Insanlarin dusunce yapisi cok farkli kardesler arasi fitne fesat bu yaslarda giriyor gercekten yazik vallahi birde aileden biri yapiyor boyle hadi yasli konu komsu saka yaptigini sanip soyluyor da babaanne nasil diyebilirHiç esirgemiyorum zaten canım.kimse kusura bakmasın yani.hiç bi kimse benim çocuklarımdan daha önemli değil.sadece kv değil yani kendi annemde kardeşlerimde böyle bişey diyecek olsa onlara vereceğim tepkide aynı olur.
Ayy canım onun düşüncesi ne biliyomusun.ben sanki yeni bebek olacak diye çocuğumu öylelikle kreşe gönderiyorum sanıyo yada öyle anlamak işine geliyo desem daha doğru olur.çünkü ne zaman kreş muhabbeti açılsa çocuğum okula gidicem diye hevesle anlatıyo bizde diyoruz çok gitmek istiyo diye ona rağmen hala aynı şeyi yapıyo ben bakardıma getiriyo konuyu.bende dedim ben çocuğuma bakamayacak değilim zaten bakamayacağımı düşünsem 2.yi yapmazdım ben çocuklarıma yeterim.Defne kreşine gitsin istemediği zaman zorla gönderecek değilim gelir dizimin dibinde oturur şükür kimseye muhtaç değiliz diye söyledim
Ayy lafa bak ya küçücük çocuğa denilecek şeymi şimdiden kardeşine düşman edecekçocuğu zorla kıskançlığa alıştıracak
Ayy sorma canım.üvey gibi değilde daha çok anneye karşı cephe aldırmaya çalışıyo gibi laflar ediyolar.benim kızım benim dibimden ayrılmaz hatta öyleki içinden gelir durduk yere gelir öper falan bunu bile çekemedi diyebilirim.çocuk beni öpüyo hiç ananı görmedinmi gel birazda bizim yanımıza bizi öp gibi laflar ediyo.çocuğumda gitmeyince ee sabahtan akşama annesiyle olunca başka insanmı görüyo diyo.ben büyütüyorum tabikide kimi görecek.ee annesiyim öpecekte sevecekte yani.neyin kıskançlığı buöyle deyincede ee ne yapacaktım çocuğu komşuya verip omu büyütecek annesiyle olacak dedim.resmen laf istiyo yani
Anne kız ne güzel ilişkileri var diyeceğine. Gelinim çocuğuna karşı nasıl ki, çocuğu da annesine böyle diyeceğine dönen muhabbete bak ya. Şaşırmıyorum çok var böyleleri her fırsatta mide bulandıracak davranışları oluyor işte.Hiç esirgemiyorum zaten canım.kimse kusura bakmasın yani.hiç bi kimse benim çocuklarımdan daha önemli değil.sadece kv değil yani kendi annemde kardeşlerimde böyle bişey diyecek olsa onlara vereceğim tepkide aynı olur.
Ayy canım onun düşüncesi ne biliyomusun.ben sanki yeni bebek olacak diye çocuğumu öylelikle kreşe gönderiyorum sanıyo yada öyle anlamak işine geliyo desem daha doğru olur.çünkü ne zaman kreş muhabbeti açılsa çocuğum okula gidicem diye hevesle anlatıyo bizde diyoruz çok gitmek istiyo diye ona rağmen hala aynı şeyi yapıyo ben bakardıma getiriyo konuyu.bende dedim ben çocuğuma bakamayacak değilim zaten bakamayacağımı düşünsem 2.yi yapmazdım ben çocuklarıma yeterim.Defne kreşine gitsin istemediği zaman zorla gönderecek değilim gelir dizimin dibinde oturur şükür kimseye muhtaç değiliz diye söyledim
Ayy lafa bak ya küçücük çocuğa denilecek şeymi şimdiden kardeşine düşman edecekçocuğu zorla kıskançlığa alıştıracak
Ayy sorma canım.üvey gibi değilde daha çok anneye karşı cephe aldırmaya çalışıyo gibi laflar ediyolar.benim kızım benim dibimden ayrılmaz hatta öyleki içinden gelir durduk yere gelir öper falan bunu bile çekemedi diyebilirim.çocuk beni öpüyo hiç ananı görmedinmi gel birazda bizim yanımıza bizi öp gibi laflar ediyo.çocuğumda gitmeyince ee sabahtan akşama annesiyle olunca başka insanmı görüyo diyo.ben büyütüyorum tabikide kimi görecek.ee annesiyim öpecekte sevecekte yani.neyin kıskançlığı buöyle deyincede ee ne yapacaktım çocuğu komşuya verip omu büyütecek annesiyle olacak dedim.resmen laf istiyo yani
