• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Evet canım depresyona girdim çok kötüydü hiç hayallerimdeki gibi değildi falan yeni yeni alıştım bebişlere bazı şeyler de yeni yeni oturuyor.. senin bebişler nasıl canım her şey yolundadır inşallah
İyiler canım çok şükür büyümek için uğraşıyorlar minnoslar. Herşey yolunda Rabbime şükür.

Evet canım depresyona girdim çok kötüydü hiç hayallerimdeki gibi değildi falan yeni yeni alıştım bebişlere bazı şeyler de yeni yeni oturuyor.. senin bebişler nasıl canım her şey yolundadır inşallah
Çok geçmiş olsun canım seni o kadar çok merak ettik ki şimdi her şeyin yolunda olmasına çok sevindim 🥰🙏🏻

Canım iyiyim lohusa depresyonu diyelim psikolojikmen kötüydüm çok yeni toparladım.. onun dışında iyiyim şimdi iyiyiz :)
Seni gördüğüme çok sevindim ya ❤️ çok şükür iyisiniz bebeklerinle kendini akışına bırak lütfen bebekler büyüyünce iyiki oldular diyeceğiz her şey zamanla düzelir canım, doğum hikayeni sonraki süreci senden duymayı çok isteriz kaç kilo doğdu kaç gün küvezde kaldı hastane de kaç gün kaldın aydınlat bizi hemde muhabbet ederiz hepimiz 🥰

Simdi baktım da doğumdan 94 gün geçti diyor maşallah büyüttün bebeklerini
Çok sağ ol kuzum aslında 1 aylık oldular erken doğdukları için 3 aylık gibi görünüyor 😅
Merhaba guzel annelerim malasef epeydir giremedim arada okudum ama cevap yazamadan malum bebisler 🤦‍♀️ dogum yapan arkadaslar olmus allahim hayirli etsin tatli yorucu seruvenimize hos geldiniz 🤭 dogum yapacak arkadaslarim sizlerde haftanizda guzel guzel dogum yapin ins 🤲🏻

Bizde ki durumlar malasef iki bebisimde sisdetli reflu oldu simdi lansor ve motillum ile tedavi efiyoruz biraz biraz duzeldiler ama ondan once cok kotuydu hersey surekli aglama surekli uyumsma fiskirarak kusma disari zaten fitilsiz cikamama yani dongumuz tam duzelmedi ama kusmalari azalti ve fitilsiz cok sukur disari cikiyorlar umudum hayirlisiyla bu gunleri atlatmak 🤲🏻 Bu hengame icinde oglumu sunnet yaptirdik teyzeleri 🥰 darisi oglusu olanlara 😍💚

PembeAnkaKusu PembeAnkaKusu mama sormussun kuzum ama eminim duzeni oturttun 😁

@Masalim01canim giremedigimden donus yapamadim bebislerin zorlu reflu doneminden geciyorum umudum hepsi duzene girmesi 🙈😆 sen nasilsin iyimisim kuzum bebislerin nasil 🥰
Oyyy kıyamam canım benim tahmin ettim zaten 😊💙 mamayı hipp combiotic kullanıyorum şimdilik memnunum zaten günde 2 öğün oğluma veriyorum sadece kızım reflü olduğu için korkmuştum vermeye bugün ilk defa 1 kere verdim bakalım sorun olmaz inşallah 🤲🏻 Reflü çok berbat bir şeymiş kolik bebek 1 reflülü bebek 2 allah sabır versin kuzum 🙁 benim kızımda kabızlık olmadığı için motilium hiç iyi gelmedi ya sulu olmasa da ishal gibi yaptı yarım saatte bir bez değiştiriyorduk ve ona rağmen pişik oldu sende işe yaramasına sevindim. 😊 Biz reflüyü anne sütüne karıştırılan thickener diye yoğunlaştırıcı bir şey var onla azalttık ama her öğün veremiyorum 2 dolu 1 boş gibi yapıyoruz kabız olmasın diye. Arada da sağmayıp emziriyorum. Öyle yani kuzum benden de haberler böyle 🤗
Ayyy canlarım benim iyiyim çok şükür bebişlerden akıl mı kalmış artık şimdi bildirim geldi de gördüm sizler nasılsınızz
Ayyy çok şükür kuzum korkuttun biziiii :sinirli: azcık da kızalım dimi 🥰 bebişleri öp bizim için sağlıklı mutlu uzun ömürleri olsun analı babalı büyüsünler inşallahhh 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻💙💙💙💙

