2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Doktorum çok kesin konuştu.Ol dedi Hatta.Gerçekten risk oluyor diğer türlüsü.Açıklamalarda da yazıyor.Gebelikte bir şey diyemiyorlar ama emzirirken diğer aşıların verdiği yan etkiyi verir en kötü.Hasta olup bebişten uzak kalmak ya da ona da bulaştırmak daha kötü.
Acaba emzirirken bir iki günlük süt sagıp aşı olduğumuz gün ondan versek bebeler biberona alışıp memeyi bırakır mı ☹️

Kızlar günaydın🥰 Sizlere bi kaç öneri veriyim dedim. Kesinlikle süt sağma makinesi edinin eğer mama vermek istemiyorsanız. Cünkü basta bebeginiz tam emmiyorken doyacak kadar sütünüzü sağıp sağıp verirsiniz mama yerine hemde sütünüzde coğalır sagdıkca. Cevrede herkes biberon verme memeni emmez emzik verme vs dedi ama ilk hünler o kadar zorluyduki uykusuzluk dikiş yerlerim kasıkla vercek en son sabrım kalmadı biberonuda verdim emziğide verdim ve memeide cok şükür bırakmadı bunlarıda cok umursamayın bence herkes bişey söylüyor stres oluyosun emecek cocuk zaten emiyor o memeyi. Bide erkek bebek anneleri özellikle bol bol yenidoğan kıyafet zıbın alın cünkü nerdeyse her alt acmada bi çiş kazası yasıyoruz üstü bası mahvoluyor günde 3-4 kez değiştiğim oluyor kusuyor bazen bazen bezden tasıyor yani 3-5 tane yeni doğanla idare edersin hemen büyür zaten cok alma vs demişelrdi bana yani 3-5 taneyle idare edenlete helal olsun bende daha cok vardı üstüne doğduğu hafta hemen bi 5 takım daha aldık hediye falan geldi derken ancak idare ediyoruz. Bide e bebekte süt arttırıcı malt içeceği var jokerde de var şimdiden alın bnece hastane cantanıza atın dığuödan sonra içersiniz bana kesıe biri bunu önerseymiş ilk günler süt gelsin diye gögsümü sıkmaktan mahvoldum. Bide yara olmasın diye sütyen falan hiç takmadım saldım gezdim valla memelerimi ucunada bepathen krem sürdüm lanolinli olanlar zararlı diye okuduğum için ondan cok hafif kızarıklıklarla geciyorum su an umarım fazlası olmaz. Aklımdayken sizlere yazayım dedim🙏🏻🥰
Canım hiçkorkma ben 5 ay mama takviyeliemzirme ile geçirdim. Oğlum 5. Ayda kendiliğinden mamayı da biberonu da bıraktı ama 22 ay emdi.

Doğumdan sonra tansiyonunu takip ediyorsun . Benim mesela doğum sonrası normaldi tansiyonum ilacı icmene gerek yok dediler. Ama tansiyonun yüksek devam ederse tansiyon ilacı veriyorlar tabii ki. Bu da şeker gibi hamilekle çıkan şeker ve hamilelik öncesi zaten var olan şeker gibi . Hamilelik sekeri nasil hamilelik sonrası geçiyor ve tedavi gerektirmiyor tansiyon da öyle. Şu anda sen ilacını iç dr dediyse . Sonra gerek kalmazsa bırakırsın zaten. Kusura bakma ben cok şey yaşadığım için tansiyon dediler mi hele hamilelikte elim ayağım bosalıyor.
Yok haklısın canım çok sağol bilgilendirdigin için 😇 Aldım ilacı bekletiyorum yanımda ne olur ne olmaz diye. Ama hani normalde benim tansiyonum 12-8 falan çıkardı çok az bi yükselme var. O yüzden fazla kurcalamak istemiyorum ya da unutmak istiyorum bilemiyorum. inşallah birşey olmaz Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲

