2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Peki emzik tutturuyor musun canim? Benim kızım emzik yerine benm memeyi ağzından hiç ayirmazdi. Yapışık ikiz gibi dolasirdik.. çok zor günler geçirdim ilk 4-5 ay. Kolikti bide.. sürekli emme isteği vardı bu çocuk doymuyor diye düşünüyordum, önce memeyi sonra mamayı veriyordum. Hâla deli gibi meme veya mama istiyordu..
Sonra 15 günlükken lavman yaptilar kuzuma 😔 dr dediki, bazi bebekler doğduğunu bilmez emme refleksi yüzünden. Sen verdikçe vermişsin çatlatacak mısın bebeği demişti. Baya üzülmüştüm.. keşke emzik tutan bi bebek olsaydı o emme refleksini bastırirdi diye düşünüyorum.
Benim eşim izin vermiyor verim sevmiyorum diyor emziği kavgasını yapıyoruz onun 😂 sonunda kazanan ben olcam tabiki yıldırcam onu vercem vala . Emiyor çekmiyor sadece ağzımda dursun diyor bu gece olunca kokuyorum ister istemez uyku oluyor düşürürüm diye kokuyorum o yüzden vercem emzik var almışım da

Ay inan yoğun bakımda sabaha kadar bebeklerimi almak için nasıl kalkacagimi düşündüm yatakta dönemiyordum bile ama ertesi gün bana bebeklerini görmek istiyor musun dediler o halde üst kattaki yenidoğan yoğun bakım servisine çıktım. Insan gerçekten tüm ağrıları acıları unutuyor o an
Aynen öyle oluyor canım. Birebir aynısını yaşadım gözüm birşey görmedi ağrılarım umrumda olmadı bebeğimi görücem diye. Zor zamanlar ama geçiyor, insan çok yıpranıyor yoğun bakım sürecinde ama güçlü olmayı da öğreniyor. Sağlıkları yerinde olsun varsın 1 gün daha ayrı kalayım diyorsun

Benim eşim izin vermiyor verim sevmiyorum diyor emziği kavgasını yapıyoruz onun 😂 sonunda kazanan ben olcam tabiki yıldırcam onu vercem vala . Emiyor çekmiyor sadece ağzımda dursun diyor bu gece olunca kokuyorum ister istemez uyku oluyor düşürürüm diye kokuyorum o yüzden vercem emzik var almışım da
Ayy babaların bu tip konularda tercihi anneye birakmamasina deli oluyorum. Kolaysa kendileri emzirsin 😅 bence de ver emzik. Geceleri bari güzelce dinlen. Bebek uyuyunca çıkart ama emziği. Sadece agladiginda ver. İykuya dalana kadar☺️ Sonra geç kalinca almıyorlar zaten.

Kız doğurunca da insan bebeğinin karnında olmasını özlüyor. Dün hıçkırık tuttu kuşumu karnımda da böyle hıçkırıyordu diye oturdum ağladım 🤣
aynı sorunu yaşıyorum canım ya günlerce moralim bozuktu doğumdan sonra. Hamile olmayı özledim diye ağladım hep 😂 hatta bugun niye kipirdamadi diye dusundum bi an. Doğumum nasıl olacak diye bile düşündüm doğurduğumu unutup🤣
Beslenmesi yeterli mi diye dusunup duruyorum simdi, hamileyken beslendigine emindim rahattım.
Bi de eşim yanimiza gelip beni değil de her seferinde çocuğu sevince iyice kendimi kötü hissediyordum ben hiçmişim gibi artık. Ama onun da heyecanını anlamak lazım
Yeni yeni toparladım

Kızlar afedersiniz makatta baskı hissediyor musunuz. Bu durum sancı mı oluyor sanki büyük tuvalet gelmiş gibi oluyor sonra da karın ağrısı.

Kizlar benim sol ayağım davul gibi şişti hamileyken bu kadar ödem yapmamıştı. Bi de şiştikçe uyuşuyor doğum yapanlar ödemleriniz ne zaman geçti?
BENimde sol ayağım baya şişmişti canım yeni yeni normale dönüyor 12 gün oldu doğum yapalı 🤦‍♀🤷‍♀️

dogum baslasin diye dua edenlerdenim ben de. yoruldum artik. evde bi cocuk daha var. bi de ozel gereksinimli.
Ayy haftan 40 yazıor seninde..
Haziranda bir tozu dumana kattı temmuz bebeleri..
Temmuz olunca bi duruldular

Kızlar afedersiniz makatta baskı hissediyor musunuz. Bu durum sancı mı oluyor sanki büyük tuvalet gelmiş gibi oluyor sonra da karın ağrısı.
Aynen bendede oluor ve wc çıkana kdar bu durum devam edio
Çıkınca rahatlıorm ancak

