• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Amin amin. Fazla gergin ve stresliyim sanırım ben😞 engel olamıyorum kendime bir türlü
Aglamamaya gayret et olur mu (biliyorum cok zor) ama aglamak karinda kasilma yapar, bebisleri strese sokma. Biz emanete elimizden geldigince iyi bakalim, inan gececek. 1 hafta hatta 1 gun daha gecirsen kardir.
Bu arada eger ondan korkuyorsan inan kuvoz korkunc bir yer degil, cok iyi bakiliyorlar, sadece biraz biraz haftasi ilerlesin ele gelsin hersey kolayca gececek.
Bak 32.haftada 1900gr dogan, kendi kendine nefes alamayan, akciger kanamasi geciren oglum 25 gundur evde, 3000gr'i gecti, premature tulumlari kuculdu bile... Sabret gececek❤

Benim eşim çalisiyor o şans yok işte 🥺 akraba da yok yakınlarda annem desen oda yakın değil. Bakalım nasıl olacak?

Canım sen muanelerde bilmiyor muydun bebeğin kilosunu 😯
Canım benim de yakında yardımcı olacak kimse olmayacak allah büyük beraber ağlamasalar bakarız da sıkıntı orda işte... doğumdan 10 gün önce falan 2.5 üstüydü canım ikizlerde son haftalarda bebekler pek kilo almaz diye biliyordum ve karnım o kadar büyük değildi ondan şaşırdım..

Aglamamaya gayret et olur mu (biliyorum cok zor) ama aglamak karinda kasilma yapar, bebisleri strese sokma. Biz emanete elimizden geldigince iyi bakalim, inan gececek. 1 hafta hatta 1 gun daha gecirsen kardir.
Bu arada eger ondan korkuyorsan inan kuvoz korkunc bir yer degil, cok iyi bakiliyorlar, sadece biraz biraz haftasi ilerlesin ele gelsin hersey kolayca gececek.
Bak 32.haftada 1900gr dogan, kendi kendine nefes alamayan, akciger kanamasi geciren oglum 25 gundur evde, 3000gr'i gecti, premature tulumlari kuculdu bile... Sabret gececek❤
Moral oldu mesajın gerçekten, çok teşekkür ederim 🥰 sürekli kasılmaların sıklığını hesaplıyorum, şükür tabi bu haftaya geldik, ilk yattığımın ertesi günü bile vardı alınma ihtimalleri.. inşallah sağlıkla ve hayırlısıyla biraz daha ilerler..
Maşallah oğluşuna da🥰

Bwnim de küçük olan çok çakal. Biberona alıştığı için memeyi sıkıp süt cikartirsan memenin ucunu yalıyor, meme ucundan süt gelmiyorsa kafasini geriye atip agliyor, meme tutmak istemiyor. Üzerine süt kendiliginden gelmiyor diye sinirleniyor. Gündüzleri mamasindan kesince açlıktan arada kendi rizasiyla meme tutmaya başladı. Tabi en başta yine bir tur kapışıyoruz meme tutması için.
Yaaa çok tatlı 😍 aynı benim oglum , bazen o anlari kameraya alip hatira olarak saklamak istiyorum ❤ süt gelirse insallah tutarlar , neler neler yaptim hâlâ süt damarlarim acilmadi

Bwnim de küçük olan çok çakal. Biberona alıştığı için memeyi sıkıp süt cikartirsan memenin ucunu yalıyor, meme ucundan süt gelmiyorsa kafasini geriye atip agliyor, meme tutmak istemiyor. Üzerine süt kendiliginden gelmiyor diye sinirleniyor. Gündüzleri mamasindan kesince açlıktan arada kendi rizasiyla meme tutmaya başladı. Tabi en başta yine bir tur kapışıyoruz meme tutması için.
Benim oğlanda aynıydı memeyi tutturana kadar anam ağlıyordu pes etmedim bende biraz biraz aç bıraktım sırf memeyi tutsun alışsın diye. Şimdi koalo gibi mememe yapıştı çocuk sürekli meme istiyor 😂 böyle de kötü oldu kızıma fırsat vermiyor mübarek. Kızım maşallah baştan beri hiç sorun çıkarmadı maşallah. Emzik aldı biberon aldı meme aldı hiçbirini reddetmedi. Oğlan ciyak ciyak bağırıyor evin içinde ama kızım çok uslu hiç sesi çıkmıyor kuzum benim. Oğlum ağlarken tuhaf bir yüz ifadesiyle ona bakıyor 😂

