2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kızlar bende yüzüstü çok yatırıyorum. Yatırdığım vakitlerde başında duruyorum genelde. Takip ediyorum. Yüzüstü kalmasın diye. Bebekler için doktorlar bile öneriyor. Boyun ve sırt kaslarını gelişimi için çok iyi oluyor. Bide gazı falan varsa rahat atıyor genelde. Bence bol bol yatırmak lazım. Ne de olsa sürekli sırt üstü bide sıcaklar var iyice rahatsız olurlar gibi geliyor

Kızlar bende yüzüstü çok yatırıyorum. Yatırdığım vakitlerde başında duruyorum genelde. Takip ediyorum. Yüzüstü kalmasın diye. Bebekler için doktorlar bile öneriyor. Boyun ve sırt kaslarını gelişimi için çok iyi oluyor. Bide gazı falan varsa rahat atıyor genelde. Bence bol bol yatırmak lazım. Ne de olsa sürekli sırt üstü bide sıcaklar var iyice rahatsız olurlar gibi geliyor
Ben de hep yan yatiriyorum. Kafasi yatış sekline göre şekillenir derler.. yüzüstü yatırmak neden sakincaliymiski? Bugün yatırdım. Uzun bi süre uyanmadı. Güzel uyudu yani

Karbonatlı su önceden öneriliyormuş. Şimdi kaynamış ılımış suya, gazlı bezi küçük parmağına dolayıp ıslattıktan sonra günde 1 kere maksimum 2 yapabilirsin benim ebenin tavsiyesi buydu
Yarın bi gidelim doktorada ilaç vs vermezse bir cesaretle mecbur yapıcam artık canım sadece suyla yaparım teşekkürler 😊
Bazen anlık denk gelebiliyor böyle şeyler 🙈
Evet az önce yine işime yaradı mesela 😂
Daha cok boyunu merak ettim canim boyunu da unutma yazmayi😇
Tamam canım unutmayacağım mutlaka cevap yazarım
Sadece suyla canim
👍 Tamam teşekkür ederim kuzum
Benim bebegimde bugun yapamadi buyugunu normalde her bezde yapardi
Biz ilk 1 haftadan sonra her beze yapmayı kesmiştik ama tam anlamıyla 24 saatte bir yapıyodu bazen gece 4 te yaptıysa ertesi gecede 4 te yapardı bazen saatler oynuyo ama bi süre o oynayan saatle gidiyordu dün öğken 2 de yapmıştı bugün yok bakalım nezaman yapıp rahatlayacaz 😊

Bizde öyle doğduk hep sivilceli. Yavaş yacas geçiyor. Aynen hormonlardan. Banyo yaptırırken anne sütü katıyorum ve sampuansiz yıkıyorum.
Bizim sivilceler bütün vücudumuzda ve koca koca.
Kac günde bir yıkıyorsun malum burasi soguk. Şampuansiz bende deneyebilirim. Biryerdede anne sütünün yagli olmasından yazılmış

Ben de hep yan yatiriyorum. Kafasi yatış sekline göre şekillenir derler.. yüzüstü yatırmak neden sakincaliymiski? Bugün yatırdım. Uzun bi süre uyanmadı. Güzel uyudu yani
Bebeklerde aranma refleksi varya burnunu ağzını kapatırsa bide o anda çeviremez öyle kalırsa diye dikkat etmek lazım. O yüzden yanından ilk aylarda özellikle ayrılmamak gerek. Sesi de çıkmaz Allah korusun.
Dediğim gibi ben çok sık yatırıyorum. Zaten ay olarak baya büyüdük. Kafalarını falan uzun süre tutabiliyolar. Rahat ettikleri için de yüzüstü uyumayı pek seviyolar. Dediğin gibi uzun süre uyuyolar bide.
Youtube da Osman Gönülal diye çocuk doktor var. O da öneriyor. Yüzsütü yatırmayı.takip ettiğim fizyoterapist doktor da aynı şekilde.
Bi arkadaşımın çocuğu 4.5 aylık ama kafası sırtüstü yatmaktan bildiğin yamulmuş. İlk defa gördüm öyle bir bebek. Dikkat etmek lazım. Benim kızımda yoğunbakımda hep aynı tarafa yüzü dönük olduğundan bi tarafı daha düzdü. Diğer tarafa çevirsek eski pozisyonu istiyodu. Yastıkla falan destekleyerek düzeldi yüzü. Şimdi hangi tarafta rahatsa kendi çeviriyo 😊

