• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Sezeryan olan kızlar spinal yerim aşırı kaşınıyor normal mi? Bir de bugün ayıptır söylemesi büyük abdestimi yaparken sezeryan yerim ve makatıma fena sancılar girdi bıçak saplanır gibi. 3 gündür yoktu böyle şey. Sizde de oldu mu?

Kendimi 95 model toros gibi hissediyorum bir yerini yaptırırsın da diğer yer bozulur ya, aynen öyleyim şu aralar Her dakika yeni bir şey çıkıyor
Sonuçta bir ameliyat oldun ayrıca karnında büyüyen bir bebek vardı onun dışarı çıkması ile oluşan bir boşluk var. Vücut kendini toparlayacak zaman lazım sadece. Yakında model ve marka yükseltecektir bedenin merak etme 😂

Keyfi yerinde anlaşılan:) ben hep 37 38 modladım doğurmak için kendimi sanki her an doğurucam gibi geliyo ama doktor öyle bişey demiyo:) 37+2yiz
Haha yokk oyle dusunme vakti zamaninda gelsin gununu doldursun😆 ben az tahmin ediyordumm gunumuzu doldurucagimizi ama gecicegini tahmin etmiyordum🫣

Suan hafif hafif adet baslangici gibi belim agrimaya basliyor ama bilemiyorum piskolojikte olabilir benimki artik🤣

Fıtığı olup da spinal sezeryan olabilir mi diye merak edenler vardı. Bugün kontrolde sordum herhangi bi sıkıntı olmaz dedi. 12.12.2022 tarihine gün aldık. spinal sezeryan olacak. Deerreenn Deerreenn canım seninle aynı gün Ebru hocada transfer olmuştuk şimdi de aynı güne sezeryan tarihi almak nasip oldu 😊
Yaaa ne de guzel denk geldi ikimizinde ❤tabi bizmkiler kudurp erken gelmek istemezse🤲☺☺☺😂hayirlisiyla kucagimiza alalim insallah💙daha embriyoken birlikte çıkmışlar yola dogumda da oyle olcak heralde😥😥😥😀😀

Sezeryan olan kızlar spinal yerim aşırı kaşınıyor normal mi? Bir de bugün ayıptır söylemesi büyük abdestimi yaparken sezeryan yerim ve makatıma fena sancılar girdi bıçak saplanır gibi. 3 gündür yoktu böyle şey. Sizde de oldu mu?

Kendimi 95 model toros gibi hissediyorum bir yerini yaptırırsın da diğer yer bozulur ya, aynen öyleyim şu aralar Her dakika yeni bir şey çıkıyor
Oldu canım. Şuan da bile değişik şeyler oluyor. Çişimi yaparken idrar torbasının yer değiştiğini hissediyorum gibi değişik bişey oluyor.
Haha yokk oyle dusunme vakti zamaninda gelsin gununu doldursun😆 ben az tahmin ediyordumm gunumuzu doldurucagimizi ama gecicegini tahmin etmiyordum🫣

Suan hafif hafif adet baslangici gibi belim agrimaya basliyor ama bilemiyorum piskolojikte olabilir benimki artik🤣
Yok yok sancıdır o 😂yarına doğuruyorsun inşaallah. benim kızımda önceki gün öyle başlamıştı.

Oy kıyamam sana iki büklüm de olsa dur ve memelerine sıcak su tut gerisi önemli değil. Oturarak duş alma enfeksiyon olabilir kuzu hepsi geçicek merak etme 🫶🏻
Evet ayakta alıyorum nefes nefese kalıyorum ama, inşallah bir an önce toparlarım. Bir de bazen öksürüyorum, dikişlerim patlayacak gibi oluyor çok acıyor, ne yapacam bilmiyorum 😔

Evet canım şekerden ötürü erken alıyorlar suyu kilosu nasıl bebeğin benim suyu kilosu normal bebeği etkilemiyor diye 38+2 ye randevu verdi ama 37 olduktan sonra erken diye düşünme ciğer gelişimi tamamlanmış oluyor zaten risk olsa doktorlar almaz canım ay inşallah şeker kalıcı olmaz bir o eksikti😅

Bar da güzeldir içecektense yiyecek olarak bende daha çok severim denk gelirse alırım evde bulundururum baktım azalma var blr denerim🥰

Bende işe yarasın diye içip ondan sonra sadece bana kilo olarak dönerse üzülürüm🥲 o yüzden tecrübeli olanlara fikir danışayım dedim
Kilosu gelişimi iyi kuzum
Zaten suyu fazla ve şekerden dolayı ileriydi belki ondan 37+3 de alıyor🙈
37.haftada gittim yine nst istemedi doktor. zaten son kontrolümdü. hamileliği nst hiç yapılmadan kapatıyorum 😂
Bende aynıyım canım yanlız değilsin
Nst ye hiç girmedim bahsi bile geçmedi ve 10 güne doğumum var 😁bende hamileliği nst siz kapatıyorum
Belkide doğumdan önce ayıp olmasın diye bi alırlar nst ye hastanede 😁

