-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #44.161
Benim oglumda bikaç gündur agzinda tutuyor yutmuyor ve eliyle agzindna cikariyor yemekleri hic böyle yapmazdi azi disleri cikiyormus acaba o yuzden mi insallah huy degistirmemistirMerhaba tecrübeli anneler birşey sormak istiyorum size
Oğlum 13 aylık , bir hastalık sürecimiz olmuştu rsv virüsü yaşamıştık, iyleşti çok şükür baya da oldu aslında iyleşeli
O dönemler hiç iştahı yoktu, sonrasında iyleşince düzelmişti,şimdi yine iştahı gitti, günü çok az yiyerek bitiriyor, sevdiği tarhana çorbasını bile içmek istemiyor,
Biraz araştırdığımda bu aylarda besin reddi ve iştahsızlık olacağını okumuştum, acaba bu süreci yaşayan var mı ve geçici mi?çok yıpratıcı oluyor bir anne için
Ben ara öğünler de dahil 5 öğün yediriyorum. Sabah kahvaltı ile başlıyoruz. Benimki kıymalı yumurta sevdiği için onu yapıyorum peyniri sevdiremedim henüz. Ama zeytin çok severek yiyor. Bazen de kahvaltıda yumurtayı reddederse yulaf lapası yapıyorum içine muz, yumurta, peynir ve pekmez katıp o şekilde kahvaltı yaptırıyorum. Ara öğünlerin birinde yoğurt , diğer ara öğünde mandalina ya da armut yediriyorum. Öğlen çorba (tarhana , yayla en sevdikleri) yiyor. Akşam da daha doyurucu pilav, makarna gibi karbonhidrat yanı tavuk ya da köfte.Arkadaşlar bebekleriniz kaç öğün ne kadar yemek yiyiyor? Benim ki bence hiç bişi yemiyor ya…. Ben yanındayken hep emmek istiyor
Bizde de 2. Uyku yok bir aydır. Çok çok erken uyanırsa ancak.Benim oglumda bikaç gündur agzinda tutuyor yutmuyor ve eliyle agzindna cikariyor yemekleri hic böyle yapmazdi azi disleri cikiyormus acaba o yuzden mi insallah huy degistirmemistir
Biz 11ayliktan beri filan tek uyku yapiyoruz cok nadir 2. Uykuyu yapiyordu son 1 aydir hic yok
Valla çok zorlanıyorum kızlar2 aydir nerdeyse bizde de durum ayni
Doktor israrci olma inatlasma dese de annelik iste ac.kaldi diye agzina.hep bisey sokma çabası içindeyim
Canım çok sevindim durumların düzelmesineButun cevaplari sanirim ekleyemedim ancak herkese tesekkur ederim.
Bir ay oldu zannediyorum, esimle ciddi muzakereler :), tartismalar, konusmalar her seyi yaptim bana dusen..
Hamd olsun guzel yol kat ettik.
Bir suredir her sey olmasi gerektigi gibi guzel ilerliyor. Kalici olmasi icin dua ediyorum ki haksizlik etmiyim oyle de olacak gibi.. Allah sasirtmasin..
Esim artik daha bilincli, daha farkinda benim ve baba oldugunun ve sorumluluklarinin sadece maddi anlamda konfor saglamak olmadiginin..
Bazen cidden mucadale etmek gerekiyor usanmadan, ve evladiniz icin bunu yapmaktan asla geri adim atmiyorsunuz..
Cok sukur..
Dedigim gibi, kalici olmasini umit ediyorum ki kendisinde bu anlamda ciddi bir uyanis icerisinde ve uzuuun zamandir hic olmadigim kadar huzurluyum bir suredir..
Sag olun kizlar..
