• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar kontrolden çıktım.nst de düzenli ama az kasılma çıktı.kasılma boyutu endişe verici değilmiş ama düzenli olduğu için dinlen dedi.zorunlu kalmadıkça kalkma dedi.pruluton depot verdi yarım ampül birde sabah akşam progestan kullanıcam.sizin kasılmalarınız dinlenmeyle falan azaldı mı? Endişelenmelimiyim?

Oksapar iğne 10 gün kullan dedi bitince doğum mu dusunuyor acaba hoca .suyum 90 kalmıs Selizay Selizay peşinden geliyorum aynı sorunlarla bebişin karın cevresi 1hafta geri
Canım bugün ben doktora tüm eski ultrason kağıtları ile gittim. Gebelik süreci özel hastanede takip ediliyordu bu enfeksiyon olaylarından önce biliyorsun.

Burdaki doktorum eski ultrason kağıtları ile değerlendirince bebeğin aslında çok geride kalmadığını, sacece karın çevresinin 1 hafta geri olduğunu söyledi. İlk gebelik için sorun değil olabilir dedi. Benim de suyum 70-80 arasında. Takım takiple biraz daha bekleyebileceğine kanaat getirdi bugün

Kızlar kontrolden çıktım.nst de düzenli ama az kasılma çıktı.kasılma boyutu endişe verici değilmiş ama düzenli olduğu için dinlen dedi.zorunlu kalmadıkça kalkma dedi.pruluton depot verdi yarım ampül birde sabah akşam progestan kullanıcam.sizin kasılmalarınız dinlenmeyle falan azaldı mı? Endişelenmelimiyim?
canım doktorun eğer acil bişey görseydi ona göre söylerdi diye düşünüyorum
endişe etme
nasıl hissediyorsun o kasılma anını canım ?bende bilmediğim için soruyorum ,
bende de bebek sürekli bir o yana bir bu yana toplanıyor da kasılmamı o ?

Bugün kontrolüm vardı. Tansiyonum geçen çarşambadan beri nadiren 14 altına düşüyordu. En son hastalığa bağladılar ama sonra da yüksek devam etti. Kendime 15’i referans belirledim, 15 geçerse tekrar gideriz diyordum 😂 bir kere geçti randevumu bekleyeyim dedim. Bugün gittim daha Nts ye bağlamadan benim tansiyonum yüksek dedim. Nts de ne oldu tansiyonum bir kere bile 12 yi geçmedi 😂 hastalığım geçiyor, boğulma hissi geçti nefes alıyorum demek gerçekten ondanmış.. bakalım çarşamba günü tekrar randevum var.. orada nasıl çıkacak. kızım da çok hareketliydi ilk defa ritmik hareketlerini hissettim bir dakika sürmüştür. Bu arada 2.372 gr olmuş.. her şey yolunda giderse 17-18 gün sonra doğacak bakalım kaç kg doğacak..

Canım bugün ben doktora tüm eski ultrason kağıtları ile gittim. Gebelik süreci özel hastanede takip ediliyordu bu enfeksiyon olaylarından önce biliyorsun.

Burdaki doktorum eski ultrason kağıtları ile değerlendirince bebeğin aslında çok geride kalmadığını, sacece karın çevresinin 1 hafta geri olduğunu söyledi. İlk gebelik için sorun değil olabilir dedi. Benim de suyum 70-80 arasında. Takım takiple biraz daha bekleyebileceğine kanaat getirdi bugün
E süper ozaman .sevindim cidden gelişimi toparlamıs masallah pespese doğuracagız
Sanırım 🙂

Kızlar , hastane randevumuz vardı bugün. 27 Aralık’a sezeryan randevusu aldık, daha doğrusu aldım. Benim bey mızmızlanıyor sezeryan diye tabii kendisi doğurmayacak😂😂 spinal anestezi planlandı. ama içimden bir ses bebek o zamana kadar beklemez diyor .

Eğer daha önce sancım tutar da hastaneye gittiğimizde 5/6 cm açıklık olmuş olursa, bebek kanala girmiş her şey yolunda derlerse belki de vaginal da deneyebilirim. Belki bebek öyle de gelmek isteyebilir. Kısmet bakalım

3-5 gün arası klinikte kalacakmışız. Aile odaları sınırlı kapasitede , bilemiyorum bize de düşer mi oda , yoksa 4 anne aynı odada. Pek iç açıcı değil yani.