Cok mutsuzum :KK43:
Bugn kızımda hareket yok :KK43:
Valla doğurmak istiyorm artk :KK43:
Doğuran arkadaşlara cok özeniorm :KK43:
Hamileliği hiç sevmedim hiç :KK43:

Bu ara ben de öyleyim hemen doğsun artık istiyorum ama minik kuzular ne zaman hazır olursa o zaman gelecek son zamanlar gerçekten gecmiyormus doğru söylüyorlar çok iyi anlıyorum seni
Kızlar bu hissettikleriniz çok normal ilk gebelikte aynı şeyleri bende hissediyordum bana karnındayken daha rahatsın emin ol diyorlardı. Gerçekten öyle.. lütfen endişelenmeyin acelede etmeyin tadını cıkartın 🙏🏻 Ne süreçte hamilelik geçirenler zorlananlar var.. şükür bugünümüze gerçekten keyif almaya calısın üzülüyorum böyle görünce sizi

Yarın 5 tane bebemiz dünyaya gelecek demiiii
KızlR hazırmısınız 5 temmuz anneleri :halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay:
Salya sümük ağlayasım var.. çok heyecanlı ve kaygılıyım evde ki oğluma bakınca ağlayasım geliyor..
karnımdaki bebeği resmen unuttum. Çokta korkuyorum.. hiç böyle karışık duygular yaşamamıştım insanlar sevinir kucağına alacak diye ben sanki dünyanın sonu geldi gibiyim.. aşırı moralsizim

Ayy haftan 40 yazıor seninde..
Haziranda bir tozu dumana kattı temmuz bebeleri..
Temmuz olunca bi duruldular

Aynen bendede oluor ve wc çıkana kdar bu durum devam edio
Çıkınca rahatlıorm ancak
Ben wc ye ciksamda bişey yapamiyorum değişik bir durum bu baskı hissi 🤷‍♀️ ayın 7 sinde tam 39 oluyorum dr yatış verecek o zamana kadar kendi gelse keşke yaa çok istiyorum normal olsun yoksa suni sanci cekebilirim

Bn hala tartilmadim firsatim olmadi ama eminim birseyler gittim drum 8 9 kilosu bebek rahim plasanta su olur ztn demisti hamileligim boyunca 16 kilo aldim ☹️🤫😥
Senin de girmiştir canım
Kac kilo almistin canim
13 kuzum
Süper 🤗 ben de toplam 9 kilo almıştım 6 si gitmiş bana kaldı geriye 3🤭
Ohh maşallah o da gider hemen:)
süpersin canım 😃🧿🧿🧿🧿
Sağol kuzum :)
Maşallah canım,nazar değmesin 🧿😊 kaç kilo almıştınki?ben 9 kilo aldım haftaya bugün doğumum var tabi prenses kendisi gelirse ayrı 🤭😊 sen gibi bende 9 kiloyu birden verirsem bana hiç bişey kalmaz 🤲🏻 :halay: :halay:
13 kilo almıştım 4 kaldi 😂
Kız sen daha dün doğurmadın mı ben 9 gün oldu 3 4 kilo tek gitmiş sorun bende mi acaba ya 😩 termal atlet üzerine korse giyip 1 saat yürüyüş yapıyorum bide 😩🤦‍♀️Özel birşey mi yaptın acaba
Korse giymeye mi başladın canım erken değil mi
Kızlar dün doğum yaptım.Bebek memeyi zor aldı.Ben süt yok dedim ama hemşireler var olmaz olur mu dediler hep.Zorla aldırıp emzirttiler.Akşam kan değerleri de gayet yerinde çıktı.Kaka çiş de yapıyor.Süt sağmak istedim dursun arada verelim diye.Philips avent.Bebek benden sütü çekiyor gibi yarım saati geçkin emiyor ama makineden hiç gelmiyor.Ben de aç mı acaba diye biraz mama verdim onu da içti.Ben anlamadım bu Bebek emiyor mu aç mı?Makine mi bozuk?Aç olsa dünden beri ortalığı yıkardı heralde dimi?Bi akıl verin nolur.Salı günü gideceğiz çocuk doktoruna o zamana kadar aç kalsın da istemiyorum.
Canım benim gözün aydın
Teyzoşlar damar yollu el yolladim size😍
Oyy yaradana kurban kızımın arkadaşları da nasi güzel:)
Bi arkadaşa yazmıştım ama hepiniz için paylaşayım...