1 yaş sendromu mu , yoksa bir gelişim basamağı mı bilmiyorum ama çok çok yoruldumBenim oglumda bikaç gündur agzinda tutuyor yutmuyor ve eliyle agzindna cikariyor yemekleri hic böyle yapmazdi azi disleri cikiyormus acaba o yuzden mi insallah huy degistirmemistir
Biz 11ayliktan beri filan tek uyku yapiyoruz cok nadir 2. Uykuyu yapiyordu son 1 aydir hic yok
Benim oğlumda öyleydi.ne yedirsem öğürüyordu.baya bi süre sadece çorbayla gittik günde 4 çeşit çorba yapıyordum her öğün bi çorba içiriyordum.hem doyuyordu hem kısa sürüyordu.kuru fasülye vs verince öğürüyordu.peynir yoğurt ayran ağzına sürmedi.şimdi 7,5 yaşında hala çok zayıf ve bebekken yemediği şeyleri hala yemiyor.kızım peyniri ilk yediğinde ağzım açık kalmıştı okadar alışmışım ki herşeyi reddedecek kesin diye ek gıdaya başladım.ilk zamanlar herşeyi çok severek yiyordu şimdi ne versem istiyor ama 2. Kaşıktan sonra ağzını çeviriyor bence dikkatini dağıtarak eline oyuncak vs vererek o onlarla oynarken ağzına yemek vererek yediriyorum.ozaman çok da anlamıyorum reddetmiyorda.oğluma kıyasla çok daha çeşitli yiyor ona seviniyorum.şimdi bakıyorum da ben her bebek öyle sanıyordum be çekmişim onu yeni yeni anlıyorum.yemek yedirmek benim için de tam bir eziyetti hiç yemek saati gelsin istemezdimValla çok zorlanıyorum kızlar
Hiçbirşey yemiyor neredeyse
Günü çok az yiyerek bitiriyor
Dün baktım azı dişlerinden biri çoook hafif beyazlamış
Azı dişi bu kadar iştahsızlık yaparmı bilemedim
Sabretmeye çalışıyorum
Travma oldu artık yemek yedirmek bana
Yemek saati gelince çok strese giriyorum
Canım çok sevindim durumların düzelmesine
Güzelce , isteklerini samimice belirterek konuşmak gerçekten işe yarıyor çoğu zaman
Daim olsun inşallah
1 yaş sendromu mu , yoksa bir gelişim basamağı mı bilmiyorum ama çok çok yoruldum
Bende şuan aynı durumdayım canımBenim oğlumda öyleydi.ne yedirsem öğürüyordu.baya bi süre sadece çorbayla gittik günde 4 çeşit çorba yapıyordum her öğün bi çorba içiriyordum.hem doyuyordu hem kısa sürüyordu.kuru fasülye vs verince öğürüyordu.peynir yoğurt ayran ağzına sürmedi.şimdi 7,5 yaşında hala çok zayıf ve bebekken yemediği şeyleri hala yemiyor.kızım peyniri ilk yediğinde ağzım açık kalmıştı okadar alışmışım ki herşeyi reddedecek kesin diye ek gıdaya başladım.ilk zamanlar herşeyi çok severek yiyordu şimdi ne versem istiyor ama 2. Kaşıktan sonra ağzını çeviriyor bence dikkatini dağıtarak eline oyuncak vs vererek o onlarla oynarken ağzına yemek vererek yediriyorum.ozaman çok da anlamıyorum reddetmiyorda.oğluma kıyasla çok daha çeşitli yiyor ona seviniyorum.şimdi bakıyorum da ben her bebek öyle sanıyordum be çekmişim onu yeni yeni anlıyorum.yemek yedirmek benim için de tam bir eziyetti hiç yemek saati gelsin istemezdim
Sakın yanına alma canım ben o hatayı yaptım şimdi hiçbi şekilde yerine geçmiyorBütün geceler bu ara sabaha karşı yatağa gelmek istiyor yanımızda uyumak istiyor bi kez yataktan düştü almak istemiyorum ama bu gece 3.30 da kalktı 7yr kadar uyanıktı zombi gibiyim azcık buraya bakayım ne durumdalar dedim herkes aynıymış atak demekki yine yakında bende atak dönrmimdeyim diyip asiliğe başlamak istiyorum:) gece dayanamadım yat hadi diye sesimi yükselttim sonra vicdan azabı ayy bu neeemiş ya
Bu yaşta anlamlı olarak yapabileceği tek şey yemek, su ve meme istemek olurKızlar benim oğlum aşırı hareketli
Hiç yerinde durmuyor
Henüz yürümüyor
Emekleyerek tüm evi geziyor
Üst üste dizilen kutu oyunu , yine o şekilde dizilen halka oyuncağını ya da legolarını oynatmaya çalışıyorum ama ilgilenmiyor
Bazen 1-2 dakika ilgilenip yine tam gaz emeklemege evi gezmeye devam ediyor
Kapılara taktı sürekli kapatıp açıyor
Bu aylarda artık bu tarz oyuncaklarla anlamlı oynaması gerekmezmi
Mesela o kule kutulardan birini kapıp sürükleyerek evde emekliyor
Sizin bebikler nasıl oynuyor ne zaman anlamlı oynaması gerek acaba?
