- 21 Haziran 2009
- 2.839
- 3.289
Ben kahvaltı olarak kabızlık sorunu yaşadığımız için 1 gün kurusu ve 1 kuru erik bazen adetler artıyor suda başlıyorum azıcık.. sonra yulaf ezmesi pişirip hepsini rondodan geciriyorum. İçine azıcık zeytinyağı ve hurma özü/pekmez koyuyorum. Bu sabah bu karışıma çeyrek avokado da ekledim. Çok güzel oluyor deneyin derim.Kızlar bebislere günlük ek gıda olarak neler pisiriyorsunuz kahvaltı, öğlen ya da aksam? Ara ara paylaşım yapsak da birbirimize fikir olsa aslında,herkes denediği sebzeye alerji durumuna vs göre kendine uyarlasa aslında nasıl olur?
Sebze çorbası veriyorum genelde yine brokoli/havuç/patates buharda haşlayıp çatalla eziyorum. Bebek irmigini suyla pişirip hepsini birleştirip zeytinyağı ekliyorum. Bu çorbanin balkabağı/havuç/patates kombinasyonunu yapıyorum. Bazen patates girmiyor bu karisimlara..
Muz alerji şüphesi olduğu için sonra yeniden denemeye bırakıldı ama avokado/muz
Avokado/armut/elma kombinasyonlarini da çok seviyor. Ya da sadece bir meyve seçebilirsiniz. Bunlari da rendeleyip/çatalla ezip, suyu pirinç unu/bebek irmiği/yulaf pişirip muhallebi haline getirebilirsiniz.Ya da bebe bisküvisi eklenebilir. Yine alerjiniz yoksa ceviz ekleyebilirsiniz. Hepsine Zyagi ve pekmez/hurma özü ile zenginlestirebilirsiniz.
Bu tarife yumurta ekleyip kahvaltı olarak da verebilirsiniz.
Yogurtsuz tarhanam var çok sevmese de onu da arada yapıyorum.