Varis çorabını sordum: Eğer pıhtılaşma ya da bacaklarda şişme falan varsa kullanın ama biz veremiyoruz, siz getirin dedi doktorumuz , bilginiz olsun sen mi sormuştun canım F fischer

Son düzenleme:
Herkese merhaba 38.haftama girdim nstde de biraz kasilma varmis doktor artik heran gelebilir dedi 15 gündur tasinma işleriyle ugrasiyorum okadar yorgunumki birde ustune hasta oldum bu süreçte oğluşum daha eve yerlesemeden gelirse ne yaparim bilmiyorum bunca seyin üstune odasindada kırik parca geldi 1 haftadir yeni parcayi bekliyoruz kurulamadi oda 😤

Merhaba kızlar. Yarın 37+0m. Gebelik kolestazı nedeniyle yarın sezeryana alıcam, doktorum 38i beklemek istemedi. Bir kasım bebeği daha geliyor.💗 Dualarınızı eksik etmeyin, Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin🤲🏻
Kolay ve keyifli bir doğum hikayesi ile bebeğini sağlıkla kucağına alırsın umarım 💕

canım doktorun eğer acil bişey görseydi ona göre söylerdi diye düşünüyorum
endişe etme
nasıl hissediyorsun o kasılma anını canım ?bende bilmediğim için soruyorum ,
bende de bebek sürekli bir o yana bir bu yana toplanıyor da kasılmamı o ?
Canım valla nst sırasında ben kasılma falan hissetmedim.bebek vurdukça eşime bak dedim baktı sancı yükseldi.bence o bebek hareketiydi ama bilemiyorum yani bişey hissetmedim.tam tersine dün gece 2-3 kere karnımın sağ tarafında sertlik hissetim bence kasılma oydu ama bende bu işten bişey anlamadım 😂😂

Canım valla nst sırasında ben kasılma falan hissetmedim.bebek vurdukça eşime bak dedim baktı sancı yükseldi.bence o bebek hareketiydi ama bilemiyorum yani bişey hissetmedim.tam tersine dün gece 2-3 kere karnımın sağ tarafında sertlik hissetim bence kasılma oydu ama bende bu işten bişey anlamadım 😂😂
benim doktorum nst nin aslında hep yanlış değerlendirildiğini söylüyor kuzum
yani ultrasonda 4 kriter daha önemli nst nin anlamlı olması için diyor
ben daha hiç girmedim , muhtemelen de girmeyeceğim
ultrasonda 4 kriter iyiyse nst nin anneyi ve bebeği strese soktuğunu söylüyor bir çok doktor da
sen kafana takma zaten doktor ekstra birşey görseydi sana muhakkak söylerdi
benimkinin hareketleri artık çok sert ve karnım sürekli sert oluyor gün içinde
ha doğurdum ha doğurcam diye çalışmaya devam ediyorum valla :KK70:
sen çalışıyordun artık izne mi ayrılacaksın kuzum yoksa çalışmaya devammı edeceksin ?
bende 37 ye kadar dayanamayıp 36 da bırakmayı planlıyorum
zaten 12.12.2022 tarih belirledi doktorum
37+3 de almış olacak
gebelik şekeri de var sanırım riske atmak istemiyor

Selam canım kızlar❤️ bugün kontrolüm vardı doktor net tarihi verecekti ve direk doğuma gidecektim ama bugün acil operasyonlari varmış doktorun muayene olamadan geri döndüm, Çarşamba gideceğim, merak ettiğim konu sezeryan öncesi ameliyata hazırlık olarak bazı testler isteniyor ya neler istediler sizden ve kaç gün öncesinde vermek gerekiyor acaba ? Yaa çok az kaldı ben de artık sağlıkla kavuşmak için heyecanla bekliyorum😍

Kızlar , hastane randevumuz vardı bugün. 27 Aralık’a sezeryan randevusu aldık, daha doğrusu aldım. Benim bey mızmızlanıyor sezeryan diye tabii kendisi doğurmayacak😂😂 spinal anestezi planlandı. ama içimden bir ses bebek o zamana kadar beklemez diyor .