Kızlar geç sorulmuş bir sorum var
Ben güzel bir doktor bulmak için çok araştırmıştım internette yorumlarda çok sağlıklı sonuç alamayınca hastahanede çocuk poliniklerinde tek tek bekleyen hastalara bu doktorun takipli hastasımısınız memnunmusunuz diye sordum dilenci gibi yanaştığımdan dediğimi dinlemeyip yada duymayıp gerçekten dilenci sananlar oldu kızmadım haklılar dilenci gibi yanaştım galiba sorumu soruyorum ben yarın çocuk doktoruna gidicem bunun birde yenidoğan doktoru varmış doğru randevu aldım değilmi çocuk doktoru olucaktı yani yenidoğanı geçtik biz değilmi bunu bi çözeyim yakında akıl ve rus sağlığı hastahanelerine gidip orada kendim için bi doktor araştırıcam tam gaz ilerliyorum 🙈

Ben güzel bir doktor bulmak için çok araştırmıştım internette yorumlarda çok sağlıklı sonuç alamayınca hastahanede çocuk poliniklerinde tek tek bekleyen hastalara bu doktorun takipli hastasımısınız memnunmusunuz diye sordum dilenci gibi yanaştığımdan dediğimi dinlemeyip yada duymayıp gerçekten dilenci sananlar oldu kızmadım haklılar dilenci gibi yanaştım galiba sorumu soruyorum ben yarın çocuk doktoruna gidicem bunun birde yenidoğan doktoru varmış doğru randevu aldım değilmi çocuk doktoru olucaktı yani yenidoğanı geçtik biz değilmi bunu bi çözeyim yakında akıl ve rus sağlığı hastahanelerine gidip orada kendim için bi doktor araştırıcam tam gaz ilerliyorum 🙈
Siz sakaryada hangi doktora gidiyorsunuz

Siz sakaryada hangi doktora gidiyorsunuz
Bülent yıldız diye bir doktor canım ilk defa gideceğiz ama hastalarından çok güzel şeyler duydum bir hastasının büyük çocuğunun doktoruymuş zamanında izmitteymiş şimdi buraya gelince izmitten buraya geliyolarmış onlarda vs güzel ilgili hastasını hatırlıyormuş çocuklar seviyormuş o doktoru akılları erince hiç doktor korkusu yokmuş ilaç verme taraftarı değilmiş bi kuşkusu olsa yinede içimiz rahat etsin deyip ayrıntısıyla takip edip tahlil tomografi vs istiyomuş radyasyon içinde önce yapılacak test vs varsa onları yapıyomuş boşuna radyasyon almasın çocuk diyomuş şüphelendiği bölüm farklıysa hemen doktpruna yönlendirip doktor tavsiye ediyormuş nede olsa sonuca göre yönlendiricem direk gidin hem ben hem orda aynı tahlil testlerle uğraşmayın çocuğu yormayın diyomuş sorulara cevap veriyomuş sormadan bile bilgilendirmeler yapıyormuş bisürü güzel şey duydum bakalım inşallah biz ters tarafına vs denk gelmeyiz 😊

Bebekler doğumdan sonraki ilk 28 gün yenidoğan olarak adlandırılır. Siz normal çocuk doktoruna gideceksiniz

Yaaa mesajı okuyunca öyle bi güldümki :D
Gece gece :D
Allahta seni güldürsün :D :D
Kız dilenci nedir :D
Aslında hiçte öyle olmamş bence sorduğun kişilerin öyle bir yüz ifadesi olması sana bunu hissettirmeleri ilginç olmuş.. Bence sorduğun soru gayet normal... İnsanlar nette yorum okuyor doktora gidiyor, sen bizzat kişilere sormuşsn yani ne var bunda.. ♥️
Çocuk doktoruna gitmen lazm cnm

Yaaa mesajı okuyunca öyle bi güldümki :KK70:
Gece gece :KK70:
Allahta seni güldürsün :KK70: :KK70:
Kız dilenci nedir :KK70:
Aslında hiçte öyle olmamş bence sorduğun kişilerin öyle bir yüz ifadesi olması sana bunu hissettirmeleri ilginç olmuş.. Bence sorduğun soru gayet normal... İnsanlar nette yorum okuyor doktora gidiyor, sen bizzat kişilere sormuşsn yani ne var bunda.. ♥️
Çocuk doktoruna gitmen lazm cnm
Kız pardon dediğim suratını asıp dudağını maymun poposu gibi yapıp yüzünü değil oturduğu sandalyede komple döndü ama biraz bilgi topladım işte 😂 şükür vallaha bide yenidoğan doktorlarının olduğu koridorda dolansaydım artık bu kadın burayı mesken tutmuş deyip güvenlikle kovarlardı herhalde beni😂

Back
X