İnşallah..
2 saattir yine yoğunlaştı benim, tüm karnımda oluyor bir toprarlanma ve ağrı hissi, alt bölgeye de vuruyor. İnşallah ilerler haftaların ve benim gibi olmazsın, benimki çok daha farklı az önce anlattığım gibi
İnşallah güzel şeyler yazarsın bize ☹️❤️

Bundan sonra iyice ağrıların sızıların olur canım ama çok anormal derecede bir şey olursa ihmal etme 😊 kritik haftaları atlatmışsın çok şükür 🙏🏻 Ay yüklendi yüklendi de eve geldikleri ilk günler ben sizi çok seviyorum ama nasıl bakıcam nasıl eşit davranıcam diye ağlayıp durdum sevgimden bile ağlıyordum bakıp bakıp bunlar benim bebelerim diye lohusalık işte 😂 sonra yavaş yavaş düzen oturtunca bi özgüven geldi bir de anlamlı bakıp sana gülümsemeye başlasınlar tamamdır 🤗 allah ayırmasın hiçbirimizi 🤲🏻 İlk doğduklarında cidden çok küçüklerdi o halleri üzücü oluyor tabi ama toparladılar çok şükür 🧿
😂Kıyamam ya bende kendimden o modu bekliyorum bu güne kadar çok rahat biriydim şimdi iki omzumda bebekler çok tuhaf gelecek bana inşallah onlarla beraber ağlama moduna girmem 😂❤️

Ara ara ağrı sızı giriyor ama takmamaya çalışıyorum allahın izniyle anlık şeyler olup gelişmesinde 🤷‍♀️ sonrası allah'a emanet inşallah.

Ya arkadaşlar şu doğum yapıp memnun olduğunuz yada olmadığınız hastane ve doktor adlarını sordum . Bir iki kişi yazdı sağolsun ama onlarda da hastane adı ve doktor adı yok . Niye kimse paylaşmak istemiyor anlamıyorum . Doktor ve hastane bulmakta bu sürecin önemli bir parçası değil mi sizce . Rica ediyorum paylaşın isimlerini benimle belki benim baktıklarım arasında olan vardır . İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.
Merhaba, ben henüz doğum yapmadım ama doktorumun enerjisinden sakinliğinden bana verdiği güvenden kaynaklı önerebilirim çünkü eminim ki doğum süreci de çok güzel geçecek. Kendisi Halkalı Atakent Acıbadem’den Prof. Dr. Mehmet Aytaç Yüksel. Salı günleri öğleden sonra Altunizade Acıbadem’de oluyor.
Ben tek yumurta ikizlerine hamileyim, ilk tek gebelik zannedip gittiğim doktor MS takipli olduğumu duyunca beni başından attı, sonrasında ikiz olduğunu yine ona gidip öğrendim çünkü doktor araştırıp bulamamıştım öyle bi durumdaydım ve ikiz olduğunu öğrendiğimiz gün başından atmanın hafif kalacağı bir durum yaşamıştım.
Sonrasında Florya MedicalPark Hüseyin Cengiz’e gittim o da çok çok iyi bir doktordu fakat hastanede ikizden ikize kan transferi olma durumunda lazer operasyonu yapılmadığı için beni Aytaç hocaya yönlendirdi. İşlemin Çapa’da, Ankara’da ve Aytaç hocada yapıldığını söyledi.
İyi ki de yönlendirmiş bu süreçte Hüseyin hoca da Aytaç hoca da başımın tacı.
Eğer imkanınız varsa Aytaç hocaya gitmenizi tavsiye ederim, ben ayda iki kez gidiyorum ve her muayeneniz 40-45 dk civarı sürüyor. Yani anlatsam sabaha kadar anlatırım öyle bir pozitiflik öyle bir iyilik.

Ya arkadaşlar şu doğum yapıp memnun olduğunuz yada olmadığınız hastane ve doktor adlarını sordum . Bir iki kişi yazdı sağolsun ama onlarda da hastane adı ve doktor adı yok . Niye kimse paylaşmak istemiyor anlamıyorum . Doktor ve hastane bulmakta bu sürecin önemli bir parçası değil mi sizce . Rica ediyorum paylaşın isimlerini benimle belki benim baktıklarım arasında olan vardır . İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.
Ben 25.haftama kadar kendi tüp bebek doktoruma muayene oldum ama uzak olduğu için bırakmak zorunda kaldım. Şimdi Sultanbeyli Saygı hastanesi Pelin Koca muayene oluyorum.Henüz doğum yapmadım ama kendisinden memnunum hamilelikten öncede bir sıkıntım olduğu zaman yine Pelin hocaya giderdim o yüzden doktor seçiminde direk kendisini tercih ettim

Kizlar sezeryan sonrasi gelip karnina bastiriyorlar diye duydum. KRdesime sordum yok oyle bir sey demisti. Ama geçenlerde biri daha dedi. Sezeryandan sonra arada bi ebeler gelip karna bastiriyormus. Inanilmaz can yanıyormuş.

