Çoğu tarifte vardı havuç ve kabak birde alerji genelde süt yumurta gibi ürünlerde daha çok olduğu için korkmadan verdim ama tabi yapmak lazım haklısın 3 gün kuralınıCanım üç gün kuralı yapmiyomusun
Pembe ojeleri çok seviyordu sürdüm aman bozulmasın dedim karnına giderse çok ağrır filan dedim çok şükür öyle bırakmıştı. Eczanelerde acı oje varmış o dönem birakmasa onuda deneyecektim gerek kalmamıştıPeki nasıl bıraktı canım. Benimki ocakta 3 yaş olacak acıktığı yada uykusu geldiği zaman emiyor hâlâ
Ben oğlumda uymuştum o sıraya şindi hiç sebze yemiyor başkan o ne olacakEk gıdaya herzaman en tatsız besinle başlanıyor ki yesin, yoksa meyve yiyen bebe kabak yer mi hiç
3 yaşlarına kadar ne yerlerse o sonra kendileri seciyorlarBen oğlumda uymuştum o sıraya şindi hiç sebze yemiyor başkan o ne olacak
Hepsi hazırHerkese güzel haftalar
Doktorumuz 180. Gün sonrasına hazırlık yapmamız için ihtiyaç listesi verdi sizlerle de paylaşayım belki arayan vardır.
-18/10 çelik tencere veya demir döküm tencere , kapaklı olacak. Sadece bebek için kullanılacak
-BPA içermeyen silikon kaşık tabak
-Mama önlüğü
-Mama sandalyesi (ikea tarzı desteksiz olanları önermiyor)
-Cam rende
-Meyve filesi (kısa süre kullanılacak çok önerilmiyor)
Ay bunlar çok şekermiş güle güle kullansın minikHepsi hazırson olarak bunları aldık
Sabret canım 4 ay atağı ben de kafayı yemek üzereydim 5.ayın ortasına kadar devam etti sonra yavaşladı şimdi 5 bitti 6 ya girdik hala huysuz ama çok şükür pek çok sorunu bitirdik her gün farklı farklı huy ediniyor böyle böyle büyüyüp gidecekler yardım alabileceğin aile bireyleri varsa yardım istemekten çekinme ama destek yerine köstek olacaklarsa hiç arama bileİİİMMMMMDDDDDDAAATTTTT diye bağırmak istiyorum uyumuyor kucakta durmuyor beşikte durmuyor uyumak istiyor ama uyuyamiyor sürekli mız mız ahhh ıhhh deyip duruyor emmek istemiyor ama memeyi görünce deliriyor emmek istiyor gibi davranıyor memeyi alıyor ağlıyor sonra bırakıyor ağlıyor altini alıyorum masaj yapıyorum gazını çıkartıyorum dişini envayi çeşit kaşıyıcı ile kaşıyorum delirecegim belim büküldü iki büklüm kaldım sanki sırtımda kocaman kocaman kocaman iğneler var batıyor babasına gidiyor durmuyor ama onu görünce deliriyor benim kızım ikizler burcu olabilir mi kafayı yiyeceğim çamaşırları kurutamadım yemek yaptım alışveriş poşetleri meyve sebzeler yerleştirilecek mutfak batık banyo yapamadım ayaklarım 40 numara gibi şiş ve ağrıyor aman uyur aman uyanmasın diye süpürge bile açamadım banyonun hali içler acısı korse takayım dedim kucağımda dururken şıp şıp terledim yarım saat sürdü fırlattım attım karnım şiş hala adet olamadım meme uçlarım yara bere içinde belki biberondan içer diye sagmaktan morardı kan oturdu ailevi sorunlar ayrı bir mesele göz altlarim mosmor bıyıklarım kocaminkinden daha fazla yarın iş var ütü yapmadım ellerim amele eli gibi kakali bez yıkamaktan şunu yazarken ayağımda sallıyorum her on dkda bir gözünü açıyor ağlıyor mahvoldum tükendim bugün bittim pilim bittiiii
İnan ki aynı durumdayız. Bıyıklarımı 2 ay önce aldım. Karnım da aynen duruyor. Ne biberon ne emzik ne mama alıyor. Ne de doğru düzgün emiyor. Dişi de çıkmaya başladı toz biber oldu geceler de zorlaştı. Hiçbir yerde 5 dk durmuyor sürekli mız mız tuvalete bile beraber giriyorum anakucağına koyuyorum ben tuvaletimi yaparken bakışıyoruz. Her bir şeye alerjisi var diye dışardan tek bir şey yiyemiyoeum ama evde yemek yapmaya vaktim yok. Dişlerine calpolden başka bir şey de işe yaramıyor. Tetagil sürüyorum herkesin mucize dediği biz de hiçbir etki etmiyor. Sürekli ağlayarak uyanıyor yarın artık doktora gideceğiz.İİİMMMMMDDDDDDAAATTTTT diye bağırmak istiyorum uyumuyor kucakta durmuyor beşikte durmuyor uyumak istiyor ama uyuyamiyor sürekli mız mız ahhh ıhhh deyip duruyor emmek istemiyor ama memeyi görünce deliriyor emmek istiyor gibi davranıyor memeyi alıyor ağlıyor sonra bırakıyor ağlıyor altini alıyorum masaj yapıyorum gazını çıkartıyorum dişini envayi çeşit kaşıyıcı ile kaşıyorum delirecegim belim büküldü iki büklüm kaldım sanki sırtımda kocaman kocaman kocaman iğneler var batıyor babasına gidiyor durmuyor ama onu görünce deliriyor benim kızım ikizler burcu olabilir mi kafayı yiyeceğim çamaşırları kurutamadım yemek yaptım alışveriş poşetleri meyve sebzeler yerleştirilecek mutfak batık banyo yapamadım ayaklarım 40 numara gibi şiş ve ağrıyor aman uyur aman uyanmasın diye süpürge bile açamadım banyonun hali içler acısı korse takayım dedim kucağımda dururken şıp şıp terledim yarım saat sürdü fırlattım attım karnım şiş hala adet olamadım meme uçlarım yara bere içinde belki biberondan içer diye sagmaktan morardı kan oturdu ailevi sorunlar ayrı bir mesele göz altlarim mosmor bıyıklarım kocaminkinden daha fazla yarın iş var ütü yapmadım ellerim amele eli gibi kakali bez yıkamaktan şunu yazarken ayağımda sallıyorum her on dkda bir gözünü açıyor ağlıyor mahvoldum tükendim bugün bittim pilim bittiiii
Yok sadece veremde vardı yasak 3 gun4. Ay aşılarından sonra banyo yasağı var mı?
