• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar anca toparlandım.. size şunu söyleyeyim hiç korkmayın hepsi geçiyor ve insan her şeyi unutuyor gerçekten bebeği görünce o his çöl başka. Normal doğum yapacaklar için sabah 9 akşam 4.30 a kdr suni sancı almış biri olarak evet kolay değil ama inanın zor da değil asla dayanılmayacak bir şey değil. Ben bol bol yürüdüm pilates topunu oturdum aktif geçirmeye çalıştım. 4 cm açılmada artık ağrı arttığı için epidural istedim. Ve o iğneyi falan hissetmiyorsunuz asla korkmayın. Epiduralden sonra yine sancılarınızı hissedersiniz ama daha az ve daha zayıf. Sezeryanda da yine iğneyi hiç hissetmedim. Hiç bir ağrım sızım olmadı ameliyat boyunca asla hissetmiyorsunuz. Kızım doğdu babası yanındaydı o ağladı ben ağladım.. kızımla babası gitti. Benim dikişlerim atıldı odaya çıktık. 3-4 saat sonra sanırım sondam çıktı. O da acı vermedi. Biraz yürüttüler beni o zaman ağrım oldu ama sonuçta bir ameliyat geçiriyoruz ve dikişler elbet biraz ağrıyacak. Şuan 4. Günüm ve geçti diyebilirim.. lütfen sakın telaş yapmayın korkmayın :) düğündüğünüzden daha kolay olacak.
Ne güzel anlatmışsın maşallah diyeyim çabuk toparlamissin 🧿 benim ikinci sezaryen ama ilkinde genel anestezi aldım hiçbir şey hissetmedim, arkasından çabuk toparladım. Bu sefer spinal olacak onun heyecanı var biraz inşallah yine çabuk toparlarım. Doktor elide çok önemli sezaryende inşallah bundanda memnun kalırım

Doğum yalan arkadaşlar meme ucu için önerileriniz ne sol meme aşırı acıypr hiç onu emzirmek istemiyorum… soğan çok duydum ama denemeye cesaret edemedim saçma gelmişti. Sun her şeyi denemek istiyorum
Bana en iyi gelen gogus kalkanı olmuştu canım, eğer gümüş kapak veya kalkan edinmediysen hemen almanı öneririm

Bu işine yarar umarım canım

Bu aralar bana da oluyor, önceden kusunca rahatlardım şimdi kusunca daha kötü oluyor. Midemden ziyade yemek borusu, gırtlağım yanıyor yine reflüden. Koltuğa dik bir şekilde oturup öyle uyudum hafifledi, gaviscon bazen iyi geliyor ama her zaman iyi gelmiyor. Artı havalar da serinledi, ben de evdeyim ama ister istemez midemde, bağırsaklarımda bir hassasiyet oluyor. Birkaç gün beslenmene dikkat et, içtiğin şu soğuk olmasın mesela, ayaklarını da sıcak tut. Baktın geçmiyor doktora görün geçmiş olsun canım 🙏

Benimde bu aralar midem yanıyor madensuyuyla bastiriyorum

2 hamileligimde de mide bulantısı kusma yaşamadım canım ama bir kaç gundur kahvaltı sonrası hafif bulantim oluyor benimde, reflu kaynaklıdır seninkide yada yediğin ağır gelmiş olabilir. Tekrarlamazsa sıkıntı yoktur bence ❤️ geçmiş olsun
Cok tesekkürler 💜

Kızlar anca toparlandım.. size şunu söyleyeyim hiç korkmayın hepsi geçiyor ve insan her şeyi unutuyor gerçekten bebeği görünce o his çöl başka. Normal doğum yapacaklar için sabah 9 akşam 4.30 a kdr suni sancı almış biri olarak evet kolay değil ama inanın zor da değil asla dayanılmayacak bir şey değil. Ben bol bol yürüdüm pilates topunu oturdum aktif geçirmeye çalıştım. 4 cm açılmada artık ağrı arttığı için epidural istedim. Ve o iğneyi falan hissetmiyorsunuz asla korkmayın. Epiduralden sonra yine sancılarınızı hissedersiniz ama daha az ve daha zayıf. Sezeryanda da yine iğneyi hiç hissetmedim. Hiç bir ağrım sızım olmadı ameliyat boyunca asla hissetmiyorsunuz. Kızım doğdu babası yanındaydı o ağladı ben ağladım.. kızımla babası gitti. Benim dikişlerim atıldı odaya çıktık. 3-4 saat sonra sanırım sondam çıktı. O da acı vermedi. Biraz yürüttüler beni o zaman ağrım oldu ama sonuçta bir ameliyat geçiriyoruz ve dikişler elbet biraz ağrıyacak. Şuan 4. Günüm ve geçti diyebilirim.. lütfen sakın telaş yapmayın korkmayın :) düğündüğünüzden daha kolay olacak.
yaa ne güzel anlatmışsın canım benim teşekkür ederiz
korkularımıza merhem oldu bu yazdıkların :KK200:

Doğum yalan arkadaşlar meme ucu için önerileriniz ne sol meme aşırı acıypr hiç onu emzirmek istemiyorum… soğan çok duydum ama denemeye cesaret edemedim saçma gelmişti. Sun her şeyi denemek istiyorum
Ben de her zaman bunu söylerim. Doğumda hiçbir şey yok iş emzirmede. İlk oğlunda 2yıl çekmiş biri olarak şuan en büyük korkum emzirme. Neler neler denedim fayda etmedi. Bu bebeğim için de bir umut gümüş kapaklar dan aldım inşallah işe yarar. Büyük oğlumda denemediğin tek şey gümüş kapaklardı çünkü.