Eninde sonunda yalnız yatmaya, odasında tek başına yatmaya alışacak. Hiçbir çocuk büyüyüp yetişkin olana kadar annesiyle yatmıyor. Bunu bi hata olarak görmek yerine tadını çıkartın derim ☺ ha bazen sağımız solumuz ciddi olarak tutuluyor ama olacak o kadarSakın yanına alma canım ben o hatayı yaptım şimdi hiçbi şekilde yerine geçmiyor
Sabaha karşı geliyor 2 3 saat yanımızda uyuyor bu da sorun olur mıSakın yanına alma canım ben o hatayı yaptım şimdi hiçbi şekilde yerine geçmiyor
Hiç odasında uyumadı ki beşiğinde hemen yanımdaydı, ama şu an bizim yatağa alıştı öyle bi konumdayız ki babasını yan odaya attık yanından da uyuduğu sıra hiç kalkmıyım istiyorBu yaşta anlamlı olarak yapabileceği tek şey yemek, su ve meme istemek olurbaşka şey beklersen üzülürsün.
Eninde sonunda yalnız yatmaya, odasında tek başına yatmaya alışacak. Hiçbir çocuk büyüyüp yetişkin olana kadar annesiyle yatmıyor. Bunu bi hata olarak görmek yerine tadını çıkartın derim ☺ ha bazen sağımız solumuz ciddi olarak tutuluyor ama olacak o kadar
Her çocuğun karakteri farklı tabi ama o yüzü aldılar mı daha fazlasını net istiyorlarSabaha karşı geliyor 2 3 saat yanımızda uyuyor bu da sorun olur mı
Hic almadim yataga bizim odada kendi yataginda yatiyo yatiyo dediysem 30 dk da 1 uyanarakHer çocuğun karakteri farklı tabi ama o yüzü aldılar mı daha fazlasını net istiyorlar
Bizim bazı anlamlı oyunlarımız var, tabi kendi kendine keşfetmedi biz öğrettik. Şu meşhur resimli kartlardan almıştım. Onlardan neyin ne olduğunu öğretiyorum ben mesela. Ama çok yavaş bi öğretme olayı bu tabi, zaten çalıştığım için kısıtlı zamanımız var. Şöyle mesela ilk başta kartlardan arı resmi olanı şarkı söyleyip bızz bızz diye sağa sola konduruyordum. Çok neşeleniyordu. Ben de bak bu arı diyip 5-6 kartla karıştırıp hangisi arı diye sormaya başladım. Yanlış kartı seçtiğinde hayır o arı değil o bilmem ne diye anlattım. Tepkilerime baka baka öğrendi arıyı, her bulduğunda bızz bızz diyip şarkı söyleyip tebrik ettim oğlumu:))Kızlar benim oğlum aşırı hareketli
Hiç yerinde durmuyor
Henüz yürümüyor
Üst üste dizilen kutu oyunu , yine o şekilde dizilen halka oyuncağını ya da legolarını oynatmaya çalışıyorum ama ilgilenmiyor
Ne güzel yazmışsın canımm çok teşekkür ederimBizim bazı anlamlı oyunlarımız var, tabi kendi kendine keşfetmedi biz öğrettik. Şu meşhur resimli kartlardan almıştım. Onlardan neyin ne olduğunu öğretiyorum ben mesela. Ama çok yavaş bi öğretme olayı bu tabi, zaten çalıştığım için kısıtlı zamanımız var. Şöyle mesela ilk başta kartlardan arı resmi olanı şarkı söyleyip bızz bızz diye sağa sola konduruyordum. Çok neşeleniyordu. Ben de bak bu arı diyip 5-6 kartla karıştırıp hangisi arı diye sormaya başladım. Yanlış kartı seçtiğinde hayır o arı değil o bilmem ne diye anlattım. Tepkilerime baka baka öğrendi arıyı, her bulduğunda bızz bızz diyip şarkı söyleyip tebrik ettim oğlumu:))
Şimdi arı, panda, kedi, top, araba ve kırmızı balığı ayırt edebiliyor.
Bir başka oyunumuz daha basit, onu koltuğa oturtuyorum ben yere geçiyorum. Birbirimize top atıyoruz. Tabi ben oyuna heyecan katmak için art arda 4-5 top atıyorum. O da neşelenip iki eliyle birden top fırlatmaya başlıyor bana. Bir başka oyunumuz da magnet taşıma, firmaların buzdolabı magnetlerini erişebileceği yüksekliğe indirdim. Onları toplayıp salondaki kalorifere yapıştırıyor, oradan tekrar buzdolabına. Tabi bu taşımaları tek başına yapamıyor henüz tam yürüyemediği için, elimizden tutup odalar arası koşturuyor bizi
Anneannesiyle geçen hafta küçük bir leğende gemi yüzdürmüşler, çok sevmiş. Ailede herkes farklı bi şey uyduruyor açıkçası, çocuklar çabuk adapte oluyor zaten.
Benim oğlum da aşşşırrıııı hareketli annem bizde 2 aya yakındır şok geçiriyor hareketlerine böyle 1 yaşında çocuk mu olur diyeKızlar benim oğlum aşırı hareketli
Hiç yerinde durmuyor
Henüz yürümüyor