Eğer daha önce sancım tutar da hastaneye gittiğimizde 5/6 cm açıklık olmuş olursa, bebek kanala girmiş her şey yolunda derlerse belki de vaginal da deneyebilirim. Belki bebek öyle de gelmek isteyebilir. Kısmet bakalım

3-5 gün arası klinikte kalacakmışız. Aile odaları sınırlı kapasitede , bilemiyorum bize de düşer mi oda , yoksa 4 anne aynı odada. Pek iç açıcı değil yani.

Varis çorabını sordum: Eğer pıhtılaşma ya da bacaklarda şişme falan varsa kullanın ama biz veremiyoruz, siz getirin dedi doktorumuz , bilginiz olsun sen mi sormuştun canım F fischer
Planlanan doğum gününüz hayırlı uğurlu olsun. Daha erken gelmek isterse de geliş şekli konusunda sana sürpriz yapmak ve vajinal doğum seçerse de onu yaşayıp göreceksin. Nasıl olursa olsun yeter ki sağlıkla kolaylıkla gelsin.
Odalar bizde de sıkıntı iki kişilik olacak sanırım. Ama yapacak bir şey yok. Ben kendi varis çorabımı götüreceğim giy derlerse giyerim

benim doktorum nst nin aslında hep yanlış değerlendirildiğini söylüyor kuzum
yani ultrasonda 4 kriter daha önemli nst nin anlamlı olması için diyor
ben daha hiç girmedim , muhtemelen de girmeyeceğim
ultrasonda 4 kriter iyiyse nst nin anneyi ve bebeği strese soktuğunu söylüyor bir çok doktor da
sen kafana takma zaten doktor ekstra birşey görseydi sana muhakkak söylerdi
benimkinin hareketleri artık çok sert ve karnım sürekli sert oluyor gün içinde
ha doğurdum ha doğurcam diye çalışmaya devam ediyorum valla :KK70:
sen çalışıyordun artık izne mi ayrılacaksın kuzum yoksa çalışmaya devammı edeceksin ?
bende 37 ye kadar dayanamayıp 36 da bırakmayı planlıyorum
zaten 12.12.2022 tarih belirledi doktorum
37+3 de almış olacak
gebelik şekeri de var sanırım riske atmak
Benim gebelik başından beri riskli seyrediyor.işyeri de durumumu biliyor o yüzden çok sorun yapmıyorlar.ben 37 ye kadar çalışır durumda olmaya gayret edicem ama benim kız 37 yi bekleyemeyecek gibi duruyor.yarın 34+1 olucam 35. Haftaya başlıcaz.ultrasonda herşey normal görünüyor

Planlanan doğum gününüz hayırlı uğurlu olsun. Daha erken gelmek isterse de geliş şekli konusunda sana sürpriz yapmak ve vajinal doğum seçerse de onu yaşayıp göreceksin. Nasıl olursa olsun yeter ki sağlıkla kolaylıkla gelsin.
Odalar bizde de sıkıntı iki kişilik olacak sanırım. Ama yapacak bir şey yok. Ben kendi varis çorabımı götüreceğim giy derlerse giyerim
Ayy senin de cok az kaldı dimi , hazır mıyım bilmiyorum walla . Ikı kişilik oda yine daha iyi canım 4’ten. Sabah 10.30 da oradaydık,,çoktan bi sürü bebek doğmuştu bile bugün. Kocam çocuk fabrikası diyor :))
618A9E6A-D946-4364-9C19-C6EC62A6B575.webp

Benim gebelik başından beri riskli seyrediyor.işyeri de durumumu biliyor o yüzden çok sorun yapmıyorlar.ben 37 ye kadar çalışır durumda olmaya gayret edicem ama benim kız 37 yi bekleyemeyecek gibi duruyor.yarın 34+1 olucam 35. Haftaya başlıcaz.ultrasonda herşey normal görünüyor
nedense bende kendim için aynı şeyi hissediyorum canım
inşallah doktorumuzun belirlediği tarihte sağlıla gelsinler
senin günün belli oldumu_?

Back