• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Kizlar tempodan çok vakit bulup bakamıyorum herkez iyidir umarım biz taburcu olduk ama hergun yeni bir olayımız var topuk kanında kah diye bir şey varmış bebeklerden birinin enzim yüksek olunca apar topar adanaya gittik buyun gün 10 günlük bebeklerle yoldaydik anlatamam o durumumu sonucu size yazarım kizlar bebrgimde reflu var ne yese kusuyor az evvel komple 2 kez ağız burun küstü ne yapsam faydasız reflu yatağı falan hersey aldim gece bozulması olmaması için sabaha kadar nöbet tutuyoruz eşimle dönüşümlü

Kizlar tempodan çok vakit bulup bakamıyorum herkez iyidir umarım biz taburcu olduk ama hergun yeni bir olayımız var topuk kanında kah diye bir şey varmış bebeklerden birinin enzim yüksek olunca apar topar adanaya gittik buyun gün 10 günlük bebeklerle yoldaydik anlatamam o durumumu sonucu size yazarım kizlar bebrgimde reflu var ne yese kusuyor az evvel komple 2 kez ağız burun küstü ne yapsam faydasız reflu yatağı falan hersey aldim gece bozulması olmaması için sabaha kadar nöbet tutuyoruz eşimle dönüşümlü
Merhabalar, süt alerjisine baktılar mı?

gecmis olsun canim benim de biri gaz sıkıştırinca fiskirarak kusuyor her gecen gun azalıp oturur pozisyona gelince yani 6-7 aylikken biticek o zamana kadar mecbur

İyi akşamlar kızlar. Size bir sorum olacak.Ben tek yumurta ikizlerine hamileyim 20.haftama gireceğim.İki doktora aynı anda gidiyorum.ilk aylarda progestan iğneyi 2günde 1 kullanmıştım tüp bebek doktorumun tavsiyesiyle.1aydır da haftada bir proluton depot iğne vuruluyorum.doktorlardan biri artık bir risk olmadığını iğne kullanmama gerek olmadığını söyledi, diğeride 34.haftaya kadar kullanmam gerektiğini söyledi.sizler bu ve benzer iğneleri kullandınız mı, kullanmaya devam ediyor musunuz acaba?
Ben önce her gün protestan iğne vuruldum. 11.hafta gibi pruloton depotu 4gunde bir vurulmaya başladım. 19.haftada doktor hafta da bir kereye düşürdü. 29.haftada sancilarim başlayınca yine 4 gunde bire çıkardı. Şu an hala 4 günde bir vuruluyorum. Bence vurulması mantıklı olan risk neden alınsın ki

Canim cok gecmis olsun reflu olayi zamanla hatta cok kisa sure icinde siddetini azaltacak merak etme kizim tam tarif ettigin sekildeydi nefessiz kaliyodu ama endise etme onlar ne yapacaklarını iyi biliyolar ve kurtariyolar kendini bi sure sonra burnundan gelmeler bitecek stres yapma bu konuda sakin kal inan bebekler sandığımızdan daha guclu ve hayatta kalma becerileriyle dunyaya geliyolar saglikla buyusun kuzucuklar

Ben önce her gün protestan iğne vuruldum. 11.hafta gibi pruloton depotu 4gunde bir vurulmaya başladım. 19.haftada doktor hafta da bir kereye düşürdü. 29.haftada sancilarim başlayınca yine 4 gunde bire çıkardı. Şu an hala 4 günde bir vuruluyorum. Bence vurulması mantıklı olan neden risk alınsın ki
Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım
Benim kizimda öyleydi gece gündüz yan yatiriyordum arkasinada yastık koyuyordum sırt üstü yatmasin diye zamanla azaliyor kusmalari

İyi akşamlar kızlar. Size bir sorum olacak.Ben tek yumurta ikizlerine hamileyim 20.haftama gireceğim.İki doktora aynı anda gidiyorum.ilk aylarda progestan iğneyi 2günde 1 kullanmıştım tüp bebek doktorumun tavsiyesiyle.1aydır da haftada bir proluton depot iğne vuruluyorum.doktorlardan biri artık bir risk olmadığını iğne kullanmama gerek olmadığını söyledi, diğeride 34.haftaya kadar kullanmam gerektiğini söyledi.sizler bu ve benzer iğneleri kullandınız mı, kullanmaya devam ediyor musunuz acaba?
Ben progesteron destegini en erken kesenlerden biriyim sanirim, once igneyi , 1-2 hafta sonra da oral destegi kestim, takriben 22.haftada progesteron ile isim bitti. Hem perinatologum hem jinekologum plesenta gelisimini tamamladiginda- aktif kanama durumlari ayrik olmak uzere- distan ilave destegin getirecegi anlamli bir fayda olmadigi hususunda gorus bildirip destegi kestiler, hicbir sorun yasamadim.
Ama bu noktada onemli olan benim bebeklerin di-di olmasi idi, mono-di durumda riskler biraz daha fazla olabiliyor.
Gene de ne olursa olsun doktorlarinizin soylemlerini esas aliniz, tedavilerimizin tumu kisiye ozgu, birine iyi gelen destek digerine iyi gelmeyebiliyor.

