Benim acilmam cok hizli baslayip sonrasinda cok yavas ilerledi. Simdi gunlugumden bakiyorum:
- acilma 19'da baslayip 28'e kadar yavas yavas devam etmis (dr, 30. haftaya kadar dogurma sonra git istedigin yerde dogur demis!! galiba erken dogacaklarini dusunuyordu). 19-28 arasi kasilma yok, sanci yok, kanama yok.
- 29'dan sonra kasikta kasilmalarim ve karinda sertlesmeler oluyor (uslu uslu yattigimda degilde dr kontrollerinin oldugu gun ya da 1 gun sonrasinda oluyormus).35'e kadar acilmada ilerleme yok, 35'de tekrar acilma buyumus denmis. 29-35 arasi sanci yok, kanama yok
- Bu arada nst'de hic sanci cikmamis, nst'de sancilar 33-34. haftada cikmaya baslamis (dogumdan 1 ay once demek)
Benim ikizler, ikinci dogumumdu, ilk hamileligim tek bebek ve normal dogumla 40+3'de suni sanci ile baslatilmisti. Daha once aksine bir durum yasadigim icin, acilma basladigi gibi hizli devam etmedigi icin ve yattigim surece durumu kontrol edebildigi icin bana herhangi bir ilac verilmedi. Ilac bildigim kadariyla hissettigin kasilma ya da kramplara gore degil de nts'de cikan dogum sancilarina gore veriliyor, ben de doguma yakin zamanda baslamis nst sancilari.
Siz kacinci haftadasiniz? Kasilmalariniz yogun bir gunun sonunda mi oluyor? Ya da stresli oldugunuz da mi oluyor?