Selam, ben normal doğum yaptım. Doğumum çok kolay geçmedi ne yalan söyleyeyim, ilerleme çok yavaş oldu. Ama bebek çıktığı andan itibaren o kadar büyük bir rahatlama geldi ki bedensel olarak. Üstelik ilerlemem olmadığı için kesi atıldı ve kendi kendine de 2. derece yırtılmalarım oldu. Ona rağmen doğum yaptığım gece dahi çok rahat geçti. Bebekle hep kendim ilgilendim, sütüm hemen geldi normal doğum olunca, rahat rahat bebeği kucağıma alıp emzirebildim. İlk bir hafta dikişlerimde hafif sızlama vardı, oturup kalkarken dikkat ettim biraz. Bugün tam 15 gün oldu ve hiçbir şeyim kalmadı. İpler tam çözülmemiştir daha ama iyileştiğini hissediyorum. Ekstra bir bakım istemiyor zaten. Tuvaletten sonra suyla temizleyip kurulamak ve pedi sık sık değiştirmek yeterli.
Ben doğum esnasında biraz fazla kan kaybettim, o yüzden sonrasında kanamam çok yoğun olmadı. İlk iki günden sonra normal pedle geçirdim. Şimdi neredeyse kanamam bile bitti, çok az geliyor gün içinde.
Zor bir doğum yapmama rağmen sonrasındaki kolaylık için yine olsa yine normal yaparım. Sezaryendeki o ilk günlerin zorluğunu yaşamak istemem. Sonuçta ne de olsa bir ameliyat, mutlaka iyileşme süreci uzun oluyor.