Yok haklısın canım çok sağol bilgilendirdigin için 😇 Aldım ilacı bekletiyorum yanımda ne olur ne olmaz diye. Ama hani normalde benim tansiyonum 12-8 falan çıkardı çok az bi yükselme var. O yüzden fazla kurcalamak istemiyorum ya da unutmak istiyorum bilemiyorum. inşallah birşey olmaz Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲
İnşallah canım hepimiz 🙏

İyi geceler kızlar nasılsınız takip ettim bu gün ama pek katılamadım size 🤷‍♀️ Şiddetli baş ağrısı çekiyorum yetmiyormuş gibi belim ve kasıklarımda ağrıyor 😤 karnım çok ağır geliyor bana gram uyku yok ama uyumak istiyorum 🤦‍♀️ Şimdi parol içtim bir tame umarım geçer ağrılarım 🥺

Acaba emzirirken bir iki günlük süt sagıp aşı olduğumuz gün ondan versek bebeler biberona alışıp memeyi bırakır mı ☹️
Onu da düşünmedim değil ama bir yerde okumuştum.Sütle bebeğe antikor geçiyor diye yazıyordu.Eğer kesin öyleyse bırakmam emzirmeyi.Hamileyken aşı olmamanın nedeni de covid değil aslında.Yan etkilerinden biri yüksek ateşmiş.O da zararlı şu anda bize.Ondan çok korkmuyorum aşıdan açıkçası.Hastalıktan ve ağır geçirmekten daha çok korkuyorum.

Hmm iyi bari canım.bende hareket etme falan dedi diye öyle bişeymi düşündü acaba dedim.senin ilkide normaldi dimi canım
Evet normaldi ama dikişlerim vardı bunda oda olsun istemiyorum. Normal doğumdan sonra insan bir anda kuş gibi hafif oluyor. Bence muayne etse açılma bile vardır belki.zaten ikinci gebelikte 6 cm açıklık ile bir hafta gezen varmış. Riske atmamak için 37 yi görsün istiyor. Çünkü 36. Hafta doğan bebekte kuvez riski var dedi

Selam kizlar 33+2 deyim su an. Ksrnimin derisi agriyor resmen dizdede öylemi. Bu seferki biraz fazla sanki. Bide karnimin sag yukarisi agriyor valla hep. Cok fegil dayanilmiycak gibi degilde. Ama yaniyor sanki.. bu arada masalkzz masalkzz sen dogum yaptibmi masaallaghh. Nasil gectii insaallah hersey yolundadir su an

Selam kizlar 33+2 deyim su an. Ksrnimin derisi agriyor resmen dizdede öylemi. Bu seferki biraz fazla sanki. Bide karnimin sag yukarisi agriyor valla hep. Cok fegil dayanilmiycak gibi degilde. Ama yaniyor sanki.. bu arada masalkzz masalkzz sen dogum yaptibmi masaallaghh. Nasil gectii insaallah hersey yolundadir su an
Evet yaptım canım cok şükür iyi gecti bebegim biraz ufak doğdu ama toparlıyor o da🙏🏻

Kızlar günaydın, 5 te uyanıp uyuyamayanlardanım. Dün doktor kontrolüm vardı. Bebeğim 3100 gram olmuş. 2-3 hafta önce 3 hafta önde gidiyordu ama toparlamış, 36 haftalık gösteriyor gelişimi dedi. Bende gebelik şekeri çıkmıştı, o olay bitmiş artık 😊 çok dikkat etmişsin, şeker etkilememiş bebeği dedi.Her şeyi normal Doğuma uygunmuş. Nst ye bağladı, günlük yaşadığım birkaç sancı doğum sancısı değil idrar yolu enfeksiyonuymuş. İlaç verdi, onları kullanmaya başlayacağım. Herkese güzel bir gün diliyorum, hayırlı haberler alın inşallah 😊🙏🏻

X