-
- Konu Sahibi Inquisitive
Benimkilerde 1 gun biri önde biri arkadan gelir 1 gun var aralarında eve 2 haftaya kadar normal diyorlar2 haftalık fark normal karşılanıyor diye biliyorum canım. Bebeğin duruş pozisyonuna göre değişebiliyormuş. Kafayı takacak başka bir şey bul
Benimkilerde 1 gun biri önde biri arkadan gelir 1 gun var aralarında2 haftalık fark normal karşılanıyor diye biliyorum canım. Bebeğin duruş pozisyonuna göre değişebiliyormuş. Kafayı takacak başka bir şey bul
Çok sağol canım valla anlatmışsın ne güzel.Canim hem tup bebek dr.um hem kendi jinokologum prilam onerdi, aldim ama bulanti hafifledi ya da ben yonetmeyi becerdim diyelim, henuz icmedim, tedbiren duruyor evde.
Diyet listesine tam uymak mumkun olmuyor tabi bulantiyla ama şunu yapiyoruz;
+sık yemek gercekten cozum oluyor,
Sabah ac karnina verilen kefir ya da activia shotu muhakkak tuketiyorum
+ara ogundeki yogurt midenin kabarmasini bastiriyor, yanina verilen kuruyemisi atistirabilirsen ne ala.
+1 meyve porsiyonunu 1 elma olarak kullaniyorum, incecik dilimler halinde uzun saatler boyunca kesip yiyorum, mide asidini aliyor, ara ogun isi de aradan cikiyor.
+yemekte zorlamiyor, rahat ettigim ayni ogunu iki gun ustuste tekrarladigim oluyor: bazen sadece corba icebiliyorum onu da et/kemik suyuna pisiriyorum, yanina tam bugday ekmegi ile gidiyor vs.
Yani ilk 3 ay bolca esneklik ile devam ediyoruz, sonrasinda liste uyumu daha onemli
Valla canım maşallah sen yine iyi besleniyorsun. Benim bulantım yok ama hiç iştahım yok hiç yemek yemesem olur yani sağlıklı beslenemiyorumKizlar meyve sebze porsiyonlariniz nasıl ben tam böyle işte her öğün salata hafta da 1 balık kuralına uymuyorum malesef yaa benim eşim evde yok mecburen herseyi kendim yapıyorum yemek vs.. bulantı falan da tabi oluyor bazen bana biraz tecrübeliler akıl verir misiniz sabah yumurta kaşarlı kepek ekmeğinden tost 5 zeytin yarım domates 1 fincan çay içtim 1 saat snra 1 bardak erik suyu meyve 2 saat snra 1 tabak domatesli makarna 1 tabak salata 1 saat sonra meyve yine 1 ceviz ve sonra akşam yemeği 1 tabak yeşil mercimek yemeği 1 kase yoğurt hemen ardından 1 elma 1 armut ve tabi 3 lt su kizlar ben hep yetersiz mi diyorum esim surekli ye ye ye diyor cunku zayıfım ve İkizler hani kuveze girmesinler diye çabalıyorum
Yetmiyor ki canim bence milletin karni kocaman olmuş benim hiç karnım yok esim bana diyor yemedin az yedin yemiyorsun bazen yiyip tiksintiden ağlıyorum kusmamak icin kendimi tutuyorum hepValla canım maşallah sen yine iyi besleniyorsun. Benim bulantım yok ama hiç iştahım yok hiç yemek yemesem olur yani sağlıklı beslenemiyorumama sanırım bu haftadan sonra biraz zorlamam lazım .
