• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Çok geçmiş olsun benim kızım doğdugunda oğlum inf.a pozitifti aynı şekilde,ona bir şurup verdiler başkalarına bulaşma riskini azaltiyormus bu virüs için ayrı bir surupmus yani, tamamen etken değil ama en azından bir çare 🙏💐
şurubun adi ne ?
Kızlar aranızda doğum sonrası kan sulandırıcı kullanan var mı?
Ben doğumdan sonra kanda enfeksiyondan hastanede yattım orda hergun iğne olarak vurdular

Benimde emzirdikten sonra mutlaka kusuyor gazini cikarirken kusuyor emzirdikten yarim saat geciyo yatiriyorum yine kusuyo kesik kesikte kusuyo direk sütude kusuyo bence cok kusuyo yedigini cikariyo direk zaten doktor fiskirir gibi kusmazsa normal diyo ama kaç kere üstunu degitiriyorum okadar kusuyo yani
Yaaa yani benim kız işte bu😅

Sezeryanda o kadar korkulacak bir şey değil çok abartıldığını düşünüyorum aksine iyiki Sezeryan olmuşum diyorum normal doğumda alttaki kesiler dikişler beni daha çok korkutuyor açıkçası sadece ilk gün ilk kalkışta zorluk yaşadım ama 2. Gün itibariyle çok rahattım ayaklandım bebeğimle rahatlıkla ilgilendim süt gelişi de az da olsa doğum sonrası vardı zaten eve gelince iyice arttı yani çok pozitif bir doğum hikayem oldu yine olsa Sezeryan derim hiç düşünmeden zaten önemli olan doğum şekli değil önemli olan yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almak
kesinlikle ben de sezaryenden korkuyordum normal doğum istemiştim hep ama sancı vs. Olmayınca bide çatım uygun değilmiş bebek iri dendi mecburi spinal sezaryen oldum 2. Günde dediğin gibi çoğu ağrım geçmişti. Doğumdan 3gün sonra kontrole kendim götürdüm bebeğimi herşeyiyle ben ilgilendim gayet iyiyim şükür. 2 gündür korse takmadığım için kesi yerim pişik olmuş iltihaplanmış onun için de doktor krem ve ilaç verdi gayet iyiyim bunun dışında

Ben doğumdan önce 4 paket 1 numara 4 paket 2no almıştım, 1ler bitince 2ye geçtim bir hafta kadar oluyor kızım 37 günlük su an 4kilo civarı, iki bezi çıkarıp ölçtüm çok az fark vardı aralarında 😌
2,5 kilo 1numara diyor ama benim oglum 4300 30 günlum 1kullaniyorum ben artik 2alayim evdeli 1ler artacak galiba

Mamayı istemesi genelde doymadığından değil onların formülü hızlı şeker yükseltip bayıltıyor. Yani bebek uyumak için istiyor resmen bıraksanız 1 ay çekersiniz belki ağlamasını ama hem sütünüz artar hem mamadan kurtulursunuz
İlk bebem o kadar uyumayan bir çocuktu ki bunun uyuması işime geliyor biraz 🥲sadece geceleri içse süper olacak
Kızlar merhaba benim gibi bebeğe sütü yetmeyen varmıdır nasıl bir yol izliyorsunuz
Ben bugün bir umut humana still tea aldım
Sonda mi daha neler Allah'ım okuduğum anda beynimde kırmızı ışıklar alarmlar yandi. Hayir ne türlü kesilsem daha iyi derken bir de sonda çıktı basıma 😳 ac giderseniz sondaya gerek kalmaz ya 1 saat de isemeyiz yani
Bana taktılar mı hiç haberim bile yok
Kizlarr iyi aksamlar, size bir tavsiyeyle geldimdee gaz sancisi cekmeye baslayanlar varsa :KK43: bizimde bir haftadir kivraniyor yavrum damlada kullaniyoruz ama yinede kivraniyor, yapiyor kakasini filan amaa bugun yag karisimi yaptik ayaklarinin altina bide gobek deliginin etrafina surduk ve 5 dakka sonra kivranmadan kkasini yapti kuzum, yag karisimi soyle:

1 tatli kasigi TATLI elma yagi
1 tatli kasigi zeytinyagi
Yarim cay kasigi kekik yagi

Bu karisimi kullanin gaz sancisi olanlar 💓
Elma yağını iyi araştır canım zararları olabilir. Ben ilk bebeğinde kullanıp sonra çok üzülmüştüm kullandığım için
Kızlar mastit oldum 😔 çok kötüyüm ateşim var hiç iyi değilim doktor antibiyotik verdi başka ne yapabilirim çabuk iyileşmek için bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim
Memeni sol avcunun içine al. Sağ avcunun içiyle dairesel hareketler yaparak öv ve elinle dağım yap

11 günlük bebeğime süt yettiremiyorum,4 saatte bir sağdığımda 30luk çıkıyor,daha sık aralıkla sağmış olursam onu da göremiyorum.3 saatte bir 60lık mama alıyor emmenin üzerine,emme de zaten 5 dk ancak sürüyor,süt hemen bitiyor,başlıyor memeyle kavgaya.Var mı benim gibi olan ve sonradan sütü artan?Ne yaptınız artması için?

