2022 ikiz annesi olacaklar

Merhaba sevgili ikiz anneleri? Uzun zamandır giremiyordum yoğunluktan 😉 nasılsınız? Umarım hepiniz iyisinizdir 🙏🏻
Biz 2 aylık olduk. Kızım 5 kilo oğlum da 4900 civarı oldu. Emzirme+ Sağılmış anne sütü ve günde 2 kez mama şeklinde beslenmeye devam ediyoruz. Oğlum ger gün 3 kez kaka yaparken kızım son 3 haftadır kakasını yapmamaya başladı. Gazını çıkarırken bile ağlıyor, sancılnıyor ☹️ Hangi doktora danıştıysam hepsi 5 güne kadar normal diyor. Ama evladım gözümün önünde kaka yapamadığı için ağlayıp kıvranıyor uyuyamıyor. Zeytinyağı+su gliserin kansuk fitil, lavman hepsini denedik. Fitil ve lavman ile müdahale ederken çok üzülüyorum içim paramparça oluyor ☹️☹️ Doktor da zaten böyle alıştırma kendi yapsın diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Benzer durum yaşayan var mı acaba? Varsa nasıl bir çözüm buldu?
Benm kızımda aynı şekildeydi sürekli ikaniyordu ağlıyordu bnde dayanamayıp kulak çöpü ve zeytin yağı ile yardımcı oluyordum bazende lavma yapıyordum. 2 buçuk aydan sonra düzeldi 4 aylık olduk hergun yapıyor şimdi üzülme düzelecek geçecek bu sıkıntılar 3 aydan sınra gaz olayida gidiyor rahat ediyor çocuklarda bizde🤗

Benm kızımda aynı şekildeydi sürekli ikaniyordu ağlıyordu bnde dayanamayıp kulak çöpü ve zeytin yağı ile yardımcı oluyordum bazende lavma yapıyordum. 2 buçuk aydan sonra düzeldi 4 aylık olduk hergun yapıyor şimdi üzülme düzelecek geçecek bu sıkıntılar 3 aydan sınra gaz olayida gidiyor rahat ediyor çocuklarda bizde🤗
Kulak çöpünü ben de denedim canım zeytin yağı da 🤷🏻‍♀️ İnşallah düzene girer hiç kıyamıyorum ıkınıp ağlamasına 🙏🏻 Sözlerim umut oldu valla

Merhaba arkadaşlar çift yumurta ikizlerine hamileyim ama adet tarihimi bilmediğim için sürekli kontrol için doktora gidiyorum ne yazık ki hep aynı konuşmalar yapıyorlar Doktorlar 8 ayın bitmesini hesaplarken yeni 8 ayına gireceğim doktorların demesine göre çocuklarım kilo alımından dolayı mı bu sorunu yaşıyorum bilgi verseniz daha rahat olcam inşaAllah
Kaç haftalık hamilesiniz?bebeklerin kilosu kaç?

Anneler ortalik sessiz, beybiler yoruyor demek ki :)) Tandem emzirme ve mamayi birakmak icin emzirme danismanligi almaya basladim, bakalim.
Gunde 1 oda temizleyebiliyorum, evi bitiremeden gene kirleniyor. Bebeklerle birlikte 7 kisiyiz, oglen yemekleri disaridan geliyor aksam icin ne yapabilirsek o...

Selam canım anneler bayadır giremiyorum buralara. Bebeklere tek bakmaya başladım çünkü bebeklerden bir tanesi yemeye direniyor bir tanesi uykuya bazı günlerimiz çok iyi geçerken bazı günlerimiz tam tımarhanelik 🙈 umarım sizlerde de herşey yolundadır 🤗

Selam canım anneler bayadır giremiyorum buralara. Bebeklere tek bakmaya başladım çünkü bebeklerden bir tanesi yemeye direniyor bir tanesi uykuya bazı günlerimiz çok iyi geçerken bazı günlerimiz tam tımarhanelik 🙈 umarım sizlerde de herşey yolundadır 🤗
yaa ben de yakinda tek bakmaya baslicam hem de 3 cocuga 😭 uyku egitimi icin kivranarak gün sayıyorum

Anneler ortalik sessiz, beybiler yoruyor demek ki :)) Tandem emzirme ve mamayi birakmak icin emzirme danismanligi almaya basladim, bakalim.
Gunde 1 oda temizleyebiliyorum, evi bitiremeden gene kirleniyor. Bebeklerle birlikte 7 kisiyiz, oglen yemekleri disaridan geliyor aksam icin ne yapabilirsek o...
insallah ise yarar gönlünce olur

