- 11 Ağustos 2018
- 1.987
- 2.204
- 28
Aynen canım gece sanki onlar emziriyor gibi ona yok buna yok aynen uyusun çıkartırım zaten canım benim arkadasim emzik olmus uykusu geldimi memeye yapışıyor bebegi 1 bucuk yasında hala öyle ya artık bıraksın diye uğraşıyor ek gıdada zorluyor sadece seni emmek istiyor bebekler o yüzden emzik sart uyuklarkenAyy babaların bu tip konularda tercihi anneye birakmamasina deli oluyorum. Kolaysa kendileri emzirsinbence de ver emzik. Geceleri bari güzelce dinlen. Bebek uyuyunca çıkart ama emziği. Sadece agladiginda ver. İykuya dalana kadar Sonra geç kalinca almıyorlar zaten.
evet ya o da çok etkiliyorSıcaklarda bastırınca sanırım artk bunalıyoruz
o da var ama ben cidden hareket ederken çok zorlanıyorumBence evde durdukça bunalıyoruz zorla dışarı atmamız lazım kendimizi
20 kg aldım iki gün evden çıkmadım bugün çıktım zorla o da daha iyi geldi gerçekten evde bir koltuktan diğerine ordan yatağa insanın morali bozuluyoro da var ama ben cidden hareket ederken çok zorlanıyorum19 kilo aldım
haklısın ya bakayım ben de bir yürüyüşe çıkarım belki :/20 kg aldım iki gün evden çıkmadım bugün çıktım zorla o da daha iyi geldi gerçekten evde bir koltuktan diğerine ordan yatağa insanın morali bozuluyor
Mama da veriyorum canım sütüm hala yeterli gelmiyor ve bebeğim hala güzel ememiyor sarılık da var beslenme bozukluğu yüzünden de bir gece yoğun bakıma alındı o yüzden mecburen mama da veriyorumiyi bari yemek yapsn da sinir bozmak dışında bir işe yarasın kv
kuzum bebek sadece süt icio dimi mama da verio musun
Aynen canım beslenmemiz bitip uyuyunca saate bakıyorum 2 saat sonrasına alarm kurup kalkıyorum gece 3 kere falan kalkıyorum o iyi olsun sarılığı geçsin de ben kalkmaya razıyım bide buralar çok sıcak ucunu bırakırsam bebeğim eriyip bitecek tekrar yoğun bakıma girecek diye korkuyorumCanım o sarılık yüzünden uyanmıyor benimde ilk bi ay alarm kurup kalkıyordum
Allah yardımcınız olsun canım korkma iyi çok şükürAynen canım beslenmemiz bitip uyuyunca saate bakıyorum 2 saat sonrasına alarm kurup kalkıyorum gece 3 kere falan kalkıyorum o iyi olsun sarılığı geçsin de ben kalkmaya razıyım bide buralar çok sıcak ucunu bırakırsam bebeğim eriyip bitecek tekrar yoğun bakıma girecek diye korkuyorum
Allah yardımcın olsun canım inşallah tez zamanda iyileşir tekrar evladına kavuşursun doktor gerçekten çok önemli ben de 28. Haftada doktor değiştirdim bir yakınımın tavsiye ettiği doktora gittim ama gitmeden önce tüm seceresini araştırdım tek tavsiye ile yetinmedim çok şükür o da ilk doktorum gibi iyi çıktı sonuçta onlara tek kendi canımızı değil evlatlarımızın canlarını da emanet ediyoruz neden kan sulandırıcı vermedi de riske attı seni ve bebeğini anlamış değilim o doktordan şikayetçi olabiliyor musun merak ettim sonuçta eşya değil can emanet ediyoruzBi arkadaşa yazmıştım ama hepiniz için paylaşayım...
