-
- Konu Sahibi melekomelek
- #12.361
Evet, ne kadar düşük o kadar çabuk pıhtılaşıyor demek. İnşallah başka bir şeye de gerek kalmadan bu sefer yavrunuza kavuşursunuzAynen şimdi baktimda oymus canim onun düşük cikmasi pıhtılaşma var anlamina geliyormus benim normal çıkmış demek ki o yüzden gerek gormediler cunku ilk tup bebekte baya kan aldilar benden baya bi teste baktilar ondan sonra genetik testi e gerek yok dediler
Canım bu söylediklerimin hepsini devlet de yaptırdım hiç ücret ödemedimTestleri kendiniz yaptırmakla çok iyi yapmışsınız. Bir yandan haklısınız elbette, her şeyi bilip de tüp bebeğe girişmek daha mantıklı. Ama öbür taraftan da tek başına tüp bebek yeterince pahalı. Çoğu kapsamlı test ekstradan maddi yük ve çoğu çift için gerekli değil. O yüzden doktorlar olası sorunları eleye eleye ilerlemeyi tercih ediyor. Sizde gerekliymiş, çok da iyi olmuş ama çoğunluk için gereksiz ekstra masraf olabiliyor.
Demir vitamini ve D vitamini çok önemli. D vitamininin önemini ben ilk hamileliğim düşükle sonuçlandıktan çok sonra öğrendim, takviyesini almaya başladım. Neredeyse yok denecek kadar düşüktü değerim. Demir eksikliği hep vardı zaten, onun da takviyesini aldım bir süre, en son değerlerim güzeldi. Mutlaka sorun ve gerekirse vitamin alın.Aynen öyle canım benim rahatsizligimdan dolayı 6 ayda bi kan sayımim yapılıyor canım bence biseyim olsa orda da gözükürdu diye düşünüyorum ama kansizlik ve demir eksikligim var onu soylemeyi unutmusum dun gittigimde bir sonraki kontrolumde solucem onuda belki vitamin kullan der.
Çok şaşırdım, bana transferden sonra hemşire nar suyu, ananas ve kabak çekirdeği önermişti..Bende nar suyu transferden sonra tutunmayi engelliyo diye okudum bugunt canım
Kızlar bunların hepsi devlet hastanesinde ücretsiz yaptırılıyorAynen öyle. Maddi olarak imkanı olan, doktor gerekli görmese de, ya da tüp bebeğe başlamadan önce elbette kendisi her türlü kapsamlı testi yaptırabilir. Ama doktorlar gerek duyduklarında söylüyorlar. Tabii o zaman da bir şey çıkınca insan keşke daha önce bakıp öyle başlasaymışız diyor. Ama doktorlar da müneccim değil sonuçta, kime test gerekli olabilir önceden bilmeleri mümkün değil.
E süpermiş! Ben yurt dışında yaşadığım için neyin nerede karşılandığına çok hakim değilim. Ama Trombofili Paneli ve bazı başka testler için tek seferde 6bin küsür ödemiştim mesela. Devlette yaptırma imkanı olmayınca pek ufak rakamlar olmuyor genellikleCanım bu söylediklerimin hepsini devlet de yaptırdım hiç ücret ödemedim
Amin canım inşallah sana bana burdaki isteyen herkese nasip etsin RabbimEvet, ne kadar düşük o kadar çabuk pıhtılaşıyor demek. İnşallah başka bir şeye de gerek kalmadan bu sefer yavrunuza kavuşursunuz
Evet canm ve de çoğu kişi bunları devlette yaptırabileceğini bilmiyor çünkü dr da bilgi vermiyorE süpermiş! Ben yurt dışında yaşadığım için neyin nerede karşılandığına çok hakim değilim. Ama Trombofili Paneli ve bazı başka testler için tek seferde 6bin küsür ödemiştim mesela. Devlette yaptırma imkanı olmayınca pek ufak rakamlar olmuyor genellikle
Aynen soracagim canim en sonki kontrolumde 6 çıkmıştı demirin kanim biraz yukselmisti sukur 10 ken 11 olmuştu bi iki ay demir kullandim bir dahada gitmedim kontrole doktoruma sorayim gerekirse tekrar bakar zaten degerlerimeDemir vitamini ve D vitamini çok önemli. D vitamininin önemini ben ilk hamileliğim düşükle sonuçlandıktan çok sonra öğrendim, takviyesini almaya başladım. Neredeyse yok denecek kadar düşüktü değerim. Demir eksikliği hep vardı zaten, onun da takviyesini aldım bir süre, en son değerlerim güzeldi. Mutlaka sorun ve gerekirse vitamin alın.