Ben progesteron destegini en erken kesenlerden biriyim sanirim, once igneyi , 1-2 hafta sonra da oral destegi kestim, takriben 22.haftada progesteron ile isim bitti. Hem perinatologum hem jinekologum plesenta gelisimini tamamladiginda- aktif kanama durumlari ayrik olmak uzere- distan ilave destegin getirecegi anlamli bir fayda olmadigi hususunda gorus bildirip destegi kestiler, hicbir sorun yasamadim.
Ama bu noktada onemli olan benim bebeklerin di-di olmasi idi, mono-di durumda riskler biraz daha fazla olabiliyor.
Gene de ne olursa olsun doktorlarinizin soylemlerini esas aliniz, tedavilerimizin tumu kisiye ozgu, birine iyi gelen destek digerine iyi gelmeyebiliyor.
Benimde perinatologum devam etmemizi, jinekologum kesmemizi istedi.sanırım benim durumumda en mantıklısı devam etmek.teşekkür ederim cevabınız için.

Canm ama acaba devam etseydin biraz daha dururlarmiydi senin kacinci haftada olmuştu doğum ben hala 2 tane fitil aliyrm perinatolog banada keselim demisti ama kadın doğum drum devam edelim demisti sure kazandirabilir diye simdi aklima geldi de acaba etkili olurmu ki?
Tabi ki gelecekleri vakit bellidjr illa ki

Bende bugün nstye girdim sancim göründü ama şükür açılma yok ins biraz daha dururlar bakalim erken dogum yapmış arkadaslarim sizlerde vajina icinde agri hissettinizmi dun geceden beri ara ara agrim oluyor karnim in sertlesmesi vs Zaten var ve cok sasirdik karnim bir gecede harita gibi olmus dun gece agrim oldu kasilmam sabah bi baktik baya harita gibi dünkü durumun yansimasi dedik herhalde. Canlari sagolsun kuzularimin önemli degil. Ama sizlerde vajinada agri hisseden oldumuı? Normal dogum yapmış arkadasima sorfum benim acilmalarim onsancidan sonra oldu dedi

Ayy kuzum bu hafta hiç giremedim iki gün aşı bir gün de kontrolde kan aldılar tahliller için delik deşik oldu bebişlerim 🙁 birinci ay aşıları kuvözdeyken oldu çok uzun kaldıkları için ben göremedim ama ikinci ay aşıları berbatmış bugün zaten 3 aşı birden vardı birde rotavirüs aşısı istedi bizim doktor allahtan o ağızdanmış. İnşallah ateş olmaz bakalım şurup verdik eve gelince 🤷🏼‍♀️ Sen nasılsın canım benim bebişler nasıl? 💙
Valla kuzu bende giremiyorum pek bebisler kabiz demire basladik cunku kiz cikamiyor sancili bebek aglayip duruyor oglumda oyle ama allahtan ona gore daha az yani bide doktu cocuklar kirmizi kirmizi demirden galiba kestik ama sonuc ne olacak baska seyden mi oldu bilmiyorum bekliyoruz surekli dongu icindeyiz ellerim hic bos degil tabi allahima cok sukur ama bazen gozu acik uyuyorum 🤭😁 sifa olsun bebislere yarasin iyi olsunlar ins bizede ay sonu ikinci asi bide rota yaptiracagiz gecen ikinci rop muayanemiz oldu iyi cikti sukur oyle gidiyor canim benim ins yavas yavas buyuyecekler herhalde 🤲🏻🥰