Dogum yapan anneler sizlere de yapildu mu?
Doğumdan hemen sonra odada yaptılar bana kanı boşaltmak içinmiş uyuşuk olduğum için hissetmedim bişey 🥰

Kizlar bugun doktora gittim.

Bir bebek icin bir hafta geri dediler, diger bebek icin ise zamaninda dediler. Oysa ki gecen hafta perinatologa gittigumde ikisinde de sorun yok ikisi de haftasında demisti doktor.

Aralarında da 100 gram kadar fark var. Her doktorda kilo boy farkli cikiyor. Hic bir sey anlamis degilim ben.
Hiç sıkıntı yapma benim kızım 2940 oğlum 2500 doğdu tahminler tutmayabilir hep kızıma zayıf oğluma göre diyordu ama tam tersi çıktı 🤩

Hiç sıkıntı yapma benim kızım 2940 oğlum 2500 doğdu tahminler tutmayabilir hep kızıma zayıf oğluma göre diyordu ama tam tersi çıktı 🤩
Peki bebeklerin hareketlerini ayri ayri hissediyor muydun? Ben ayri ayri hissedemiyorum. Bir tanesi sağımda olan cok hareketli oluyor. Solumda olandan hic ama hic hareket hissetmiyorum. Bir de zayıf vs denilince iyice stres yaptım.

☹️ hiç böyle rahatsız olmamıştım. Nasıl geçecek bu haftalar rahim ağrısı için doktor birşey demedi mi canım?
Canim senle haftalarimiz cok yakin diye ozellikle kendi durumumu analiz etmek için soruyorum. Bugun ve dun surekli boyle bir gerinme var karnimda. Sende de oluyor mu? Yani neden böyle şiş gibi hissediyorum anlamiyorum ben. Bir de bugun ciger geliştirici iğne oldum. 24. Haftada da olmustum. Bugun ve yarin 2 ser doz olmam istendi.
Nst ye girmeye gerek var mi acaba, kendi kendime mi panik yapiyorum anlamis degilim.

Hanımlar eldivenleri ne zaman cikaricaz ? Ben şapka hiç takmadım sadece dışarı çıkarken taktım ama Eldiven muhabbetinden de sıkıldım bebeklere de yazık elleri hava almıyor
Canım benimkilere kuvözde hiç takmadilar 46 gün. Çıktıktan sonra bende takmadım tırnaklarını düzenli kesiyorum çizmesinler yüzlerini diye. Şapka falan hiç sevmiyorlar bende takmadım dışarı çıkarken taktım onda bile ağlıyorlardı. Eldiven takmak zorunda değilsin tırnaklarını kesersin

Hanımlar eldivenleri ne zaman cikaricaz ? Ben şapka hiç takmadım sadece dışarı çıkarken taktım ama Eldiven muhabbetinden de sıkıldım bebeklere de yazık elleri hava almıyor
Ben sadece 10 gün taktım doktorumuz önermedi tırnaklarını kesiyorum sık sık bir sorun yaşamadım canım.