Bak ananasta zararlı diye okudum ben bugun tutunmayi engelliyo diye okudum nar o suyu degilde nar siye okudum suyu belki farklıdır canımÇok şaşırdım, bana transferden sonra hemşire nar suyu, ananas ve kabak çekirdeği önermişti..
Yaaa hangi bölüme gitmemiz gerekiyor pekiKızlar bunların hepsi devlet hastanesinde ücretsiz yaptırılıyor
Genetik bölümü var araştırma hastanelerinde canımYaaa hangi bölüme gitmemiz gerekiyor peki
Çorum'da oturuyorum canım bende arastirma hastanesinde yaptiriyorum tedavimi bi sorayim bakalım peki oraya tup bebek icin mi yaptiriyoruz diyeceğizGenetik bölümü var araştırma hastanelerinde canım
Nerede oturuyorsun
Kanın ne kadar sürede pıhtılaştığını gösteren test hangisi canım tam kan tahlilindr hangi ibarete bakıcazEmin değilim ama genetik olmayan pıhtılaşma testi sadece kanın ne kadar sürede pıhtılaşmaya başladığını ölçüyor sanırım. Sizin dediğiniz o galiba, ki o da bir fikir veriyordur en azından. Diğer Trombofili Paneli’nde birkaç farklı gen ve proteine bakılıyor, yani çok daha kapsamlı. Herhangi bir düşük vs olmadıkça da gerek görülmüyor zaten.
Her doktor başka bir şey diyor demek kiBak ananasta zararlı diye okudum ben bugun tutunmayi engelliyo diye okudum nar o suyu degilde nar siye okudum suyu belki farklıdır canım
Peki devlette istediğin gidip yaptırabiliyor musun yoksa doktorundan istek formu alman mı gerekiyor?Evet canm ve de çoğu kişi bunları devlette yaptırabileceğini bilmiyor çünkü dr da bilgi vermiyor
Çok pahalı o testler diyor bende int bakmıştım taa 2buçuk 3 yıl önce faln sanırım 10bini üstüydü o zaman bile. Ama demiyor ki devlettede yaptırabilirsiniz. “ çok pahalı o testler diyor “ sadece. Bu sebeplede gerek yok şuanlık demeye getiriyorlar..
Yok istek formu gibi bişey sanmıyorum canm yani ben almadımPeki devlette istediğin gidip yaptırabiliyor musun yoksa doktorundan istek formu alman mı gerekiyor?
Protrombin zaman testi, PT testi de deniliyor sanırım. Bütün kan tahlillerinde otomatik olarak yapılıyor mu bilmiyorum. INR yazıyorsa o olabilir, ya da PT.Kanın ne kadar sürede pıhtılaştığını gösteren test hangisi canım tam kan tahlilindr hangi ibarete bakıcaz
Ben İstanbul’dayım canm benim süreç söyle ilerlediÇorum'da oturuyorum canım bende arastirma hastanesinde yaptiriyorum tedavimi bi sorayim bakalım peki oraya tup bebek icin mi yaptiriyoruz diyeceğiz
APTT diye bir test canımKanın ne kadar sürede pıhtılaştığını gösteren test hangisi canım tam kan tahlilindr hangi ibarete bakıcaz