• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Ah kuzum sorma yani ben Kasım ayında eşimle gittiğimizde ağlamak üzereydim anlatamam sana o derece korkuttu esim zaten adamım moral bozuldu yüzü düştü falan baya kötü oldu şimdi ocak 15 diyor ben de anlamadım ikizdir riskli diyor hep ne rahim boyu söylüyor ne bise hatta ben sormazsam bebeklerle ilgili kilosunu haftasını demez heralde
Benim ilk doktorum öyleydi hiçbir sebep yokken serklaj yapacaktı ne kilo söylüyordu ne gelişim günü hiçbir şey. Hatta serklaj için şöyle demişti "ikiz bunlar 4 5 aylık patır patır gelirler dedi." Aylarca o cümle kulaklarımda çınladı. Her kontrolde ağlatıyordu beni. Ama ben 3 aylıkken o doktoru bıraktım.iyi ki bıraktım şimdiki doktorum çok iyi. Senin şimdi son zamanlar diye değiştirmeye korkarsın. Ne diyeyim keşke böyle olmasalar.

tamam hepimiz için riskli ama rahim ağzında bir açılma yoksa yada bir kısalma yoksa bu kadar korkutmanın bir lüzumu yok. hayır bana ciğer geliştirici birşey demedi çünkü şuan riskli bir durumum yok. hatta bana şuan bir problemin yok diye progestanı bile bıraktırdı. benim doktorum sadece şey diyor şuan iyi ama bir saat sonra ne olacağını bilemeyiz uyanık olman lazım herhangi bir farklı ağrı sancıda haberim olsun onun dışında bir sıkıntı yok şimdilik. ama bu kadar korkutmak doğru değil bütün hamileliğin stres altınca geçti yazık sanada bebeklerede :KK43:
Benim şimdiki doktorum çok tedbirli gitmeyi seven bir doktor burda kimse 30 haftada hafta bir kontrole çağrılmadı sanırım. Ben 4 haftadır haftalık gidiyorum her gittiğimde nst giriyorum rahim ölçülüyor. Böyle benim içimde çok rahat ediyor. Ama adam tedbirli davranırken bunu üzerek korkutarak yapmıyor. Üslûp tavır çok önemli. Doktorum gülümseyerek sen bomba bir hastasın heran her şey olabilir bu yüzden haftalık takip ediyorum diyor ama olumlu olan her şeyi de söylüyor her gittiğimde kilo boy,rahim ağzı, bebek yerlerini vs.söylüyor.Ultrason foto veriyor her seferinde.Daha geçen hafta verdim deyip uğraşmayabilir.Kişilik meselesi gerçekten ya.

Ben gece bi uyandim asla nefes alamiyorum asla, ölcem sandim 😢 pencereye kostum belki bol oksijen ise yarar diye var ya Allahim saglikla dogurayim diye dua ediyorum bebeklerimi ama cok zorlaniyorum her gun bir sey cikmaya basladi. Ikiz gebelik coooook zor cok
Of ben de geçen öyle oldum uyku apnesi gibi bilincim açık ama kalkamadım ağırlıktan son anda hamle yaptım belki de. Mükafatımız güzel olsun beybi az kaldı dayan son 6 gün 😍

Benim ilk doktorum öyleydi hiçbir sebep yokken serklaj yapacaktı ne kilo söylüyordu ne gelişim günü hiçbir şey. Hatta serklaj için şöyle demişti "ikiz bunlar 4 5 aylık patır patır gelirler dedi." Aylarca o cümle kulaklarımda çınladı. Her kontrolde ağlatıyordu beni. Ama ben 3 aylıkken o doktoru bıraktım.iyi ki bıraktım şimdiki doktorum çok iyi. Senin şimdi son zamanlar diye değiştirmeye korkarsın. Ne diyeyim keşke böyle olmasalar.
Sorma kuzum bana da net oyle demiyor ama üstü kapalı risk adı altında diyor işte kalkma yat diyor surekli anlamsız bir şekilde şu ciğer geliştirici konusu da bak kafama takılmaya başladı şimdi