Canim senle haftalarimiz cok yakin diye ozellikle kendi durumumu analiz etmek için soruyorum. Bugun ve dun surekli boyle bir gerinme var karnimda. Sende de oluyor mu? Yani neden böyle şiş gibi hissediyorum anlamiyorum ben. Bir de bugun ciger geliştirici iğne oldum. 24. Haftada da olmustum. Bugun ve yarin 2 ser doz olmam istendi.
Nst ye girmeye gerek var mi acaba, kendi kendime mi panik yapiyorum anlamis degilim.
Canim ben sana kendi durumumdan biraz bahsedeyim benimlede haftan yakin sanırım. 30+5 olduk bugün. 28+6 dayken isyerindeydim oturarak çalışıyorum normalde biraz fazla oturunca kasiklarimda ağrı olurdu biraz ofis içerisinde yürüyüş yapardım gecerdi ama o gün yürüme esnasında her adımda kasiklarimda baskı ağrı hissediyordum o gün değişik birseyler olduğunu hissettim hatta arkadaşlara bile söylemiştim inşallah bugun dogurmam diye meğer o gün isyerinde son günümmüş :) o gün akşama kontrolüm vardı zaten doktoruma durumu anlattım ultrasonda bakmadan önce karnıma dokundu sancin var sertlik var karnında dedi muayeneden sonra da direk nst ye gönderdi. Nst de sanci çıktı ve direk yatış yapıldı 1 gece gözetim altında kaldım sabaha kadar ilac serum nst üçlüsüyle gecti.Biri aksam biri sabah olmak uzere iki doz ciger geliştirici yapıldı.rahimde açılmam yoktu ama sancılar ara ara devam etti gece boyunca. sancılar azalınca da taburcu oldum sabah.eğer sancılar kontrol altına alinmasaydi erken doğum olacaktı. Şu anda da evde yatıyorum doktorum doğum iznimi de başlattı. Haftada iki gün kontrole gidiyorum her gidişimde nst ye bağlanıyorum nst de sancılar az da olsa çıkıyor günde 4 kez sancılar için nidicard alıyorum. Doktorum ne zaman gelmeye karar verirlerse alırız icerde ne kadar tutarsak kardır modunda. İnşallah şöyle 34. 35. Haftari görebilirim. Wc için ayağa kalktığımda yada yemek için oturduğumda kasiklarimda o baskıyı hala hissediyorum.Gerginlik sertlik oluyor bazen patlayacak gibi hissediyorum. Sağa sola dönerken zorlanıyorum bebekler mideme baskı yapıyor artık. Eğer kendinde değişik biseyler hissediyorsan kesinlikle doktoruna danış derim.Nst ye baglanman konusunda seni yönlendirir.Benim durumum seni korkutsun istemem canım ama bende durumlar bu şekilde sıkıntısız bu günlere geldim ama bir anda yatakta buldum kendimi. İnşallah hepimiz zamanında sağlıklı bir şekilde kucagimiza alırız bebeklerimizi :dua:

Son düzenleme:
Canim ben sana kendi durumumdan biraz bahsedeyim benimlede haftan yakin sanırım. 30+5 olduk bugün. 28+6 dayken isyerindeydim oturarak çalışıyorum normalde biraz fazla oturunca kasiklarimda ağrı olurdu biraz ofis içerisinde yürüyüş yapardım gecerdi ama o gün yürüme esnasında her adımda kasiklarimda baskı ağrı hissediyordum o gün değişik birseyler olduğunu hissettim hatta arkadaşlara bile söylemiştim inşallah bugun dogurmam diye meğer o gün isyerinde son günümmüş :) o gün akşama kontrolüm vardı zaten doktoruma durumu anlattım ultrasonda bakmadan önce karnıma dokundu sancin var sertlik var karnında dedi muayeneden sonra da direk nst ye gönderdi. Nst de sanci çıktı ve direk yatış yapıldı 1 gece gözetim altında kaldım sabaha kadar ilac serum nst üçlüsüyle gecti.Biri aksam biri sabah olmak uzere iki doz ciger geliştirici yapıldı.rahimde açılmam yoktu ama sancılar ara ara devam etti gece boyunca. sancılar azalınca da taburcu oldum sabah.eğer sancılar kontrol altına alinmasaydi erken doğum olacaktı. Şu anda da evde yatıyorum doktorum doğum iznimi de başlattı. Haftada iki gün kontrole gidiyorum her gidişimde nst ye bağlanıyorum nst de sancılar az da olsa çıkıyor günde 4 kez sancılar için nidicard alıyorum. Doktorum ne zaman gelmeye karar verirlerse alırız icerde ne kadar tutarsak kardir modunda. İnşallah şöyle 34. 35. Haftari görebilirim. Wc için ayağa kalktığımda yada yemek için oturduğumda kasiklarimda o baskıyı hala hissediyorum.Gerginlik sertlik oluyor bazen patlayacak gibi hissediyorum. Sağa sola dönerken zorlanıyorum bebekler mideme baskı yapıyor artık. Eğer kendinde değişik biseyler hissediyorsan kesinlikle doktoruna danış derim.Nst ye baglanman konusunda seni yönlendirir.Benim durumum seni korkutsun istemem canım ama bende durumlar bu şekilde sıkıntısız bu günlere geldim ama bir anda yatakta buldum kendimi. İnşallah hepimiz zamanında sağlıklı bir şekilde kucagimiza alırız bebeklerimizi :dua:
Merhaba,
Doktorumla durumumu konusrum. Karinda sertlik yarim saatte bir olursa ve 2 dk dan fazla surerse hemen hastaneye git dedi. Bu haftalarda ara ara kasılmalar olmadi normal dedi. Nidicard zaten gunde 6 tNe kullaniyorum. Serklajim var. Yapilacak da cok bir sey yok sanirim

Umarim 35. Haftalari görebiliriz.

Back