Korktuğum başıma geldi kızımda influenza a pozitif çıkmış. Ateş öksürük halsizlik var.. doktor bebekle asla aynı odada dahi durmasın dedi. Ama bu o kadar zor ki. Hangisine bakayım şaşırdım artık.. bebeğim de bugün neredeyse hiç emmedi normalde biberonla mama da veriyorduk onuda kabul etmedi. Gun boyu hep uyukladı halsizdi😔 yarın sabah doktora götüreceğim inşallah ona da bulasmamıştır
Geçmiş olsun kuzum,bizde aynı durumdayız,büyük çocuk varsa evde bebeklerden uzak tutmak çok zor,bizim bebe hasta oldu bile,şu an izlemedeyiz.Çok zor biliyorum ama elinden geldiğince hastaları bebekten uzak tutmaya ve evi sürekli havalandırmaya bak canım.
Merhaba canım. Oğlumdan sonra bende rahatsızlandım. Acile kaldırıldım sırt ve göğüs ağrısından gruba yazmıştım daha önce ağrıyor diye. Bu sefer daha beteri geldi kalp krizi geçiriyorum sandım. Tansiyonum 22 ye çıkmış acile vardığımda. Gebelikte tansiyon çıkmıştı zaten. Tomografiye soktular kalp ve damarlar temiz çıktı ama kan basıncı düşüktü biranda yükselip aortu yırtar diye merkeze sevkettiler ambulansla. Ameliyat riskin var dediler. Gözlem altında kaldım tahliller tekrarlandı normal çıkınca taburcu ettiler. Sonrasında dahiliyeye gittim ilaçlarımı değiştirdi. Beyin cerrahına gittim rontgen çektirdi boyun kireçlenme var dedi oda yapabilir ağrıyı dedi. ablam var yanımda yardımcı oluyor, toparlanmaya çalışıyorum. Doğum yapan arkadaşları tebrik ederim, bir süredir okuyamadım yazıları. Bilgilerinizi özel mesajla yazarsanız listeyi güncelleyeceğim.
@pyaar canım tsh normal çıktı ve tekrarlanmasına gerek duymadılar🤲
Çok büyük geçmiş olsun,bundan sonrası çok daha güzel olsun canım.Allah bi daha yaşatmasın inşallah 🤲🏻💐

Geçmiş olsun umarım kızın bir an önce iyileşir.. bebeğin de sağlıkla bu süreci atlatır.

Çok geçmiş olsun benim kızım doğdugunda oğlum inf.a pozitifti aynı şekilde,ona bir şurup verdiler başkalarına bulaşma riskini azaltiyormus bu virüs için ayrı bir surupmus yani, tamamen etken değil ama en azından bir çare 🙏💐
Aminn teşekkür ederim kızlar. Bebeğime de test yapıldı o negatif çıktı şükür. Kızıma 2 sürüp yazdılar onu kullanıyoruz

Kızlar sezeryanlıyım az önce vişne çürüğü renginde kan geldi vajinamdan. Korktum dikiş yerim de acıyor acaba içeriden dikiş mi açıldı

Geçmiş olsun kuzum,bizde aynı durumdayız,büyük çocuk varsa evde bebeklerden uzak tutmak çok zor,bizim bebe hasta oldu bile,şu an izlemedeyiz.Çok zor biliyorum ama elinden geldiğince hastaları bebekten uzak tutmaya ve evi sürekli havalandırmaya bak canım.

Çok büyük geçmiş olsun,bundan sonrası çok daha güzel olsun canım.Allah bi daha yaşatmasın inşallah 🤲🏻💐
Uzak tutmaya çalıştıkça kızım daha cok odaya girmek istiyor. 3.5 yaşında çok fazla anlamıyor da. Bebeğim de yatak odasında hapis kaldı resmen.. evi havalandiriyoruz sirkeli su ile siliyoruz vs.. size de çok geçmiş olsun. Bebeğinin neyi var

Ben 1 numara sleepy almıştım 210 adet.günde 10 tane gider 3 haftada biter diye düşündüm.Bebek de 3 haftada 4 kg yu geçmez dedim.bebeğim 20 günlük oldu 1 numara bez bitmedi henüz.1 hafta sonra biter ama bebek bir haftada 4 kg olmaz o yüzden bir paket daha 1 numara alabilirim.arada 3 numara aldık ama o da 4 kg dan başlıyor büyük gelecek.210 bez bile yetmedi kızım çok çiş kaka yapıyor çok sık değiştiriyoruz.bez konusu geçmiş o yüzden toplu yazdım

Kızlar sezeryanlıyım az önce vişne çürüğü renginde kan geldi vajinamdan. Korktum dikiş yerim de acıyor acaba içeriden dikiş mi açıldı
Sanmıyorum canım kanaman 1 ay 40 gün sürer zaten.benim ilk doğumda hergün az az gelmişti 40 gün kadar.bunda da ilk 1 hafta çok yoğun geldi sonra kesildi 1 hafta hiç gelmedi sonra az as leke leke tekrar gelmeye başladı.ara ara leke leke geliyor sonra kesiliyor.daha devam edeceğini düşünüyorum.dikişte bi sıkıntın olsa bence daha yoğun bi kanaman olurdu

Aminn teşekkür ederim kızlar. Bebeğime de test yapıldı o negatif çıktı şükür. Kızıma 2 sürüp yazdılar onu kullanıyoruz
Benim de oğlum geçen hafta hastaydı.okula gidiyor hasta olmaması imkansız zaten.bende bundan çok korkuyordum.6,5 yaşında olmasına rağmen bebeğe yanaşma diyoruz dinlemiyor öpmek sevmek istiyor.bende ne yapacağımı şaşırdım ama süt korur derler ona güveniyorum.bugün daha iyi bebekte de bi sıkıntı olmadı çok şükür ama kış bitene kadar diken üzerindeyim

Back