Bakis acilariniz cok farkli..sizi anlamasi pek mumkun gozkmuyor. En azndan soyleycgnzi soylyeblyosunuz da icnzde kalmyo ya..kan emici insan turu gerckten Allah irak etsin..size de sabir versnAyy canım onun düşüncesi ne biliyomusun.ben sanki yeni bebek olacak diye çocuğumu öylelikle kreşe gönderiyorum sanıyo yada öyle anlamak işine geliyo desem daha doğru olur.çünkü ne zaman kreş muhabbeti açılsa çocuğum okula gidicem diye hevesle anlatıyo bizde diyoruz çok gitmek istiyo diye ona rağmen hala aynı şeyi yapıyo ben bakardıma getiriyo konuyu.bende dedim ben çocuğuma bakamayacak değilim zaten bakamayacağımı düşünsem 2.yi yapmazdım ben çocuklarıma yeterim.Defne kreşine gitsin istemediği zaman zorla gönderecek değilim gelir dizimin dibinde oturur şükür kimseye muhtaç değiliz diye söyledim
Maşallah ne güzel bir doğum hikayesiKızlar merhababen de bugün doğum yaptım. Gece hiç uyuyamamıştım ağrım falan da yoktu. Sabah ezanı okundu hala ben de uyku yoktu. Tam dalar gibi oldum çişim geldi sanıp koşa koşa tuvalete gittim ama tutamadım anladım suyum geldi. Benim kan ile beraber geldi her yer kan ve su oldu evde. Hastaneye geldim 1 cm açılmam vardı ama rahmin yumuşamış dedi doktor. Epidural ister misin diye sordular. Ben de size bırakıyorum demiştim. O doğumu uzatır dedi yapmadı. Ara ara yürüyüş yap koridorda açılman hızlansın dedi. İki kez tur attım yine ağrım yoktu. Açılmam 3 cm olmuşu. Sancı verdiler 1 saat içinde şiddetlendi ağrılarım dayanamaz hale geldim doktoru çağırın dayanamıyorum dedim epidural istiyorum dedim doktor baktı bebeğin kafası gelmiş hemen doğumhaneye alın dedi ve iki kez ıkınırsan bebek gelir dedi. 10 dakika içinde bebişim geldi. Saat 10.45 gibi. Çok şükür isteyen herkese nasip olsun
Neler yaşamışsınız rabbim esirgesin canım çok şükür bunada inşallah çok daha iyi olursunuz rabbim yar ve yardımcın olsun bir an önce toparlanirsin inşallahSağolun kızlar.
Dün 14.30da sezaryene alındım. Spinal anestezi yaptılar sondayı taktılar hazırlandık. Doktorum arandı sonra 10 dakika içinde bebeklerimin ikisi de doğmuştu. Biri 2160 biri 2170 gram doğdular kuzucuklarim çok güzeller
Ben bebekleri çok kısa gördüm sonra götürüp hazırladılar o ara bebeklerin anlamalarını dinledim çok duygulandım. O arada doktor karnımı hamur gibi yoğurmaya başladı soğuk ter boşandı üstümden midem bulandı derken kustum sonra kendimden geçmişim.
Gözümü yoğun bakımda açtım zangır zangır titriyorum üstüme habire battaniye atıyorlar. Tansiyonum 18/10 olmuş rahim kasılıp kendini toparlamamış çok kan kaybetmişim. Dün gece yoğun bakımda kaldım ama kabus gibi bi geceydi sürekli karnıma bastırdılar, üstüme kum torbaları koydular, sabaha kadar ağrıdan beş dakika bilr uyuyamadım.
Kuzucuklarımi sordum gözümü açar açmaz. Solunumları hızlı gibiymiş ben dr yoğun bakıma girince tedbir olsun diye onları da kuvoze almışlar. Sadece oksijen veriyorlarmış mama vermişler dün. Hemşire gelecek sütümü sağacağız birazdan.
Rahim içine dr ayrı bi dikiş atılmış o yüzden canım yanıyor. Doktor böyle bir durumda rahim alınması gerekiyor senin tahmini kurtardık ama hasar boyutunu bilmiyorum dedi. Resmen ölümden döndün dedi bugün eşimin suratı bembeyaz olmuştu korkmuş iyice
Bencede en cok benm hakkımHiiiicccc doguracak gibi hissetmiyorum benim oğlan 40 haftayı da geçirir bu gidişle
Kız ben doğuma gitsem de yazarım ki doğumhaneye gectigim kısma kadar canlı yayın yaparım burdan sizeO kadar bekledik beyefendiyi hep beraber bu anlara şahit olmak hepinizin hakkı
Maşallahhhh kız çantaya geçerken haber etseydnSonunda hastane çantamı hazırladım.
