- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #2.421
Kisalir, agirlik arttikca vajina uzerindeki bası da artiyor tabi. Cogul gebelikte agirlik hizla arttigindan ve genelde bebeklerin birinin rahim agzina yakin olmasinin baskisindan oturu kisalma oluyor. Onemli olan 25mm altina inmemesi ve erken dogum baslamamasi..Canım rahim ağzı kısalıyor mu ki
evet maalesef kisalip uzayabilir veya tamamen kisalip açılabilirCanım rahim ağzı kısalıyor mu ki
iyi yaptın bence eger yardimci olacak kimae yoksa bu haftalardan sonra bu islere kalkismak aşırı zor olurdu. ben de beşik alcam dolap alcam tutuyorum kendimi ya erken dogurursam diye 28e kadat bekliyim diyoruum amaaa boyle giderse artacak fiyatlari ne yapsak acabaBugun sabahtan doktora gidip veletleri gordum, ellerinizden operler. Rahim agzi 45-50mm bandinda, doktor bu bizi sonuna kadar tasir dedi; bakalim artik :))
Haftasonu once stok saydim; kizimin bebek bavulunu actim, oglanlarda kullanabileceklerimi yikadim utuledim hava gecirmeyecek sekilde sardim, o isi bitirdim. Kalanlar kolilenip ihtiyac sahiplerine gidecek Allah kabul etsin. (Resimlerdeki bolca pembeye elveda )
Bugun ilk parti ciddi bebek alisverisimi yaptim, ithal urunleri almak lazimdi, eksik tulumlarimizi da aldim. :)) Doviz kuru planlarimi bozdu, bekledigimden erken giristim mecburen.
Bence geriye kozmetik, atesolcer, deterjan, bornoz, bez, mendil, ikiz bebek arabasi, 2 tane 0-36 oto koltuklari, 2 besik alinmasi kaldi. Bir de gardroplari yaptirilacak (tabi asil para bu bolgede) Hepsini sectim, artik birer birer halledecegiz onumuzdeki aylarda...
Yardimcim yok benim de, mecburen yaptim bitirdim, ileride halim ne olur bilemiyorum, ongoremiyorum. Bu isleri erken yapmayi sevmem ama artik rabbim esirgesin hepimizinkileri...iyi yaptın bence eger yardimci olacak kimae yoksa bu haftalardan sonra bu islere kalkismak aşırı zor olurdu. ben de beşik alcam dolap alcam tutuyorum kendimi ya erken dogurursam diye 28e kadat bekliyim diyoruum amaaa boyle giderse artacak fiyatlari ne yapsak acaba
büyüyen besige yerim yok suan mecbur düz alcam ben onlarin da önü çıkıp ileride cocugun inip cikabilecegi olanlarindan alcam daha uzun sure kullanilsin diye. çilekten montes besige karar verdim. ha gidip görmedim dolasma ihtimali de sifir ne cikarsa bahtıma. dolabi da hazir alirim. elime metre gecse odayi olccem. bebek arabasi ve oto koltugunu da yaza erteliyorum. onun dışında göğüs pompalari biberonlar anakucagi en çok tutacak olanlar benim için kiyafet de komple bastan alincak muhtemelen oglumdan pek bisey kalmadi zaten hepsi erkek renkleri ve deseni karnimdakiler kizYardimcim yok benim de, mecburen yaptim bitirdim, ileride halim ne olur bilemiyorum, ongoremiyorum. Bu isleri erken yapmayi sevmem ama artik rabbim esirgesin hepimizinkileri...
Fiyatlar fena, Buyuyen besik sordum mdf olanlarin tanesi 2500-3000TL (en ucuz 1100liraya buldum Vivensede), ikiz araba 6000 civari, oto koltuklari 1800x2 (4000 diyelim), dolaba bakalim mobilyaci ne kadar diyecek...
Her ay birini alirsam ancak altindan kalkarim...
