2022 Ağustos Ayında Transfer Olacaklar

Benimde göbek baya morarınca kola geçiyorum. Biraz iyileşince göbek tekrar devam ediyorum.

İnşallah her şey yolunda giderse benim de doğuma kadar kan sulandırıcı kullanmam gerekecek. Bacağa da yapılıyormuş sanırım, belki bir yerden sonra oralara geçmek gerek.
Doktora gösterdim karnımın halini canım bacak zor dedi şuanlık hiç başlama ya koldan yap yada üst karna geç dedi bi süredir üst karından yapıyorum yani göbek deliği üstü bu süreçdede diğer yerler toparlanır. Koldan hem korkuyorum gibi hemde hergün sağlık merkezine gitmek gerek

Bakalım, o aşamaya gelirsem belki eşime yaptırırım koldan.

Bugün sabaha karşı tuvalete kalktığımda sol kasığıma ani ve çok keskin bir ağrı girdi. Öğleye doğru da yine tuvalete giderken çamaşırımda kan olduğunu fark ettim. Hastaneye gittim hemen kontrole. Kesenin arkasında 1,5cm kadar bir kanama alanı oluşmuş, kesenin etrafında da düzensizlikler görünüyor dedi. Kendi merkezime de doktorun dediklerini ilettim. Şimdilik bütün kan sulandırıcıları kesip, Prolutex’i günde ikiye çıkardılar, bol bol istirahat etmemi istediler. Muayenede kesenin büyüklüğü günümle tam uyumlu çıktı, ama işte düşük riski sayıyoruz bunları dedi. Eve geldim bir sıcak çay içtim uzanıyorum şimdi

Canım çok geçmiş olsun. Yerinden kalkmamaya çalış. Dikkat edersin geçer gider inşallah.

Canım öncelikle biliyorum “düşük riski “ dendikten sonraki halini tahmin ediyorum ama kendini üzmemeye çalış 5. Hafta keseyi gördüm hemn o hafta ilk kanamayı yaşadım yani hamile olduğu öğrendiğimden beri ara ara gelen kanamalar lekeler kanama alanlarıyla mücadele içindeyim. Burada en uzun hala bitmeyen ben varım galiba:/ ben hep yattım şuan 18. Haftadayım daha 1 hafta 10 gün oldu yavas yavas yenı ayaklandım haftalardır aylardır yatakda olmak çok zor ama bni o korudu ve bol su içmek, hala atlatmış değilim ama bebek büyüdükçe iç rahatlaması olmaya başlıyor. Allahın izniyle bişey olmayacak. Düşük riski dendikten sonra kanamayla kaç kez acile koştuk kaybettim diye.. daha 2 hafta önce yine kanamam oldu. Bebek büyüdükçe kanama alanı olsada risk azalıyor. Kanama alanının keseyi bozma ihtimali çok aza iniyor. Sana tavsiyem yani benim yaptıklarım fulll yattımm boll su içtim yemek yemek ve vc dısında yatakdan hıııc kalmadım kanama olsada olmasa aylardır böyleyim wc bile minik adımlarla yürüdüm. Ya şafi el rakip ya mümdi elini karnına koyuo bol bol oku

Ah canım ya, 18 hafta az değil. Allahım sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.
Biliyorum çok kişi yaşadı, özellikle tüp bebek gebeliklerinde sık görülen bir şey sanırım. Ben de aynı şekilde dinleniyorum, bol su içmeye çalışıyorum. İnşallah haftaya ultrason randevumda her şey yolunda görünür
Ara ara peçeteyle silip bakıyorum, o öğlenki kırmızı kan böyle daha kahverengi ve sümüklü gibi bir şey olmuş. Yatıp dinlenmekten başka bir şey gelmiyor elden. Zaten haftalardır bir türlü geçmek bilmeyen bir öksürüğüm de var. Allahım hepimizin yardımcısı olsun

