• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kizlar gece reflüden uyuyamadim, sabah kahvaltisinda yedigimi de 10 dk sonra cikardim, ki dün kendi ellerimle yaptigim balkabagi corbasiydi, hersey tazeydi yani. Atesim yok, covid degilim. Nane cayi yaptim ictim simdi. Enfeksiyon falan degildir Insallah. Kac gündür disardan da yemiyoruz. Siz olsaniz ne yapardiniz dinlenmek disinda? Hastaneye falan gider miydiniz?

Kizlar gece reflüden uyuyamadim, sabah kahvaltisinda yedigimi de 10 dk sonra cikardim, ki dün kendi ellerimle yaptigim balkabagi corbasiydi, hersey tazeydi yani. Atesim yok, covid degilim. Nane cayi yaptim ictim simdi. Enfeksiyon falan degildir Insallah. Kac gündür disardan da yemiyoruz. Siz olsaniz ne yapardiniz dinlenmek disinda? Hastaneye falan gider miydiniz?
bu aralar benim sabah bulantılarım tekrarlamaya başladı gibi sizinde öyle olabilir mi? bu havalarda üşütmüş olmakta bi ihtimal sıcak tutun kendinizi

Günaydın kızlar🌸
Bugün görüş günümüz var 36+3 olduk bir anda gerçekleşen 35-36 haftalık doğumları duyunca çok tırsıyorum bugün doktor seni doğuma alacağız diyecek diye😅 o yüzden hastaneye gitmeden temizliğimi yapıp hastane çantamdaki son eksiklikleri tamamlamam lazım 🤭
Bu sırada hala doğum çantası hazırlamayan ben...
Kızlar malum bebişim daha sütle beslenemiyor ama ben yine de 3 saatte bir sagiyorum sanki emzirir gibi, daha iki üç damla anca geldi su içiyorum bol bol, spinal anesteziyi atmak için kahve içiyorum en çok onu önerdiler , kahve bitter çikolata ve bol su, süt için başka ne yapabilirim
Bol bol sağ canım sağdıkça çoğalır. 2 3 damla geldi başka gelmiyor diye bırakma sapmaya devam et. Süt gelmediği yerde sağdıkca çoğalıyor zaten.
Hanımlar birde benim ilk dogumumda süt için denemedigim kalmamıştı, bilmiyorum tesadüf bilmiyorum etkisi var ama tahin yedikten sonra goguslerim dolu dolu oluyordu. Sabah aç karna 1 yemek kaşığı tahin yiyordum hep, hem bağışıklık güçlendirici olarak öneriyorlar, simdi de hastane çantama koyucam bakalım inşallah yine etkisini götürürüm
Tahin benimkini de arttırmıştı ancak çok alerjik bi besin. Tahin yeyip emzirdıkten sonra bebişleri takip etmekte fayda var
Doğum yapan anneler. Benim kız sol göğsü emmek istemiyor sürekli sağı emiyor arada ayıp olmasın diye bi fırt çekiyor. Önerisi olan var mı? Solu sağıyorum ama emmediği için çok fazla artmıyor Süt.
Kuzenim 2 kızını da tek meme ile 2 yaşına kadar emzirdi, kiloları gelişimleri de hep iyiydi takma kafaya.
Ben de öyleydim, çarşamba günü doktor rennie şurup verdi ve iyi geldi. Doktoruna danışıp kullanabilirsin

bu aralar benim sabah bulantılarım tekrarlamaya başladı gibi sizinde öyle olabilir mi? bu havalarda üşütmüş olmakta bi ihtimal sıcak tutun kendinizi
Bilemiyorum ki, üsütmedim de kisa yuruyusler haric evdeyim. Bi de benim hic bulantim olmadi. Size de gecmis olsun, cikarmak gercekten Cok kötü bisey.

