Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    154
merhaba kizlar ben 2,3 ve daha fazla cocugu olan annelere bisey sormak istiyorum
kucuk kizim dogdugundan beridir buyuk kizimi taniyamiyorum bana bi akil verin nolur
yapma dedigim ne varsa yapiyor ustunu giy diyorum giymiyor yemegini ye diyorum yemiyor ilacini icmiyor herseye bagiriyor ve agliyor
dolapta 6 li sut var digerlerini bitirmeden her seferinde yenisini aciyor eskisini veriyorum yenisi olmaz diyorum kendini yere atip aglamaya basliyor hic boyle bi cocuk degildi napicagimi sasirdim
kardesini agzindan opme diyoruz inadina opuyor hohluyor agzina cocuga hircin davraniyor
sunu da belirteyim beni paylasamama gibi bi duygusu olamaz cunku benimle aman aman bi bagi yok yani aylarca babaannede kalsa beni aramaz
nolur bana bi akil verin ne yapabilirim
Canım bnm 3 çocuk hep araları 2 buçuk yaş civari aynısını yaşadım zamanla geçiyor kaç yaşında seninki

Aynı durumdayım. 20-30cc verip sonra memeyi teklif edin ara ara şeklinde videolar izledim. Bu süreçte biberon emzik olmayacakmış. Ben bunu yapamadığım için uğraşmıyorum pek maalesef sağarak vermete devam ediyorum arada bir de silikon uçla emziriyorum.
Birkaç kere tuttu emdi mememi silikonsuz ama neye göre yaptı hiç anlamadım sonrasında hep ağladı almadı bi daha
Ayni durum bwnde de var ikiniyor kafasini saga sola ceviriyor almiyor

Kızlar merhaba bi zamandır yoktum çok zor günler geçirdim. Şükür toparlandım ufak tefek etki kalsada. Artık bebeğime bakmaya başladım. Bebeğim günde 1 bazen 2,3 kez fışkırarak kusuyor kusuntu burnundan bile geliyor. Ağzında sakız varmış gibi sürekli çiğneme hareketi var midesi bulanıyor balgamlı gibi. Kusuncada yapışık balgsmlı gibi kusuyor başına gelen var mı?

merhaba kizlar ben 2,3 ve daha fazla cocugu olan annelere bisey sormak istiyorum
kucuk kizim dogdugundan beridir buyuk kizimi taniyamiyorum bana bi akil verin nolur
yapma dedigim ne varsa yapiyor ustunu giy diyorum giymiyor yemegini ye diyorum yemiyor ilacini icmiyor herseye bagiriyor ve agliyor
dolapta 6 li sut var digerlerini bitirmeden her seferinde yenisini aciyor eskisini veriyorum yenisi olmaz diyorum kendini yere atip aglamaya basliyor hic boyle bi cocuk degildi napicagimi sasirdim
kardesini agzindan opme diyoruz inadina opuyor hohluyor agzina cocuga hircin davraniyor
sunu da belirteyim beni paylasamama gibi bi duygusu olamaz cunku benimle aman aman bi bagi yok yani aylarca babaannede kalsa beni aramaz
nolur bana bi akil verin ne yapabilirim
Yani her çocuk farklı sizin ilginizi sinirlendirerek çektiğinin farkında acaba bir müddet yaptıklarını gözardi etseniz davranislarinda gerileme olurmu.. birde siz bağ olmadığını dusunsenizde o bambaşka hissediyor şuanda yaşı kaç bilemiyorum ama baba eve geldigi zaman yarım saat bebeğe baba baksa ve kızınızla ikili iletisim kursaniz.. aynı sekilde babada bu iletişimi kursa belki hemen ilk gunler olmasada ilk günler çocuğunuz sadece sizin varlığınızı hissetsin ama 4. Gün falan yavaş yavaş evcilik tarzı bir oyunla 2 çocuklu bir annenin duygularını ona yansitsaniz onunda duygularını içine katarak ..