Rabbim hepimize sağlıcakla kucaklamayı nesip etsin canım Kırmızı kan kahveye dönüyor lekelenme şeklinde birsz daha devam edip aonra kesiliyor tamamen canım tam bitti diyorsun günlerce gelmiyor sonra pat yine geliyor. Benimde bu şekilde oldu hep diğer arkadaşlarlada özelden hep konuştuk onlarında öyleydi.
Çoğunun 10 hafta sonrası devam etmedi benimde bitmişti kanama alanıda yok olmuştu ama bnim tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamama sebep kan pıhtılaşması kullanmak zorunda olmam. Coraspini kanama olunca kesiyor dr sonra 2 hafta faln hıc gelmıyor kullanmam gerektıgı ıcın tekrar başlatıyor basladıgım anda yıne kanama baslıyor oksapar oyle bır etkı yapmıyor onu kullanıyorum ama oksaparfa corapınde ıkısınıde kullanmam gerekıyor. Sımdı 2 haftayı gectı hıc kanama lekelenme yok yıne bu hafta tekrar coraspın baslatıp denıcek doktorum , muhtemelen yıne kanama olacak
10 haftaya kadar atlat kese bebek büyüdükçe kanama , kanama alanının zarar verme ıhtımalı gıder dedı doktorum hep. O haftalar hiç gelmez sanıyordum çok uzak geliyordu. Allahın izniyle bişey olmaz ama dediğim gibi yat bi süre leke olmasada. Proloton depot vurul dedi mi canım dr ? Düşük önleyici progestanı depolu alıyorsun yani

Amin
Benim de normalde kan sulandırıcı kullanmam gerekiyor işte de bakalım, şimdilik kesti doktorum.
Yok Prolutex’i günde iki defa yapmamı istedi. İki tanesi bir Progestan iğneye eşdeğer oluyor dedi, artık ne kadar doğru bilmiyorum. Ama doktorun dediğini yapmaktan başka çaremiz de yok.

Canım bnm dediğim başka sabah akşam günde 2 kez bnde progestan dex 25mg vuruyordum o (proluex) le aynı yani . Benim dediğim” proloton depot 500 “ bu bu kalçadan vuruluyor. İlk 3 ay 2 günde bir bunu vurdurdum şimdide haftada 1 olarak devam ediyorum

Korkma benimde 10. Haftada oldu bildiğin adet kanaması gibi dediğin gibi yaptılar bana da bende işe gitmedim dinlendim aspirini kestik iğneler felan geçti senin de öyle olacak inşallah meraklanma

Anladım ben hangisini dediğini, ama bende nedense sadece Prolutex’i birden ikiye çıkardılar. Doktor ne dediyse onu uyguluyorum ben de. Faydasını görürüm umarım

Çok teşekkür ederim, henüz 6. haftadayım.
Dün kesilmişti kanama, iki saat kadar önce çok daha yoğun bir şekilde başladı. Yerimden kalkmadan dinleniyorum. Bir an önce kesilir umarım.
Benımde senin gibi tam 6. Haftamda adet kanaması gibi pıhtılı ve cooook yogun kanamam oldı. Her kanamada gidip kalp atsıını dınlemıstık ıcımız rahat etsjn dıye 1ay rapor aldım evde yattım hıc kalkmadan ve bol su ıctım. Ve pruluton iğne oldum hafta bı gun. Kanamalarım 13. Haftaya kadar devam etti. Kendine dikkat et iş yapma asla. Bolca dinlen hersey yoluna girecek allahın izniyle biz tüp bebeklerın hepsınde oluyor sanırım bu zmnlardq

Aynen, bugün bayağı adet kanaması yoğunluğundaydı, pıhtı yoktu neyse ki. Su içiyorum, yemek ve tuvalet için kalkıyorum o kadar. Kliniği aradım, daha dün muayene olunmuş, sürekli peş peşe muayene önermiyoruz dediler. Ben de yatıp dinleniyorum. Perşembe’den Pazartesi’ye aldılar randevumu, inşallah her şey yolundadır
Evet, kendiliğinden olan gebeliğimde hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Ama burada neredeyse istisnasız herkesin kanaması olmuştu diye hatırlıyorum. Sağlıkla atlatıp kucağımıza almak nasip olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…