Başka bir şikayetin var mı canm. Sadece tek seferlik kusmaysa mideni falan üşütmüş olabilirsin. Takip et bakalım durumunu

Bebek mideye baskı yapıyor olabilir canım, hastalık olduğunu sanmıyorum

Doğum yapan anneler. Benim kız sol göğsü emmek istemiyor sürekli sağı emiyor arada ayıp olmasın diye bi fırt çekiyor. Önerisi olan var mı? Solu sağıyorum ama emmediği için çok fazla artmıyor Süt.
Bu işine yarar umarım canım

Bu aralar bana da oluyor, önceden kusunca rahatlardım şimdi kusunca daha kötü oluyor. Midemden ziyade yemek borusu, gırtlağım yanıyor yine reflüden. Koltuğa dik bir şekilde oturup öyle uyudum hafifledi, gaviscon bazen iyi geliyor ama her zaman iyi gelmiyor. Artı havalar da serinledi, ben de evdeyim ama ister istemez midemde, bağırsaklarımda bir hassasiyet oluyor. Birkaç gün beslenmene dikkat et, içtiğin şu soğuk olmasın mesela, ayaklarını da sıcak tut. Baktın geçmiyor doktora görün geçmiş olsun canım 🙏

Bu işine yarar umarım canım

Bu aralar bana da oluyor, önceden kusunca rahatlardım şimdi kusunca daha kötü oluyor. Midemden ziyade yemek borusu, gırtlağım yanıyor yine reflüden. Koltuğa dik bir şekilde oturup öyle uyudum hafifledi, gaviscon bazen iyi geliyor ama her zaman iyi gelmiyor. Artı havalar da serinledi, ben de evdeyim ama ister istemez midemde, bağırsaklarımda bir hassasiyet oluyor. Birkaç gün beslenmene dikkat et, içtiğin şu soğuk olmasın mesela, ayaklarını da sıcak tut. Baktın geçmiyor doktora görün geçmiş olsun canım 🙏

Sana da Cok gecmis olsun canim, iyice Dikkat etmek lazim usutmemeye artik.

Hayırlı uğurlu olsun canım 🌸
Ultrasonla baktılar mı bebişe, nasıl böbrekleri geçmiştir inşallah kendiliğinden 🙏🏻
Valla canım 17 mm di en son bakıldı doğumdan sonra 8 mm çok şükür doktorumda hastanedeki cihaz çok iyi değil donanımlı bir yerde tekrar baktır dedi ama çok minik uzak bi Gerede götüresim yok.. yani ne kdr yanlış çıkabilir ki hiç bilemedim

Merhaba teyzelerim hepiniz sağlıkla kavuşun bebişlerinize 🙏🥰

Eklentiler

• 240D988A-589E-4001-A665-966107CAE2DA.jpeg
    240D988A-589E-4001-A665-966107CAE2DA.jpeg
    84,3 KB · Görüntüleme: 114
2 hamileligimde de mide bulantısı kusma yaşamadım canım ama bir kaç gundur kahvaltı sonrası hafif bulantim oluyor benimde, reflu kaynaklıdır seninkide yada yediğin ağır gelmiş olabilir. Tekrarlamazsa sıkıntı yoktur bence ❤️ geçmiş olsun

Kızlar anca toparlandım.. size şunu söyleyeyim hiç korkmayın hepsi geçiyor ve insan her şeyi unutuyor gerçekten bebeği görünce o his çöl başka. Normal doğum yapacaklar için sabah 9 akşam 4.30 a kdr suni sancı almış biri olarak evet kolay değil ama inanın zor da değil asla dayanılmayacak bir şey değil. Ben bol bol yürüdüm pilates topunu oturdum aktif geçirmeye çalıştım. 4 cm açılmada artık ağrı arttığı için epidural istedim. Ve o iğneyi falan hissetmiyorsunuz asla korkmayın. Epiduralden sonra yine sancılarınızı hissedersiniz ama daha az ve daha zayıf. Sezeryanda da yine iğneyi hiç hissetmedim. Hiç bir ağrım sızım olmadı ameliyat boyunca asla hissetmiyorsunuz. Kızım doğdu babası yanındaydı o ağladı ben ağladım.. kızımla babası gitti. Benim dikişlerim atıldı odaya çıktık. 3-4 saat sonra sanırım sondam çıktı. O da acı vermedi. Biraz yürüttüler beni o zaman ağrım oldu ama sonuçta bir ameliyat geçiriyoruz ve dikişler elbet biraz ağrıyacak. Şuan 4. Günüm ve geçti diyebilirim.. lütfen sakın telaş yapmayın korkmayın :) düğündüğünüzden daha kolay olacak.

Back