Kızlar merhaba bi zamandır yoktum çok zor günler geçirdim. Şükür toparlandım ufak tefek etki kalsada. Artık bebeğime bakmaya başladım. Bebeğim günde 1 bazen 2,3 kez fışkırarak kusuyor kusuntu burnundan bile geliyor. Ağzında sakız varmış gibi sürekli çiğneme hareketi var midesi bulanıyor balgamlı gibi. Kusuncada yapışık balgsmlı gibi kusuyor başına gelen var mı?
Çok geçmiş olsun sağlıkla büyütün.. benim oğlum her emme sonrası ağzından burnundan fışkırır şekilde kusardi yani az uz değildi ama balgamlı değildi o yüzden yorum yapmak zor kilo artışı iyiydi tavsiyeler aldık Dr dan mide kapakçığı bazı bebeklerde sonradan gelişiyor zamanla geçer denildi ve gectide

Kizlar bebis surekli acikiyor bu normal mi sizinkiler de surekli yarim saatte bir yemek istiyor mu
Bizim bebekler aynı galiba canım. Aslında benimki acıkmıyor gaz sancısı var ama ne olduğunu anlamadığı için sürekli emmek istiyor. Sende de aynı durum olabilir. Sürekli aranıyor. Emmediği zamanlarda ağlıyor. Bende yoruldum ve çaresiZ hissediyorum artık

Çok geçmiş olsun sağlıkla büyütün.. benim oğlum her emme sonrası ağzından burnundan fışkırır şekilde kusardi yani az uz değildi ama balgamlı değildi o yüzden yorum yapmak zor kilo artışı iyiydi tavsiyeler aldık Dr dan mide kapakçığı bazı bebeklerde sonradan gelişiyor zamanla geçer denildi ve gectide
Her emmede olmuyor ama aşırı fışkırıyor. Burnundan bile geliyor. Gece uyuyamıyorum kusacak duymam diye psikolojim altüst oldu

Ne güzel 10 kilo aldiniz zaten doğumla birlikte 10 gün içinde falan 10 kilo uçuyor gibi oldu demekki 😂 ayi gibi yemeyip benim gibi 22 kilo almadiginiz için wmbdjwjdjej yiyin gitsin yine verirsiniz onları da 😅😅
Şeker olmasaydı alsaydık bee haha
Canim ben de anksiyete oldu bu takinti haline geldi.bir video izlemistim kadinin bebegi bogulmus boyle acili aramisti vs
Ya evet bazen böyle rüyasında hııık yapıyor. Korkuyorum nefes mi alamıyor acaba. Bende de dediğin gibi anksiyete oldu

Her emmede olmuyor ama aşırı fışkırıyor. Burnundan bile geliyor. Gece uyuyamıyorum kusacak duymam diye psikolojim altüst oldu
Benimki hemen emme sonrası oluyordu uykusunda olmuyordu çok şükür ama bir iki kez denk geldiğini bilirim kusmasinin geldiğini fark edip yan cevirmistim yoksa sırt üstü yatarken bile kusmayı başarmıştı korkutucu oluyor haklısın ama zamanla geçiyor 🥴

@fnd_50 canım Nilikom34 Nilikom34 un önerdiği kremler bana iyi geldi sanki. İstersen bir dene sende yaralar tam geçmedi ama acısı biraz daha hafifledi sanki 🙏🏻
Alıp kullandın demek inşallah daha iyi olursun canım ben gerçekten hiçbşrşeyden fayda göremedim onlar en hızlı iyileştirdi . 😢

Kızlar 2. Vajinal doğumunu yapanlara soruyorum özellikle vajinada dolgunluk hissiniz varmı sarkma vs falan Acelya A Acelya A senin 2. İdi canım sende varmı öyle bişey ben biraz dolgunluk hissediyorum özellikle yürürken ama kontrol etmeye korkuyorum orayı artık bıktım yeminle 😢

Benimki hemen emme sonrası oluyordu uykusunda olmuyordu çok şükür ama bir iki kez denk geldiğini bilirim kusmasinin geldiğini fark edip yan cevirmistim yoksa sırt üstü yatarken bile kusmayı başarmıştı korkutucu oluyor haklısın ama zamanla geçiyor 🥴
Bir şey sorucam her emmeden sonra üst gazını çıkarıyor musunuz yoksa direkt yatiriyor musunuz yani o gazın çıkmasına rağmen mi kusuyorlar :( ben bazen kucağımda bayılıyor diye gazını cikaramadigimda bakıyorum ikiniyo falan o yüzden kusuyor mesela