Canm ama acaba devam etseydin biraz daha dururlarmiydi senin kacinci haftada olmuştu doğum ben hala 2 tane fitil aliyrm perinatolog banada keselim demisti ama kadın doğum drum devam edelim demisti sure kazandirabilir diye simdi aklima geldi de acaba etkili olurmu ki?
Tabi ki gelecekleri vakit bellidjr illa ki
Benim acilma, su gelmesi, sanci, vajinal agri vb. bir sorunum hic olmadi, hissettigim bir sancim da yoktu. Garip bir icgudu diyelim... Zamaninda kizimin dogacagi gun sabah uyandigimda da ayni sekilde bu kiz aksam dogar dedim ve dogdu, oglanlarda da hadi vakit geldi gidiyoruz dedim. Dogum oncesi son tuşe muayenesinde hala hic acilma ya da rahim agzinda kisalma yoktu mesela... Her iki dogumumda da farkli sebeplerle sezeryan dogum karari alindi.
Ama sahsi fikrimi sorarsaniz hicbir ilac ya da tedavi ne dogacagi ne de gidecek olani durdurmaz. Bebeklerimin dogum vakti saati o saatti ve geldiler. Daha once kaybim oldugunda hicbir progesteron dozu onu tutamamisti. Plecental shift gerceklestikten sonra kanama ya da erken dogum riski yok ise progesteronun etkisi plecebo bence, magnezyum ona kiyasla daha etkili cevap veriyor.

Benim acilma, su gelmesi, sanci, vajinal agri vb. bir sorunum hic olmadi, hissettigim bir sancim da yoktu. Garip bir icgudu diyelim... Zamaninda kizimin dogacagi gun sabah uyandigimda da ayni sekilde bu kiz aksam dogar dedim ve dogdu, oglanlarda da hadi vakit geldi gidiyoruz dedim. Dogum oncesi son tuşe muayenesinde hala hic acilma ya da rahim agzinda kisalma yoktu mesela... Her iki dogumumda da farkli sebeplerle sezeryan dogum karari alindi.
Ama sahsi fikrimi sorarsaniz hicbir ilac ya da tedavi ne dogacagi ne de gidecek olani durdurmaz. Bebeklerimin dogum vakti saati o saatti ve geldiler. Daha once kaybim oldugunda hicbir progesteron dozu onu tutamamisti. Plecental shift gerceklestikten sonra kanama ya da erken dogum riski yok ise progesteronun etkisi plecebo bence, magnezyum ona kiyasla daha etkili cevap veriyor.
Tşk ederim ne guzel anlatmışsınız kesinlikle bende oyle diyorum drum surekli yatmami söylüyor ama bence ben surekli yatsamda ayakatada kalsam gelecekleri varsa gelecekler rabbim onlar icinde bizim icinde hayirli olani versin inş

Kızlar ben artık oturamıyorum wc be yatak dışında birşey yapamıyorum duşumu zor alıyorum ev heryer heryerde diyorum ama hala bize misafir gelmek isteyen insanlar var valla anlamıyorum ben bu insanları

Kızlar ben artık oturamıyorum wc be yatak dışında birşey yapamıyorum duşumu zor alıyorum ev heryer heryerde diyorum ama hala bize misafir gelmek isteyen insanlar var valla anlamıyorum ben bu insanları
Bende çok zor gündelik temizliğmi yapıyorum kestire kestire. Ahh bu düçüncesiz insanlar :sinirli:Asla misafir kabul etmiyorum gelmek isteseler doktorum görüşleri yasakladı diyorum hiç bir şey benim sağlığımdan önemli değil. Sende söyle bunun ayıbı yok kuzu. Kendimizle zor baş ediyoruz üstüne misafiri bünye hiç kaldıramaz

Bende çok zor gündelik temizliğmi yapıyorum kestire kestire. Ahh bu düçüncesiz insanlar :sinirli:Asla misafir kabul etmiyorum gelmek isteseler doktorum görüşleri yasakladı diyorum hiç bir şey benim sağlığımdan önemli değil. Sende söyle bunun ayıbı yok kuzu. Kendimizle zor baş ediyoruz üstüne misafiri bünye hiç kaldıramaz
İnan 31.haftadayım kaçkez konuşurkende söylüyorum artık oturamıyorum evimiz perişan diyorum erken doğum riskim vae diyorum sırf bu yüzden işten erken ayrılmak durumunda kaldım 🤦‍♀️ Hala çaya kahveye gelicsz diyorlar kadına mesaj attım artık kötüyüm diye🙄

Bende 32.haftada iyice agirlastim evin içinde yuremiyorum bile eşim bugun süpürdü sildi evi ben zor bela banyo yapip yattım tüm gün son haftalarda nasıl olurum bilmiyorum
Bize misafir gelmiyor çok şükür dün gorumcem geldi kendisi kahve yaptı ictik Mutfağı toparladi gitti

Bende 32.haftada iyice agirlastim evin içinde yuremiyorum bile eşim bugun süpürdü sildi evi ben zor bela banyo yapip yattım tüm gün son haftalarda nasıl olurum bilmiyorum
Bize misafir gelmiyor çok şükür dün gorumcem geldi kendisi kahve yaptı ictik Mutfağı toparladi gitti
Canım son 4-5 haftamız çok zor olsada dayancaz Allahın izniyle 🙏

Back