pinkbuyu pinkbuyu sen nasılsın canım? Benim vücüdüm çok ağırlaştı geceleri zor uyuyorum karnım ayrı ağrıyor belim ayrı ağrıyor :cry: tekme atarken bile artık canım yanıyor nasıl dayanıcam bilmiyorum

Çok sağ ol kuzum aslında 1 aylık oldular erken doğdukları için 3 aylık gibi görünüyor 😅

Oyyy kıyamam canım benim tahmin ettim zaten 😊💙 mamayı hipp combiotic kullanıyorum şimdilik memnunum zaten günde 2 öğün oğluma veriyorum sadece kızım reflü olduğu için korkmuştum vermeye bugün ilk defa 1 kere verdim bakalım sorun olmaz inşallah 🤲🏻 Reflü çok berbat bir şeymiş kolik bebek 1 reflülü bebek 2 allah sabır versin kuzum 🙁 benim kızımda kabızlık olmadığı için motilium hiç iyi gelmedi ya sulu olmasa da ishal gibi yaptı yarım saatte bir bez değiştiriyorduk ve ona rağmen pişik oldu sende işe yaramasına sevindim. 😊 Biz reflüyü anne sütüne karıştırılan thickener diye yoğunlaştırıcı bir şey var onla azalttık ama her öğün veremiyorum 2 dolu 1 boş gibi yapıyoruz kabız olmasın diye. Arada da sağmayıp emziriyorum. Öyle yani kuzum benden de haberler böyle 🤗

Ayyy çok şükür kuzum korkuttun biziiii :sinirli: azcık da kızalım dimi 🥰 bebişleri öp bizim için sağlıklı mutlu uzun ömürleri olsun analı babalı büyüsünler inşallahhh 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻💙💙💙💙
Kuzu sen baya erken doğum yapmışsın ya 🙈 doğum hikayen nasıl oldu merak ettim

Ya arkadaşlar şu doğum yapıp memnun olduğunuz yada olmadığınız hastane ve doktor adlarını sordum . Bir iki kişi yazdı sağolsun ama onlarda da hastane adı ve doktor adı yok . Niye kimse paylaşmak istemiyor anlamıyorum . Doktor ve hastane bulmakta bu sürecin önemli bir parçası değil mi sizce . Rica ediyorum paylaşın isimlerini benimle belki benim baktıklarım arasında olan vardır . İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.
İstanbulda oturmuyorum ben olsa yazardım

Kuzu sen baya erken doğum yapmışsın ya 🙈 doğum hikayen nasıl oldu merak ettim
Ah kuzum anlatayım 😬 26.haftaya kadar herşey normaldi. Oğlumun olduğu tarafta damarlarda direnç vardı ama yine de gelişimi normaldi. Onun gelişimi yavaşladı. Ara ara kasılmalarım oluyordu onlar arttı. Öyle olunca rahim ağzı uzunluğum 21 mm’ye düştü. Doktor nidicard verdi kasılmalar için o beni 30 haftaya kadar idare etti. Kasılmalar azalınca rahim ağzım da daha fazla kısalmadı. Bu süreçte oğlum da kilo alsın ve rahim ağzım kısalmasın diye full yedim yattım. Yine de oğlumun kilosundan çok ölçümleri gelişmedi. En son nefes alamamaya başlamıştım çok kötüydüm. Bir gün inanılmaz mide bulantım oldu 2 kere kusunca doktoruma söyledim hemen gel dedi. Nst bakıldı sancılar olmuş 100 ondan mideme baskı olmuş kusmaya başlamışım. Yatıralım dedi doktorum. Perinatolog baktı oğlum beslenemediği için strese girmiş iyice o yüzden riske atmak istemedik. Ciğer geliştiriciler beyin koruyucular falan hazırlık yapıldı ertesi gün 31+4te doğum yaptım. İyi ki de yaptım oğlum stresten kakasını yapmış allahtan ciğerlerine kaçmamış tam vaktinde doğurmuşum. Sezeryanım çok rahat geçti bu arada muhabbet sohbet hiçbirşey hissetmedim. Spinal anestezi yaptılar. Kız 1625 oğlan 1265 gram doğdu. 43 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldılar. Sonuç erken doğum olduğu için dertleri tasaları bitmiyor ama anaları kurban olsun yerim ben onları 😂💙 Sen nasılsın canım 😊