Gunde 1 oda temizleyebiliyorum, evi bitiremeden gene kirleniyor. Bebeklerle birlikte 7 kisiyiz, oglen yemekleri disaridan geliyor aksam
Canm inşallah fayda görürsün bende düşünüyorum aslında emzirme danışmanlığını bizimlede deneyimlerini paylasirmisin neler yapir
Ben de kaç gecedir uykusuzm uykuya dalamoyorlar bu sabah işe giden ablamı ağlayarak aradım ben yapamiyrm iyi Bi anne değilim diye sagolsun işten izin aldı geldi eşim yoktu annem yanımda kalıyor ama annem de yaşlı bana bebekler konusunda yaridimci olamıyor ama sağ olsun yemek vs yapıyor eve de yardımcı geliyor ama yinede ben hiç uyuyup dinlemiyrm yalnız bakanlar nasıl yapiyorsunuz deneyimlerinizi anlatirmisiniz
Ben bu arada evde birisi varsa bana destek olacak aynı anda emzirmeye basladim çok güzel kolaylik tavsiye edem

Canm inşallah fayda görürsün bende düşünüyorum aslında emzirme danışmanlığını bizimlede deneyimlerini paylasirmisin neler yapir
Ben de kaç gecedir uykusuzm uykuya dalamoyorlar bu sabah işe giden ablamı ağlayarak aradım ben yapamiyrm iyi Bi anne değilim diye sagolsun işten izin aldı geldi eşim yoktu annem yanımda kalıyor ama annem de yaşlı bana bebekler konusunda yaridimci olamıyor ama sağ olsun yemek vs yapıyor eve de yardımcı geliyor ama yinede ben hiç uyuyup dinlemiyrm yalnız bakanlar nasıl yapiyorsunuz deneyimlerinizi anlatirmisiniz
Ben bu arada evde birisi varsa bana destek olacak aynı anda emzirmeye basladim çok güzel kolaylik tavsiye edem
Doğumdan bu yana 4_5gun eşim yanımda kaldı sadece tek bakıyorum haftada 2 gün kardeşim gelip yemek yapıyor pazar günüde annem gelip yemek yapiyor
Sabah yarım saat uyuduklarinda kahvalti yapıyoruz 6.5yasindaki kizimla
Uyanıyorlar uzerlerini değiştiriyorum bez değiştiriyorum mama yedir gazını cikart
Kızım genelde sakin oglum mizmiz bi dahaki uykuları öğleden once oluyor
O zaman evi topluyorum kızımı Anaokuluna hazırlıyorum gitmeden çorbasını iciyor

Öğleden sonra uyursalar 1 saat bende uyuyorum
Uyaniyorum onlar uyuyorsa yemek yapıyorum
Akşam eşim gelince mutfak toplama onda
1 saat aksam uyuyorum onlar uyuyunca gece esimle beraber mamalarıni yediriyoruz sütüm yok hamilelikte goguslerim hiç buyumemisti gunde 2kez emzirebiliyorum mama öncesi oda

Fırsatını buldukça eve supurge cekiyorum camasir asıyorum katliyorum böyle zor oluyor ama oluyor bi sekilde

Kızlar Merhaba, ikizlerden biri bugün yine 3 defa sulu kaka yaptı. Beslenme sonrası ıkınıp duruyor yavrum. Belli ki sancı vuruyor. Kakası sarı ama sıvı. Bundan yaklaşık bir hafta önce günde 8 9 defa yapıyordu ve bu yüzden sıvı kaybetti serum almak zorunda kaldı. Şu an 3 aylıklar. İyileştirilmiş 1.5 aylık. Emziriyorum ama bu sebepten biberonla besliyorum ne kadar içtiğini görmek için. 3 saatte bir 70 ml içiyor. Sizce sıvı kaybediyor mudur, yoksa yeterli bir miktar alıyor mu?

Bende kız kardesimi çok arıyorum ağlayarak yapamıyorum olmuyor diye
Tek cocukla hayatım bi düzene girmişti
Tüp bebek tedavisiyle hamile kaldim bile isteye
İki tane transfer edildi kizimdada iki tane transfer olmustu teki tuttu
Bundada teki tutar diye düşünmüştüm hiç ikiz olur düşüncesi yoktu iki kese görülünce hem sevindim hem çok agladim nasıl bakacağım diye 3.aya kadar zor kabullendim hamileligimde
Kızım ikizleri kıskanıyor bide o dert var 😞

yaa ben de yakinda tek bakmaya baslicam hem de 3 cocuga 😭 uyku egitimi icin kivranarak gün sayıyorum
Oyyy Allah yardımcın olsun 🙏🏻 Bende uyku eğitimi için bu ayın bitmesini bekliyorum. Biri kendinden eğitimli onun uykularında sıkıntı yok. Ama birisi bütün gün koca karı gibi oturuyor benimle toplasan gündüz iki saat uyumuyor. Akşamlarıda bağrış çağrış kundak yapıp ayakta sallıyorum ancak öyle uyuyor. Nasıl yakacaksın bir uyku eğitmeni ile mi çalışacaksın yoksa kendin mi bir rutin oluşturacaksın ?