Teşekkürler.Yok sadece veremde vardı yasak 3 gun
Çok güzelmiş canım güle güle kullansın minnoşHepsi hazırson olarak bunları aldık
Trendyoldan canımÇok güzelmiş canım güle güle kullansın minnoşnereden aldın?
İnşallah baloncum buda geçecekZ. Yağını mamaya damlatıodm eskiden ama direk hç vermedm nasıl olur acaba
Gerçi ek gıdada koyacaz aynı şey
Denemeye değer bence
Cnm dişleri kaşınıor ağırıor o yüzden hepimizinkiler cok huysuz
Bu süreci atlatana kadar sabredecez
Jeli doktorumuz önermedi canımKuzum jel denedinmi dr sormadinmi sakin sabır geçcek minicik daha ilk ağrıları korkmuştur canı yaniyodur kuzum
Direk vermiceksin diş etlerine masaj yapacaksın bu karışımı
Amin canım inşallah ağrısız acısız gecirsinler bu dönemleri.. dillerini anlamamak çok zorSanki ben yazmışım gibibizde de ne olduysa 4 gun once basladi canim bir anda huysuz huzursuz uykusuz bir bebege döndü. Emmek istemiyor ciglik cigliga agliyor kucagimdan birakir birakmaz yine ayni aglamaya basliyor. 4. Ay atagi ve diş sebep olabilir diye düşünüyorum Allah yardımcımız olsun kolaylikla ciksin disleri inşallah
Yok canım kv var sağolsun hafta içi her gün o bakıyor ama sadece çocuğa bakıyor öyle anlaştık hani yani çocuk uyurken yemek koyayım falan deme diyorum ben ona güzel ilgilensin ihmal yaşanmasın diye. Ama tabi sağolsun yapar bir şeyler kahvaltı akşam yemeği vs yapıyor arada da olsa ama tabi hafta içi çok az bir sürede. Şikayet etmiyorum ama evladımı anlamıyorum yetemiyorum gibi geliyor çok bunaldı beynim iş ayrı bir konu yoğunluk birden ağır geldiSabret canım 4 ay atağı ben de kafayı yemek üzereydim 5.ayın ortasına kadar devam etti sonra yavaşladı şimdi 5 bitti 6 ya girdik hala huysuz ama çok şükür pek çok sorunu bitirdik her gün farklı farklı huy ediniyor böyle böyle büyüyüp gidecekler yardım alabileceğin aile bireyleri varsa yardım istemekten çekinme ama destek yerine köstek olacaklarsa hiç arama bile
Allahtan maske var bıyıklı gidiyorum okula :)benimki hepsini alıyordu şuan bugün biraz emdi Sutumu ama emzik almıyor hala naisl olaca bakalım atak da bitti aslında harika haftalardaki ama bir değişim yok uyumadı hala ayakta sallıyorum saç kurutma makinesi ile seste uyuyor sonra ben yatağa koyunca basıyor çığlığı. Bende en kısa sürede gidecegim idrar yolu enfeksiyonu belirtileri var bizde bakalım Allah hepinizin yardımcısı olsunİnan ki aynı durumdayız. Bıyıklarımı 2 ay önce aldım. Karnım da aynen duruyor. Ne biberon ne emzik ne mama alıyor. Ne de doğru düzgün emiyor. Dişi de çıkmaya başladı toz biber oldu geceler de zorlaştı. Hiçbir yerde 5 dk durmuyor sürekli mız mız tuvalete bile beraber giriyorum anakucağına koyuyorum ben tuvaletimi yaparken bakışıyoruz. Her bir şeye alerjisi var diye dışardan tek bir şey yiyemiyoeum ama evde yemek yapmaya vaktim yok. Dişlerine calpolden başka bir şey de işe yaramıyor. Tetagil sürüyorum herkesin mucize dediği biz de hiçbir etki etmiyor. Sürekli ağlayarak uyanıyor yarın artık doktora gideceğiz.