Maşallah canım daha ne olacakKizlar meyve sebze porsiyonlariniz nasıl ben tam böyle işte her öğün salata hafta da 1 balık kuralına uymuyorum malesef yaa benim eşim evde yok mecburen herseyi kendim yapıyorum yemek vs.. bulantı falan da tabi oluyor bazen bana biraz tecrübeliler akıl verir misiniz sabah yumurta kaşarlı kepek ekmeğinden tost 5 zeytin yarım domates 1 fincan çay içtim 1 saat snra 1 bardak erik suyu meyve 2 saat snra 1 tabak domatesli makarna 1 tabak salata 1 saat sonra meyve yine 1 ceviz ve sonra akşam yemeği 1 tabak yeşil mercimek yemeği 1 kase yoğurt hemen ardından 1 elma 1 armut ve tabi 3 lt su kizlar ben hep yetersiz mi diyorum esim surekli ye ye ye diyor cunku zayıfım ve İkizler hani kuveze girmesinler diye çabalıyorum
Benim de geçen 5 gün bugün 3 günlük fark çıktı bunların bir önemi yokmuş amaCanım çok çok tecrübeli değilim daha ama benim de 2-3 gündü fark hep. Doktorum milimetrik ölçümler olduğu için ve hatları yani başı poposu çok keskin hatlarla ayrılmadığı için bu haftalarda bir hafta on güne kadar fark normal dedi. Hani aksi bir durum düşünmeyiz. Ama 10 gün çıkarsa tekrar daha hassas ölçüm alıp netleştiririz dedi. Benim iki gün önce 6 gün çıktı fark doktorum hiç oralı olmadı. Kese şekli bebeğin şekli kalp atışı gayet iyi dedi. Ama benim suratım düştü hemen tabi. Gülerek yine aynı şeyleri söyledi ve tekrar ölçüm aldı biraz daha büyütüp hatlarına daha dikkat ederek 3 gün çıktıo yüzden doktorun olumsuz bir durum olsa paylaşırdı seninle rahat ol
Hepimizin yaşadığı şeyler oldu benim de kaybım var daha önce ve kanamam da oldu ikisinde de… Yine de çok abartmamak lazım boşuna stres oluyorsun en zararlı şey canım. Ben kafama takılan bir şey olursa yazıyorum doktoruma cevap veriyor sürekli gitmiyorum sen de o şekilde sorabilirsin bazı şeyleri gitmene gerek olmaz ultrason da sürekli zararlı hem. Beslenmeyle ilgili sorunu da gördüm yediklerin gayet iyi sadece arada et köfte ya da balık da yesen iyi olabilirAy canım demez mi doktor babacan biri saolsun kızım bu kadar olma diye hep akıl veriyor ama beni de anlıyor daha once yaşadıklarımı ona biraz anlattığım için saolsun kirmiyor hatta sana oda vereyim yat muayenehane diyor :))
Benim içi stres siz bur hayat yok gülüm bak saat olmuş 1 bana hala çene yetiştiren bir kocam var sürekli bağırıyor evin içinde sürekli bir sebep bulup basıyor bagirtiyiHepimizin yaşadığı şeyler oldu benim de kaybım var daha önce ve kanamam da oldu ikisinde de… Yine de çok abartmamak lazım boşuna stres oluyorsun en zararlı şey canım. Ben kafama takılan bir şey olursa yazıyorum doktoruma cevap veriyor sürekli gitmiyorum sen de o şekilde sorabilirsin bazı şeyleri gitmene gerek olmaz ultrason da sürekli zararlı hem. Beslenmeyle ilgili sorunu da gördüm yediklerin gayet iyi sadece arada et köfte ya da balık da yesen iyi olabilir
Canım kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama karnın çok yemekle alakası gördüğüm kadarıyla yapı meselesi biraz kimininki erkenden çıkıyor kimininki geç çıkıyor. Sen boşver takılma göbek kısmına beslenmene bebeklerine odaklanYetmiyor ki canim bence milletin karni kocaman olmuş benim hiç karnım yok esim bana diyor yemedin az yedin yemiyorsun bazen yiyip tiksintiden ağlıyorum kusmamak icin kendimi tutuyorum hep
Çok üzüldüm canım neden bağırıyor ki hamile hamile sanaBenim içi stres siz bur hayat yok gülüm bak saat olmuş 1 bana hala çene yetiştiren bir kocam var sürekli bağırıyor evin içinde sürekli bir sebep bulup basıyor bagirtiyi
Ben varııımAcaba aranızda tüp bebek olmayan ve kadın ya da erkeğin yakın genlerinde ikiz olmayıp şuan ikiz hamileliği yaşayan var mı? Gerçekten hep merak etmişimdir ve bugüne kadar illaki gen faktörünün etkisininde olduğunu duyduğum gebeliklerdi
O hep öyle canim bugun de bise olmamış gibi ise gider gelir öyle yaniiÇok üzüldüm canım neden bağırıyor ki hamile hamile sana
abartmiyorsundur canim vardir karnin. benim vardi çünkü. herkes yok o şişkinliktir gazdir dedi ama degildi. suanda 13. haftadayim 5 aylik gibi karnim var. gaz degil siskinlik değil kilo hic değil çünkü 3 kilo verdimKızlar ya benim 9 haftalık ama sanki karnım çıkmışben mi abartıyorum acaba sizde durumlar nedir