Ya arkadaşlar şu doğum yapıp memnun olduğunuz yada olmadığınız hastane ve doktor adlarını sordum . Bir iki kişi yazdı sağolsun ama onlarda da hastane adı ve doktor adı yok . Niye kimse paylaşmak istemiyor anlamıyorum . Doktor ve hastane bulmakta bu sürecin önemli bir parçası değil mi sizce . Rica ediyorum paylaşın isimlerini benimle belki benim baktıklarım arasında olan vardır . İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.
Şehir farklı canım 🤷🏼‍♀️

Kızlar biberon ısıtıcısı aldınız mu kullanışlı olur gibi geliyor 2 bebeyle kullanan alan oldumu acaba ??
Ben kullaniyorum cok da seviyorum kendisini. Sut veriyorum, sagip birini beslerken sut biraz soguyor. Soguk icecek gaz yapar. Tommie tippee isiticim var cok basit bir slet; isitma, sicak tutma ve off. Isitmaya alinca icilebilir sicaklikta duruyor biberonu alip off yapiyorsun. 1dk surmuyor bile Yandi mi sicak mi derdi yok.

Son düzenleme:
Kizlar kapi susu ya da çikolata yaptırdınız mi?
Pandemi donemi hastaneye ziyaretçi olmaz kapi susune gerek var mi bilmiyorum , ama çikolata ya da doğdukları gun icin süs bir sey yaprirsam mi diyorum.
Kapi susu hastanede yapiliyordu, esimin isyerine pastaneden mavi suslu cikolatalar aldim dagittik. Aileye de ani kalsin diye şu ufak hediyelikleri yaptirdim...

Eklentiler

• 20220412_174450.jpg
    20220412_174450.jpg
    45,2 KB · Görüntüleme: 66
  • 20220412_174435.jpg
    20220412_174435.jpg
    43,8 KB · Görüntüleme: 70
Kizlar sezeryan sonrasi gelip karnina bastiriyorlar diye duydum. KRdesime sordum yok oyle bir sey demisti. Ama geçenlerde biri daha dedi. Sezeryandan sonra arada bi ebeler gelip karna bastiriyormus. Inanilmaz can yanıyormuş.

Dogum yapan anneler sizlere de yapildu mu?
Cok fazla degil ama bir iki kez gelip bastirarak kontrol yapiyorlar rahim kuculuyor mu diye; masaj gibi dusun.
Zaten karninda kum torbasi oluyor, iki dogumumda da vardi, hareketi kisitladigi icin aciyi azaltiyor, pek severim. Bu sefer anesteziden kum torbami hemen istiyorum diyerek uyandim 🙈