İyi olmaya çalışıyorum diyerek başlayayım. 27. Haftada covid atlattım. 28. Hafta doktor herşeyin güzel olduğunu etkilemediğini söyledi ve hikayem burda başladı. 31. Hafta bebeğin 1 gr dahi almadığı ve bebeğe giden plesantadaki damarın pıhtı attığını söyledi dünyam başıma yıkıldı. Çünkü doktor bana kan sulandırıcıyı ısrarla vermedi 🤦🏻‍♀️ sonuç bu oldu. Kendi başka bir doktora yönlendirdi. Doktorun yaptığı basit bir idrar testi ile gebelik zehirlenmesi geçiriyormuşum ama haberim yokmuş. Hemen yatırdı. Yolda düşer beyin kanaması geçirirsin gonderemem dedi. İki doz ciğer geliştirici vurdu. Ve ben 5 gün yattım. Artık psikolojik olarak çökmüş durumda olarak çıkışımı istedim. O da tek bir durumda çıkartırım başka bir hastaneye takip için yatarsan dedi. Ertesi gün başka bir hastaneye gittim normal takip yatış için. Bebeğin kalp atışları durmak üzereymiş ikimizde zehirlenme etkisindeymişiz ve gelmemle yarım saat içinde doğuma alınmam bir oldu. 16 gün yoğun bakımda bebeğim yattı. Eve çıkardım derken dikişlerim patladı. Ben tekrar ameliyat için yattım hastanedeyim bebek evde 😔
Canım rabbim yardımcın olsun , çok geçmiş
Oyy yaaa ne güzeller el eleler bi de
Ve son mesaji ben atim gece itibariyle kizlar bende dogumumu yaptim sezeryan oldum Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsin insAllah sag salim doguramayan arkadaslar da tez zamanda dogurur😊
Canım gözün aydın
Herkese kocaman merhaba 🥰 29 haziran saat 14.30 da bebegim sezeryan ile dunyaya geldi. İlkine göre daha cok acili gecti ama cok şükür herşey yolunda🙏 kızım 3400kg dogdu. 24 saat hastanede kalip taburcu olduk. Dün kontrolu vardı 220 gr vermis. Dr normal dedi sarilik vs cikmadi cok şükür. Sutum tam anlamiyla 2 gun sonra gelmeye basladi. Su an sadece gece yatmadan once 1 kez mama veriyorum onun disinda anne sütü. Abimiz bu süreçte bizi hic uzmedi kardesini cok guzel karsiladi. Allah hepinize guzel dogumlar nasip etsin.
Gözün aydın kuzumm

Ben wc ye ciksamda bişey yapamiyorum değişik bir durum bu baskı hissi 🤷‍♀️ ayın 7 sinde tam 39 oluyorum dr yatış verecek o zamana kadar kendi gelse keşke yaa çok istiyorum normal olsun yoksa suni sanci cekebilirim
Neden beklemiyor sancını canım doktorun?

Neden beklemiyor sancını canım doktorun?
Gebelik şekeri var bende canim o yüzden daha fazla bekletmek istemiyor. Ama kesin normal de demedi çarşamba günü belli olacak dedi bilmiyorum belki direk sezeryan da alabilirler suni de verilebilir. Bir de özel hastane değil son anda karar veriyorlarmış

Kızlar bu hissettikleriniz çok normal ilk gebelikte aynı şeyleri bende hissediyordum bana karnındayken daha rahatsın emin ol diyorlardı. Gerçekten öyle.. lütfen endişelenmeyin acelede etmeyin tadını cıkartın 🙏🏻 Ne süreçte hamilelik geçirenler zorlananlar var.. şükür bugünümüze gerçekten keyif almaya calısın üzülüyorum böyle görünce sizi
Aynen benm hem ilk gebelik

Hem tüp bebek.. Stresli yorucu
Salya sümük ağlayasım var.. çok heyecanlı ve kaygılıyım evde ki oğluma bakınca ağlayasım geliyor..
karnımdaki bebeği resmen unuttum. Çokta korkuyorum.. hiç böyle karışık duygular yaşamamıştım insanlar sevinir kucağına alacak diye ben sanki dünyanın sonu geldi gibiyim.. aşırı moralsizim
Cnm neden?
Tecrübelisin halbuki neden öyle oldu :KK43:

Ayy evet keşke kendi kendilerine gelseler :KK43:

Seni o kadar iyi anliyorum ki canim evde bekleyen bir evladin daha olunca duygular karmakarisik oluyor. Ikinci kizim dogdugunda buyuk kizim 1 bucuk yasindaydi o duygu karmasasindan, ilk kizima uzulmekten küçüğünü dogru dürüst sevememistim bile. Hormonlardan oluyor bunlar. Simdi ikisi birlikte vakit gecirirken iyiki diyorum bir cocuga verilebilecek en guzel şey kardeş bence 🤗 her sey yoluna girecek emin ol 😍

X