyi de parmağımla denettim. Bakalım neler olacak denemelere devam ☺️ Doktorumuz bir de anne sütünün bağışıklığa etkisinin bu dönemde azaldığını ve biraz mikroba ihtiyaçları olduğunu söyledi denize sokun insan içine çıkarın dedi onu da deniyoruz bakalım yazlığa geldik inşallah güzel geçer 🤲🏻💙

X