İyi olmaya çalışıyorum diyerek başlayayım. 27. Haftada covid atlattım. 28. Hafta doktor herşeyin güzel olduğunu etkilemediğini söyledi ve hikayem burda başladı. 31. Hafta bebeğin 1 gr dahi almadığı ve bebeğe giden plesantadaki damarın pıhtı attığını söyledi dünyam başıma yıkıldı. Çünkü doktor bana kan sulandırıcıyı ısrarla vermedisonuç bu oldu. Kendi başka bir doktora yönlendirdi. Doktorun yaptığı basit bir idrar testi ile gebelik zehirlenmesi geçiriyormuşum ama haberim yokmuş. Hemen yatırdı. Yolda düşer beyin kanaması geçirirsin gonderemem dedi. İki doz ciğer geliştirici vurdu. Ve ben 5 gün yattım. Artık psikolojik olarak çökmüş durumda olarak çıkışımı istedim. O da tek bir durumda çıkartırım başka bir hastaneye takip için yatarsan dedi. Ertesi gün başka bir hastaneye gittim normal takip yatış için. Bebeğin kalp atışları durmak üzereymiş ikimizde zehirlenme etkisindeymişiz ve gelmemle yarım saat içinde doğuma alınmam bir oldu. 16 gün yoğun bakımda bebeğim yattı. Eve çıkardım derken dikişlerim patladı. Ben tekrar ameliyat için yattım hastanedeyim bebek evde
Amin canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun annelik gerçekten çok meşakkatli şimdi neden cennetin anaların ayakları altına serildiğini çok iyi anlıyorumAllah yardımcınız olsun canım korkma iyi çok şükür
Tahin güzel süt yapıyor canım bide çocuk doktorumuz bana bir toz verdi laktozsuz süte karıştırıp içeceksin dedi onu da içiyorum sütüm gerçekten arttı ama bebeğimin emme refleksi hala yavaş o yüzden tam ememiyor mama da takviye ediyorumYaaa evet bende her sabah rezene çayı içiyorum başka neler süt yapar acaba ya
Çok çok geçmiş olsun allah sifa versin canım rabbim evladına kavuştursun seniBi arkadaşa yazmıştım ama hepiniz için paylaşayım...
İyi olmaya çalışıyorum diyerek başlayayım. 27. Haftada covid atlattım. 28. Hafta doktor herşeyin güzel olduğunu etkilemediğini söyledi ve hikayem burda başladı. 31. Hafta bebeğin 1 gr dahi almadığı ve bebeğe giden plesantadaki damarın pıhtı attığını söyledi dünyam başıma yıkıldı. Çünkü doktor bana kan sulandırıcıyı ısrarla vermedisonuç bu oldu. Kendi başka bir doktora yönlendirdi. Doktorun yaptığı basit bir idrar testi ile gebelik zehirlenmesi geçiriyormuşum ama haberim yokmuş. Hemen yatırdı. Yolda düşer beyin kanaması geçirirsin gonderemem dedi. İki doz ciğer geliştirici vurdu. Ve ben 5 gün yattım. Artık psikolojik olarak çökmüş durumda olarak çıkışımı istedim. O da tek bir durumda çıkartırım başka bir hastaneye takip için yatarsan dedi. Ertesi gün başka bir hastaneye gittim normal takip yatış için. Bebeğin kalp atışları durmak üzereymiş ikimizde zehirlenme etkisindeymişiz ve gelmemle yarım saat içinde doğuma alınmam bir oldu. 16 gün yoğun bakımda bebeğim yattı. Eve çıkardım derken dikişlerim patladı. Ben tekrar ameliyat için yattım hastanedeyim bebek evde
Amin amin öyle vala daha bu neki bizim icin canım büyüyene kadar daha cok anlicaz anneliğiAmin canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun annelik gerçekten çok meşakkatli şimdi neden cennetin anaların ayakları altına serildiğini çok iyi anlıyorum
ben mama olarak hastane çantasına sma aldım sen hangi marka veriosun bebiseMama da veriyorum canım sütüm hala yeterli gelmiyor ve bebeğim hala güzel ememiyor sarılık da var beslenme bozukluğu yüzünden de bir gece yoğun bakıma alındı o yüzden mecburen mama da veriyorum
Canım vallahi tecrübe felan unutuyor insan.. her yaşta farklı duygular farklı deneyimler farklı hayatlar yaşıyoruz. ilk oğlumda başkaydı şimdi bambaşka tamamen evdekinde aklım birde sonrası olacaklarda ikisine yetmeyecekmişim gibi hissediyorum birde sanki hazır değilmişim gibi bugüne kadsr herşey güllük gülistanlıktı bugün çok başka..Aynen benm hem ilk gebelik
Hem tüp bebek.. Stresli yorucu
Cnm neden?