Bende kız kardesimi çok arıyorum ağlayarak yapamıyorum olmuyor diye
Tek cocukla hayatım bi düzene girmişti
Tüp bebek tedavisiyle hamile kaldim bile isteye
İki tane transfer edildi kizimdada iki tane transfer olmustu teki tuttu
Bundada teki tutar diye düşünmüştüm hiç ikiz olur düşüncesi yoktu iki kese görülünce hem sevindim hem çok agladim nasıl bakacağım diye 3.aya kadar zor kabullendim hamileligimde
Kızım ikizleri kıskanıyor bide o dert var 😞
Aynen canm insan söylenmek de istemiyr benimde tedaviyle oldu 10 sene sonra zaten kuzulara birsen denmez bebek daha onların ne suçu kabahati olur ki ben yetemedigimi düşünüyorum insan ona üzülüyor ama İnş zamanla uykuları.da duzene girerse rahat ederiz

Aynen canm insan söylenmek de istemiyr benimde tedaviyle oldu 10 sene sonra zaten kuzulara birsen denmez bebek daha onların ne suçu kabahati olur ki ben yetemedigimi düşünüyorum insan ona üzülüyor ama İnş zamanla uykuları.da duzene girerse rahat ederiz
Aynen bende yetemiyorum kizimda 10 sene sonra oldu çok şükür rabbim sonrada ikizlerim nasip etti bana
kendime kızıyorum 1 saat uyumasaydin hersey daha düzenli olurdu diye eşim kaç kez dedi bakici tutalım diye kendi huyumu biliyorum kimseye güvenmiyorum herseyleriyle ben ilgileneyim istiyorum
Kardeşim ve anneme guvenebiliyorum bi tek
Bu günlerde geçecek inş
Beni yoran uykusuzluk suanda kızım uyuyo oğlum gaz sancilari var sürekli uyuyo uyaniyo agliyo

Kızlar acil sorum var oğlum sürekli gaz sancısı çekiyor ne yapmam lazım bilemedim gaz ilacıda aldık fayda etmiyor doktora mı götürsem😏

Kızlar acil sorum var oğlum sürekli gaz sancısı çekiyor ne yapmam lazım bilemedim gaz ilacıda aldık fayda etmiyor doktora mı götürsem😏
Canım her gaz damlası her bebeğe iyi gelmiyor farklı damlalar deneyebilirsin. Ayrıca karnını sıcak tut mesela bizim kiraz çekirdekli kemerimiz var çok iyş geliyordu ve sen yanındayken yüz üstü yatır gaz çıkartmasına yardımcı olur. İnşallah hemencecik geçer kuzunun sancıları 🙏🏻🙏🏻

Aynen bende yetemiyorum kizimda 10 sene sonra oldu çok şükür rabbim sonrada ikizlerim nasip etti bana
kendime kızıyorum 1 saat uyumasaydin hersey daha düzenli olurdu diye eşim kaç kez dedi bakici tutalım diye kendi huyumu biliyorum kimseye güvenmiyorum herseyleriyle ben ilgileneyim istiyorum
Kardeşim ve anneme guvenebiliyorum bi tek
Bu günlerde geçecek inş
Beni yoran uykusuzluk suanda kızım uyuyo oğlum gaz sancilari var sürekli uyuyo uyaniyo agliyo
Evet canım Bugünlerde Geçecek ve bize hep anı olarak kalacak anları sağ olsun İnşallah zamanla daha Her şey düzenli olacak

3 gun sonra kesin durumu paylasirim, bugunumuz iyi gidiyor. Mamayi gunde 2ye dusurduk (demir damlalarini almadan onceki ogun), 1haftaya tamamen kesmek niyetinde hemsire, bakalim..
Ama birlikte emzirmeyi basardim gibi (yastik ustu yastik ile taht vari bir pozisyondayim henuz 🤣🤣)
Bu bitsin bir 2 aya uyku egitimine baslarim, simdilik orada da hazirlik yapiyorum oncelikle ayni saatte odayi karartip bir uyku saati rutini olusturmaya calisiyorum, tabi destekli ama olsun, o da gececek :))

X