Aynıyız canim bende hissedemiyorum ama daha erken hele ilk bebekte normalmiş uzulme dönerken karnim lak lak sağa sola sanki şu var içinde gibi :) o da normal bel ağrısı benm hep varSlm kızlar. 19. Haftamdayim hâlâ bebişlerimi hissetmiyorum çok panik oluyorum bu yüzden. Bu aralar geceleri de uyuyamıyorum ağrılarım oluyor. Belim ayrı karnım ayrı ağrıyor dönerken zorlanmalar başladı daha şimdiden. Sizlerde durum nedir
Çok sağ ol kuzum benim cevap için çok açıklayıcı oldu.. doktorum iyi dedi benimkine ben de hatta anlamadım ne olduğunu rahim ağzı uzunluğu dedi falan şimdi anladım artık hep sorarımKisalir, agirlik arttikca vajina uzerindeki bası da artiyor tabi. Cogul gebelikte agirlik hizla arttigindan ve genelde bebeklerin birinin rahim agzina yakin olmasinin baskisindan oturu kisalma oluyor. Onemli olan 25mm altina inmemesi ve erken dogum baslamamasi..
Doktorlarimiz her muayenede olcecek, dogru olcu vajinal alinir ama karindan da bakiyorlar.
Arastirmalarda ikizlerde serklaj yerine pesser takilmasi daha guvenli, bazi doktorlar doku uygunsa serklaj da yapiyor. Cok kisalmamissa vajinal progestan fitil kullaniliyor.. ozetle 35 haftaya kadar tutmaya calisiyoruz yavrulari :)
Anladım canım doktorum kontrol ediyor inşallah sıkıntı çıkmaz hiçbirimizinkindeevet maalesef kisalip uzayabilir veya tamamen kisalip açılabilir
Bende cok az almışım gibiBu arada hamilelik öncesi 65 kiloydum şimdi 19. Hafta olmasına rağmen 69 kiloyum sanki çok kilo almışım hissi geliyor. Boyumda 168 bu arada. Sizlerin kilo alım durumu nasıl?
Ben de 17. Hafta 4 kilo aldım canım bana çok geldi yaaa çünkü bi ayda aldım bu kiloyuBende cok az almışım gibisadece 3 bucuk kilo aldım ve sizinle aynı haftadayiz ve ben depresifim resmen neden ben kilo almadım diye
Aynen bende ilk 3 ay hiç almadım sonra aldım o kilolarıBen de 17. Hafta 4 kilo aldım canım bana çok geldi yaaa çünkü bi ayda aldım bu kiloyu
Bende öyle tahmin ettim biraz daha göbek büyüyünce bu yastık yeterli gelmez bence bana dedim ama bakacağız artıkYastık kullanıyorum ama yinede ağrı oluyor yastık kullanmaya başladığımda azalmıştı rahattı ama yeniden başladı
Benim tavanlar 3mt, odalar da buyuk, hazir dolap kullanamiyorum kucucuk kaliyor. Sifonyer vb almadan cekmeceli yukluklu 5 kapili bir dolap yaptirip uzuuun bir sure oyle gitmek istiyorum.büyüyen besige yerim yok suan mecbur düz alcam ben onlarin da önü çıkıp ileride cocugun inip cikabilecegi olanlarindan alcam daha uzun sure kullanilsin diye. çilekten montes besige karar verdim. ha gidip görmedim dolasma ihtimali de sifir ne cikarsa bahtıma. dolabi da hazir alirim. elime metre gecse odayi olccem. bebek arabasi ve oto koltugunu da yaza erteliyorum. onun dışında göğüs pompalari biberonlar anakucagi en çok tutacak olanlar benim için kiyafet de komple bastan alincak muhtemelen oglumdan pek bisey kalmadi zaten hepsi erkek renkleri ve deseni karnimdakiler kiz
Bende +4 kilo ile devam ediyorum yoluma ama banada sanki hiç kilo almamışım gibi geliyorBu arada hamilelik öncesi 65 kiloydum şimdi 19. Hafta olmasına rağmen 69 kiloyum sanki çok kilo almışım hissi geliyor. Boyumda 168 bu arada. Sizlerin kilo alım durumu nasıl?
