• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
İyi akşamlar. Bizim de bugün kontrolümüz vardı. Normalde 36+2 deyiz. Kilosu 3 ü geçmiş, boyu 51 cm yaklaşık. Biraz irice sanırım. Doktorum kilosunu sorun etmedi. Ultrasonda da bir sorun belirtmedi ama verdiği kağıda bakınca kafası çok büyükmüş gibi. 40 hafta ile uyumlu gözüküyor nerdeyse. Sorun olsa söylerdi diye avutuyorum kendimi ama kafayı da taktım biraz açıkcası. Bu haftaya kadar böyle bariz bir fark yoktu. Kilo boy olarak zaten hep önde gidiyor. Kafası önde giden var mı böyle başka? Bir de beni doktorum hiç alttan muayene etmedi. Rahim boyu da öyle üstten anlaşılır bir şey değil ama doğuma az kaldığı için şimdi bakıp uyarmam vücudunu 38 de falan bakarız çatına vs dedi. 30. Haftadan beri baş aşağı pozisyonda zaten. Kafasının büyüklüğü bir hastalık olmasın da gerisi mühim değil modundayım.
Benim oğlumda da doktor ultrason ölçümlerinde kafası büyük diyordu hatta iri bebek normal doğum belki olmaz demişti, 38+4 te 3200 Gr doğdu ve kafası da minicik 😅 yani vücuduna göre orantiliydi , ultrason ölçümlerine çok takılmamak en güzeli canım hiç belli olmuyor çünkü aşağı yukarı tahmini sonuçlar neticesinde

İyi akşamlar. Bizim de bugün kontrolümüz vardı. Normalde 36+2 deyiz. Kilosu 3 ü geçmiş, boyu 51 cm yaklaşık. Biraz irice sanırım. Doktorum kilosunu sorun etmedi. Ultrasonda da bir sorun belirtmedi ama verdiği kağıda bakınca kafası çok büyükmüş gibi. 40 hafta ile uyumlu gözüküyor nerdeyse. Sorun olsa söylerdi diye avutuyorum kendimi ama kafayı da taktım biraz açıkcası. Bu haftaya kadar böyle bariz bir fark yoktu. Kilo boy olarak zaten hep önde gidiyor. Kafası önde giden var mı böyle başka? Bir de beni doktorum hiç alttan muayene etmedi. Rahim boyu da öyle üstten anlaşılır bir şey değil ama doğuma az kaldığı için şimdi bakıp uyarmam vücudunu 38 de falan bakarız çatına vs dedi. 30. Haftadan beri baş aşağı pozisyonda zaten. Kafasının büyüklüğü bir hastalık olmasın da gerisi mühim değil modundayım.
Bizimde geçen haftaki kontrolde iki hafta öndeydi bu hafta iki gün önde görünüyordu. Değişiklik gösterebiliyor dedi doktorumuz. Bende ilk defa haftaya olacağım çatı muayenesi yani 38. Haftamda olacak nasipse

Benim bebeğimin de kafası aşağı yukarı 4 hafta ileride. Doktor bişey dememişti ben ultrason kağıdını incelerken gördüm bi sonraki kontrolde sordum bi sorun mu var kafası büyük çıkıyor diye hee koca kafa olcak dedi😂 bişey yoktur Allahın izniyle böyle şeyler genelde anatomik oluyor