Ah kuzum anlatayım 😬 26.haftaya kadar herşey normaldi. Oğlumun olduğu tarafta damarlarda direnç vardı ama yine de gelişimi normaldi. Onun gelişimi yavaşladı. Ara ara kasılmalarım oluyordu onlar arttı. Öyle olunca rahim ağzı uzunluğum 21 mm’ye düştü. Doktor nidicard verdi kasılmalar için o beni 30 haftaya kadar idare etti. Kasılmalar azalınca rahim ağzım da daha fazla kısalmadı. Bu süreçte oğlum da kilo alsın ve rahim ağzım kısalmasın diye full yedim yattım. Yine de oğlumun kilosundan çok ölçümleri gelişmedi. En son nefes alamamaya başlamıştım çok kötüydüm. Bir gün inanılmaz mide bulantım oldu 2 kere kusunca doktoruma söyledim hemen gel dedi. Nst bakıldı sancılar olmuş 100 ondan mideme baskı olmuş kusmaya başlamışım. Yatıralım dedi doktorum. Perinatolog baktı oğlum beslenemediği için strese girmiş iyice o yüzden riske atmak istemedik. Ciğer geliştiriciler beyin koruyucular falan hazırlık yapıldı ertesi gün 31+4te doğum yaptım. İyi ki de yaptım oğlum stresten kakasını yapmış allahtan ciğerlerine kaçmamış tam vaktinde doğurmuşum. Sezeryanım çok rahat geçti bu arada muhabbet sohbet hiçbirşey hissetmedim. Spinal anestezi yaptılar. Kız 1625 oğlan 1265 gram doğdu. 43 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldılar. Sonuç erken doğum olduğu için dertleri tasaları bitmiyor ama anaları kurban olsun yerim ben onları 😂💙 Sen nasılsın canım 😊
Maşallah erken doğmuş ama sağ salim kucağınıza almışsınız 🥰 allah analı babalı büyütsün inşallah 🤩 şu an 30+5 oldum çok şükür sıkıntı problem yok ama şu sıralar belim ve karnım ağrıyor bu gün ara ara rahmimin içi zonklanıyor sanki anlık şimşek çakması gibi stres oldum rahim mi büyüyor ne anlamadım 🤷‍♀️ bide büyük wc gelir gibi karnım ağrıyor wc gidiyorum hiç bişey yok 🤦‍♀️ ilk gebelik acemilikte var. Heyecan da var nasıl olacak nasıl geçecek vs. Bakalım neler bekliyor beni doktor ay sonu ciğer geliştirici için beni bekliyor 🤷‍♀️

Analık yüklenmiş sana fazlasıyla anası kurban diye sevdin aynı ben 😂😂 allah ayırmasın
Şey dicem çok küçükler mi bazı bebekler aşırı korkutucu oluyor küçük doğdukları için

Seni gördüğüme çok sevindim ya ❤️ çok şükür iyisiniz bebeklerinle kendini akışına bırak lütfen bebekler büyüyünce iyiki oldular diyeceğiz her şey zamanla düzelir canım, doğum hikayeni sonraki süreci senden duymayı çok isteriz kaç kilo doğdu kaç gün küvezde kaldı hastane de kaç gün kaldın aydınlat bizi hemde muhabbet ederiz hepimiz 🥰
Canım bebişler 36. Haftada doğdu 3200 ve 3100 ben de şaşırdımm :) kuvöze girmediler bi gün kaldım hastanede... teşekkür ederim çokkk sizlerin de iyi olmasınA çok sevindim o kadar merak edildiğimi bilsemm çoktan yazardım tahmin etmedimm :)

Canım bebişler 36. Haftada doğdu 3200 ve 3100 ben de şaşırdımm :) kuvöze girmediler bi gün kaldım hastanede... teşekkür ederim çokkk sizlerin de iyi olmasınA çok sevindim o kadar merak edildiğimi bilsemm çoktan yazardım tahmin etmedimm :)
Burdaki herkes değerli canım birbirimize her sekilde destek olup moral oluyoruz 🥰

Canım bana da doktor 36. Haftada gelirse küveze girmezler allah'in izniyle dedi 😍 inşallah öyle de olur.

Bebeklere tek mi bakiyorsun zorlanırsın elbet ama alışılması gerek sonuçta 🤷‍♀️

Meraktan öldük yahu ;))

Back