Banada öyle geldi birde yemekten sonra olması ihtimali artıyorEvet evet o bebiş işte hissetmişsin canım maşşallahbağırsak olsa anlarsın farklı bir şey pıtpıtlar
Bebek alışverişi mecburen internet yada sabahın köründe haftaiçi gidip çalışanlarla bir mağazaya girip hızlıca alıp dönmek şeklinde olacak
Canım benim kıyafet alışverişim tamamlandı gibi bir çoğunu internetten aldım. Büyük parçaları detaylıda sonra alacağım onlarıda internetten almayı planlıyorumYemekten sonra ve tuvaletim geldiğinde o patlama hissini bende yaşıyorum valla. O an 9 aylık hamile gibi görüyorum kendimi. Aşırı hareketim yok aslında işim masabaşı arabayla gidip geliyorum pek dışarıda çıkmıyorum insanlar maske takmıyor hijyen sıfır o yüzden işten eve evden işe. Bebek alışverişini nasıl yapacağım bilmiyorum avmler tıklım tıklım
Ayyy aldıklarınızı sağlıkla kullansın kuzularınızBugun sabahtan doktora gidip veletleri gordum, ellerinizden operler. Rahim agzi 45-50mm bandinda, doktor bu bizi sonuna kadar tasir dedi; bakalim artik :))
Haftasonu once stok saydim; kizimin bebek bavulunu actim, oglanlarda kullanabileceklerimi yikadim utuledim hava gecirmeyecek sekilde sardim, o isi bitirdim. Kalanlar kolilenip ihtiyac sahiplerine gidecek Allah kabul etsin. (Resimlerdeki bolca pembeye elveda )
Bugun ilk parti ciddi bebek alisverisimi yaptim, ithal urunleri almak lazimdi, eksik tulumlarimizi da aldim. :)) Doviz kuru planlarimi bozdu, bekledigimden erken giristim mecburen.
Bence geriye kozmetik, atesolcer, deterjan, bornoz, bez, mendil, ikiz bebek arabasi, 2 tane 0-36 oto koltuklari, 2 besik alinmasi kaldi. Bir de gardroplari yaptirilacak (tabi asil para bu bolgede) Hepsini sectim, artik birer birer halledecegiz onumuzdeki aylarda...
Bebek arabası ne alacaksınız karar verdiniz mi ? Ben hala karar veremedim. Abc desing ile prego arasında gidip geliyorum.Benim tavanlar 3mt, odalar da buyuk, hazir dolap kullanamiyorum kucucuk kaliyor. Sifonyer vb almadan cekmeceli yukluklu 5 kapili bir dolap yaptirip uzuuun bir sure oyle gitmek istiyorum.
Ileride az masraf olsun diye yatagi da buyuyen alalim dedim, kizimda ilkokula kadar kullandik iyi birsey alinca. Bakalim ne alabilecegiz tabi, fiyatlar el yakiyor, 12000liraya besik var! (Ne meziyeti varsa?)
Cok sukur ciftli lansinoh, tekli avent pompam var, biberonlari, emzikleri bugun hallettim. Ah ah kiyafette anliyorum sizi, neler gitti bugun, resimlerin disinda bir de elbiseler var( Olabildigince oldurdum, Allahtan sari, beyaz, yesil, turuncular vardi arada kiyamayip 2 tane pembe biyeli giydik diye birsey olmaz demis de olabilirim
Anakucagi almayacagim tekini tasiyamiyordum ikisi mumkun degil. Alacagim araba yenidogana adapte ediliyor bir de 360derece donebilen, 0-36 (tek seferde cozmek icin) oto koltugu almaya mecburum ; kucuk sehirler arabasiz olmuyor, gun boyu sofor de ben olacagima gore bi yere oturtacagiz bebeleri...
Ama heyecanliyim, guzelmis bebek alisverisi, ben uzun bir ara verdim -9 sene kadar- ozlemisim
Abc design uzunlugu bana cok fazla geldi.Bebek arabası ne alacaksınız karar verdiniz mi ? Ben hala karar veremedim. Abc desing ile prego arasında gidip geliyorum.
Ama ikiz ya bence normal hayirla sağlıkla zamanında olsunlar da kilo bence mühim değilBen de 17. Hafta 4 kilo aldım canım bana çok geldi yaaa çünkü bi ayda aldım bu kiloyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?