Of ben de geçen öyle oldum uyku apnesi gibi bilincim açık ama kalkamadım ağırlıktan son anda hamle yaptım belki de. Mükafatımız güzel olsun beybi az kaldı dayan son 6 gün 😍
Ay evet saka gibi yaaa tuttu mu tutacakmi ay kanama oldu ay su bu derken doguma gircez 😂

merhaba hanımlar 4+4 hamileyim kan degerim adet günüm 467 den 8 gün sonra 5355 e cıktı yaklasık günde 2 bucuk kat artmıs herkes değerimin asırı yüksek oldugunu söylüyor. ikiz bebek vardır diyorlar henüz kontrole gidemedim banada yardımcı olurmusumuz

Ben gece bi uyandim asla nefes alamiyorum asla, ölcem sandim 😢 pencereye kostum belki bol oksijen ise yarar diye var ya Allahim saglikla dogurayim diye dua ediyorum bebeklerimi ama cok zorlaniyorum her gun bir sey cikmaya basladi. Ikiz gebelik coooook zor cok
Aşağı inmedi mi canım seninkiler ben son haftalarda baya rahatladım ama çok aşağı indiler ona bağlıyorum bulantı vs de olmuyor 🤷‍♀️ Başını yükselt iyice yatarken belki biraz daha faydası olur

merhaba hanımlar 4+4 hamileyim kan degerim adet günüm 467 den 8 gün sonra 5355 e cıktı yaklasık günde 2 bucuk kat artmıs herkes değerimin asırı yüksek oldugunu söylüyor. ikiz bebek vardır diyorlar henüz kontrole gidemedim banada yardımcı olurmusumuz

5355lik değerle 4+4den fazlasınızdır. Bu değerle çift kese olsa da görülür zaten. Doktora gidip ne olduğunu öğrenmeniz en mantıklısı.

Aşağı inmedi mi canım seninkiler ben son haftalarda baya rahatladım ama çok aşağı indiler ona bağlıyorum bulantı vs de olmuyor 🤷‍♀️ Başını yükselt iyice yatarken belki biraz daha faydası olur
Oglan kaburgami kirmazsa persembeye kadar iyi vallahi, karnim inmedi o kadar ya

Şehir merkezindeyim can ben ama kucuk bir şehir burası anlamadim inan ki bana ciğer geliştirici niye yaptir dedi bir de ısrarla bu ay sonu mutlaka yaptir dedi haftaya yaptiracam Allah izin verirse

Israrla sor doktora madem erken doğum riski neyden kaynaklı diye böyle kafanda kurup durmandan iyidir. O ilk an insan bir şeyleri duyunca kitleniyor soramiyor da ilk randevuda nereyi riskli gördünüz beni de rahatlatın de. Hepimizin erken doğum riski var tabi ama bu kadar korkutmuyor doktorlar muayenede. En azından durum hakkında bilgilendirme yapıyorlar. Hiç abartmıyorum 7/24 karnım sert ve şiş geziyorum, kasıklarda artan ağrılar acılar başladı. Zayıflıktan zorlandığım kanısındayim artik iyice ama doktor rahim ağzı uzunluğun şu kadar kısalmadan açılma olmaz 2haftada bir takip edeceğiz merak etme diyor. Ben de ona istinaden idare etmeye çalışıyorum acılarımla. Senin de içinde ne oluyor bilmek en doğal hakkın.

Sorma kuzum bana da net oyle demiyor ama üstü kapalı risk adı altında diyor işte kalkma yat diyor surekli anlamsız bir şekilde şu ciğer geliştirici konusu da bak kafama takılmaya başladı şimdi
Sen kaç haftalıksın göremiyorum burdan. Bana da yaptı ciğer geliştirici rahim ağzı 27 nst de sancı çıkmazken yaptı. 31 den sonraki haftalarda aniden gelirlerse diye. Geçen sordum ne kadar sürüyor etkisi diye 1 ay sürüyor dedi. Yani önlem amaçlı yaptı zararı da yok aniden doğum gelse iğne yapılsa fayda etmez. Yaptır yani dert etme.

Back