Valla canım 17 mm di en son bakıldı doğumdan sonra 8 mm çok şükür doktorumda hastanedeki cihaz çok iyi değil donanımlı bir yerde tekrar baktır dedi ama çok minik uzak bi Gerede götüresim yok.. yani ne kdr yanlış çıkabilir ki hiç bilemedim
Ay çok şükür canım gözün aydın 🥰🥰 sağlıkla büyüsün minnoş ❤️❤️
darısı bizim başımıza inşallah 🤲

Günaydın kızlar🌸
Bugün görüş günümüz var 36+3 olduk bir anda gerçekleşen 35-36 haftalık doğumları duyunca çok tırsıyorum bugün doktor seni doğuma alacağız diyecek diye😅 o yüzden hastaneye gitmeden temizliğimi yapıp hastane çantamdaki son eksiklikleri tamamlamam lazım 🤭
Ben 36+3te doğurmuştum canım inşallah biraz daha bekler bebiş ama bir an önce kapat o çantayı yine de 😄😄
Doğum yapan anneler. Benim kız sol göğsü emmek istemiyor sürekli sağı emiyor arada ayıp olmasın diye bi fırt çekiyor. Önerisi olan var mı? Solu sağıyorum ama emmediği için çok fazla artmıyor Süt.
Benim de bir süre tek memeden emdi ama inat ettim zorlaya zorlaya alıştırdım sürekli ötekini vermeye çalışıp. Şimdi ikisini de emiyor

Doğum yapan anneler gümüş kapak kullanıyor musunuz olmazsa olmazlardan mı ne diyorsunuz? ona göre almayı düşünüyorum 🤔
Kuzum geçen hafta sağlık ocağındaki ebe aradı son bilgilendirme kontrol için göğüslerime baktı
Krem filan almasanda mutlaka gümüş kapak al çünkü ister istemez yara olur ilk zamanlar sütünü memene sür kapağı günde 2 saat kapat dedi

Günaydın kızlar🌸
Bugün görüş günümüz var 36+3 olduk bir anda gerçekleşen 35-36 haftalık doğumları duyunca çok tırsıyorum bugün doktor seni doğuma alacağız diyecek diye😅 o yüzden hastaneye gitmeden temizliğimi yapıp hastane çantamdaki son eksiklikleri tamamlamam lazım 🤭
Selam sizinle hemen hemen Aynıyız. Bildiğim kadarıyla dikişi vardı alındı mı dikisin?

Kizlar gece reflüden uyuyamadim, sabah kahvaltisinda yedigimi de 10 dk sonra cikardim, ki dün kendi ellerimle yaptigim balkabagi corbasiydi, hersey tazeydi yani. Atesim yok, covid degilim. Nane cayi yaptim ictim simdi. Enfeksiyon falan degildir Insallah. Kac gündür disardan da yemiyoruz. Siz olsaniz ne yapardiniz dinlenmek disinda? Hastaneye falan gider miydiniz?
Geçmiş olsun canısı
Havalar soğuk mideni üşütmüşsündür belki ayaklarını sıcak tut kontrol ne zaman

Merhaba teyzelerim hepiniz sağlıkla kavuşun bebişlerinize 🙏🥰
Merhaba güzellik hoşgeldin
Canım ben çok şey denedim ama en son çare kendi sütümü sürdüm ve üstüne göğüs kalkanı kullandım aventin. Şimdi emerken frlan hafif bir sızı oluyor o kadar

Geçmiş olsun canısı
Havalar soğuk mideni üşütmüşsündür belki ayaklarını sıcak tut kontrol ne zaman
Saol canim 7 aralikta, daha iki gün önce kontroldeydik, corapsiz gezen bir tip degilim aslinda ama dun üsütttüm biraz galiba dolasirken.

Kızlar hepinize selamlar. Ben haftaya cuma doğuruyorum sanırım. Diğer detaylardan hiç haberim yok sancım mı var falan sormadım bile doktora 😅 ne oldu ne bitti haberim yok tek bildiğim bebek büyük o yüzden normal doğum olmuyor. zaten 10 gündür hem soğuk algınlığı hem diş ağrısıyla cebelleşiyorum psikolojik olarak da iyi hissetmiyorum 1 hafta sonra doğurma fikri beni hepten korkutmaya başladı🙃

Back