• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bana da doktor pıhtı atması için corasprin kullan doğumdan 2 hafta sonra başla 1 ay kullan demişti de kanama falan yapar mı diye başlayamadılar.ameliyat olduk sonuçta dikişlerin ordan kanama falan olursa diye emin olamadım

Bana da doktor pıhtı atması için corasprin kullan doğumdan 2 hafta sonra başla 1 ay kullan demişti de kanama falan yapar mı diye başlayamadılar.ameliyat olduk sonuçta dikişlerin ordan kanama falan olursa diye emin olamadım
Ben hamileligimde ecoprin kullandım, doğumdan sonra hastanede iğneye başladılar 10 günde evde igneye devam ettim çok şükür bir sıkıntı olmadı, hatta kanamam çok güzel geldi iğne kullandığımda, iğneler bitince pıhtılı gelmeye başladı doktorum normal dedi onun içinde. İlk dogumumda yoktu kan sulandirici bunda olunca sorduk covidden sonra tedbir amaçlı bütün ameliyatlardan sonra veriyoruz dediler

Selam kızlar aranızda bebeği kusan varmı.Emzirdikten sonra bebeğim kusuyor bazen süt geliyor ..bazende kesik kesik beyaz geliyor agzindan.Bide boğazına bazen kaçıyor tıkanıyor sırtını sıvazlayarak çıkartıyor🥺
Benimde emzirdikten sonra mutlaka kusuyor gazini cikarirken kusuyor emzirdikten yarim saat geciyo yatiriyorum yine kusuyo kesik kesikte kusuyo direk sütude kusuyo bence cok kusuyo yedigini cikariyo direk zaten doktor fiskirir gibi kusmazsa normal diyo ama kaç kere üstunu degitiriyorum okadar kusuyo yani

Selam kızlar aranızda bebeği kusan varmı.Emzirdikten sonra bebeğim kusuyor bazen süt geliyor ..bazende kesik kesik beyaz geliyor agzindan.Bide boğazına bazen kaçıyor tıkanıyor sırtını sıvazlayarak çıkartıyor🥺
Ben kusma olayına çözüm buldum canım. Yatağının baş kısmını yükselttim yoğun kusması durdu (burnundan da geliyordu) sadece çok emerse bi miktar çıkarıyor o da kusar gibi değil

Benimde emzirdikten sonra mutlaka kusuyor gazini cikarirken kusuyor emzirdikten yarim saat geciyo yatiriyorum yine kusuyo kesik kesikte kusuyo direk sütude kusuyo bence cok kusuyo yedigini cikariyo direk zaten doktor fiskirir gibi kusmazsa normal diyo ama kaç kere üstunu degitiriyorum okadar kusuyo yani
Bnmde ayni

Merhaba kızlar bende 2023 nisan annesi olucam inşallah bebeginizi saglikla buyutun insallahh..size Bi sorum olacak özel hastanede sezeryan dogum yapanlar sondayi anesteziden oncemi taktılar sonramı benim ilk 2 doğumumda sezeryandi ve anesteziden sonra takmışlardı hissetmemiştim ama şimdi gittiğim hastanede anestezi öncesi takılıyor diye ogrendim ve çok kafama taktim
Canım çokda açimiyor bende ilk dogumum spinal oldu normalden sezeryana dondük ilk dozu vurdular uyusmadım tabi ben uyusmadım hala agrım var diyordum uyuştu diye takdilar çok açimadı yada ben doğum sancisıyla bisey anlamadım spinal olirsan uyuşunca genel anastezide uyusmadan takicaz demislerdi bana

Teşekür ederim herhangi bir hastalığım yok birden bire ateşim çıktı sebebini bende anlamadım gündüz çok iyiydim hatta
Benim de 2 gün önce ateşim çıktı titredim bildiğin.duşa girdim arkasından parol alıp yattım 1-2 saat.baya bi terledim.sabaha kadar da ter attım sürekli.sabaha düzelmiştim.emzirmek için atlet falan giymiyorum birde sürekli memeler ortada olunca üşüttüm sanırım

dr sizin ameliyat olduğunuzu bilmiyor mu sonuçta ilacı sizi ameliyat eden dr yazmadı mı
dr verdiyse kullanın bence kan pıhtılaşma olayı çok tehlikeli