Temizligim bitti. Bir bebisin kiyafetlerı kaldi. Muslin bezleini bile yıkadım ütüledim.
Bal0ncuk neredesin kız. Soladim mi seni?
Gözünaydın canım sağlıkla büyüt yavrunuKızlar dün doğum yaptım.Bebek memeyi zor aldı.Ben süt yok dedim ama hemşireler var olmaz olur mu dediler hep.Zorla aldırıp emzirttiler.Akşam kan değerleri de gayet yerinde çıktı.Kaka çiş de yapıyor.Süt sağmak istedim dursun arada verelim diye.Philips avent.Bebek benden sütü çekiyor gibi yarım saati geçkin emiyor ama makineden hiç gelmiyor.Ben de aç mı acaba diye biraz mama verdim onu da içti.Ben anlamadım bu Bebek emiyor mu aç mı?Makine mi bozuk?Aç olsa dünden beri ortalığı yıkardı heralde dimi?Bi akıl verin nolur.Salı günü gideceğiz çocuk doktoruna o zamana kadar aç kalsın da istemiyorum.
Evet canım ilk gebeliğimdi inşallah daha güzeli nasip olsunOhaa
aaa allahim darisi basima nolurmasallah subhanallah ilk gebeliginmiydi
amin canımGözün aydın saglikla büyüt canım.
Maşallah süper hızlı bir doğum olmuş. rabbim bizlerede oylesini nasip etsin çok çok amiiin
amin canımMaşallah ne güzel bir doğum hikayesisağlıkla büyüsün yavrun bol bol sütün olsun inşallah canım darısı başımıza
Burda bebek kiyafeti gerekmiyor cnm hastanede. Çünkü hastaneden çıkana kadar oradaki kıyafetleri kullanıyorsun. Hastaneden cikarkenede kendi kıyafetlerini giyindirip çıkartıyorsun bebisi Allah izin verirse.kuzum bebek için kaç tane hastane çıkışı koydun? bide kendine kaç pijama kaç gecelik
Kız dedim ya sana yarım saatimi almaz diye.Bencede en cok benm hakkım
Maşallahhhh kız çantaya geçerken haber etseydn
Hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. Bol bol kokla cennet kokulunu. Bebek ile öyle makineler bir değil. Bebislerin damaklari ve eme daha etkili. Makine kullanan kişilerden gördüm ki süt kesiliyor bir mütet sonra. O yüzden emzir bol bol cnm.Kızlar dün doğum yaptım.Bebek memeyi zor aldı.Ben süt yok dedim ama hemşireler var olmaz olur mu dediler hep.Zorla aldırıp emzirttiler.Akşam kan değerleri de gayet yerinde çıktı.Kaka çiş de yapıyor.Süt sağmak istedim dursun arada verelim diye.Philips avent.Bebek benden sütü çekiyor gibi yarım saati geçkin emiyor ama makineden hiç gelmiyor.Ben de aç mı acaba diye biraz mama verdim onu da içti.Ben anlamadım bu Bebek emiyor mu aç mı?Makine mi bozuk?Aç olsa dünden beri ortalığı yıkardı heralde dimi?Bi akıl verin nolur.Salı günü gideceğiz çocuk doktoruna o zamana kadar aç kalsın da istemiyorum.
sen yurtdisindaydn orda farklyms sistem teşekkür ederim sağlıkla gelsin oglusunBurda bebek kiyafeti gerekmiyor cnm hastanede. Çünkü hastaneden çıkana kadar oradaki kıyafetleri kullanıyorsun. Hastaneden cikarkenede kendi kıyafetlerini giyindirip çıkartıyorsun bebisi Allah izin verirse.
Bir gecelik (sabahlik la birlikte) birde pijama koydum cnm. Gecelik sezeryansa iyi oluyor dikişler değmez diye.
Zaten en fazla iki gün kalırım.
Olmadı eşim arkamdan getirir.
Kız dedim ya sana yarım saatimi almaz diye.
Bebisin kıyafetlerini yikamadim daha. Sende o işlemi yaptın...
sling terletiyor yazın kullanışlı değil diye almadım ben canımBu sıcakta sling kullanılmaz herhalde karar veremedim de ne diyorsunuz almalı mıyım?
Bir de göğüs ucu kremi tecrübeli anneler neler yapıyor?
Benim köpüş var gerçi onu yürüyüşe çıkarttığımda kullanır mıyım acaba dedim neyse doğunca karar veririmsling terletiyor yazın kullanışlı değil diye almadım ben canım
göğüs ucu kremi de doğal diye incia aldım ama tecrübeli anne değilim