Doğurdum geberiyorum. oğlumu da aldılar entübe dediler.
Hem hayırlı olsun hem çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce hem sen hem oğlun toparlanır birlikte evinize çıkarsınız 🙏
Kızlar iyi aksamlar
Benim macera sever bebeler 33.haftada bi analarını dara sokuyorlar ilkinde de bundada aynı problem su azlıgı ile hastaneye yatısım istendi kızım 3yasında ve dayanamaz diye eve geldim .bu su nereye gidiyor anlayamıyorlar su kacagı yok ama azalma var bebek hareketlerini dinle dedi bariz bi azalma var cidden fıkır fıkır olan bebek gitti yerine bambaşka bi bebek geldi sanki. 2-3hafta daha dursa cok iyi olur hayırlısı dualarınıza talibim .ilk kızımda yattım ve hiçbir tedavi yapılamıyor sadece takip 🤲🏻
İnşallah canım bebeğin dayanacak daha duracak anne karnında dualarımız seninle 🙏
Hastanedeyim kızlar.. benim bebe dedi bir de biz ziyaret edelim bakalım. Öğleden sonra tansiyonum yüksek seyretti, 14-15 bir ara 16 ya yaklaştı doktorum da çağırdı Nts yapıldı kan ve idrar verdim sonucu bekliyorum. Burada da dengesizdi tansiyon ama evdekine göre düşük.
Nasılsın şimdi canım inşallah tansiyonun düşmüştür🙏
Kızlar yaa hiç birşeyim yoktu bir damla kan gelince doktora gittim
Nst de sancı çıktı rahim ağzım kısalmış 23.55 mm olmuş erken doğum riski dedi
Ciğer geliştirici ve serum verip eve gönderdiler çok korkuyorum yA inşallah erken doğurmam
35+2 haftalık
Çok kısa değil canım haftanı düşününce zaten on gün sonra 37 dolmuş olacak bu sürede evde uzanırsın dinlenirsin rahatlıkla gelirsin 37 ye ciğer geliştirici de olacaksan hiç endişe etme

M Minnospapatya Z zehraaa89 ve the hamsi Teşekkür ederim kızlar en azından yalnız olmadığını bilmek bile insanın kendi kendini avutmasını sağlıyor. Zaten haftada bir gidiyorum, inşallah haftaya normal çıkar benim de. İnsan takıyor ister istemez ama demek ki bir şey yok. Ayy sağlıkla kucağımıza alalım da hepimiz, bütün gebeler, başka bir şey istemem🙏🏻

Ciğer geliştirici ve serum verip eve gönderdiler çok korkuyorum yA inşallah erken doğurmam
35+2 haftalık
Bol bol yat canim biraz daha durur bence ama dedigim gibi ayaklarini havaya dik yat.Zaten normal haftaya gelmissin bisey olmaz Allahin izniyle.Eve nie gonderdiler hastanede takip edebilirlerdi

Merhaba kızlar öncelikle dualarınıza teşekkür edip hepinizi öpüyorum. Zor bir doğum oldu ama gözünüzü korkutmasın ilk iki sezeryanım böyle değildi. Sabah sancı çıktı nst de tekrar bağladılar tekrar çıktı serum takıp tekrarladılar yine çıktı hatta nst de sayı yetmedi H yazıyordu. Dikişlerimde acımaya başladı yavaştan. Doğuma aldılar 13.56 da oğlumu çıkardılar. Ama baya yapışıklık varmış 3. Sezeryan olduğu için 3 4 doktor çekiştiriyor beni. Üstüme 100 kiloluk Dr çıktı resmen. Oğlum ağlama değil de kedi viyaklaması gibi ses çıkardı. Çocuk drları uğraştılar baktılar sonra bana göstermeden koyup küveze götürdüler. Solunum sıkıntısı varmış cihaza bağlıymış bir ara çıkarıp hortumla denemişler olmamış. antibiyotik de kullanıyorlarmış. En iyi ihtimal bir hafta 10 güne çıkar demişler eşime. 2895 50cm 37+4 ama başlarda 5 gün geç döllenmeydi. Buraya kadar zaten ben uyuşmuş hissetmiyordum. Ben 14.50 gibi çıktım ameliyattan çok uğraştılar. Sonra 2 saat odaya almadılar beklettiler ağrı kesici yapın dedim yapmadılar. Mahvoldum orda. Odaya geçince 17. 40 gibi ağrı kesici yaptı bir saat sonra daha dayanılır oldu ağrılar. Özelde hemen yapmışlardı bu kadar ağrım olmamıştı. Benden böyle şimdi süt sağma moduna geçiyorum
Canim hem gozun aydin hem gecmis olsun agrilarin bian once gecer İnsallah bebeginde bian once kucagina gelir Rabbim dayanma gucu versin 💕

35+2 haftalık
Ben 2 cm acilmayla 32 haftadan 36 haftaya kadar bekledim dusun Rabbim ne derse o olur sen hic stres yapma