Kızlar merhaba ben nisan annesiyim, yardımınıza ihtiyacım var. Öncelikle hepinizin bebeşi sağlıkla huzurla büyüsün inşallah tebrik ederim hepinizi 😊 benim sorum şu, ben normal doğum istiyorum hem de çok istiyorum ama kafamda tek bir soru var kesi sonrası dikişlerin iyileşme süresi ne kadar sürüyor ve hasta bezli kanamali iken bakımını yapmak zor olmuyor mu. Ben sezeryan veya normal acının her türlüsünü kabul ettim korkmuyorum sadece yalnız olacağım için en çabuk hangisinde toparlarim onun derdindeyim. Tecrubelerinize ihtiyacim var, şimdiden teşekkür ederim
Selam, ben normal doğum yaptım. Doğumum çok kolay geçmedi ne yalan söyleyeyim, ilerleme çok yavaş oldu. Ama bebek çıktığı andan itibaren o kadar büyük bir rahatlama geldi ki bedensel olarak. Üstelik ilerlemem olmadığı için kesi atıldı ve kendi kendine de 2. derece yırtılmalarım oldu. Ona rağmen doğum yaptığım gece dahi çok rahat geçti. Bebekle hep kendim ilgilendim, sütüm hemen geldi normal doğum olunca, rahat rahat bebeği kucağıma alıp emzirebildim. İlk bir hafta dikişlerimde hafif sızlama vardı, oturup kalkarken dikkat ettim biraz. Bugün tam 15 gün oldu ve hiçbir şeyim kalmadı. İpler tam çözülmemiştir daha ama iyileştiğini hissediyorum. Ekstra bir bakım istemiyor zaten. Tuvaletten sonra suyla temizleyip kurulamak ve pedi sık sık değiştirmek yeterli.
Ben doğum esnasında biraz fazla kan kaybettim, o yüzden sonrasında kanamam çok yoğun olmadı. İlk iki günden sonra normal pedle geçirdim. Şimdi neredeyse kanamam bile bitti, çok az geliyor gün içinde.
Zor bir doğum yapmama rağmen sonrasındaki kolaylık için yine olsa yine normal yaparım. Sezaryendeki o ilk günlerin zorluğunu yaşamak istemem. Sonuçta ne de olsa bir ameliyat, mutlaka iyileşme süreci uzun oluyor.

Selam, ben normal doğum yaptım. Doğumum çok kolay geçmedi ne yalan söyleyeyim, ilerleme çok yavaş oldu. Ama bebek çıktığı andan itibaren o kadar büyük bir rahatlama geldi ki bedensel olarak. Üstelik ilerlemem olmadığı için kesi atıldı ve kendi kendine de 2. derece yırtılmalarım oldu. Ona rağmen doğum yaptığım gece dahi çok rahat geçti. Bebekle hep kendim ilgilendim, sütüm hemen geldi normal doğum olunca, rahat rahat bebeği kucağıma alıp emzirebildim. İlk bir hafta dikişlerimde hafif sızlama vardı, oturup kalkarken dikkat ettim biraz. Bugün tam 15 gün oldu ve hiçbir şeyim kalmadı. İpler tam çözülmemiştir daha ama iyileştiğini hissediyorum. Ekstra bir bakım istemiyor zaten. Tuvaletten sonra suyla temizleyip kurulamak ve pedi sık sık değiştirmek yeterli.
Ben doğum esnasında biraz fazla kan kaybettim, o yüzden sonrasında kanamam çok yoğun olmadı. İlk iki günden sonra normal pedle geçirdim. Şimdi neredeyse kanamam bile bitti, çok az geliyor gün içinde.
Zor bir doğum yapmama rağmen sonrasındaki kolaylık için yine olsa yine normal yaparım. Sezaryendeki o ilk günlerin zorluğunu yaşamak istemem. Sonuçta ne de olsa bir ameliyat, mutlaka iyileşme süreci uzun oluyor.
Sezeryanda o kadar korkulacak bir şey değil çok abartıldığını düşünüyorum aksine iyiki Sezeryan olmuşum diyorum normal doğumda alttaki kesiler dikişler beni daha çok korkutuyor açıkçası sadece ilk gün ilk kalkışta zorluk yaşadım ama 2. Gün itibariyle çok rahattım ayaklandım bebeğimle rahatlıkla ilgilendim süt gelişi de az da olsa doğum sonrası vardı zaten eve gelince iyice arttı yani çok pozitif bir doğum hikayem oldu yine olsa Sezeryan derim hiç düşünmeden zaten önemli olan doğum şekli değil önemli olan yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almak

Ped olarak ne kullaniyorsunuz bana ebe %100 pamuklu koteks kullan dedi de normal orkid dikisleri tahris ediyormus

Bende ayni konuyu merak ediyorum 5adet daha 42lik 1 numaram var bebek 1aylik
Ben doğumdan önce 4 paket 1 numara 4 paket 2no almıştım, 1ler bitince 2ye geçtim bir hafta kadar oluyor kızım 37 günlük su an 4kilo civarı, iki bezi çıkarıp ölçtüm çok az fark vardı aralarında 😌

Back