• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
2 gün önce doktora gittik sarılık düştü mü diye 1 hafta önce 13tü gittiğimizde ise 9a düşmüştü kilo alımı da iyiydi ama yine de doktor gece gündüz ilk 1 ay 2 saatte bir emzir dedi biz kan aldırmadık ama cihazla ölçüm yaptılar tabi bizim de yüzümüz hala sarı ama değer düşmüş canım bence sizin de düşmüştür
Çok sevindim senin adına gerçwkten düştüğünü duysam ben de dünyalar benim olacak. Cihazla nasıl ölçülüyo kuzu hiç bilmiyodum. Bi de siz mama veriyo musunuz sadece anne sütü mü

Kızlar oğluşumun bir gözü çapaklaniyor ve kapanıyor. Temiz bezle siliyorum ama geçmesi için ne yapabilirim ne önerirsiniz? Bi de bu çapak üşütünce mi olur?
Göğüs sütünden damlatip temiz pamukla sil, bi kaç gün tekrarla anne sütü iyi geliyor

kizlarr tetanoz asilari vs toplaniyormus bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz duyan varmi 🫣 ben vurulmayanlardanim zaten ama okadar zorlamaya gerek yokmus demekki surekli asi dayatmasi..

Bizde 11 gunluguz canim gogsumden kac cikiyor bilmiorumki bide mamayi cok veripte karnini doyurmak istemiorum beni emsin istiorum.Sarilik icin mama almistik bu kutu bitsin almak istemiorum emzirip kilo takibi yapayim diorum.2775 le dogdu dun tartamadim onceki gun 3000 kilo olmustu.
Bizimde hafif sariligimiz vardi gecti gibi artikk yuzu beyazladi geri bende surekli sut verdim, mama bikere verdim onuda kustu geri sevmedi herhalde, sadece anne sutuyle devam ediyorum. Zaten gun gectikce senin sutun ona yeter mamaya gerek kalmaz InsaAllah, kiloda aliyo minnos ne guzel annesi☺️

Sarılığı atlatamayan bi biz mi kaldık ya yeter attık o kadar zorlanıyorum ki uyandırırken 2 saatte bi bucuk saatte bir emziriyorum kontrole gittik dr hala aynı rengi dedi hiç mi bu kadar emme iyi gelmiyor bu cocuğa ya. Kan aldırdık sonuç bekliyoruz 🥺 artık yerlere yapışıcam uykusuzluktan hepiniz öylesiniz biliyorum. 😣
Canım bizimki 2.haftada ancak düzelmeye başladı şükür. Hala camın önüne tutuyoruz malesef güneş de yok burda güneş de görmüyor bebeklerim . Azıcık güneş olsa dışarı cikarticam direk tenine ışık değsin diye

Oyle oyle cogaliyor sagdikca canim, benimde ilk sagdigimda 40 sonra 60/70/80/90/100 artikk cogaldi, tam doymadigi icin emerken yoruluyorlar uykuya dalamiyorlar bence, biberonla icince kendi cok rahat hele bile banyo yaptiysa, dun 3 saatte bir gunduz sadece yemek icin uyandi uyudu tekrar. Bence bi dene cunku anne icinde cok zor surekli uyanikken mizildaniyolar cunku. Valla biberon emzik vermeyin dediler surekli ama verdim ikisinide emzikte emiyo biberonda tutuyo gayet guzel, onlar cekmiyo evdeki hallerini sonucta 😂
Benimki sabah 7den beri yine en fazla yarim saat uykularla duruyo keske biraz uyusa dediginiz gibi uyAnikkende durmuyor agliyor biberondan sonra yinede sizide emiyor mu meme reddi olur diyo doktor

Kızlar şırınga ile burun temizliği yapın mutlaka, görünürde bir şey olmamasına rağmen çıkan sümüğe hayret edersiniz. Çocuk rahat emip uyuyor, huzur geliyor resmen. Artık hiç ağlamıyor yaparken, ilk sefer ağlamıştı
Kuzu kaç günlükken yapmaya başladın? Benim 9 günlük. Otribebe aspiratörle yaptık ama hiç hesaplı değil çabuk bitti. Serum fizyolojik ve enjektörle yapmak için belli bi günlük olmaya gerek var mı

Benimki sabah 7den beri yine en fazla yarim saat uykularla duruyo keske biraz uyusa dediginiz gibi uyAnikkende durmuyor agliyor biberondan sonra yinede sizide emiyor mu meme reddi olur diyo doktor
Emiyordu ama bir haftadir denemedim hic gogusumu tekrar 😅 huylandim birazz 🙈

Canım bak bunlardan kullanıyorum ben. Emzirme sonrası göğüslerime ayva çekirdeği jeli sürüyorum ya da göğüs kremi sonrasında bunları takıyorum hava alıyor.
Bende de var bundan ama sütyenin içine taktığım zaman göğüsümü sıkıyor izi çıkıyor. Yarım atlet sipariş verdim bakalım inşallah onunla rahat ederim