Kizlar ya ben ise baslamistim ya bugun izne syrildim ama maas alamiyormusum ya canim skldi.Bu benim ilk sigorta girisim ve 90 gunluk calimisligim olmasi lazimmis ki bu haktan yararlanmam icin.Yani ucretsiz izne cikmis gbi bisey oldum ya.Kendime guvene bilsem izni iptal edip calisacam ama onuda yapamam.Bugun evrak islerini halledene kadsr sabah 8 den 3 e kadar full oturdum diebilirim ve kasim kasim kasildim.Oyuzden gidemem isede artik dogum yapinca bebisimn durumuna gore belki erken baslarim ise.Sizce basta 2 maas yatiyorya onun 1ini bari yatirrlar mi?

Sağ ol canıma yaaa inşallah benimde sizler gibi olur neye dikkat ettin canım bu süreçte
Bi sure hastanede yattim progestan kullandim hastanede serum falan verdiler ciger gelistirici yaptilar.Daha sonra eve geldim surekli yattim ozaman ilk bebegimdi oyuzden baska isimde yoktu annem gelmisti full yattim.Sonra doktor progestani biraktirdi 36 haftalik oluncada dogum oldu.Sen suan progestan falan kullaniomusun?

Bi sure hastanede yattim progestan kullandim hastanede serum falan verdiler ciger gelistirici yaptilar.Daha sonra eve geldim surekli yattim ozaman ilk bebegimdi oyuzden baska isimde yoktu annem gelmisti full yattim.Sonra doktor progestani biraktirdi 36 haftalik oluncada dogum oldu.Sen suan progestan falan kullaniomusun?
Yok canım onu vermedi progestan ama bir doz ciğer geliştirici ve serum yaptı eve geldim salı randevu verdi

M Minnospapatya Z zehraaa89 ve the hamsi Teşekkür ederim kızlar en azından yalnız olmadığını bilmek bile insanın kendi kendini avutmasını sağlıyor. Zaten haftada bir gidiyorum, inşallah haftaya normal çıkar benim de. İnsan takıyor ister istemez ama demek ki bir şey yok. Ayy sağlıkla kucağımıza alalım da hepimiz, bütün gebeler, başka bir şey istemem🙏🏻
Amiin🙏🏻 doktorun bişeyi sorun etmedikçe kendi kendine kuruntu yapma son zamanlardayız zaten oturup kalkmak bile zulümken hamileliği daha fazla eziyet etme bence kendine. Kafa büyük çıkar kulak büyük olur hiç önemli değil bitek canları sağolsun da vücut bi şekilde eşitlenir☺️ her gittiğimde doktorum çocuğumda bi sorun buldu şakayla karışık. Önce kulakları mı büyük bunun dedi eyvah dedim sonra ne kadar yersiz bi endişe olduğunu farkettim. Sonraki kontrolde burnu yamuk sanki dedi o arada bi gülümsedi ki hiçbişey umrumda olmadı☺️ doktorum takılıyor bana tabiki ama gerçekte de söylese umrumda olmaz🙃

Kızlar meryembetül vardı ya ismini sonradan dalgalıcihan yapmıştı onunla görüşen var mı ? Niyeyse bu saatte aklıma geldi baya aktifti sonradan hiç görmedim iyidir inşallah. Ya da ismini mi değiştirdi de ben kaçırdım bilemedim

36+2 den merhaba kızlar 3 gündür heryerim deli gibi kaşınıyor ve cildimde bısey yok. Çıldırcam kaşıntıdan. Sanırım gebelik kolestazı oldum. Kan verdim ve bütün değerlerım tavan olmuş herşey çok iyi giderken. Ldl kolestrol 264, ALT 137, Albümin 38,8 , ALP 121, AST 82, kolestrol 371, Magnezyum 2,18, WBC 10,04 , Trigliserid 322. Daha gecen ay kan verdim hepsi iyiyken bu değerler şimdi cok moralimi bozdu. Aranızda değerleri yorumlayıcak varmı? Öğle doktor konrtolüm var ve korkmaya başladım bu değelerlerden sonra tabi kaşıntımda cabası heryerım kasımaktan çizik içinde kaldı😿

Back
X