- Konu Sahibi Inquisitive
- #12.581
Güçlü değilim yavrum da insanın başka çaresi olmayınca mecbur kalıyor. Başkası dese bende bu halime inanmazdım.Canim nasil tek başına kendine geldin? Ne kadar güçlü birisisin sen. Ben 3 defa atoniye girmisim. 4 tup kan verilmis. Inan 1 hafta geçti yeni yeni toparladım kendimi.
Simdi de cok endiseliyim. Bebekleri tutmayı bile bilmiyorum. Hemsire bebekler icin pasif diyor. Kilosundandir diyorum. Yok yapıları oyle dedi. 1800 gram bebek vardi cok guzel mama yiyordu. Ben sabah 45 dakikada zor besledim siz yapamazsınız dedi yenidogan bakıcısı tutun ya da cok cok deneyimli bir bakici tutun dedi.
Canim cok sikildi. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Yenidoğan hemşiresi de maşallah ne güzel saçmalamış öyle. Tutacaksın da besleyeceksin de hiç merak etme. Bende bilmiyordum tutmayı, ilk bebeğimiz sonucta. Deneyerek o nerede rahat huzurlu buluyorsun. Emzirme konusuna gelince benimkiler hala çok yavaş emiyorlar birini emzirmek 40 dakika sürüyor memede kalmayı seviyorlar. Bizim doktorumuz ten tene temasa ihtiyacı var senin göğsünde rahatlıyor ondan yavaş emiyor diyor. Ama baş edemediğin noktada sağıp verirsin. Kimseye kulak asma gerekirse mamada ver. Bana da herkes biberonla verme bir daha seni almaz dediler. Dedim almazsa almasın çocuğumu neden ağlayayım eziyet edeyim. Şimdi hem mama yiyorlar hem ben emiyorlar gayette iyi gidiyorlar.
Yardımcı bulabilirsen tabi ki seni çok rahatlatır ama herkes bebeklerine yardımcı ile bakmıyor. Ben bulamadım mesela. Yorucu evet ama bu bir surec oyle dusun sonu guzel olacak