Kızlar 2. Vajinal doğumunu yapanlara soruyorum özellikle vajinada dolgunluk hissiniz varmı sarkma vs falan Acelya A Acelya A senin 2. İdi canım sende varmı öyle bişey ben biraz dolgunluk hissediyorum özellikle yürürken ama kontrol etmeye korkuyorum orayı artık bıktım yeminle 😢
Daha çok erken canım bence biraz zamanı var ben ilk doğumda salak gibi ayna alıp bakmıştım değişik bı goruntuydu ama zamanla geçti hatta biraz ayakta kalayım sarkmış hissediyordum geçti hepsi hatta ya dedim bunlar benim idrar çıkış yerini diktiler filan mı diye😀şimdi 23 gün oldu doğum yapalı hiç bişey kalmadı tabi bende epizyo yok belki ondan bilemiyorum ama son iki doğumda epizyosuz olduğum için çok çabuk iyileştim.

Alıp kullandın demek inşallah daha iyi olursun canım ben gerçekten hiçbşrşeyden fayda göremedim onlar en hızlı iyileştirdi . 😢

Evet canım aldım ve direk hafifletti acılarımı. aslında düzenli kullanabilsem daha da faydası olacak eminim ama benim bebiş için her an emzirmeye hazır olmam gerekiyor 🤦🏻‍♀️ çok çok tesekkür ederim 🙏🏻

Evet canım aldım ve direk hafifletti acılarımı. aslında düzenli kullanabilsem daha da faydası olacak eminim ama benim bebiş için her an emzirmeye hazır olmam gerekiyor 🤦🏻‍♀️ çok çok tesekkür ederim 🙏🏻
Günde 3 kere filan kullanmaya çalış yinede . Aynı durumdayız bebekler sürekli emmek istiyor maalesef .😢 inşallah tez vakitte toparlarsın ♥️

Daha çok erken canım bence biraz zamanı var ben ilk doğumda salak gibi ayna alıp bakmıştım değişik bı goruntuydu ama zamanla geçti hatta biraz ayakta kalayım sarkmış hissediyordum geçti hepsi hatta ya dedim bunlar benim idrar çıkış yerini diktiler filan mı diye😀şimdi 23 gün oldu doğum yapalı hiç bişey kalmadı tabi bende epizyo yok belki ondan bilemiyorum ama son iki doğumda epizyosuz olduğum için çok çabuk iyileştim.
Ya bende de epizyo olmadı kesmeyin dedim kesmediler ama ne oldu ne bitti bilgi de vermediler aynayla bakmada sorun yokta iç kısma doğru sanki biraz dolgunluk
Var gibi . Erken mi
Diyorsun zamanla düzelir mi acep

Bir şey sorucam her emmeden sonra üst gazını çıkarıyor musunuz yoksa direkt yatiriyor musunuz yani o gazın çıkmasına rağmen mi kusuyorlar :( ben bazen kucağımda bayılıyor diye gazını cikaramadigimda bakıyorum ikiniyo falan o yüzden kusuyor mesela
Yok benimki kapakciktan kusuyordu yani bence emzirdikten sonra hemen dimdik yapmazdım ama yatirmazdim da koynumda tutardım hafiften kaykilarak karnına falan baskı yapmazdım 2 3 dk sonra gazını cikartirdim ama zaten direk kusardi belki fazla geliyordu hatta agirda geliyor olabilirdi beslenme açısından en rahat cocugumdu çünkü kolostrum sutum benim tupturuncuydu yaglilik oranından sanırım ve bir iki günde o süt normale dönerken benimki 1 ay öyle devam etmişti belki daha fazla çünkü yenidogan kıyafetlerinin hepsini atmıştım yikadigim halde lekeleri dahi cikmiyordu🙄 ayda 1 buçuk kilo aldığını bilirim Dr sütü kes biraz demisti kusmalari o yuzden problem edilmemişti ben gaz için çok cirpinmadim kendimce sayı tutardım atıyorum 40.. 40 a kadar sayardim gazı çıktı çıktı çıkmadı bırakırdım bazen eşim alır devam ederdi..
İlk oğlumda kusmada yoktu emmede yoktu bu yüzden gaz sancısı da yoktu mamada yoktu mesela nasıl hayatta kaldı bilmiyorum sadece aglardi.. biz anneler çok evhamlıyız çok çabalıyoruz çoğu seyimizden feragat ediyoruz gerçekten zor bir süreç çok ağladım yiprandim Allah biliyor o geceleri ve gündüzleri ama bitiyor Rabbimden isteğim bebisler çabucak dünyaya adapte olsunlar ve anneler rahat etsin çünkü onlar bu süreci hatırlamıyor ama annelere iz bırakıyor bu süreçte olabilecek en güzel dua bu olabilir 🥹

