2022 Ağustos Ayında Transfer Olacaklar

Aynen öyle yapalım canım

Doktorun onaylamasına göre en son bir liste yapalım kendimize birde ilik suyu alıyorum öğlen çorbalara katıyorum faydası var gibi hissediyorum
Evet onu bende alacagim canım balık almayida düşünüyorum haftada iki kez yiyeyim diyorum omega sonuçta otekinde fazla dikkat etmedim yememe bu defa edecegim valla 12 sinde kontrolume gidiyim doktora sorayim ona göre alisveris yaparim sifa olsun bize bebislerimize inşallah

Haklısın canım içtiğimiz ilaçlar çabası zaten en iyisi sağlıklı beslenmek kepekli yada tam tahilli ekmek bile rahme cok iyi geliyomus mesela dayanıyorum beyaz ekmege bende bugunden itibaren saglikli beslenicem kuru fasulye nohutta iyi geliyomus mesela bence bunlari yemek daha mantıklı elimizden geleni yapalım da gerisi takdiri ilahi Rabbim'e kalmış

Yaa bu kanda pıhtılaşma sadece genetik testinde mı çıkıyor bana ilk basta tüp bebeğe baslarken kanda bi degere bakmislardi bu ne diye merak edip nete yazmistim pıhtılaşma falan yazıyordu bu sekilde öğrenilmiyor mu o illa genetik testinde mı çıkıyor?

Ben öle biliyorum canım , Genetik test yapıldığında hem kromozom anomali varmı diye bakılıyor hem de trombofi paneli yanı pıhtılaşma durumuna bakılıyor.
Ben kesinlikle herkesin tüp bebek öncesi bunları yaptırması gerektiğini düşünüyorum
Diğer türlüsüne benim aklım mantığım el vermiyor gerçekten

Testleri kendiniz yaptırmakla çok iyi yapmışsınız. Bir yandan haklısınız elbette, her şeyi bilip de tüp bebeğe girişmek daha mantıklı. Ama öbür taraftan da tek başına tüp bebek yeterince pahalı. Çoğu kapsamlı test ekstradan maddi yük ve çoğu çift için gerekli değil. O yüzden doktorlar olası sorunları eleye eleye ilerlemeyi tercih ediyor. Sizde gerekliymiş, çok da iyi olmuş ama çoğunluk için gereksiz ekstra masraf olabiliyor.

Bana yapılmadı canım genetik test cok dedim doktoruma ama gerek görmüyorum dedi bekarken bi genetik testi yaptırmıştım ben onuda fmf icin yaptırmıştım ondada zaten varsada çıkmaz bilemedim

Sağlıklı beslenmek her koşulda olumlu zaten. İnşallah hepimize güzel sonuçlar ve hayırlısıyla kucağımıza sağlıklı evlatlar almak nasip olur

Emin değilim ama genetik olmayan pıhtılaşma testi sadece kanın ne kadar sürede pıhtılaşmaya başladığını ölçüyor sanırım. Sizin dediğiniz o galiba, ki o da bir fikir veriyordur en azından. Diğer Trombofili Paneli’nde birkaç farklı gen ve proteine bakılıyor, yani çok daha kapsamlı. Herhangi bir düşük vs olmadıkça da gerek görülmüyor zaten.

Mesela benim esime sakaryada çalıştığı zamanlarda bi doktor kromozom testi istemisti degerleri düşük çıkmıştı o zaman eşimde fiyatini sordum o zaman aldigi maas 3 bin kusurdu o testi 2 bin para istemişlerdi esimde yaptırmak istememis once bi takviye falan verin bakalim duzelmezse yaptiriyim demis kullandi ic ay sonra gitti tum degerleri düzelmişti doktorda gerek yok kromozom testine demişti onuda oyle yapmamistik ne biliyim gerek gormediler sonrada dediginiz gibi yok yerede insan o kadar parayı vermeyi istemiyor.

Aynen şimdi baktimda oymus canim onun düşük cikmasi pıhtılaşma var anlamina geliyormus benim normal çıkmış demek ki o yüzden gerek gormediler cunku ilk tup bebekte baya kan aldilar benden baya bi teste baktilar ondan sonra genetik testi e gerek yok dediler

Aynen öyle. Maddi olarak imkanı olan, doktor gerekli görmese de, ya da tüp bebeğe başlamadan önce elbette kendisi her türlü kapsamlı testi yaptırabilir. Ama doktorlar gerek duyduklarında söylüyorlar. Tabii o zaman da bir şey çıkınca insan keşke daha önce bakıp öyle başlasaymışız diyor. Ama doktorlar da müneccim değil sonuçta, kime test gerekli olabilir önceden bilmeleri mümkün değil.

Aynen öyle canım benim rahatsizligimdan dolayı 6 ayda bi kan sayımim yapılıyor canım bence biseyim olsa orda da gözükürdu diye düşünüyorum ama kansizlik ve demir eksikligim var onu soylemeyi unutmusum dun gittigimde bir sonraki kontrolumde solucem onuda belki vitamin kullan der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…