Ay o doktor nasil doktor kizzz 🤣
Allahtan güveniyorum doktora şükür ısınabildiğim bi doktor buldum şu diyarbakırda 😂
Bende aynıyım canım yanlız değilsin
Nst ye hiç girmedim bahsi bile geçmedi ve 10 güne doğumum var 😁bende hamileliği nst siz kapatıyorum
Belkide doğumdan önce ayıp olmasın diye bi alırlar nst ye hastanede 😁
benim de 9 gün var doğuma yok daha da yapmazmış nst bana 🤣

Allahtan güveniyorum doktora şükür ısınabildiğim bi doktor buldum şu diyarbakırda 😂

benim de 9 gün var doğuma yok daha da yapmazmış nst bana 🤣
Benim doktorum ultrasondaki 5 verinin nst den daha önemli olduğunu , nst nin kendi başına birşey ifade etmediğini söylüyordu bir konuşmasında
Muhtemelen ona getiyor ve gerek duymuyor bende anlamadım
Ama bi doğurmadan sezeryandan önce hastanede alsalar da bizde bi tatsak😀

Bir sağımda iki memeden ortalama kaç cc çıkması gerekiyor acaba
Canım sakın süt miktarında takılma. İlk günler en sütlü anneden bile 2 memeden 10 15 ml zar zor çıkar. Bir iki damla bile geliyorsa arkası gelecek demektir bol bol su iç ve kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum, mayalı ve yağlı açma tarzı şeyler de sütü arttırıyor, benimkini arttırırdı yani.
Kızlar bu süt konusunda takviye alan var mı gerekli mi sizce bestlak damla veya humana gibi içeceklerden almak lazım mı faydası olur mu yoksa gereksiz midir🥰
Malt içecekleri, boza tarzı mayalı içecekler arttırıyor gerçekten.

Bebeğim bugün gümbür gümbür maşallah. Hiç doğum kanalına girecek, yakında doğacak bir çocuk gibi değil 🤣 bugün biraz bez stokladık, ben molfix ve goon aldım. Goon premium soft piyasada bulabileceğiniz fiyat performans açısından en iyi bez kızlar. Mutlaka bir şans verin derim. Molfixin mavi paketlisi de yine fena değil sadece biraz kimyasal kokusu var. Ben goonu her daim bulamam diye 2 bezi karışık kullanacağım.

Kızlar hastaneye gidecek emzik biberon vs şeyleri nasıl sterilize ettiniz?
Bir de emzik ilk 1 ay vermeyin diyor okuduğum kitaplarda , izlediğim yerlerdeki doktorlar
Ne yapacağımı şaşırdım , ama yine de yanımda götüreyim dedim , üzerlerinde kayamış suda 5 dk bekletmek yeterli diyor, sizler kaynattınızmı nasıl yaptınız kızlar?

Evet ayakta alıyorum nefes nefese kalıyorum ama, inşallah bir an önce toparlarım. Bir de bazen öksürüyorum, dikişlerim patlayacak gibi oluyor çok acıyor, ne yapacam bilmiyorum 😔
Ben sezonun ertesi günü yürürken konuşamıyodum bile ama baak hepsi geçti bunlar hemen geçicek şeyler kuzucum merak etme. Aslında patlamayacak ama insanda öyle bir his oluşuyor evet max 1 hafta sonra hiçbirini hatırlamayacaksın bile

Enfeksiyon olayını ne yaptın selizay. Sende durumlar ne ? Bebiş toparlar ama seni çok merak ettik. Bize ayrıntıları anlat bi ara. Minnak diyorsun kuzu ne kadar doğdu 🧿

Bir de emzik ilk 1 ay vermeyin diyor okuduğum kitaplarda , izlediğim yerlerdeki doktorlar
Ne yapacağımı şaşırdım , ama yine de yanımda götüreyim dedim , üzerlerinde kayamış suda 5 dk bekletmek yeterli diyor, sizler kaynattınızmı nasıl yaptınız kızlar?
Sirkeli su ve biberon temizleyici de 5 dk kaynattım çıkarttım duruladım sonra saf suda 5 dk daha ksynattım

İlk 1 aydan sonra tutturmak da mesele oluyor. Hastanede olmasa da eve gelince denemekte fayda var bence. Birkaç gün çene kaslarının kuvvetlenmesi iyi olur diye düşünüyorum. Streilize durumu için avent in 2 li enzimleri kendi kutusunda az bir suyla mikrodalgada temizleniyor çok pratik buldum ben. Başka markayı da cezve vs da kaynatilabilir 5 dk

Back