Canım bnm 3 çocuk hep araları 2 buçuk yaş civari aynısını yaşadım zamanla geçiyor kaç yaşında seninki
canim benimki de 3 yasinda
valla zamanla gececekse kabulum ama sabir diye bisey kalmayacak galiba bende..
Yani her çocuk farklı sizin ilginizi sinirlendirerek çektiğinin farkında acaba bir müddet yaptıklarını gözardi etseniz davranislarinda gerileme olurmu.. birde siz bağ olmadığını dusunsenizde o bambaşka hissediyor şuanda yaşı kaç bilemiyorum ama baba eve geldigi zaman yarım saat bebeğe baba baksa ve kızınızla ikili iletisim kursaniz.. aynı sekilde babada bu iletişimi kursa belki hemen ilk gunler olmasada ilk günler çocuğunuz sadece sizin varlığınızı hissetsin ama 4. Gün falan yavaş yavaş evcilik tarzı bir oyunla 2 çocuklu bir annenin duygularını ona yansitsaniz onunda duygularını içine katarak ..
baba cok yogun calisiyor gelince direk uyuyor cogunlukla kahvalti bile yapmadan gidiyor o yuzden ona da kiyamiyorum
gun icerisinde surekli 2li iletisim halindeyiz aslinda cunku bebegim gece uyumuyor
oyun vs zaten asla yok telefon bagimlisi hic bi sekilde oyun oynayamiyoruz boyama kitap vs eskiden severdi simdi hic arasi yok
kriz aninda gormezden gelip sonra sakinlesince konusuyorum ama yine degisen bisey yok
sasirdim kaldim dogrusu..

canim benimki de 3 yasinda
valla zamanla gececekse kabulum ama sabir diye bisey kalmayacak galiba bende..

baba cok yogun calisiyor gelince direk uyuyor cogunlukla kahvalti bile yapmadan gidiyor o yuzden ona da kiyamiyorum
gun icerisinde surekli 2li iletisim halindeyiz aslinda cunku bebegim gece uyumuyor
oyun vs zaten asla yok telefon bagimlisi hic bi sekilde oyun oynayamiyoruz boyama kitap vs eskiden severdi simdi hic arasi yok
kriz aninda gormezden gelip sonra sakinlesince konusuyorum ama yine degisen bisey yok
sasirdim kaldim dogrusu..
Hırçınlığınin sebebi telefonda olabilir mi şuan bebek yeni siz yorgunsunz bı kural getirmek ses açısından da sizi rahatsiz edebilir çünkü yoksunluk belirtisi gösterir büyük olasilik çığlıklar ağlama krizleri hatta hasta bile olabilir bu direnmelerin sonucu ama bence telefonu kisitlayabilirsiniz çünkü telefon zaten hayattan kopariyor çocuğu yaz geliyor yavaş yavaş parkta bahçede vakit geçirerek telefonu dahi unutabilir 🥰 yada oyun grupları olabilir akranlarıyla ve sizinle eglenebilecegi.. yani ben önerileri sunuyorum akıl vermiş gibi olmayim ama ben ne yapardım diye düşünerek yaziyorum.. benim bir oğlum kiskandiginida belli ederdi kardeşine girisirdi ve daha niceleri hattaokula kadar yansımıştı o şiddet duygusu öğretmeni oglunuzu alin ve ilişki kurun oynayın ama bebek olmadan demişti 2 gün sonra etkisini görmüştük

Back
X