Tecrübelisin halbuki neden öyle oldu
Ayy evet keşke kendi kendilerine gelseler
Tam olarak öyleyim çok çok zor.. çok teşekkür ederim beni telkin etmeye çalıştığın içinSeni o kadar iyi anliyorum ki canim evde bekleyen bir evladin daha olunca duygular karmakarisik oluyor. Ikinci kizim dogdugunda buyuk kizim 1 bucuk yasindaydi o duygu karmasasindan, ilk kizima uzulmekten küçüğünü dogru dürüst sevememistim bile. Hormonlardan oluyor bunlar. Simdi ikisi birlikte vakit gecirirken iyiki diyorum bir cocuga verilebilecek en guzel şey kardeş benceher sey yoluna girecek emin ol
Benim ayak tabanlarim açıyorÖzellikle akşamları oluyor bana gerçekten ben de zor yürüyorum. Son 10 gün zaten inşallah o zamana kadar gelmeye kalkmaz
Bir de ayaklarımın üstü çok şişti ve acıyor şaka maka ödemden acı olabileceğini bilmiyordum bile hiç
Ay evet çiş çok sıkıntılı.Ama ilk güne göre çok şükür.İlk gün beni bayıltın falan dedim ya.Morfin bağladılar.Serum bağladılar.Anca azıcık hafiflemişti.Ameliyat sorunlu gecti ya benim acaba onunla alakali olabilir mi dedim korktum
Kız doğurunca da insan bebeğinin karnında olmasını özlüyor. Dün hıçkırık tuttu kuşumu karnımda da böyle hıçkırıyordu diye oturdum ağladım
Canım ben kontrole diye gidip doğurdum. Sabah 10da kahvaltı yapmıştım öğlen 14.30da doğuma aldılar. Bi kere ameliyatta bi kere de yoğun bakımda kustum sadece ama en az 6 saatlik açlık istiyorlar.
Benimki de geçmedi ya aynı gün doğurmuştuk seninle. Hala yatıp kalkarken iç dikişler acıtıyor çişim gelince çok acıyor. Ilk gün çok kötüydü ama o acıyı hatırlayınca iyiyim diyorum çok şükür
Büyük talihsizlik olmuş gerçekten evet çok zor ikiz bebek yenimi oldu doğum bu ara da çok geçmiş olsun nasıl bebişleriniz onlar iyimi siz iyimisiniz , bende yani bilmiyorum doktorla konusacagım bu konuyu ama işte tek koydurup riske atmak istemiyorun açıkcası ama ikizde çok zor BİLİYORUMSen bilirsin yine yaşın da genç. Bana da rahmin müsait dendi doğumda neredeyse ölüyordum ameliyathanede 2 ünite kan vermişler yoğun bakımda 1 ünite plazma verdiler. O kadar çok kan kaybetmişim ki değerlerim ameliyat öncesindeki haline dönmedi
Üstesinden gelirsin cnm hayırlısıylaCanım vallahi tecrübe felan unutuyor insan.. her yaşta farklı duygular farklı deneyimler farklı hayatlar yaşıyoruz. ilk oğlumda başkaydı şimdi bambaşka tamamen evdekinde aklım birde sonrası olacaklarda ikisine yetmeyecekmişim gibi hissediyorum birde sanki hazır değilmişim gibi bugüne kadsr herşey güllük gülistanlıktı bugün çok başka..
Tam olarak öyleyim çok çok zor.. çok teşekkür ederim beni telkin etmeye çalıştığın içinbende geçeceğini biliyorum ama psikolojime hormonlarıma anlatamıyorum bitik haldeyim.. ameliyattan dahi korkar oldum girmek istemiyorum inşallah yarın herşey yolunda gider yoksa bu yaşadığım duygudan kalpten gidicem sanki ağır gelmeye başladı