Canım aynı durumdayım bende, sütüm hala yeteri kadar fazla değil, bebeğim küvezde kaldı 1 hafta orada mama verdiler şırınga ile, benimde stresten ve sezaryen’den dolayı sütüm hemen gelmedi, ama şimdi de yeterli değil, dediğin şeylerin aynısını kullanıyorum bende, mama veriyorum ama mümkün olduğunca az, her ağladığında meme veriyorum zorluyorum biraz üşeniyor çekmeye cünkü😒 öyle böyle idare ediyoruz, geçen hafta 3850 kg idi kilosu 1 hafta sonrasında tartıldı 4200 kg olmuş, hem anne sütü hemde mama verince tombikleşmişiz. Mamayı en az şekilde ver emzirmeye daha çok zorla dedi doktorumuz, öyle yapıyorum, bir de sana rezene çayı içmeni öneriyorum, içine de bir tatlı kaşığı anason koyup, hazır değil aktardan alıp, süte baya etkisi var bilgin olsun, ödemlere gelirsek benimde ödemler baya 10 güne kadar hiç gitmedi, sonra yavaş yavaş gitti ,simdi tüm ödemlerden kurtuldum😊
Canım çok teşekkür ederim , rezene çayını hemen alayım bugün , bende şu humana çayından içiyodum ama rezene daha da etkilidir haklısın
Şu ödemlerden bi kurtulsam ayak bileklerim kütük gibi 😄🙈
Kızlar korse giymeye ne zaman başladınız sizce göbeği toplamada gerçekten faydalı mı yoksa şehir efsanesi mi? 8 günde 9 kilo gitmiş ama göbek hala tam inmedi ve pelte gibi löp löp
Canım ben owli korse almıştım kardeşimden
Ama olmadı henüz bana
Belki bir büyüğünü alırım olmayacak gibi duruyor henüz
Kızlar benim bebeğimde derin uyumadığı zamanlarda hep huzursuz kıpır kıpır mızırdanıyor gerinior sürekli böyle diğer bebekler gibi huzurlu sakln değil
Doymadığı zaman benimki de uykuya dalmakta zorlanıyor canım , ardından mama takviye yapıyorum doyunca deliksiz uyuyor
Gözleriniz aydın canım sağlıkla büyütün oğlusunuzu. Anestesi etkisi bende aynı şeyi söylemiş durmusum bu benim mi diye🤭 kullandığın süt artırıcılari kullanmıştım mutlaka ise yarıyor devam et canim. Yemeklerine de toz kimyon at hep gaz için iyi olur.
Mama da çok iyi olmuş takviye vermen ne ile veriyorsun.bende şişlik olmamıştı onu bilmiyorum hareketsizlikten olsa gerek ödemdir. Biraz ayaklan geçer muhtemelen.
Anestezi sonrası bulsnti kusma oldu mu yada bişey içtin mi aneztesiyi atmak için
Canım çok teşekkür ederim kuzum, mamayı şırınga ile ver demişti doktor biz de öyle yapıyoruz canım , kolayca içiveriyor☺️
Canım anesteziden sonra bende balgam ve ölsürük oldu çok zorlandım,ama çıkınca kahve falan içmiştim çok iyi gelmişti , eğer sende genel anestezi olcaksan mutlaka iç canım sende
Kızlar ya ne giyiyorsunuz Allah aşkına meme uçlarım acıyor birşey temas etmemesi gerekiyor ama süt akıyor onun için ped koymam lazım, tişört giyince ped tutmuyor ay kafayı yicem ne giyiyorsunuz siz
Gümüş kapaklardan almadıysan mutlaka al canım , inanılmaz bişey yaraları hemen iyleştiriyo

Mama ısıtıcısı olmayanlar hazır mamayi nasıl istiyorsunuz??
Bi ben her defasında yeni mama yapıyorum hiç ısıtma ihtiyacı hissetmedim. Ama sürümü ısıtırken kaynamış suyun içinde benmari ısıtıyordum. Şimdi süt de sağmıyorum.
Kızlar aranızda doğum yaptıktan sonra iskender yiyen var mı bebeğe dokunur mu sizce ?
Bence dokunmaz canım sonuçta baharatlı ve acı bir şey değil. Hatta yağlı olduğu için sütünü bile arttırabilir.

Kızlar aranızda doğum yaptıktan sonra iskender yiyen var mı bebeğe dokunur mu sizce ?
Et genelde bir şey yapmaz Aksine sütün kalitesini artırır. Sadece yoğurdu bebege gaz yapabilir .tarhana nin gaz yapacağını sanmıyorum. Şu an bebeğim ek gıda sürecinde tüketiyor herhangi bir gaz görmedik. Günde 2 bardak şekerli kimyon rezene çayı için. Ben bunu içe içe bebeğimin gazını hafiflettim ve 40 gunlukken bitti çok şükür. Gazlı bir bebekti sabahlara kadar inlerdi.kimyonu biraz bol koyun .tadı kötü olsa da ise yarıyor. Gece yatmadan önce için birini de .mideniz biraz guruldar ama gece bebek de huzurla uyur

Çok sevindim senin adına gerçwkten düştüğünü duysam ben de dünyalar benim olacak. Cihazla nasıl ölçülüyo kuzu hiç bilmiyodum. Bi de siz mama veriyo musunuz sadece anne sütü
Sadece anne sütü ile canım mama vermedim hiç ateş ölçer gibi bir cihaz vücudunda birkaç noktaya değdiriyor sonuç çıkıyor ne zaman çıkacak sonucunuz

Bizimde hafif sariligimiz vardi gecti gibi artikk yuzu beyazladi geri bende surekli sut verdim, mama bikere verdim onuda kustu geri sevmedi herhalde, sadece anne sutuyle devam ediyorum. Zaten gun gectikce senin sutun ona yeter mamaya gerek kalmaz InsaAllah, kiloda aliyo minnos ne guzel annesi☺️
Memede ne kadarda bir emzirmem gerekecek onu bilemiorum ya her agladgnda veririm ama uyuynca ne yapacagim bilemiorm

Back